Προς το περιεχόμενο

HTC desire η SAMSUNG galaxy s η HTC 7 windws 7?

bi171184

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχάς ας μιλήσουμε για τα κινητά που αναφέρει ο φίλος, άντε και για το iphone. Πάντως όχι για android λίγων χρημάτων.

Παρότι το windows 7 είναι όντως καλό λειτουργικό, για την ακρίβεια πολύ καλύτερο απο όσο περίμεναν οι περισσότεροι, προσωπικά δεν θα κατέφευγα εκεί γιατί είναι πολύ νωρίς. Ίσως δούμε πάρα πολλά, ίσως και όχι όμως.

Τώρα για το android. Η αλήθεια είναι πως στα καινούρια της htc δεν χρειάζεσαι custom rom, εκτός αν θέλεις για κάποιον λόγο να απαλλαγείς απο το sense ui, όπως κάνουν πολλοί. Δεν θα χρειαστείς apps2sd καθόλου.

Στο desire (απλό) με την stock rom όπως είναι τώρα, χρειάζεσαι apps2sd, ή άλλη rom που δουλεύει με άλλο hboot και δίνει πολύ περισσότερο χώρο για εφαρμογές στην internal memory.

Στο galaxy S, όντως το κινητό γίνεται πιο γρήγορο λόγω χαζού filesystem με αλλαγή rom, και νομίζω αξίζει τα 80 ευρώ διαφορά απο το desire. Οριακά ίσως αλλά για μένα αξίζει. Το πλαστικό τριγύρω δεν δηλώνει αναξιοπιστία. Αν δεν σε πειράζει όταν το πιάνεις τότε δεν τρέχει τίποτα. Για οθόνη, καλύτερο cpu απο τοθ desire και internal memory αξίζει η διαφορά.

Ως χρήστης android και παλαιότερα iOS, δεν μου έχει λείψει κάτι. Τώρα για αλλαγή launcher ίσως. Επειδή βγαίνουν με το τσουβάλι και πολλοί είναι απίστευτα καλοί. Όχι γιατί ο stock δεν είναι καλός, και ειδικά του 2.2 και του 2.3. Αλλά βγαίνουν και πολύ καλοί δωρεάν. Αλλά όχι και browser. Ο stock είναι πάρα πολύ γρήγορος για να αλλάξεις.

Τώρα πολλοί λένε δεν θέλουν να πειραματιστούν κτλ, αλλά βλέπω ολοένα και περισσότερους, μετά απο λίγο καιρό χρήσης με το android, να λένε, ας κάνω και root, ας βάλω και άλλη rom, κτλ. Και ειδικά αν βάλεις καμία που είναι AOSP, απαλλαγμένοι δηλαδή απο sense κτλ, που σε κάποιους αρέσει μεν, αλλά αντικειμενικά είναι αρκετά φορτωμένες, τότε είναι όλες πολύ σβέλτες. Το desire μου δεν έχει κάτι να ζηλέψει απο την ταχύτητα του iphone, και φαντάζομαι το samsung S ή το nexus S θα είναι φωτιά.

Για την αναβάθμιση. Θα πάρει την 2.3 επίσημα το απλό desire. Τα άλλα 99,9%.

Ανεπίσημα, την πήραν ήδη. Δουλεύω με 2.3 και λείπει μόνο το video recording, και φυσικά είναι μια rom 2 φορές πιο γρήγορη απο την stock με sense. Θα βρεθεί λύση για το rec μέσα σε 2 βδομάδες νομίζω. Σίγουρα όταν θα βγει για το nexus one.

Εγώ λέω οτι αν είναι να κάνεις jailbreak, κάνει και root+πέρασμα άλλης rom. Είναι εξίσου εύκολο και εξίσου ακίνδυνο.

