Προς το περιεχόμενο

Βια Αστυνομικών σε ΑΜΕΑ (Αγγλια)

sofiathereal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δε νομιζω να θελουν να πανε και πολλοι απο την αθηνα στο Αχλαδοχωρι και να αφησουν πισω οικογενεια και φιλους..

• Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

δε νομιζω να θελουν να πανε και πολλοι απο την αθηνα στο Αχλαδοχωρι και να αφησουν πισω οικογενεια και φιλους..

Αυτό εννοώ, ειρωνικα μιλούσα. Οι αστυνομικοί που δουλεύουν προστασία, είναι προνομιούχοι.

Δημοσ.

ναι δεν ειχε μπραβους. so what ? αυτος ειναι το μεγαλο κεφαλι? αυτους τους μεγαλους πηγαινε να πλησιασεις και οχι τεως υπουργους. του την πεσανε καποιοι συνδικαλιστες ξερω γω τι. τον αγανακτισμενο κοσμο τον διωξανε απο τις πορειες με τους αναρχουπαλληλους τους

ναι επειδη οι ελληνες αγοραζουν κοτερα απο το ebay, ξεπερασαμε τα μερικα δις. ευρω που στελνουν εξω οι αλβανοι. ρε μη τα λες παραεξω αυτα. εδω και πολυ ειναι..

και επειδη αρχισε να μυριζει η μπαρουφα ας μην συνεχιστει το offtopic γιατι το θεμα μιλαει για τις ταραχες στην αγγλια και καποιον με αναπηρικο που εκοβε βολτες μεσα σε ενα πληθος ματ και διαδηλωτων. και φυσικα σε θεμα που δεν ξερω απο πρωτο χερι τι εγινε, δε θα κατσω να ασχοληθω με ις φουσκωμενες προπαγανδιστικες μπουρδες που μας τις πλασαρουν σαν "μαρτυριες"

οι συνδικαλιστες ηταν γεροι,εχεις ιδεα τι θα γινοταν αν ΕΝΑΣ απο αυτους ειχε φυσικη κατασταση και σωματοτυπο μποξερ?

μπορει οι πιο μεγαλοι να ειναι πιο φρουρουμενοι,αλλα αν σκασει ο τρελλος με τη μπουλντοζα(εφικτο) τι θα κανουν?μη μου πεις οτι θα εχουν και αντιαρματικες προχειρες...

και επειδη στελνουν οι μεταναστες εξω λεφτα τι εγινε?παρανομο ειναι?οι ελληνες μεταναστες δε στελνουν λεφτα μεσα?ισα ισα που παιρνουν ελαχιστα λεφτα και ασφαλιστικα προνομια σε σχεση με τους ελληνες,και αρα μας κοστιζουν λιγοτερο.βεβαια το μικροτερο κοστος συμφερει μονο τον επιχειρηματια λαμογιο και κανεναν αλλον.

προπαγανδιστικη μουφα ειναι το βιντεο?σιγα μην ειναι και cgi. :blink:

Δημοσ.

ωραια. καποιος βλακας αγγλος πολισμανος λοιπον χτυπησε εναν σε καροτσακι. προφανως δεν το εκανε απο μονος του αλλα κατω απο διαταγες. οποτε ας το ψαξουν στον αξιωματικο που ηταν υπευθυνος, να τον καλεσουν σε απολογια για να ριχτουν ευθυνες.

Δημοσ.

ωραια. καποιος βλακας αγγλος πολισμανος λοιπον χτυπησε εναν σε καροτσακι. προφανως δεν το εκανε απο μονος του αλλα κατω απο διαταγες. οποτε ας το ψαξουν στον αξιωματικο που ηταν υπευθυνος, να τον καλεσουν σε απολογια για να ριχτουν ευθυνες.

