Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια νέα έρευνα από μια εταιρεία ασφαλείας αναφέρει ότι η δοκιμαστική έκδοση του Internet Explorer 9 παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια απέναντι σε malwares και άλλου είδους κακόβουλου λογισμικού σε σχέση με παλαιοτερες εκδόσεις του δημοφιλούς φυλλομετρητή, όπως αυτές του Internet Explorer 6, 7, και 8.

Ωστόσο εκπρόσωπος της Microsoft ο Dave Forstrom επισημαίνει, ότι μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει αντιμετωπίσει επιθέσεις τέτοιου είδους, που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ευπάθεια που παρουσιάζουν οι παλαιότερες εκδόσεις. Αν και η εταιρεία είχε κυκλοφορήσει πλήθος ενημερώσεων για να καλύψουν αυτή την ευπαθεια, ωστόσο φαίνεται ότι οι ενημερώσεις αυτές δεν ήταν τόσο αποτελεσματικές. Μάλιστα η Microsoft προτείνει την δωρεάν χρήση του Enhanced Mitigation Experience Toolkit που προσφέρει.

Εντωμεταξύ η NSS Labs μέσω πειραμάτων ανακάλυψε ότι η δοκιμαστική έκδοση του Internet Explorer 9 αντιμετώπισε με επιτυχία το 99% αυτών των απειλών. Το συμπέρασμα αυτών των πειραμάτων ήταν ότι ο Internet Explorer 9 είναι ο πιο ασφαλής browser που μπορεί να αντιμετωπίσει ικανοποιητικά πολλά malwares και άλλου είδους απειλές, ενώ ακολουθεί ο Mozilla Firefox 3.6 με ένα ποσοστό 19%.

Link.png Site: Yahoo News

Δημοσ.

Ωραία, θα βγει και θα είναι ασφαλής για εκείνη την περίοδο που θα πρωτοκυκλοφορήσει, αργότερα τι γίνεται ? Θα αφεθεί στην τύχη του να περνάει ο καιρός με ελλιπείς ενημερώσεις όπως συνέβη με τις προηγούμενες εκδόσεις ? Και με την σημαντική μερίδα που χρησιμοποιεί ακόμα ΧΡ και δεν αναβαθμίζεται ο ΙΕ σε 9 τι θα γίνει ? Θα μείνουν με τον ΙΕ 8 που μπάζει από παντού? Ευτυχώς που υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές (Ειδικά για τους χρήστες των ΧΡ που θα αφεθούν στην τύχη τους) και από ότι φαίνεται και σε στατιστικά στοιχεία ο ΙΕ βρίσκεται παγκοσμίως στο 47% περίπου με συνεχή πτωτική τάση.

Δημοσ.

Ναι,είναι πολύ ασφαλέστερος από την προηγούμενη έκδοσή του,την έκτη.Έχει ακόμα αρκετά μπαλώματα (patches) και δεν αφήνει κάνένα άλλο security suite να λειτουργήσει καθώς τρέχει αυτός,γιατί μειώνει το επίπεδο ασφαλείας που προσφέρει.Για να επιτύχει αυτές τις καταπληκτικές ταχύτητες χρησιμοποιεί Shell V-Power και για την εξουδετέρωση των απειλών υπάρχει μια πληθώρα bazookas.

Sent from my iPod touch using Insomnia.app

Δημοσ.

Αν μία ολοκαίνουργια έκδοση λογισμικού δεν είναι ασφαλής την ώρα που διατίθεται και δεν είναι καλύτερη από τις προηγούμενες, τότε... τί;

Γι άλλη μία φορά κάνουν τη τρίχα τριχιά για χάρη του marketing. Με το πέρασμα του χρόνου θα βγουν και τα πρώτα bugs ασφάλειας, όπως βγαίνουν σε όλους τους φυλλομετρητές και θα βγαίνουν για πάντα, μέχρι να κατέβει ο θεός στη Γη και να προγραμματίσει το δικό του.

Δημοσ.

