Προς το περιεχόμενο

sapphire ati radeon hd 5750

aravager

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα.

αγόρασα σήμερα την παραπάνω κάρτα γραφικών. την έβαλα πάνω σε:

psu: 500 watt

cpu: intell core 2 duo e6400 2.13ghz-->o.c. 2.5ghz

ram: 2 x 1 giga tansend 800mhz dual channel

motherboard: asus p5n 32 se - sli seluxe

λοιπόν την έβαλα αφού απεγκατέστησα την geforce msi 7900gtx καθώς και τους οδηγούς της και στην συνέχεια το pc ενω δουλέουν όλα έχω μαύρη οθόνη:(((

πείτε μου κατά πρώτον οτι δεν υπάρχει θέμα συμβατότητας με την μητρική ( αλλιώς πρέπει να μπώ σε διαδικασία πώλησης)

και την συνέχεια οτιδήποτε άλλη γνώμη έχεται για το πρόβλημα.

ευχαριστώ.

Δημοσ.

έκανα απεγκαταστάση τους drivers της nvidia από τον πίνακα ελέγχου ( όντως έγινε γιατί μετά την επανεκίνηση είχα τα τεράστια εικονίδια) στην συνέχεια το έκλεισα και έβγαλα την 7900gtx και έβαλα την 5750. έκανα επανεκίνηση και ενώ όλα δουλεύουν ( ανεμιστήρας επεέξεργαστή ανεμιστήρας κάρτας γραφικών) η οθόνη είναι κατάμαυρη, πίσσα, σκοτάδι μαύρο ούτε logo της asus ούτε Bios.

τώρα έβαλα πάλι την παλιά κάρτα και δουλεύει. ότι άλλες πληροφορίες θέλετε πείτε μου.

Δημοσ.

Πιστεύω ότι κούμπωσες το φισάκι του ρεύματος πάνω στην κάρτα γραφικών, έτσι;

Το λαμπάκι του δίσκου ανάβει σαν να κάνει boot ή όχι;

Μήπως η μητρική έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών; Αν έχει κούμπωσε την οθόνη εκεί να δεις αν έχεις εικόνα και αν έχεις μπες στο bios και απενεργοποίησε την.

Σιγουρέψου ότι η ati έχει κουμπώσει καλά στην μητρική και αν μπορείς δοκίμασε την σε άλλο Pc.

Δημοσ.

ναι έβαλα το 6 pin μέχρι να ακούσω τον χαρακτηριστικό ήχο.

επίσης την πάτησα αρκετά καλά πιστεύω στην υποδοχή της.

το λαμπάκι του δίσκου ναι ανάβει.

η μητρική δεν έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.

δυστηχώς δεν έχω αλλο pc πρόχειρο να δοκιμάσω.

ακόμη τσέκαρα εάν είναι αρκετή η ισχυσ του τροφοδοτικού στο σαιτ της msi ( ενδεικτικά πάντα ) και είδα οτί η 7900gtx που έχω πάνω τώρα και δουλεύει είναι κατά 100 watt ποιό ενεργοβόρα άρα λογικά δεν φταίει το τροφοδοτικό.

μα να μην μπορεί ένα κιανούργιο πράγμα να δουελέψει ποτέ σωστα. έλεος.

κάτι άλλο να κοιτάξω?

Δημοσ.

Πολλές παλιές μητρικές με nvidia chipset (και κάποιες άλλες που ήταν οι πρώτες που είχαν pci-e ver 1.0a) έχουν προβλημα με τις κάρτες 5χχ0 της ati και παρουσιάζουν ακριβώς αυτό το φαινόμενο (μαύρη οθόνη). Google it και θα βρεις αρκετούς με το ίδιο πρόβλημα. Δυστυχώς το πρόβλημα δεν φτιάχνει εκτός και άν έβγαλε καινουριο bios update η εταιρεία της μητρικής σου τον τελευταίο χρόνο, αλλά πριν κανα εξαμηνο που το χα ψάξει, δεν είχαν ασχοληθεί οι εταιρείες καθώς οι μητρικές ήταν αρκετά παλιές. Αν είσαι στις πρώτες 7-10 μέρες απο τότε που πήρες την κάρτα πολλά μαγαζιά δέχονται να την επιστρέψεις, και να πάρεις κάτι άλλο.

