Hamurabi Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Ωραία, γιατι δεν βγαίνει ο αρχηγος της αστυνομίας να σας καλύψει, δηλώνοντας δημόσια οτι δεν υπάρχει χώρος στα κρατητήρια? Σου φαινεται λογικο αυτο που λες; να ρισκαρει τη θεση του ο αρχηγος της ελ.ας. για να καλυψει τον τελευταιο αστυφυλακα;
insomniaK Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Αυτά που έσβησα στο προηγούμενο μήνυμα μου ως off topic: Οι πουτάνες ποιους έχουν νταβαντζήδες, δεν αναφέρθηκε. Τα ντιλέρια πόσα δίνουν και σε ποιους για να κοιτούν από την άλλη όταν γίνεται το νταλαβέρι, δεν αναφέρθηκε. Οι λέσχες στα στενά της πειραιώς, σε ποιους και πόσα δίνουν από τα κέρδη, δεν αναφέρθηκε. Έχουν φάει ξύλο τα μπατσόνια στα στενά μεταξύ ομόνοιας και κουμουνδούρου από τους Κενυάτες όπως φημολογείται, αλλά ούτε κι αυτό αναφέρθηκε. Ποιοι προσφέρουν προστασία στους ιδιοκτήτες των πολυκατοικιών της Γερανίου, για να παίρνουν τα 15-20 ευρώ την ημέρα ανά κεφάλι και με τι κόμιστρο, ούτε αυτό αναφέρθηκε.
Critter Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Σου φαινεται λογικο αυτο που λες; να ρισκαρει τη θεση του ο αρχηγος της ελ.ας. για να καλυψει τον τελευταιο αστυφυλακα; 1. Ναι 2. Απο την άλλη, ο αστυφύλακας που εκτελεί τις εντολές του αρχηγού, ενώ ξέρει οτι αυτος δεν τον καλυπτει και ευθύνεται για την κακή εικονα των αστυνομικών προς την κοινωνία, είναι ακόμα πιο ηλίθος. Και τώρα θα μου πεις : Και τι να κάνει? Να μην εκτελεσει τις εντολές του αρχηγου και να χάσει τη θέση του? Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν γιατι δεν πρέπει να γίνεται κανενας αστυνομικός. Όλη η λειτουργια της αστυνομίας, ιεραρχικά, δουλευει απο φόβο και όχι για να κάνει κοινωφελές έργο. Απορώ λοιπον πως ειναι δυνατόν ένας πατέρας αστυνομικός να λέει και στο παιδί του να γίνει και αυτός αστυνομικός, όταν τα έχει δει αυτά στην πράξη.Μυαλό δεν έχει στο κεφάλι του; Μιλάμε για οικογενειακή ηλιθιότητα. Ο νεαρος στην τελική μπορεί να μην ξέρει τι λάθος κάνει στα 18 του.
Hamurabi Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Απορώ λοιπον πως ειναι δυνατόν ένας πατέρας αστυνομικός να λέει και στο παιδί του να γίνει και αυτός αστυνομικός, όταν τα έχει δει αυτά στην πράξη.Μυαλό δεν έχει στο κεφάλι του; Μιλάμε για οικογενειακή ηλιθιότητα. Περιμενε 2-3 χρονια ακομα να χτυπησει η ανεργια κανα 80% και ελα ξαναπεστο μου αυτο Οταν ο γιος σου θα ειναι 35 χρονων και δε θαχει βρει δουλεια ακομα, αν του κατσει κατι να μπει στην αστυνομια να σε δω αν θα του πεις να μην το κανει. Θεωρητικα ολοι καλα λεμε τις ιδεολογιες μας και τις θεωριες... οταν ομως πεφτει πεινα ξεχνιουνται αυτα.
