Προς το περιεχόμενο

Aspect Ratio Original η stretched?

Ntinaras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν δε καταλαβατε,

σας φερνω παραδειγμα

εχετε τηλεοραση 16:9 (widescreen)

και βλεπετε την τατιανα σε 4:3 στο mega

τι κανετε με την οθονη?

το βαζετε στο original 4:3 με μαυρες γραμμες αριστερα δεξια,η το τραβατε για να πιασει ολη την οθονη και να δειχνει παραμορφωμενα τα παντα?

αντιστροφα

βλεπετε ταινια στην 4:3 η ακομα και σε 16:9 Η οποια ειναι ultra super duper widescreen 21:9,

τι κανετε?κρατατε αναλογια η παραμορφωνετε?

εγω κραταω παντα αναλογια,και εκνευριζομαι οταν το βλεπω παραμορφωμενο απο αλλους

ειναι σιχαμερο και ελπιζω να καουν οι τηλεορασεις τους.

Δημοσ.

ναι τελευταία βλέπω πολλούς που ενοχλούνται με την παραμόρφωση (κυρίως το 4:3 των καναλιών σε 16:9)

κοίτα γούστα είναι αυτά

από τη στιγμή που σήμερα οι w/s τηλεοράσεις σου δίνουν δυνατότητες 4:3 και zoom κτλ δεν μπορείς να πεις κάτι, απλά επιλέγεις αυτό που σου γουστάρει (να υποθέσω πως παίζει διαφωνία με τη γυναίκα ή με τους κολλητούς σου? χεχε)

ο σκοπός του 16:9 αν δεν κάνω λάθος ήταν ακριβώς αυτό, δλδ να παραμορφώνει σε ανεκτό βαθμό ώστε να συνδυάζεται η προβολή από διάφορες πηγές σε μια 'όλα σε ένα' οθόνη, μέση λύση με λίγα λόγια

και από την άλλη πλευρά δλδ να έχεις μια 30"/40" w/s τηλεόραση και να βλέπεις στη μισή είναι λίγο off αλλά πάλι γούστα είναι αυτά

η ενόχληση για τους άλλους που βλέπω είναι λίγο αδικαιολόγητη όμως, γιατί τη στιγμή που ακούω πολλούς να λένε ότι ενοχλούνται από το 4:3 σε 16:9 λόγω της παραμόρφωσης δήθεν, την ίδια στιγμή βλέπουν ένα σωρό ταινίες που είναι από την πηγή παραμορφωμένες και κομμένες σε ένα βαθμό λόγω μετατροπών μεταξύ διαφορετικών μέσων/format και διαφόρων aspect ratio, πράγμα δεν γνωρίζουν και απλά δέχονται όπως είναι

οπότε σε ένα βαθμό μοιάζει ψυχολογικό/ψειριστικό η ενόχληση για τους άλλους παρά κάτι αντικειμενικό

αν και σήμερα λόγω διάδοσης της τεχνογνωσίας μέσω filesharing γνωρίζουμε όλο και περισσότερα για το τι είναι το κάθε video που έχουμε αλλά βέβαια πάντα θα βλέπουμε και παλιότερες ταινίες

οπότε εκτός αν κάθεσαι να ψάχνεις κάθε ταινία, σε τι έχει κοπεί/μετατραπεί κτλ (μιλάμε για την ταινία έτσι, όχι το αρχείο καν) δεν μπορείς να είσαι απόλυτος παρά να αρκεστείς στη δεύτερη πρόταση που έγραψα

από εκεί και πέρα μην ξεχνάμε και την ανάλυση

το πως θα φαίνεται το stretch ή το zoom που θα γίνει έχει να κάνει και με την ανάλυση του υλικού

μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανάλυση για τα ελληνικά κανάλια για μένα πχ

Δημοσ.

οταν δειχνει κανα γκομενακι και το χω στο 16:9 το αλλαζω στο 4:3 για να τσεκαρω οτι ειναι οντως καλο γιατι στο μακροστενο την δειχνει κοντη και χοντρη

Δημοσ.

αν το παρω στατιστικα βλεπω οτι εγω ειμαι ο περιεργος και ο καμμενος που ενοχλειται απο την παραμικρη απωλεια ποιοτητας και πιστοτητας

χαιρομαι. :rolleyes:

Δημοσ.

οι περισσοτεροι ξερεις τι λενε?πηραμε μακροστενη τηλεοραση και να βλεπουμε τετραγωνα?

να αλλαξουν τα καναλια.

παντως τωρα τελευταια βλεπω και η νετ κανει κατι εκπομπες σε μακροστενο.

Δημοσ.

αν το παρω στατιστικα βλεπω οτι εγω ειμαι ο περιεργος και ο καμμενος που ενοχλειται απο την παραμικρη απωλεια ποιοτητας και πιστοτητας - χαιρομαι. :rolleyes:

μπα μην είσαι σίγουρος, βασικά από τους φίλους μου, οι άντρες όλοι (εκτός εμού) είναι υπέρ του original για τα κανάλια, το χαμε συζητήσει γιατί διαφωνούσαν οι γυναίκες και τους την έλεγαν

πάντως όπως είπα δεν ισχύει αυτό που λες για την παραμικρή απώλεια, αν ήταν έτσι θα σε ενοχλούσε και το αντίστροφο, περισσότερο θέμα ανάλυσης είναι παρά παραμόρφωσης

πάρε για παράδειγμα μια ταινία που μεταδίδεται από τα κανάλια ή ένα dvd παλιότερης ταινίας? για ποια 'παραμικρή απώλεια ποιότητας και πιστότητας' μιλάμε? εκεί πέρα τι θα κάνεις θα ψάχνεις με το μοιρογνωμόνιο να βρεις ποιο είναι το σωστό μετά από τόσο ξύλο που έχει φάει? ίσως είναι λίγο κυνήγι φαντασμάτων χάριν πιστότητας (και όχι τόσο ποιότητας μιας και μιλάμε για ratio) που δεν υπάρχει απαραίτητα, ειδικά για κανάλια, αλλά ο καθένας όπως του αρέσει βέβαια, διασκέδαση και γούστο είναι

Δημοσ.

οι περισσοτεροι ξερεις τι λενε?πηραμε μακροστενη τηλεοραση και να βλεπουμε τετραγωνα?

να αλλαξουν τα καναλια.

παντως τωρα τελευταια βλεπω και η νετ κανει κατι εκπομπες σε μακροστενο.

Δε την βρισκω αδικαιολογητη κι αυτη την αποψη, αλλα για μενα ειναι ενοχλητικοτερο το να βλεπεις παραμορφωμενα τα πραγματα ή θολα. Στην ελληνικη τηλεοραση οχι οτι με νοιαζει και πολυ γιατι ελαχιστα βλεπω (ραδιο αρβυλα και ουκ πλεον, εριξα cancel στο νησι).

Δημοσ.

Θα μπορούσαν τουλάχιστον τα κανάλια που έχουν δύο συχνότητες να εκπέμπουν στη μία 16:9 και στην άλλη 4:3, ώστε να πιάνουν και τους δύο.

Θεωρώ απαράδεκτη οποιαδήποτε παραμόρφωση, δεν μπορώ να παρακολουθήσω ούτε λεπτό. Πάντως ακόμα και παλιές ταινίες που έχω σε HD και είναι 4:3 δεν με χαλάει ιδιαίτερα να της βλέπω με 2 μαύρες μπάρες δεξιά και αριστερά - άλλωστε λίγο αφού ξεκινήσει το συνηθίζω και δεν τις προσέχω.

Τα κανάλια πάντως θα έπρεπε πλέον να μεταδίδουν όλα σε 16:9. Κάποιος που έχει ξεμείνει με 4:3 τηλεόραση μάλλον δε θα καταλάβει και ιδιαίτερα τη διαφορά (της παραμόρφωσης) ούτε θα τον πειράξει.

Δημοσ.

μπα μην είσαι σίγουρος, βασικά από τους φίλους μου, οι άντρες όλοι (εκτός εμού) είναι υπέρ του original για τα κανάλια, το χαμε συζητήσει γιατί διαφωνούσαν οι γυναίκες και τους την έλεγαν

πάντως όπως είπα δεν ισχύει αυτό που λες για την παραμικρή απώλεια, αν ήταν έτσι θα σε ενοχλούσε και το αντίστροφο, περισσότερο θέμα ανάλυσης είναι παρά παραμόρφωσης

πάρε για παράδειγμα μια ταινία που μεταδίδεται από τα κανάλια ή ένα dvd παλιότερης ταινίας? για ποια 'παραμικρή απώλεια ποιότητας και πιστότητας' μιλάμε? εκεί πέρα τι θα κάνεις θα ψάχνεις με το μοιρογνωμόνιο να βρεις ποιο είναι το σωστό μετά από τόσο ξύλο που έχει φάει? ίσως είναι λίγο κυνήγι φαντασμάτων χάριν πιστότητας (και όχι τόσο ποιότητας μιας και μιλάμε για ratio) που δεν υπάρχει απαραίτητα, ειδικά για κανάλια, αλλά ο καθένας όπως του αρέσει βέβαια, διασκέδαση και γούστο είναι

η αναλυση ξερεις οτι ειναι στανταρ και δε μπορεις να τη βελτιωσεις.αλλα το να αλλαξεις την αναλογια ειναι κατι εγκληματικο και οποιος το κανει πρεπει να τιμωρειται με θανατο με ηλεκτροσοκ απο φορτιστη κινητου.

