Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές μητρικών υποστηρίζουν μέχρι 24GB μνήμης (6x4GB).

Είδα ότι έχουν κυκλοφορήσει dimm μεγαλύτερα από 4GB, συγκεκριμένα 8GB και 16GB.

Γνωρίζετε αν μπορεί ο επεξεργαστής να δει πάνω από 24GB;

Στις προδιαγραφές του i7 ( http://download.intel.com/design/processor/datashts/320834.pdf ) αναφέρει maximum supported memory: 24GB. Ας πούμε "unsupported" (ανεπίσημα) , μπορεί να δει περισσότερη μνήμη;

Δημοσ.

Λέει supported, δεν σημαίνει αυτό απαραίτητα Limited.

Το σκεφτόμουνα ακριβώς σαν την ταχύτητα των μνημών, υπηστηρίζει έως 1066MHz αλλά πολλοί φτάνουν πάνω από 1800MHz.

• Moderators
Δημοσ.

Προσωπικα ειχα προβλημα οταν προσπαθουσα να βαλω περισσοτερη ποσοτητα απο τη μεγιστη αναγνωρισιμη, σε οποιαδηποτε μητρικη εως τωρα. Απο εποχη SDRAM εως και DDR2.

Δε βλεπω το λογο να αλλαξε κατι με τους i7...

• Like 1
Δημοσ.

Ναι guyz, ότι λένε οι προδιαγραφές ;)

Γιατί αν το bios δεν "κοιτάει" παραπέρα διευθύνσεις, δεν πα να βάζεις dimmάκια... Όπως πχ με την DFI X58-T3eH8 που είχε max ram 12gb και με το τελευταίο update τσοοοοοοοουπ βλέπει κανονικά μέχρι 24gb :)

• Like 1
Δημοσ.

Εάν έχεις ανάγκη περισσότερη RAM Υπάρχουν λύσεις workstation-server.

Αλλά πραγματικά δε ξέρω εάν έχεις ανάγκη κάν τα 12…

Δημοσ.

Τα 6GB μου βγήκαν λίγα.

Θέλω να τρέχω μερικά virtual machines για να βλέπω πως εμφανίζονται οι ιστοσελίδες που φτιάχνω σε διαφορετικά περιβάλλοντα (OSX, linux, κτλ).

Επιπλέον το Jdownloader που συνήθως τρέχει από πίσω είναι πολύ απαιτητικό σε μνήμη (συχνά σχεδόν 1GB), όπως και το visual studio.

• Moderators
Δημοσ.

Παντως με 6 ή 12GB μπορεις να τρεξεις μαζι 2-3 instances απο OSX, WIN και LINUX :D, αφου απλα τα θελεις να για να δεις πως φαινονται ορισμενες ιστοσελιδες.

Δημοσ.

Δεν θέλω να έχω μόνο ανοιχτά τα virtual machines αλλά παράλληλα και όλα τα development tools.

Visual studio + SQL + graphics editor + virtula machines + explorer + firefox + chrome+ opera + ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

SSD έχω ήδη, καθώς και έναν PERC 5/i RAID Controller με 512ΜΒ cache και BBU ώστε να έχω βέλτιστες επιδόσεις στον αποθηκευτικό χώρο

( 4x1TB 7200.12 μου δίνουν >350ΜΒ/sec . Στο hdtune >720MB/sec peak)

Επεξ/σία από StavrosD

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...