BritGreek Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Στην δουλειά μου χρησιμοποιούμε δεκάδες PIV 2,4 - 3,0 με φορτωμένα αντιικό, ms office ή openoffice, skype και διάφορες άλλες εφαρμογές. Όλοι αυτοί οι υπολογιστές δεν έχουν κάνενα πρόβλημα με το skype. Η μόνη διαφορά είναι ότι έχουν 1gb ram. Σου προτείνω με την ακόλουθη σειρά. 1. Απενεργοποίηση του firewall. Βλέπεις τι γίνεται και προχωράς. 2. Επανεγκατάσταση Windows. 3. Αναβάθμιση μνήμης. Βρίσκεις ένα μεταχειρισμένο dimm 512mb ή 1gb και το βάζεις. Κόστος 10-20 ευρώ. Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου. Πες μου πού θα βρω ram για pentium 4. Δεν βρίσκω πουθενά. Μόνο κάποιες με 70 ευρώ το 1gb.
alka Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου. Πες μου πού θα βρω ram για pentium 4. Δεν βρίσκω πουθενά. Μόνο κάποιες με 70 ευρώ το 1gb. Η καλύτερη περίπτωση είναι να βρείς μεταχεισρισμένη από αγγελία στο insomnia.
ColdFusion Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554764 http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200009217
gpolic Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Φιλε επειδη ειχα και εγω προβληματα με το SP3 με καθυστερησεις, θα σου προτεινα να βαλεις το SP2 Το δικο μου , παλιο μηχανημα βεβαια, εκανε περισσοτερη ωρα απο σενα να φορτωσει αλλα δεν δικαιολογειται Επισης το firewall δεν χρειαζεται και τοσο αν εισαι πισω απο router. Ψαξε και διαφορα θεματα "optimizing windows xp" στο google, και θα πετυχεις πολυ καλυτερη αποδοση απο το μηχανακι αυτο που εχεις ηδη. Αλλιως μπορεις να παρεις ενα φτηνο netbook, υπαρχουν και προσφορες, που θα κανει αυτη τη δουλεια και θα ειναι και φορητο.
Rn. Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Να πω και γω την αποψη μου(δυστυχως ειναι 1 το πρωι και ειμαι πολυ κουρασμενος για να φτιαξω ενα πισι) Ειδα καπου για flight sim και κατι παρομοιο.Εαν μιλαμε για γκειμινγ να θες το πισι ξεχνα οτι σου εχουν πει για 2πυρηνους και καρτες γραφικων.Πρωταση μου ειναι να κοιταξεις τετραπυρηνο της ει εμ ντι και ατι καρτα γραφικων(το λιγοτερο 512ddr3 για 1280χ1024.Και καβατζωσε και ενα 4αρι ραμ και εισαι κομπλε.(πανω κατω υπολογισε σουμα 250-270 ευρω).αλλα εαν το θες για να παιζεις παιχνιδια.Τωρα για τον τωρινο σου υπολογιστη.Καταρχην δεν ειδα τι αντι βαιρους εχεις.Οτι και να εχεις ειναι βαρυ και κολαει το συστημα.Βγαλτω.Χρυσος κανονας οταν δεν εχεις αντι βαιρους:Δεν ανοιγω τα λινκς που μου στελνουν στο ξεκαρφωτο,δεν επισκεφτομαι αγνωστες σελιδες,κατεβαζω μονο γνωστο λογισμικο απο γνωστο σιτε(εγω ειμαι χωρις αντιβαιρους εδω και 2 χρονια και δεν εχω κολησει ουτε γορμ )ανιγει το ποιο πιθανο ειναι να εγινε κατι με το σερβισ πακ 3 και το αντιβαιρους η να μην σηκωνει το πισι σου το σερβισε πακ.Αυτο που εχεις να κανεις ειναι:μολις φωρτωσει να πας στα εργαλεια συστηματος και να βρεις ενα που λεει επαναφορα συστηματος και να το πας πριν βαλεις το σερβις πακ 3.μπορει να δουλεψει.Και για τις χρησεις που ειπες στην αρχη παρε εναν 2πυρηνο της ει εμ ντι με μια μητρικη που να εχει πανω καρτα ηχου και παρε και 2χ1γκιγκα ραμ και εισαι ετοιμος.(ουτε 150 ευρω)προσωπικη συβλουλη stay away from intel...οτι εχει η ιντελ με 100 ευρω εχει η ει εμ ντι με 50 στην ιδια ισως και καλητερη ποιοτητα-αποδοση. (εγραψα πολλα σορυ εαν δεν καταλαβενοντε )
BritGreek Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Παιδιά, αναβάθμισα το pc σε AMD Athlon X2 στα 3.00. Πήρα από Πλαίσιο μητρική MSI 760-GM-E51, τον επεξεργαστή, 2GB DDR-1333 ram και ένα optical drive Sony και έδωσα 170 ευρώ. Το PC πετάει για τη χρήση που το θέλαμε. Η μητρική είναι πολύ καλή, αν εξαιρέσει κανείς το γεγονός ότι η έξοδος HDMI που έχει, δίνει μια πράσινη απόχρωση όταν συνδέεται με τηλεόραση. Αύριο θα πάω να αγοράσω ένα καλύτερο pc είτε από Πλαίσιο, είτε από Multirama είτε από E-shop. Η επιλογή θα εξαρτηθεί από το αν μπορούν να μου το παραδώσουν την ίδια μέρα (το multirama μπορεί). Με ενδιαφέρουν οι άτοκες δόσεις, κι έτσι θα το ψάξω καλύτερα. Αύριο πηγαίνω για AMD X4, με κάρτα γραφικών 1Gb, για να παίζω και κανένα παιχνίδι (άν παίζει και FSX, ακόμα καλύτερα). Το πλαφόν μου για τιμή είναι τα 500-550 ευρώ μαζί με οθόνη και λειτουργικό. Ξέχασα να πω ότι έχω άλλο ένα pc σαν αυτό που αναβάθμισα και θα του αγοράσω ακριβώς τα ίδια πράγματα για να το κάνω κι αυτό AMD X2. Δηλαδή θα αγοράσω κι άλλο ένα ίδιο σετάκι και το pc θα τρέχει XP. Αν έχετε προτάσεις, είναι ευπρόσδεκτες. Να περνάτε καλά.
Rn. Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 λολ ξεχνα τα 500 ευρω για καλο πισι με λειτουργικο και οθονη.χωρις λειτουργικο καλως(εκτος και αν μιλαμε γι λινουξ).σε τι αναλυση θες να παιζεις?
BritGreek Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Παιδιά, τελικά πήρα μηχάνημα στην τιμή που ήθελα. Δεν έχει σημασία από πού (για να μη θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση. Θα βρω λίγο χρόνο για να σας γράψω και τα specs. Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας.
Anubis13 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Παντως το FSX απο οτι γνωριζω ειναι heavy cpu bound παιχνιδι
vasilisga Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Παντως το FSX απο οτι γνωριζω ειναι heavy cpu bound παιχνιδι ειναι οντως και για να το ευχαριστηθεις θες κλοκαρισμενο i7 και βαλε... παντως britgreek αν θες να δωσεις βαση για το fsx δες καλυτερα κατι σε συνδυασμο intel-nvidia τα πανε πολυ καλυτερα απο οτι amd-ati στο mfs
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.