soulcon Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Χαίρετε φίλοι, θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζετε το εξής. Πολλά προγράμματα εγκαθιστούν ένα σωρό από εξαρτήσεις στο σύστημα, στην registry, στα αρχεία συστήματος, διάφορα προσωρινά αρχεία... Θα ήθελα ένα πρόγραμμα όπου με το οποίο να μπορώ να εγκαταστήσω προγράμματα μέσα σε ένα Sandbox (ή αλλιώς ένα εικονικό πεδίο στο σύστημα, ή μάλλον φανταστείτε το σαν ένα εικονικό σκληρό δίσκο). Ο μόνος λόγος για τον οποίο θέλω να το κάνω αυτό είναι μήπως είναι καλύτερα να διατηρώ το σύστημα μου καθαρό, και αυτό συνεπάγεται με το να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ, γρήγορο, σταθερό και εύχρηστο. Αν και χλωμό το κόβω να υπάρχει κάτι τέτοιο προγραμματάκι , σε περίπτωση που γνωρίζετε κάτι σχετικό τότε θα είναι πολύ ωραία.
smilefreeware Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 http://www.sandboxie.com/ Εχει και το όνομα που υπέθεσες. (Εκτός αν το ήξερες και ανοίγεις θέμα) Κάνει ακριβώς αυτό που λες. Μάλιστα μπορείς να μεταφέρεις σε άλλο υπολογιστή (με sandboxie), το φάκελλο εγκατάστασης και να δουλεύει Κάποια λίγα προγράμματα δεν μπορείς να εγκαταστήσεις. Εχει μάλιστα και "τρέξιμο" explorer με sandboxie, οπότε αισθάνεσαι καλύτερα με το internet. Εκτός από εγκαταστάσεις δοκιμαστικές τρέχεις και "επικίνδυνα" προγράμματα
soulcon Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Περίεργο , παλαιότερα που είχα χρησιμοποιήσει αυτό το πρόγραμμα κατάλαβα πως είναι μόνο για εκτέλεση προγραμμάτων μέσα σε sandbox, λες να τρέξω το installer από το sandbox και να έχω ακριβώς που θέλω. Ευχαριστώ για την απάντησή σου, θα το κοιτάξω και θα αναφέρω τα αποτελέσματα.
smilefreeware Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Αφού το ξέρεις, άνοιξε πολλά κουτιά και σε κάθε ένα απ΄αυτά κάνε διαφορετική εγκατάσταση. Επίσης αν κάνεις συντόμευση σε αρχείο μέσα σε κουτί νομίζω τρέχει μέσα από sandbox. Εχε και ένα κουτί γενικής χρήσης και κάπου κάπου διεγραφέτο.
soulcon Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Όντως, μια χαρά δουλεύει. Είδα ότι μου φτιάχνει ένα φάκελο στο C:\sandbox κι έπειτα περνά ένα σωρό από πληροφορίες σε κάθε sandbox για Program Files Users και ένα σωρό άλλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.