dimitris2006 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Τα τελευταία νέα στον κλάδο της ρομποτικής έρχονται από την Ιαπωνία, και αφορούν την ανάπτυξη εξελιγμένων ανθρωποειδών ρομπότ τα οποία έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν αντικείμενα καθώς περπατάνε και να τα χρησιμοποιούν για δικό τους όφελος. Τα ρομπότ αυτά πέρα από την αναγνώριση αντικειμένων, γνωρίζουν το πώς να περπατάνε μιμούμενα την τρίτη ηλικία. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μεγάλο βήμα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Το ρομπότ που περιγράφεται ονομάζεται HRP-2 και κατασκευάστηκε στο Εθνικό Ινστιτούτο Εξελιγμένων Βιομηχανικών Επιστημών και Τεχνολογίας στο Tennessee της Ιαπωνίας. Έκανε πρόσφατα την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο συνέδριο Humanoids 2010. Ο HRP-2 δεν είναι απλά ένα νέο ρομπότ που κατασκευάστηκε για να εντυπωσιάσει. Αποτελεί ουσιαστικά ένα νέο πρότυπο στο χώρο της ρομποτικής, το οποίο στηρίζεται στην αξιοποίηση των αντικειμένων-εμποδίων και όχι στην αγνόησή τους. Για παράδειγμα, ο HRP-2 μπορεί να μιμηθεί ακριβώς την κίνηση ενός ανθρώπου στην τρίτη ηλικία, ο οποίος θα χρησιμοποιήσει τα χέρια του για υποστήριξη κατά το κάθισμά του στο γραφείο, σε αντίθεση με τα μέχρι τώρα ρομπότ που πραγματοποιούσαν την κίνηση χωρίς χέρια. Δείτε το video του HRP-2 εδώ. Site: techradar.com
PCharon Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Συγχαρητήρια, μοιάζει να φτιάξανε το πρώτο ρομπότ με αρθριτικά. Η προγιαγιά μου που πέθανε 112 πήγαινε καλύτερα.
WizeMan Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Συγχαρητήρια, μοιάζει να φτιάξανε το πρώτο ρομπότ με αρθριτικά. Η προγιαγιά μου που πέθανε 112 πήγαινε καλύτερα. Τα ρομπότ θα θυμούνται αυτό που είπες. This is not good at all.
ice25 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Συγχαρητήρια, μοιάζει να φτιάξανε το πρώτο ρομπότ με αρθριτικά. Η προγιαγιά μου που πέθανε 112 πήγαινε καλύτερα. χε χε απίστευτος ακόμα γελάω
KostasREDRUM Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δείτε το The Twilight Zone - The ctreators
il29 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 σημαντικότατο το ότι αλληλεπιδρά με τα αντικείμενα γύρω του,αλλά το συγκεκριμένο πουρό-ρομπότ φαίνεται να χρειάζεται κι ένα π.... νομίζω ότι η έκδοση της 20χρονης χορεύτριας και του 20χρονου ποδοσφαιριστή θα γνωρίσει μεγαλύτερη απήχηση
panosno1com Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Θα τρέχω γρηγορότερα, είναι 100% βέβαιο. πιο γρηγορα θα κουραζεσαι παρα θα τελειωνει το καυσιμο τους !
PCharon Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 πιο γρηγορα θα κουραζεσαι παρα θα τελειωνει το καυσιμο τους ! Ναι, αν κρίνω από την εξωτερική τροφοδοσία του "HRP-2" στο βίντεο και όσων άλλων έχω δει (βλέπε παρακάτω), με κατατρόμαξες τώρα... Υ.Γ. Σκαρφαλώνω κιόλας.
Los_Tromos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Πως να τη του φερμάρεις,θα πληγωθείς πανάθεμά το. Τίποτε σε πιό σιλικονάτο παίζει;
mandos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 ελπίζω μόνο να έχουν πάρει πολύ στα σοβαρά τους 3ους νόμους της Ρομποτικής του Ισαάκ Ασίμοφ οι τύποι που τα φτιάχνουν όλα αυτά αλλιώς αργά ή γρήγορα την έχουμε βαμμένη!
PappouC_ALeXi5 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Υ.Γ. Σκαρφαλώνω κιόλας. χαχαχααχαχα κλαιω
hackerW32 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 οταν φτιαξουν στολη σαν του ironman τοτε θα τους παραδεχτω.. (αν και εχω δει κατι τετοιο , για να σηκώνεις ηλικιωμένους, σου δίνει και καλα δύναμη στα χέρια) φανταστιτε για να βλεπουμε εμεις αυτα, τι εχουνε μεσα στα εργαστιρια .. (οπος το internet υπαρχει εδω και 50 χρονια..)
d-k Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Συγχαρητήρια, μοιάζει να φτιάξανε το πρώτο ρομπότ με αρθριτικά. Η προγιαγιά μου που πέθανε 112 πήγαινε καλύτερα. XAXAXAXAXAA Σωστός !!!
JohnXarxas Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 ενα ρομπότ όπως όλοι οι έλληνες... που τρέχει στο ΙΚΑ από τις 6 για να πάρει συνταγή και μετά πάει στο φαρμακείο... που βρίζει για την κατάντια του, ενώ συνεχίζει να καταστρέφει τον εαυτό του, δανείζεται λεφτά για να πάει ταξίδι και μετά γκρινιάζει όταν η τράπεζα του παίρνει το σπίτι, ανεβάζει πυρετό 36.9 και ως γνήσιος δημόσιος υπάλληλος δεν πηγαίνει για δουλειά, ξεχνάει να κάνει τα μαθήματά του και λέει στην καθηγήτρια πως τα κατούρησε ο σκύλος, ενώ της δίνει και κανένα τάληρο για να μην φανούν οι απουσίες στο τετράμηνο και αυτή φυσικά αρνείται γιατί θέλει τουλάχιστον πενηντάευρο... κλπ κλπ... ναι! είναι ένα ακριβές αντίγραφο ενός κλασικού έλληνα σε όλα τα στάδια της ζωής του
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα