Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από τη στιγμή που δεν χρειάζεται να παίζουν Warcraft μια χαρά θα τους καλύψει το Linux

Άσχετο, αλλά μια χαρά παίζω εδώ και χρόνια warcraft μέσω linux :P

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

H επανάσταση του αυτονόητου...Βέβαια εδώ -το είπε και ο ΓΑΠ- λεφτά υπάρχουν. Μπορούμε άνετα να τα δίνουμε στο proprietary λογισμικό.

Y.Γ. Όπως και οι πολιτικοί (το 99% εξ αυτών) θέλουν ξύλο και γιαούρτωμα όπου τους συναντάς, το ίδιο χρειάζονται και όσοι υποστηρίζουν ότι στο ελληνικό δημόσιο πρέπει να έχουμε MS software.

Δημοσ.

Φοβερή κίνηση απο πούτιν μακάρι να γίνει κάποια στιγμή και αυτο στην ελλάδα οχι τίποτα άλλο το ελληνικό κράτος θα έχει και μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Δημοσ.
Με εντολή Πούτιν, η Ρωσική κυβέρνηση θα έχει στραφεί στο δωρεάν λογισμικό έως το 2015

Με εντολή Παπανδρέου, η Ελληνική κυβέρνηση θα έχει στραφεί στο DOS και Q basic έως το 2015,

θα προμηθεύσουν το δημόσιο με Amstrad 6128 plus και Commodore 64 για να τρέχουν με αντίστοιχη

ταχύτητα όπως των υπαλλήλων τους....

Δημοσ.

Με εντολή Παπανδρέου, η Ελληνική κυβέρνηση θα έχει στραφεί στο DOS και Q basic έως το 2015,

θα προμηθεύσουν το δημόσιο με Amstrad 6128 plus και Commodore 64 για να τρέχουν με αντίστοιχη

ταχύτητα όπως των υπαλλήλων τους....

Και μετά θα κάνουν απεργία οι δημόσιοι γιατί δε θα εχουν games...μετά από πολλούς αγώνες θα "κερδίσουν" την αγορά του 4 in 1 wingames: Minesweeper, Free Cell, Klondike και Spider Solitaire, ενώ θα τους γίνει και ειδική εκπαίδευση για το καινούριο λειτουργικό Asterix

Δημοσ.

ασχετο: αλλα νομιζω οτι προθυπουργος ειναι ο Μεντμενεφ (καπως ετσι)στη ρωσια, και στο θεμα τωρα: καλα κανουν και πανε στο δωρεαν γιατι και εμεις που πληρωνουμε το εμπορικο δεν ξερουν ουτε να το χρησιμοποιησουν οι δημοσιοι στην ελλαδα. Μονο λεφτα ξερουμε να δινουμε.

Και για την παρακαλουθηση των αμερικαων που αναφερθηκε παραπανω, οι ανθρωποι δεν ξερουν τι τους γινεται απο λογισμικα.

Δημοσ.

Εγω βρε παιδια δεν ειμαι δημοσιος υπαλληλος, αλλα εαν εργαζομουν σε μια υπηρεσια οπου ο προισταμενος μου θα μου ελεγε να κανω την δουλεια χαλαρα να κανω διαλειμα 3 ωρων να ξεκιναω δουλεια στις 08:30 και να τελειωνει στις 13:00, βλακας θα ειμουν να του πω οχι θελω να δουλεψω σαν το σκυλι με το αγχος και το στρες ολη ημερα, να γυρναω με νευρα στο σπιτι μου. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ;

Παρολαυτα το θεμα μας εδω δεν ειναι οι ΔΥ αλλα ο παραλογισμος που επικρατει σε ολα τα επιπεδα, δεν εχουμε να πληρωσουμε συνταξεις αλλα αγοραζουμε τα παντα σε τουλαχιστον διπλασια τιμη. Σαν κρατος ειμαστε σαν τις κυριες στο Κολωνακι που εαν παρουν ακριβως την ιδια τσαντα πιο ακριβα θα αισθανθουν οτι ειναι αυτοματος καλυτερη επειδη απλα κοστιζει περισσοτερα.

