Προς το περιεχόμενο

AMD Phenom II X4 810 Overclocking

Antonis3d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καταρχάς καλές γιορτές σε όλους με υγεία και ευτυχία!

Στο θέμα μας τώρα, θέλω να κάνω λίγο O/C στον επεξεργαστή μου αλλά δεν ξέρω πως. Κατέβασα το AMD Overdrive και κατάλαβα πάνω κάτω τι πρέπει να κάνω αλλά έχω ένα πρόβλημα. Το CPU VID είναι 1.3000 και δεν μπορώ να το ανεβάσω άλλο γιατί είναι η μπάρα πάνω πάνω. Τι πρέπει να κάνω για να ανεβάσω το voltage?

Επίσης σε tutorials που είδα λέγανε για HT Northbridge, HT Link Multiplier, HT Base clock, Vcore και κάτι τέτοια που δεν τα έχει στο overdrive...

Προσπάθησα να ανεβάσω το voltage από το bios, να το πάω 1.525 για παράδειγμα αλλά δεχόταν μόνο τριψήφιο(1.52) και όταν το έβαζα 1.52 το άλλαζε αυτόματα σε 1.45 :S

ΜΟΒΟ : Asus m3a78-t

Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

EDIT: Κανείς δεν μπορεί να με βοηθήσει? :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχάς καλές γιορτές σε όλους με υγεία και ευτυχία!

Στο θέμα μας τώρα, θέλω να κάνω λίγο O/C στον επεξεργαστή μου αλλά δεν ξέρω πως. Κατέβασα το AMD Overdrive και κατάλαβα πάνω κάτω τι πρέπει να κάνω αλλά έχω ένα πρόβλημα. Το CPU VID είναι 1.3000 και δεν μπορώ να το ανεβάσω άλλο γιατί είναι η μπάρα πάνω πάνω. Τι πρέπει να κάνω για να ανεβάσω το voltage?

Επίσης σε tutorials που είδα λέγανε για HT Northbridge, HT Link Multiplier, HT Base clock, Vcore και κάτι τέτοια που δεν τα έχει στο overdrive...

Προσπάθησα να ανεβάσω το voltage από το bios, να το πάω 1.525 για παράδειγμα αλλά δεχόταν μόνο τριψήφιο(1.52) και όταν το έβαζα 1.52 το άλλαζε αυτόματα σε 1.45 :S

ΜΟΒΟ : Asus m3a78-t

Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

EDIT: Κανείς δεν μπορεί να με βοηθήσει? :(

οτι κανεις καλο ειναι να γινεται απο το bios.δοσε μερικες πληροφοριες για τις μνημες με το cpu-z (screenshot)

Για αρχη δοκιμασε με

vcore στο 1,35-1,45

multiplier x13

FSB 240

HT link απο (1900 -2200)

ΝΒ FRENQUENCY (2200+)

NB VOLT (1,2-1,3)

Αν εισαι σtαθερος θα εισαι στα 3100 mhz

Σιγουρα θα χρειαστει να ανεβασεις και τις μνημες

Αν εχεις την μανισια ψηκτρα καλυτερα να αγορασεις μια after market και μετα να πρασπαθησεις να κανεις overclock!!!!

Δεν θέλω να φτάσω και στα ύψη απλά λίγο o/c θέλω για αρχή και μετά βλέπουμε. Ανέβασα μόνο το HT Ref. Clock από 200 σε 225 και είναι στα 2925ΜΗΖ απόλυτα σταθερός μετά από μισή ώρα IntelBurn στο maximum.

ColdFusion δοκίμασα αυτά που μου είπες αλλά το pc με το που έδειχνε το logo των windows 7 crashare βγάζοντας bsod :(

Να και μερικά screenshots από cpuz.

cpunr.jpg

mainboard.jpg

memoryl.jpg

spdb.jpg

Δεν θέλω να φτάσω και στα ύψη απλά λίγο o/c θέλω για αρχή και μετά βλέπουμε. Ανέβασα μόνο το HT Ref. Clock από 200 σε 225 και είναι στα 2925ΜΗΖ απόλυτα σταθερός μετά από μισή ώρα IntelBurn στο maximum.

ColdFusion δοκίμασα αυτά που μου είπες αλλά το pc με το που έδειχνε το logo των windows 7 crashare βγάζοντας bsod :(

Να και μερικά screenshots από cpuz.

cpunr.jpg

mainboard.jpg

memoryl.jpg

spdb.jpg

οκ ανεβασε για αρχη μονο το HT Ref. Clock ανα 5 mhz να δεις μεχρι ποσο παει με stock volt και μετα βλεπουμε!

Ανεβασε το vcore !

Αν ακομα και αν το πας στο 1,45 παραμένει ασταθές μάλλον οι μνημες σου φτασαν στο οριο και χρειαζεται για να ανεβεις παραπανω να δωσεις εξτρα ταση!

Ποιες μνήμες? Δεν έχω πειράξει καθόλου τις μνήμες... νομίζω.

οταν ανεβαζεις το fsb αυτοματα ανεβαίνουν σε συχνότητα και οι μνήμες σου(Τώρα τρέχουν στα 900 mhz)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...