Hamurabi Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Οι πουτάνες ποιους έχουν νταβαντζήδες, δεν αναφέρθηκε. Τα ντιλέρια πόσα δίνουν και σε ποιους για να κοιτούν από την άλλη όταν γίνεται το νταλαβέρι, δεν αναφέρθηκε. Οι λέσχες στα στενά της πειραιώς, σε ποιους και πόσα δίνουν από τα κέρδη, δεν αναφέρθηκε. Έχουν φάει ξύλο τα μπατσόνια στα στενά μεταξύ ομόνοιας και κουμουνδούρου από τους Κενυάτες όπως φημολογείται, αλλά ούτε κι αυτό αναφέρθηκε. Ποιοι προσφέρουν προστασία στους ιδιοκτήτες των πολυκατοικιών της Γερανίου, για να παίρνουν τα 15-20 ευρώ την ημέρα ανά κεφάλι και με τι κόμιστρο, ούτε αυτό αναφέρθηκε. Κανεις λαθος φιλε μου. Τα εχω αναφερει εγω ΟΛΑ οσα ειπες σε προηγουμενο ποστ. Οι διοικητες των τμηματων ειναι υτπευθυνοι για ολα τα παραπανω. Οι οποιοι ειναι οσο βρωμικοι και σαπιοι ειναι και οι πολιτικοι μας. Οι διοικητες των τμηματων ομως να ξερεις οτι ειναι 30-40-50-60. Υπαρχουν και αλλες 50.000 που αποτελουν το κατωτερο προσωπικο και δεν επωφελουνται απτα παραπανω.
Ntinaras Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Περιμενε 2-3 χρονια ακομα να χτυπησει η ανεργια κανα 80% και ελα ξαναπεστο μου αυτο Οταν ο γιος σου θα ειναι 35 χρονων και δε θαχει βρει δουλεια ακομα, αν του κατσει κατι να μπει στην αστυνομια να σε δω αν θα του πεις να μην το κανει. Θεωρητικα ολοι καλα λεμε τις ιδεολογιες μας και τις θεωριες... οταν ομως πεφτει πεινα ξεχνιουνται αυτα. δηλαδη η αστυνομια ειναι αλλο ενα δημοσιουπαλληλικι αγγαρειας ε?
Critter Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Περιμενε 2-3 χρονια ακομα να χτυπησει η ανεργια κανα 80% και ελα ξαναπεστο μου αυτο Οταν ο γιος σου θα ειναι 35 χρονων και δε θαχει βρει δουλεια ακομα, αν του κατσει κατι να μπει στην αστυνομια να σε δω αν θα του πεις να μην το κανει. Θεωρητικα ολοι καλα λεμε τις ιδεολογιες μας και τις θεωριες... οταν ομως πεφτει πεινα ξεχνιουνται αυτα. Ποια πείνα ρε συ Hamurabi? Τελείωσα το σχολείο την πιο χρυση εποχή μετα τη μεταπολίτευση, την εποχη που έβαζες 1000δρχ στο χρηματιστήριο και σε μια εβδομάδα είχες 1 εκατομμύριο. Πρόβλημα σε θέσεις εργασίας δεν υπήρχε ούτε για αστείο και φυσικα, απο τη μεταπολίτευση και μετα υπήρχαν δουλείες να φαν και οι κότες γιατι η Ελλαδα ήταν αναπτυσσόμενη χώρα. Οι περισσότεροι γιοί αυτη την εποχή ωθηθηκαν να μπουν στην αστυνομια (στατιστικά δέστο)...Εσυ μου μιλάς για αυτους που μπήκαν περυσι και προπερυσι και οι οποίοι δικαιολογημένα μπορεί να είχαν μία ανυσηχία? Μεχρι το 2004 νομίζαμε όλοι οτι θα πάρουμε cayenne και κότερο (εγώ πηγα και εβγαλα διπλωμα για ταχυπλοο αλλα δεν έχω ταχυπλοο ). Μη μου λες λοιπον τετοιες φτηνες δικαιολογίες. Ειχα συμμαθητες που πηγαίνανε στην αστυνομία "για τη σιγουρια" στην εποχή μου που όλα ήταν ανθηρα. Εκτός αν είχαν προβλέψει το τι θα γίνει...