Το ζουμι απο αυτο το ποστ ειναι οτι το ψαρι ΠΑΝΤΑ βρωμαει απο το κεφαλι, ποτε απο την ουρα.

ΥΓ Ο Λιακο θα εχει ξετρελαθει με αυτην την ειδηση.

Δημοσ.

Οποιαδηποτε μεταβαση (εκπαιδευση , τεχνικη υποστηριξη , συμβατοτητα) σε νεο λειτουργικο σε ενα γιγαντιο οργανισμο οπως το δημοσιο , ακομα και αν αυτο ειναι δωρεαν , ειναι πολλη ακριβοτερη απο τη χρηση πληρωτου λογισμικου. Ιδιως σε χωρες τυπου Ελλαδα...

Οι Ρωσοι το κανουν για λογους ασφαλειας και απορρητου.

Νομίζω ότι ήταν ο 27άρης iMac, τώρα για το αν ήταν η έκδοση με τα 1800 ή τα 4300 ευρώ, δε το ξέρω.

Με τα 1800Ε θα ηταν αλλα σιγουρα θα χρεωθηκε 4300Ε ;)

ασχετο: αλλα νομιζω οτι προθυπουργος ειναι ο Μεντμενεφ (καπως ετσι)στη ρωσια, και στο θεμα τωρα: καλα κανουν και πανε στο δωρεαν γιατι και εμεις που πληρωνουμε το εμπορικο δεν ξερουν ουτε να το χρησιμοποιησουν οι δημοσιοι στην ελλαδα. Μονο λεφτα ξερουμε να δινουμε.

Και για την παρακαλουθηση των αμερικαων που αναφερθηκε παραπανω, οι ανθρωποι δεν ξερουν τι τους γινεται απο λογισμικα.

Λογω του οτι δεν επιτρεπεται απο το Ρωσικο συνταγμα ο Ρωσος προεδρος να κανει πανω απο 2 θητειες , εγινε τραμπα των αξιωματων με τον Μεντμεντεφ , μεχρι να αλλαξει το συνταγμα "δημοκρατικα" και να μπορει ο Πουτιν να κανει και αλλες θητειες.

Ετσι σημερα "Προεδρος" ειναι ο Μεντμεντεφ και πρωθυπουργος ο Πουτιν.

Δημοσ.

Χρόνια Πολλά.

Μια πολύ καλή είδηση στα Αγγλικά αλλά δυστυχώς έχει μεταφραστεί / αποδοθεί λάθος ο όρος Free Software.

Ο όρος που αναγράφεται στους συνδέσμους είναι:

"...for the use of free software for 2011 - 2015 years."

"...Switch to Free Software by 2015." κ.α.

ο όρος Free Software μεταφράζεται στα Ελληνικά Ελεύθερο Λογισμικό.

( Δωρεάν είναι η μετάφραση της φράσης no cost )

Αυτή η «μικρή» διαφορά είναι εξαιρετικά σημαντική και δίνει εντελώς λάθος εντύπωση στον Έλληνα αναγνώστη της είδησης.

Φανταστείτε το εμπορικό λογισμικό των υπολογιστών που αγοράζετε να σας το χαρίζουν λόγω εορτών. Σε αυτή την περίπτωση το λάβατε δωρεάν (at no cost) αλλά δεν είναι ελεύθερο λογισμικό (Free Software) (αφού δεν είστε ελεύθεροι να το κάνετε ότι πιθανόν να θέλετε ενώ για να λειτουργήσει θα πρέπει να υπογράψετε/συμφωνήσετε σε EULA).