αν ησουν ο αστυνομικος αυτος και ειχες αυτες τις διαταγες θα το εκανες?(δεν υπαρχει περιπτωση να ειχαν εντολες δειρτε τα αμεα,απλα αμολησανε τα ζωα και μασησανε τη τροφη)

αν σου λεγε να τον πυροβολησεις?

Δημοσ.

Εν πάση περιπτώσει, σε ένα περιστατικό γηπεδικής βίας π.χ όπου οι ΜΑΤατζήδες παραταγμένοι παρακολουθούν τους μπαχαλαίους να σκοτώνονται κάνα μισάωρο πριν αποφασίσουν να επέμβουν (εκ του ασφαλούς με χημικά βεβαίως) θα πρέπει να κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος;

Η διαφορα ειναι παρα πολυ απλη.

Oταν τσακωνομαι εγω με εσενα, πρεπει ο ενας απτους δυο μας ή και οι δυο μας να κανουμε μηνυση για να μας παρουν οι αστυνομικοι στο αυτοφωρο.

οταν εσυ πας και βρισεις τον αστυνομικο,ειναι αυτεπαγγελτο και ο αστυνομικος ειναι υποχρεωμενος να σε παει στο αυτοφωρο.

Δημοσ.

Δηλαδη με αυτα που βλέπει ο απλός κόσμος απο τους αστυνομικούς, σε λίγο θα παίρνει το μέρος των εγκληματιών.

Δενε χεις αδικο για αυτα που εγραψες γενικα,συμφωνω μαζι σου.

Αλλα αυτο το τελευταιο που κανα και quote ειναι τραγικο. Κανε μια βολτα απο κεντρο μερια και ελα μετα να μου πεις πιανου το μερος θα παρεις.

Εγω στο κεντρο δουλευω και βλεπω ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ τι γινεται.

Δημοσ.

Ο δημοσιογράφος αρχικά κάνει καλές ερωτήσεις, μετά όμως επιμένει και γίνεται σπαστικός. Είναι εύκολο να σπάσει κάποιος, εάν έχει υποστεί την παραμικρή ταπείνωση ή ευθυξία (όπου δεν συνέβη αυτό για τον νεαρό φοιτητή) και να βγάλει κάποια αντίδραση, υπερβολική. Αυτοί οι Άγγλοι δημοσιογράφοι είναι πολύ συντηρητικοί και σοφιστικέ σκακιστές, εάν πάρουν το παραμικρό δείγμα τότε μπορούν να μεγεθύνουν υπερβολικά και να ταϊσουν ολόκληρη χώρα.

Ο νεαρός στο αναπηρικό καροτσάκι δεν μασάει όμως, παράλυτος στο σώμα μεν αλλά στο πνεύμα δε. Σε αυτή την περίπτωση κανείς δεν θα μπορούσε να τα πει καλύτερα απ' ότι αυτός. Πρώτα είπε για υποκίνηση της κοινής γνώμης (απόσπαση της προσοχής του κόσμου από το κυρίως πρόβλημα), και στο τέλος πετά αυτή την μπιχτή για την Παλαιστήνη (και τότε κόβεται η συνέντευξη)... Τέτοιους χρειαζόμαστε κι εδώ στην Ελλάδα να κόψουμε το κουτόχορτο.

Εδώ υπάρχει η τάση ότι όποιος βγει στο γυαλί είτε πρέπει να τα ματσώσει για να τον μαγειρέψουν όπως θέλουν οι δημοσιογράφοι, είτε πρέπει να τα έχει στρώσει τα πλακάκια με τον δημοσιογράφο ή τον καναλάρχη. Πρέπει κάποιος να κατηγορήσει τα Μ.Μ.Ε. όπως έκανε αυτός ο νεαρός τα οποία δεν προσφέρουν τίποτα στο κοινωνικό σύνολο και καταστρέφουν την κοινή γνώμη όλων των πολιτών, στην ουσία οι δημοσιογράφοι επιβάλλουν έντεχνα τις απόψεις τους σε ανυποψίαστους τηλεθεατές. Όταν ένας πολίτης σκίζεται όλη μέρα στην δουλειά του οι καναλάρχες και δημοσιογράφοι μαγειρεύουν όλη μέρα το σενάριο για το βραδυνό θέατρο του παραλόγου, το οποίο θα το παρακολουθήσουν οι κατακουρασμένοι και κακόκεφοι τηλεθεατές.