αλλα και πάλι θα επρεπε να γίνουν νομπελίστες οικονομολόγοι και όχι αστυνομικοι. Η ανεργια όσο και να πάει (προφανως το 80% δεν είναι ρεαλιστικο) οι άξιοι-δραστηριοι και ικανοί, θα βρουν δουλεια. Οι υπολοιποι που δεν νιωθουν αξιοι και ικανοί, ας μπουν στην αστυνομία. Το δημόσιο κατα την προσωπική μου άποψη είναι για τους ανασφάλεις και αυτους που δεν έχουν φιλοδοξίες. Όσο για ιδεολογίες, αν θες πιστεψέ το, αλλα δεν είμαι ταυτισμένος με καμμία υπάρχουσα ιδεολογία, δεν έχω καμμία κομματική απόχρωση και ολες μου οι σκέψεις έχουν μαθηματικές βάσεις. Μπορει να συμφωνήσω απο απόψεις του πιο δεξιου κόμματος μέχρι του πιο αριστερού αν η άποψη είναι κατα την μαθηματική μου κρίση σωστή. Σε πορειες κατεβαινω σε 1-2 μεγάλες κάθε χρόνο. Η άποψη που έχω σχηματίσει για την αστυνομία είναι καθαρά απο την αυτα που έχω δει με τα ιδια μου τα μάτια. Για να καταλάβεις τι εχουν δει τα ματάκια μου, θεωρω οτι αν κατεβαινα καθε 3 και λίγο στις πορείες, σίγουρα θα ήθελα να σκοτώσω Ματατζή. Δεν είμαι ιδεολογικά κατα της αστυνομίας. Είμαι μαθηματικά κατά της αστυνομιας γιατι δεν κάνει σωστά τη δουλειά της.
Hamurabi Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 δηλαδη η αστυνομια ειναι αλλο ενα δημοσιουπαλληλικι αγγαρειας ε? Δεν ξερω με ποια εννοια το λες. παντως ειναι μια σιγουρη θεση,με σιγουρα λεφτα οχι πολλα αλλα αρκετα γιαναχεις παντα ενα κομματι ψωμι.
Hamurabi Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Μη μου λες λοιπον τετοιες φτηνες δικαιολογίες. Ειχα συμμαθητες που πηγαίνανε στην αστυνομία "για τη σιγουρια" στην εποχή μου που όλα ήταν ανθηρα. Και τοτε ηταν μια σιγουρη δουλεια οπως και τωρα. Τοτε ειχες βεβαια απειρες επιλογες. Τωρα δεν εχεις. Εγω τωρα μιλαω για το "τωρα" και οχι για τον προηγουμενο αιωνα. Η άποψη που έχω σχηματίσει για την αστυνομία είναι καθαρά απο την αυτα που έχω δει με τα ιδια μου τα μάτια. Για να καταλάβεις τι εχουν δει τα ματάκια μου, θεωρω οτι αν κατεβαινα καθε 3 και λίγο στις πορείες, σίγουρα θα ήθελα να σκοτώσω Ματατζή. Απο αυτο και μονο φαινεται ποσο λαθος εισαι. Οι ματατζηδες δεν αποτελουν ουτε το 10% της ελληνικης αστυνομιας. Ριξε μια ματια στο καθημερινο δελτιο τυπου της ΓΑΔΑ. Δεν αναφερονται πουθενα ματατζηδες. Αναφερεται η διωξη ναρκωτικων,εκβιαστων,ηλεκτρονικου εγκληματος και χιλιες δυο αλλες υπηρεσιες που προφανως δεν εχεις ιδεα οτι υπαρχουν και δουλευουν αν μου λες οτι εχεις αποψη για ολη την ελ.ας. απο τους 30 ματατζηδες που βλεπεις στο κεντρο.