@ original post ( + poster)

άντε γεια. τρέχω να βάλω IE μετά την είδηση αυτή...

(αναμένουμε και την είδηση που θα λέει ότι τα windows 8 με την τάδε έρευνα των δείνα labs είναι το ασφαλέστερο OS στον πλανήτη -ή μάλλον στον γαλαξία- )

Δημοσ.

Κι εγώ ήμουνα τόσο καιρό υπέρμαχος του IE, αλλά τελικά νομίζω ότι ο Chrome με κέρδισε... Όχι πως δε θα ξαναδοκιμάσω τον IE 9 όταν βγει official, αλλά δε νομίζω ότι θα είναι κάτι τραγικά βελτιωμένο ή πιο ελαφρύ έτσι ώστε να τον προτιμήσω έναντι του Chrome...

Δημοσ.

Ο internet explorer 8 είναι αξιοπρεπέστατος, ως χρήστης φυσικά μιλάω και οχι ως developer, τι θα πει ασφαλέστερος και μη ασφαλέστερος; Αυτό που βλέπω απο όλους τους browsers ανεξαιρέτως είναι οτι όλη την ώρα βγάζουν updates και patches. Λογικό στον explorer να ανακαλύπτονται πολλές τρύπες αφου πάνω απο το 50% παγκοσμίως εξακολουθεί να τον χρησιμοποιεί. Εγω firefox χρησιμοποιώ βεβαίως βεβαίως που έχει απολέσει πολλά απο τα πλεονεκτήματά του, αλλά κάποιες φορές παίζω και με explorer. Ο chrome έχει βελτιωθεί πάρα πολύ κάνει πολλή καλή αξιοποίηση ram cpu κτλ (άρα γρήγορος) αλλά εξακολουθεί να ναι σε νηπιακό στάδιο, αφου παρα πολλές σελίδες τις παρουσιάζει αλλοιωμένες(βασιλιάς στις αλλοιωμένες σελίδες βέβαια είναι ακόμα ο Opera :) )

Έχω εγκαταστήσει τον 9 beta και δείχνει αρκετά καλός, περιμένω να δω την final.

Δημοσ.

Ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει ο IE9 για να αρχίσουν να "βγαίνουν" τα vulnerabilities της νέας έκδοσης. Το ότι στα test της NSS Labs τα καταφέρνει τόσο καλά σημαίνει ότι η MS προσπαθεί σοβαρά για αυτό το προϊόν (και αυτό φάνηκε στην 7 αλλά κ κυρίως στην 8 έκδοση). Δυστυχώς, για να μπορέσει να ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους browsers πρέπει να αλλάξουν πολλά στη νοοτροπία γύρω από τον IE, και το βασικότερο νομίζω είναι να γίνονται updates σε features του πιο συχνά και όχι μόνο όταν βγαίνει καινούργια έκδοση.

Δημοσ.

Συγγνώμη αλλά εγώ δεν τον ξαναβάζω. Τέτοιο buggarismeno εξπλορερ δεν έχω ξαναδεί.. Είχα πολλά προβλήματα ωσότου επέστρεψα στον 8.

Άλλαζε γραμματοσειρές στα φόρουμ και ανακάτευε τις λέξεις καθώς έγραφα, ήταν πολύ ποιο αργός, κτλ.

Δεν ξέρω αν έφταιγε κάτι στο σύστημα μου αλλά εγώ τον φοβήθηκα..

+ ότι μου χακαραν το account of world of warcraft μετά από 9 μήνες παγωμένου λογαριασμού! Όλα άρχισαν αφού έβαλα explorer 9 + κατέβασμα τους starcraft2 από blizzard loader.

Κόλλησα 3 ιούς με το όνομα java.agent και επιχείρησαν να μου κλέψουν το account με αυτό. Το αστείο τις υπόθεσης ήταν ότι ο λογαριασμός ήταν παγωμένος και έβαλαν δικά τους λεφτά στον λογαριασμό για να με κλέψουν! :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...