Ωραία η δουλειά να δουλεύεις τον κόσμο...

Δημοσ.

Η διαφορα ειναι παρα πολυ απλη.

Oταν τσακωνομαι εγω με εσενα, πρεπει ο ενας απτους δυο μας ή και οι δυο μας να κανουμε μηνυση για να μας παρουν οι αστυνομικοι στο αυτοφωρο.

οταν εσυ πας και βρισεις τον αστυνομικο,ειναι αυτεπαγγελτο και ο αστυνομικος ειναι υποχρεωμενος να σε παει στο αυτοφωρο.

Παίζοντας λίγο με τις λέξεις, θα σε ρωτούσα "Κι αν η κερκίδα φωνάζει μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι";;;

Δε θέλω να το τραβήξω κι άλλο, επειδή παρ'όλο που βρίσκω τις απόψεις σου συχνά αρρωστημένες, είσαι τίμιος συνομιλητής.

Εκεί που ήθελα εξ αρχής να καταλήξω είναι η αυστηρώς ακραία δική σου γωνία που βλέπεις τα πράγματα, που συχνά με κάνει να αναρωτιέμαι αν πραγματικά πιστεύεις όσα γράφεις, ή τα γράφεις έτσι για να ζυγίσεις λίγο τα βέλη που ρίχνει η πλειοψηφία στους συναδέλφους σου.

Όταν οι ΜΑΤατζήδες ενεργούν με στοιχειώδη ανθρωπιά σε ενοχλεί που δεν επιβραβεύονται, όταν ενεργούν σαν ζώα απλά εκτελούν το καθήκον τους;

Ε, δεν είναι έτσι, πώς να το κάνουμε.

Αν προσπαθείς για οποιοδήποτε λόγο να ψαρέψεις κατανόηση, σου επισημαίνω πως δε το κάνεις καλά, και αν θες προβληματίσου.

Δεν βοηθάει ούτε το υπεροπτικό ύφος "εγώ τα βλέπω κάθε μέρα και ξέρω απ'αυτά", σου υπενθυμίζω πως δεν είσαι ο μοναδικός που έχει μάτια και δουλεύει ή ζει στο κέντρο, ούτε οι προτροπές "να είστε σίγουροι - μη γράφετε ότι να'ναι" γιατί πίστεψέ με, μόνο σε αυτό το thread μπορώ να βρω μπόλικα δικά σου ότι να'ναι, ούτε οι αναφορές σε θέματα που αν μη τι άλλο δε θα έπρεπε να αγγίζεις, όπως η περίπτωση Γλέζου.

Δημοσ.

Παίζοντας λίγο με τις λέξεις, θα σε ρωτούσα "Κι αν η κερκίδα φωνάζει μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι";;;

Δε θέλω να το τραβήξω κι άλλο, επειδή παρ'όλο που βρίσκω τις απόψεις σου συχνά αρρωστημένες, είσαι τίμιος συνομιλητής.

Ευχαριστω για το "τιμιος συνομιλιτης".

Σχετικα με την ερωτηση σου, υπαρχουν παραγραφοι και υποπαραγραφοι που προβλεπουν ακομα και αυτην την περιπτωση του οχλου και δινουν το δικαιωμα στην αστυνομια να μην ενεργησει συλληψη σε τετοια περιπτωση :P

Δημοσ.

Κανεις λαθος φιλε μου. Δεν ειναι στην κριση τους αυτο. Ειναι αρθρο στον ΚΟΚ που προβλεπει οτι σε τετοια περιπτωση μπορει να παραβιαστει το οριο ταχυτητας.