Critter Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Και τοτε ηταν μια σιγουρη δουλεια οπως και τωρα. Τοτε ειχες βεβαια απειρες επιλογες. Τωρα δεν εχεις. Εγω τωρα μιλαω για το "τωρα" και οχι για τον προηγουμενο αιωνα. Δεν μιλαω για τον προηγουμενο αιωνα. Για τώρα μιλάω. Η πλειοψηφία των αστυνομικών που βρίσκονται εν ενεργεια εν έτει 2011, έχουν μπει τα ανθηρα χρόνια, πολλα εξ αυτων του προηγουμενου αιώνα (ένας που μπηκε το 99, ειναι 28 χρονών τωρα). Επομενως σου εξηγησα αναλυτικα οτι δεν υπάρχει δικαιολογία για τη σχέση πατέρα αστυνομικου - υιού. Όσο για τη σίγουρη δουλεια, τοσοι διαγωνισμοί στο δημόσιο γινόντουσαν, ας διαβάζανε να πάνε να δώσουν. Εκτος απο έλλειψη φιλοδοξίας και την ανασφαλεια έιναι και φυγόπονοι δλδ. Αν δεν είσαι ανασφαλης, γιατι να ζητάς σίγουρη δουλεια και μάλιστα όταν όλα πάνε καλά? Τις γυναίκες μπορώ να τις καταλάβω που έχουν να μεγαλώσουν παιδιά (αλλα τουλάχιστον οι αστυνομικίνες δεν συνηθίζουν να βαρανε και κάνουν ως επι το πλειστον διοικητικές δουλειες). Απο αυτο και μονο φαινεται ποσο λαθος εισαι. Οι ματατζηδες δεν αποτελουν ουτε το 10% της ελληνικης αστυνομιας. Ριξε μια ματια στο καθημερινο δελτιο τυπου της ΓΑΔΑ. Δεν αναφερονται πουθενα ματατζηδες. Αναφερεται η διωξη ναρκωτικων,εκβιαστων,ηλεκτρονικου εγκληματος και χιλιες δυο αλλες υπηρεσιες που προφανως δεν εχεις ιδεα οτι υπαρχουν και δουλευουν αν μου λες οτι εχεις αποψη για ολη την ελ.ας. απο τους 30 ματατζηδες που βλεπεις στο κεντρο. Τους ματατζήδες στο κέντρο τους αναφερα επειδη το θέμα μας ειναι οι διαδηλώσεις και το ξύλο σε αναπειρους. Επισης μην ξεχνας οτι και άλλοι αστυνομικοι που ειναι σε άλλα τμηματα, μπορει να έχουν περασει απο τα ΜΑΤ ή να πάνε αργοτερα. Παρολα αυτα, δεν ειναι μονο οι ματατζήδες τα καθίκια. Είναι πολλοι απο όλες αυτες τις υπηρεσιες που αναφερεις. Όλοι ξερουμε τις σχεσεις ΚΑΠΟΙΩΝ αστυνομικων με τα κυκλωματα της νύχτας, των ναρκωτικών κτλ. Επίσης ειναι αυτοι που ο κοσμος τους βλέπει να κοιτανε και να μην κάνουν τπτ, είναι αυτοι που έχω δει να κανουν σουζες με τις υπηρεσιακες μηχανες και χειροφρενα με τα υπηρεσιακα αυτοκίνητα, ειναι αυτοι που δεν γράφουν γκομενάκια επειδη τους έδωσαν το τηλεφωνο τους και πουλανε τσαμπουκα στα αγοράκια. Είναι παρα πολλοι αυτοι που δεν κάνουν σωστα τη δουλεια τους και όσο δεν βγαίνει κάνεις απο αυτο τον ωχετο να τους καταδικάσει, σας κάνει όλους συννένοχους. Αλλα ξέρω, θα χάσετε τη σίγουρη δουλεια σας. Ανασφάλειες βλεπεις..... p.s : Εδώ με εναν φιλο απο το εσωτερικων υποθέσεων, εν ωρα υπηρεσιας πίναμε μπύρες με εναν άλλο συναδελφο του και μου ελεγε για τα φυντανια της αστυνομιας. Μεταξύ των φυντανίων και ένας συμμαθητης μου που τον τρεχουν απο τη ΓΑΔΑ για υποθεσεις ναρκωτικων εδω και κάτι χρόνια αλλα δεν τον κουνάνε απο τη θέση του.