ταινια δε προκειται να κατσω να δω στη τηλεοραση,γιατι το ματι πια βλεπει και ακουει μονο 1080p και dts 5.1... ασε που ειναι ολες πετσοκομενες απο 16:9 σε 4:3

μια ζωη με βριζανε οι φιλοι μου γιατι τους πειραζα τα pc και τους ρυθμιζα αναλυσεις και refresh rates και μου λεγανε οτι εχω χερτζομετρο ενσωματωμενο στο ματι :blink:

τωρα με βριζουνε γιατι κατεβαζω μονο 1080 ενω αυτοι βολευονται με dvdrip

ο ενας μαλιστα αγορασε HD τηλεοραση,αγορασε πανακριβο καλωδιο hdmi 35 euro για να το συνδεσει με τον υπολογιστη,να κανει clone την αναλυση σε μια οτι να ναι,και να βλεπει ταινιες dvd-rip και να μου λεει "ελα μωρε μια χαρα τα δειχνει" :huh:

δε του ξαναμιλησα απο τοτε :mellow:

Δημοσ.

η αναλυση ξερεις οτι ειναι στανταρ και δε μπορεις να τη βελτιωσεις.αλλα το να αλλαξεις την αναλογια ειναι κατι εγκληματικο και οποιος το κανει πρεπει να τιμωρειται με θανατο με ηλεκτροσοκ απο φορτιστη κινητου.

ταινια δε προκειται να κατσω να δω στη τηλεοραση,γιατι το ματι πια βλεπει και ακουει μονο 1080p και dts 5.1... ασε που ειναι ολες πετσοκομενες απο 16:9 σε 4:3

μια ζωη με βριζανε οι φιλοι μου γιατι τους πειραζα τα pc και τους ρυθμιζα αναλυσεις και refresh rates και μου λεγανε οτι εχω χερτζομετρο ενσωματωμενο στο ματι :blink:

τωρα με βριζουνε γιατι κατεβαζω μονο 1080 ενω αυτοι βολευονται με dvdrip

ο ενας μαλιστα αγορασε HD τηλεοραση,αγορασε πανακριβο καλωδιο hdmi 35 euro για να το συνδεσει με τον υπολογιστη,να κανει clone την αναλυση σε μια οτι να ναι,και να βλεπει ταινιες dvd-rip και να μου λεει "ελα μωρε μια χαρα τα δειχνει" :huh:

δε του ξαναμιλησα απο τοτε :mellow:

Χαχαχα!

Πολύ σωστός!

Ακριβώς έτσι κάνω και εγώ...

Να δούμε πότε οι σταθμοί θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του σκαϊ...

Δημοσ.

Τελικα δεν ειχαν κι αδικο, ανθρωπο που να μην μπορει να δει τιποτα περα απο 1080p πρωτη φορα βλεπω :o

Δημοσ.

ειναι δυνατον να εχεις crt οθονη και να την εχεις στα 60 η 75hz?

ειναι δυνατον να εχεις tft wide και να την εχεις στα 1024Χ768 "για να φαινονται πιο μεγαλα"?

Δημοσ.

εγω κραταω παντα αναλογια,και εκνευριζομαι οταν το βλεπω παραμορφωμενο απο αλλους

ειναι σιχαμερο και ελπιζω να καουν οι τηλεορασεις τους.

Να σου χτυπησει ο σκληρος με τις ταινιες βρε :D (ναι αυτος που δεν εχεις κανει backup ακομα :P )

Πριν την αναλογια της τηλεορασης γιατι δεν ρωτας την αναλογια υλικου 4:3-16:9 που βλεπουμε.Για ενα παρταλι του τηλεοπτικου προγραμματος που θα δουμε μια φορα στο τοσο λες να κατσουμε να αλλαζουμε αναλογια ? Ποδοσφαιρο βλεπεις με μπαρες δεξια αριστερα ? Εχει περισσοτερη ατμοσφαιρα ε ? :lol:

Δημοσ.

ποδοσφαιρο δε βλεπω γενικα,

τοσο κακο ειναι να βλεπεις το original aspect ratio με τις μαυρες γραμμες?

αν το τραβηξεις δε το βλεπεις πιο μεγαλο,το βλεπεις πιο σκατα :mellow:

μου χει χτυπησει ηδη ο σκληρος οταν μια θειτσα τον εριξε κατω και εχασα 1 τερα ταινιες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...