Οπως ειπα και πριν να ειμαστε σιγουροι γιαυτα που λεμε για να μη λεμε αρλουμπες.

Θα μπορούσες να με παραπέμψεις στο συγκεκριμένο αρθρο του κοκ, γιατί το ψάχνω και δεν το βρίσκω, πέρα απο το Άρθρο 37 παράγραφος 1γ (που δεν γράφει αυτό που λες) δεν αναφέρει κάτι άλλο...

http://www.sefeaa.gr/downloads/2009/KOK.pdf

Δημοσ.

Θα ηθελα για μια ημερα να μη δουλευε η Αστυνομια. Μια μονο ημερα. Ουτε ενας. Να εμπαιναν ολοι οι αστεγοι, εγκληματιες και λαθρομεταναστες βρωμοπακιστανοι μεσα στα σπιτια σας-μας, να εσφαζαν,βιαζαν,εκλεβαν και μετα να δω τι θα λεγατε-με.

Αυτό πραγματικά θα ήταν και το καλύτερο κοινωνικό πείραμα!

Υπάρχει όμως ο "κίνδυνος" να αποδειχτεί η διατήρηση των κατασταλτικών μηχανισμών πιο επιζήμια

για την κοινωνία από την εγκληματικότητα που υποτίθεται πως την προστατεύουν.

Με άλλα λόγια, ίσως η απειλή της εγκληματικότητας, για μια κοινωνία ανθρώπων,

κοστίζει πολύ περισσότερο από την ίδια την εγκληματικότητα.

Αυτό το ενδεχόμενο, ενισχύεται και από το γεγονός πως η αύξηση της αστυνόμευσης

τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, δεν επέφερε

την ανάλογη μείωση της εγκληματικότητας ή του κινήτρου για εγκληματικότητα.

Αντιθέτως η αύξησή τους (κατά γενική φαντάζομαι ομολογία) ήταν αναλογική.

Οσο για τους γνωστους-αγνωστους που υπερασπιζονται τους λαθρομεταναστες, παντα ειχα απορια, γιατι δε παιρνουν απο δυο-τρεις στο σπιτι τους να τους ταιζουν και να τους ποτιζουν, εαν τους λυπουνται τοσο πολυ και τους θελουν στη χωρα μας.

Το αντίστοιχο δικό μου ερώτημα είναι: γιατί οι γνωστοί-άγνωστοι που δεν θέλουν να βλέπουν

λαθρομετανάστες στη χώρα τους, συνεχίζουν και διατηρούν μια οικονομικοπολιτική κατάσταση

η οποία σπρώχνει όλο και μεγαλύτερες μάζες ανθρώπων στη λαθρομετανάστευση;

Μήπως μέχρι τώρα θεωρούμε τα αποτελέσματα της υποβαθμισμένης ζωής που κάνουμε

ότι είναι η αιτία της υποβάθμισής της;

Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το πόσο ψυχρά και μηχανικά αντιμετωπίζουν τα όργανα καταστολής

τους εντολοδότες τους και πόσο θερμά και ανθρώπινα (σε βαθμό μάλιστα που να "θολώσουν")

τους απλούς-πολλές φορές, ανυπεράσπιστους και ακίνδυνους-πολίτες.

Φαντάζομαι πως, αν για μια στιγμή αντιστρέψουν αυτή τη συμπεριφορά, θα συνειδητοποιήσουν πολύ εύκολα

ποιος πραγματικά τους βρίζει και για ποιους πραγματικά λόγους είναι αναγκασμένοι, να γίνουν

και να παραμείνουν όργανα καταστολής, για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Δημοσ.

Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το πόσο ψυχρά και μηχανικά αντιμετωπίζουν τα όργανα καταστολής

τους εντολοδότες τους και πόσο θερμά και ανθρώπινα (σε βαθμό μάλιστα που να "θολώσουν")

τους απλούς-πολλές φορές, ανυπεράσπιστους και ακίνδυνους-πολίτες.

Φαντάζομαι πως, αν για μια στιγμή αντιστρέψουν αυτή τη συμπεριφορά, θα συνειδητοποιήσουν πολύ εύκολα

ποιος πραγματικά τους βρίζει και για ποιους πραγματικά λόγους είναι αναγκασμένοι, να γίνουν

και να παραμείνουν όργανα καταστολής, για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Ρησπέκτ!

Δημοσ.

Δενε χεις αδικο για αυτα που εγραψες γενικα,συμφωνω μαζι σου.

Αλλα αυτο το τελευταιο που κανα και quote ειναι τραγικο. Κανε μια βολτα απο κεντρο μερια και ελα μετα να μου πεις πιανου το μερος θα παρεις.

Εγω στο κεντρο δουλευω και βλεπω ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ τι γινεται.

Εγω πάντως στην τελευταία γενικη απεργία, είχα κατέβει στην πορεία και ενω τα όργανα ειχαν πιάσει έναν κουκουλοφόρο (πραγματικό και όχι ασφαλίτη) και τον βαράγανε στο ύψος της Σίνα, είχαν βγει απο όλα τα δημόσια κτίρια ανθρωποι ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΣΑΝ (οποτε κατα μεσο όρο και πιο συντηριτικοί) και φωνάζανε στους αστυνομικους με ατάκες του τυπου "Αλήτες, για 1000€ βαράτε τον κόσμο κτλ". Μετά απο λίγο πήγε ενα 60άρης περαστικός να τους διαμαρτηρηθεί (απλα φωνάζοντας) και του σκασανε μια και επεσε κάτω ανασκελα και ηρέμησε. Επίσης επειδη κάνω το σφάλμα και βλέπω καθημερινα ειδησεις, όταν έχει θέμα για κλοπες και ναρκωτικά στο κέντρο, η πρώτη ατακα που ακους απο τον κόσμο είναι οτι δεν υπάρχει αστυνομία (που ξαφνικα πριν απο εκλογές εμφανίζεται). Επίσης επειδη ο πατερας μου έχει μαγαζί στο εμπορικό τρίγωνο και έχω φάει τα χρόνια μου στο κέντρο, το αλισβερίσι που γίνεται στην Μενάνδρου και στην ευρύτερη περιοχή της Ομονοιας, είναι γνωστο μέχρι την Αμερική και παρολα αυτα ο κόσμος νιώθει απροστατευτος αφού δεν υπάρχει αστυνομια. Δεν φτάινε φυσικα οι αστυνομικοι για αυτο (καθώς δεν τους στέλνουν) αλλα υποσεινήδητα στον κόσμο περνάει αρνητική εικόνα για την αστυνομία. Έρχονται μετα και τα ξύλα στις πορείες ή κάτι κορκονέες και δένει το γλυκό. Αυτοι που δίνουν τις διαταγές απο το γραφείο τους, είναι αυτοι που καταδικάζουν τους αστυνομικους στην υπόληψη του κόσμου. Παρόλα αυτα οι μπάτσοι συνεχίζουν να εκτελούν τις διαταγές τους.

@Spacefart : Αν απεργησουν οι αστυνομικοι, θα σώσουν τα μεγαλα κεφάλια οι μπράβοι? Οτι ναναι πραγματικα. Η αστυνομια έχει τους εξοπλισμους, την εμπειρία και τις συνεργασιες (ακομα και με μυστικές υπηρεσιες ξένων κρατων) όπου αν θέλουν να διαλύσουν 100.000 κόσμο ή να εμποδίσουν τη δράση μιας τρομοκρατικής οργάνωσης θα βρουν τον τρόπο να το κάνουν. Οι μπράβοι το μονο που θα καταφέρουν αν τους επιτεθουν 2-3 500αδές ατόμων με μολοτωφ, καδρονια κτλ θα είναι να πιούν ενα καφέ μπραβο με σπασμένο κεφάλι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...