Hamurabi Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Και το περιεργο ποιο ειναι σαυτα που λες; μου λες οτι στην αστυνομια δεν ειναι ολοι αγγελοι... ξερεις εσυ καμια κοινωνικη ομαδα που να αποτελειται απο αγιους; Όσο για τη σίγουρη δουλεια, τοσοι διαγωνισμοί στο δημόσιο γινόντουσαν, ας διαβάζανε να πάνε να δώσουν. Οποτε να μην υπηρχε αστυνομια. οκ δεκτον. και οταν θα μπαιναν στο σπιτι σου να τους βιασουν,σφαξουν,κλεψουν μετα θα εξακολκουθουσες να λες ευτυχως που δεν υπαρχει αστυνομια; Υπομονη λιγα χρονια ακομα να πεσει η καλη η πεινα να δεις τι θα γινεται εξω και τα ξαναλεμε τοτε για το αν θα παρακαλαμε για αστυνομια... δεν αργει!
akpe Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 ξερεις εσυ καμια κοινωνικη ομαδα που να αποτελειται απο αγιους; Οι παπάδ... oh wait
Hamurabi Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Οι παπάδ... oh wait xαχαχαχα ναι ναι ειδικα αυτοι ειναι ΑΓΙΟΙ!
MastroGiannis Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δεν ξερω με ποια εννοια το λες. παντως ειναι μια σιγουρη θεση,με σιγουρα λεφτα οχι πολλα αλλα αρκετα γιαναχεις παντα ενα κομματι ψωμι. Οποτε να μην υπηρχε αστυνομια. οκ δεκτον. και οταν θα μπαιναν στο σπιτι σου να τους βιασουν,σφαξουν,κλεψουν μετα θα εξακολκουθουσες να λες ευτυχως που δεν υπαρχει αστυνομια; Υπομονη λιγα χρονια ακομα να πεσει η καλη η πεινα να δεις τι θα γινεται εξω και τα ξαναλεμε τοτε για το αν θα παρακαλαμε για αστυνομια... δεν αργει! Η καλή η πείνα δεν είναι μια φυσική εξέλιξη. Είναι αποτέλεσμα της παραπάνω στενής άποψης η οποία κατά τη γνώμη μου προκύπτει από την έλλειψη ατομικής θεωρίας και ιδεολογίας. Όσο περισσότεροι επιλέγουν την εξασφάλιση της σίγουρης θέσης τρώγοντας ψωμί που δεν παράγουν, τόσο επιδεινώνουν την οικονομική κατάσταση της κοινωνίας, καταδικάζοντας τα παραγωγικά της στρώματα σε οικονομική εξαθλίωση η οποία είναι και η μητέρα της εγκληματικότητας. Ταυτόχρονα, η διαφθορά που πλέον είναι δεδομένη στα κέντρα εξουσίας, δημιουργεί το αίσθημα της αδικίας και προκαλεί στην κοινωνία αρνητικά αισθήματα όπως οργή και αγανάκτηση με όλα τα γνωστά επακόλουθα. Έτσι, η αύξηση των κονδυλίων σε ασφάλεια και καταστολή δεν σημαίνει και ανάλογη αύξηση κοινωνικής ασφάλειας και ευημερίας. Αντιθέτως οδηγεί σε αυτήν την κατάσταση που και εσύ ο ίδιος προβλέπεις για το μέλλον. Αν λοιπόν με λίγο πιο καθαρή ματιά, απηλλαγμένη από τη δικαιολογία της επιβίωσης, παρατηρήσεις τα κοινωνικά φαινόμενα της εποχής μας, ίσως δεις πως τελικά, αυτό που τώρα θεωρείς αποτέλεσμα είναι η αιτία και αυτό που θεωρείς αιτία είναι το αποτέλεσμα.
Hamurabi Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Όσο περισσότεροι επιλέγουν την εξασφάλιση της σίγουρης θέσης τρώγοντας ψωμί που δεν παράγουν, τόσο επιδεινώνουν την οικονομική κατάσταση της κοινωνίας, Και ποιος ειπε οτι δεν παραγουν; το οτι ειναι σιγουρη καποια θεση δεν παει να πει οτι ειναι σιγουρο οτι δεν θα παραγει εργο αυτος που την εχει. Ριξε μια ματια στο καθημερινο δελτιο τυπου της ΓΑΔΑ να δεις αν παραγουν εργο ή οχι. Πιανονται καθημερινα δολοφονοι, κλεφτες,ληστες,εμποροι ναρκωτικων. Αρα προφανως παραγεται εργο και ας υπαρχει η σιγουρια της θεσης του δημοσιου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.