Σας παρακαλώ ΑΛΛΑΞΤΕ την μετάφραση στην είδηση όπως σας προέτρεψαν και άλλοι αναγνώστες του θέματος.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Γιατι , πριν ηταν επι πληρωμη ? :blink: :blink:

Είδες η Ρωσία φιλαράκι με ακολουθεί κατά πόδας..... Τώρα που το πρόσεξα , μήπως μπορείς να με ενημερώσεις το μαλλί σου στο avatar σε ποιό κομμωτήριο το φτιάχνεις;

Δημοσ.

αλλα εαν εργαζομουν σε μια υπηρεσια οπου ο προισταμενος μου θα μου ελεγε να κανω την δουλεια χαλαρα να κανω διαλειμα 3 ωρων να ξεκιναω δουλεια στις 08:30 και να τελειωνει στις 13:00, βλακας θα ειμουν να του πω οχι θελω να δουλεψω σαν το σκυλι με το αγχος και το στρες ολη ημερα, να γυρναω με νευρα στο σπιτι μου. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ;

Κάποιος ευσυνείδητος ίσως?

Και φυσικά δεν χρειάζεται άγχος (και στρες όλη μέρα) για να κάνει σωστά κάποιος τη δουλειά του.

Παρολαυτα το θεμα μας εδω δεν ειναι οι ΔΥ αλλα ο παραλογισμος που επικρατει σε ολα τα επιπεδα,

Κι όμως είναι και αυτοί το θέμα μας μεταξύ άλλων. Σίγουρα όπως λες το ψάρι βρωμάει απ το κεφάλι. Αλλά και η νοοτροπία που έχει κάποιος της 'ουράς': "Να μπώ στο δημόσιο να αράξω.. και στ αρχίδια μου" ναι μεν είναι φυτεμένη απο το 'κεφάλι' για διάφορους λόγους, αλλά και αυτός την αποδέχεται, την γουστάρει και την υιοθετεί. Ως δια μαγείας ποτέ δεν άλλαξε τίποτα. Είναι ουτοπικό να πιστεύει κάποιος οτι θα αλλάξει απο τη μια μέρα στην άλλη το οτιδήποτε, χωρίς να κάνει ατομικά κάτι. Τα πιστεύω του στυλ "Ελα μωρέ, ας αλλάξουν οι άλλοι και θα το κάνω και γω μετά..", είναι τα πιστεύω ενός 'βολεψάκια'. Το πρώτο στάδιο μιας συλλογικής αλλαγής είναι να αρχίσει η μεταμόρφωση, η αλλαγή, σε ατομικό επίπεδο. Τότε μόνο είναι εφικτό να μεταφερθεί και να εξελιχθεί σε συλλογικό επίπεδο.

--on topic--

Συμφωνώ με το οτι δεν σημαίνει απαραίτητα δωρεάν το ελεύθερο. Παρόλα αυτά, είναι πολύ καλή κίνηση και σίγουρα σε τελικό στάδιο θα είναι πιο οικονομική απο καθαρά εμπορικές (και κλειστές) λύσεις, αν γίνει σωστή μελέτη και χρησιμοποιηθούν εσωτερικά άτομα που θα τα διαχειρίζονται και δεν ανατεθούν σε εταιρίες.

Δημοσ.

Έχει καθαρά σχέση το θέμα με κατασκοπια. Με το ελεύθερο λογισμικό δεν θα μπορει η αμερική να παρακολούθηση την Ρωσία. Τώρα Όμως με τα windows υπάρχει δυνατότητα Είναι αμερικανική εταιρία.

Είναι και η κόντρα που έχουν μεταξύ τους. Γιατί να στηρίζουν οικονομικά την αμερική Όταν Είναι ο μεγαλυτερος εχθρός τους

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ναι ενώ στο linux δεν μπορούν να τους κατασκοπεύσουν...

Η μόνη βιώσιμη λύση είναι να φτιάξουν δικό τους λειτουργικό...

Δημοσ.

Ναι ενώ στο linux δεν μπορούν να τους κατασκοπεύσουν...

Η μόνη βιώσιμη λύση είναι να φτιάξουν δικό τους λειτουργικό...

Μπα.. λογικά και τότε θα μπορούν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...