Βέβαια αν η κάρτα έχει πρόβλημα (dead on arrival) θα είχες το ίδιο αποτέλεσμα αλλά πιθανότερο θεωρώ την ασυμβατότητα.

Δημοσ.

με τελείωσες :(

είπαμε γκαντέμης. εν πάσει περιπτώση πάω τώρα από τα multirama να δει την κάρτα τεχνικός. θα μάθετε νέα σε κάνα δίωρο.

ευχαριστώ :)

Δημοσ.

καταρχήν :D :D :D

πήγα την κάρτα και το pc στον τεχνικό της multiramma αφού δοκίμασε τα πάντα έβαλε την κάρτα στο δεύτερο slot αυτή δούλεψε( ξέρω ντροπή μου που δεν το έκανα απλά δεν πιστευα οτι μπορεί να φταίει αυτό) (χίλλια ευχαριστώ στο παιδί να'ναι καλά) :D

1) υπάρχει περίπτώση η κάρτα στο δεύτερο slot να μην αποδίδει τόσο καλά όσο θα απέδιδε στο πρώτο εάν αυτό ΛΕΙτουργόύσε ( πάνω στην μητρική γράφει αντίστοιχα pcex16-1 , pcex16-2) ? καταθέστε την γνώση σας παρακαλώ ;)

2) έχεις δίκιο eddieobscurant η μητρική μου έχει pcie v1.0 παρήγγειλλα μια μεταχειρισμένη asus p5e x38 intell chip με pcie v2.0. πιστέυω οτι δεν θα έχω πρόβλημα με αυτήν οταν φτάσει στα χέρια μου:)

Δημοσ.

Στη μητρική σου και οι δύο δουλεύουν χ16 οπότε δεν χάνεις κάτι σε επιδόσεις. Κατέβασε και τρέξε και το gpu-z για να δεις αν σίγουρα τρέχει χ16. Και η συγκεκριμένη κάρτα (όπως και σχεδόν όλες που κυκλοφορούν) δεν χρειάζονται/μπορούν να εκμεταλευτούν το επιπλέον bandwidth της ver 2.1 που είναι η κάρτα σου.

Δεν είναι αυτό που σου λεγα παραπάνω καθώς δεν θα δούλευε λογικά σε καμία απο τις δύο. Στις περισσότερες μητρικές με ver 1.0 θα πρέπει να δουλεύει η κάρτα (αφού έτσι και αλλιώς είναι backward compatible με τις προηγουμενες εκδόσεις του pci-e) πλην κάποιων πολύ αρχικών που είχαν την 1.0α απ'ότι έχω διαβάσει στο ιντερνετ. Οπότε αν σου πε το παιδι στο multirama οτι χρειάζεσαι νέα μητρική επειδή η κάρτα σου είναι ver 2.1 και η μητρική σου ver 1.0 αυτό δεν ισχύει. Οπότε αν δεν χρειάζεσαι κάποια άλλα features που έχει να σου προσφέρει η καινούρια μητρική που παράγγειλες θα σού λεγα να ακυρώσεις την παραγγελία.

Δημοσ.

οχι δεν μου είπε κάτι ο τεχνικός. την p5e την είχα ήδη παραγγείλει από πριν. αφού λοιπόν δεν χάνουμε σε απόδοση όλα Ok :rolleyes: μένει μόνο η απορία γιατί δουλεύει στο δευτέρο και όχι στο πρώτο καθαρά για εκπαιδευτικούς λόγους :blink:

ευχαριστώ για την βοήθεια ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...