Προς το περιεχόμενο

ΦΠΑ και νησιά (e-shop)

poscaman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους Χρόνια Πολλά και με το καλό το νέο έτος.

Έχω αναλάβει την συντήρηση ενός μικρού e-shop, βασισμένο σε joomla 1.0 και virtuemart με έδρα την Πάτρα. Το e-shop δέχεται πληρωμές μέσω κάρτας (την επεξεργασία την κάνει η τράπεζα), paypal, και αντικαταβολής. Το πρόβλημα που έχει προκύψει είναι με παραγγελίες από μέρη τα οποία εμπίπτουν σε καθεστός μειωμένου ΦΠΑ (νησιά).

Όταν γίνεται παραγγελία από εκεί, με αντικαταβολή, το βλέπει το λογιστήριο, και κόβει το μειωμένο ΦΠΑ. Μέσω paypal/πιστωτικής;;; Έχω σκεφτεί διάφορα όπως να βλέπω σε ποιά ΔΟΥ ανήκει ο πελάτης σύμφωνα με το ΑΦΜ του (αλλά δεν βρίσκω κάπου στο ίντερνετ τέτοια υπηρεσία) και αυτόματα την ώρα της παραγγελίας να εμφανίζει το σωστό φπα, ή ανάλογα τον νομό κλπ.

Το έχετε αντιμετωπίσει; Πως;

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

νομιζω πως κανονικα κοβεις με μειωμενο φπα μονο οταν η εταιρεια σου εχει υποκαταστημα στο μερος οπου γινεται η παραδοση και το μερος ανηκει στις παραμεθοριες περιοχες οπως οριζονται στον κωδικα βιβλιων και στοιχειων

αλλα επειδη εδω ειναι sparta,εχω δει εταιρειες με υποκαταστηματα να μην κοβουν μειωμενο και αλλες χωρις υποκαταστημα να κοβουν κανονικα μειωμενο

οποτε μιλα με το αφεντικο και τον λογιστη για να δεις πως θελουν να κινηθουν

αν πχ θελουν να κοβουν με μειωμενο φπα και η παραδοση γινεται στην παραμεθοριο (μπορεις να δεις στο taxisnet νομιζω ποιες περιοχες λογιζονται παραμεθοριες) να ρυθμισεις το συστημα αυτοματα οχι με το αφμ αλλα με τον νομο της χωρας

χρονια πολλα,καλη χρονια σε ολους

Δημοσ.

Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά.

Θέλουν να κινηθούν ως εξής:

Αν η παραγγελία θα αποσταλεί σε μέρος με μειωμένος ΦΠΑ, θα κόβεται ο μειωμένος ΦΠΑ, διαφορετικά ο κανονικός.

Το θέμα είναι ότι ο μειωμένος συντελεστής απ'όσο διαβάζω δεν πηγαίνει ανά νομό, πηγαίνει ανα περιοχή (νησί) Πως μπορώ αυτό να το ανιχνεύσω; Από την διεύθυνση;

(Δε μπορώ μέσω ΑΦΜ για ιδιώτες, γιατί δεν έχω πρόσβαση σε περαιτέρω στοιχεία εκτός από το ΑΦΜ τους, συν ότι για πελάτες λιανικής είναι overkill να ζητώ υποχρεωτικά ΑΦΜ)

Δημοσ.

καταρχήν ειναι προς τιμή του πελατη δου-ιδιοκτήτη του μαγαζιού το ότι σεβεται το μειωμένο ΦαΠΑ της παραμεθορίου. Τεράστια "καταστηματα" δεν το κάνουν και μας εμπαίζουν μάλιστα με το χειρότερο τρόπο ότι δηλαδή αντισταθμίζεται με τα εξοδα αποστολής και πρασινα αλογα (βλ. Μουλτι-δ-ράμα - απειρες καταγγελίες).

Κατα δεύτερον θα ήταν πιο πρακτικό και απλό εάν υπήρχε ένα checkbox ευκολα διακριτό απο τον πελάτη (ισως εμφανιζόμενο ή μη, ανάλογα με τον νομό).

Δημοσ.

Βάλε τα νησιά με μειωμένο ΦΠΑ σε μια λίστα..

Δεν είμαι σίγουρος ότι εχω καταλάβει ακριβώς τι εννοείς. Μπορείς να δώσεις κάποια παραπάνω πληροφορία;

Δημοσ.

Στην ολοκλήρωση της παραγγελίας ο πελάτης θα επιλέγει την περιοχή την οποία μένει απο ένα μενού λίστας. Εσυ θα έχεις συνδέσει την κάθε περιοχή με το κατάλληλο ΦΠΑ.

Αν για παράδειγμα ο αγοραστής είναι μοναχός στο Άγιον Όρος δεν θα έχει ΦΠΑ, αν είναι Αθηναίος θα έχει 23% :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...