Συμπερασματικά, είναι τι τύπος χρήστη είσαι. Αυτό είναι το σίγουρο. Εγώ που βαριέμαι γενικά με ένα κινητό, μόνο σε android βρήκα την υγειά μου. Γιατί συνέχεια κάτι βγαίνει να κάνω. Το Iphone το βαριόμουν λίγο πιο εύκολα όντως. Αν παίζεις όμως παιχνίδια πολύ, τότε τα γραφικά του δεν τα πιάνεις. Δεν πιάνεις και flash όμως...Χα χα. Τι να πω. Με ξεκούραζει η απλότητα του iphone επίσης, αλλά με κούραζαν οι διαδικασίες με το itunes, με τον τρόπο οργάνωσης των αρχείων του iphone κτλ. Κλασικό μήλο δηλαδή.

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Προσωπικα θα απερριπτα το HTC 7 για τους λογους που ειπαν οι αλλοι φιλοι. Πολυ νωρις ακομα για κατι τετοιο, ειδικα αν ισχυει αυτο που ειπε ο VasilisXD για mods και θειους.

Απο κει και περα το Desire HD ειναι καλη περιπτωση, αλλα με μικρη μπαταρια. Αλλα με υποστηριξη HTC (δηλαδη καλη).

Το Galaxy εχει καλυτερη μπαταρια, καλυτερη οθονη, ΑΛΛΑ του λειπει το flash (αν σε απασχολει αυτο) και το ψιλοεθαβε η υποστηριξη της Samsung.

Σε εντελως οut of the box κατασταση εχει καποια κολληματα. Τα οποια μπορει να γινουν εκνευριστικα. Πολυ.

ΑΛΛΑ τωρα εχει αρχισει να διατιθεται (ημι επισημα) η εκδοση 2.2.1 απο την Samsung. Αυτο σημαινει: ΜΗΔΕΝΙΚΟ lag. Τελειο GPS. Καμια αναγκη να ψαξεις για cooked rom.

Επισης δεν σε απασχολει ο χωρος για τις εφαρμογες και δεν σε ενδιαφερει τι ειναι το apps2sd.

Απο κει και περα, αν δεν σου αρεσει ο stock launcher δεν ειναι προβλημα της συσκευης, αλλα δικο σου γουστο. Παντως εχεις την δυνατοτητα να τον αλλαξεις. Αρα καλο.

Αν δεν σου αρεσει ο browser επισης δικο σου θεμα, τον αλλαζεις. Αν δεν σου αρεσει το προγραμμα για sms, κανενα προβλημα, το αλλαζεις κι αυτο.

Αποψη μου ειναι πως το Galaxy S με 2.2.1 rom της samsung και κανενα αλλο mod (ειπαμε, τα εναλλακτικα προγραμματα δεν ειναι mods, ειναι απλα θεμα γουστου) πεταει πραγματικα.

EDIT: @flik και εγω νομιζα πως το θαβει το filesystem, αλλα πραγματικα δεν φταιει αυτο, αλλα η χαζοsamsung που ξυπνησε αργα...

Δημοσ.

Ωραία τα είπες νομίζω. Δεν έχω galaxy απο αυτά που διάβαζα.

Ένα πράγμα που χαρακτηρίζει το android είναι οι επιλογές. Όταν επιλέγεις ακόμα και Kernel, και radio, και hboot, εντάξει... Δεν είναι καθόλου κακός ο launcher, απλά υπάρχουν και μερικοί καλύτεροι. Γιατί να μην τους βάλεις;

Δεν χρειάζεσαι να ασχοληθείς και με apps2sd στο galaxy S ούτε στο desire HD, λόγω μεγάλου internal storage, αλλά δεν είναι κάτι που με χάλασε στο desire μου. Με μια class 4-6 κάρτα, τρέχουν εξίσου γρήγορα οι εφαρμογές (μην πω γρηγορότερα, είναι θέμα αμφισβήτησης πάντως), και ουσιαστικά έχεις και ένα backup.

Αλήθεια τελικά τι έφταιγε στο galaxy με το lag; Το lagfix που είχε βγει απο την κοινότητα κάτι με το filesystem δεν είχε να κάνει;

Δημοσ.

Αλήθεια τελικά τι έφταιγε στο galaxy με το lag; Το lagfix που είχε βγει απο την κοινότητα κάτι με το filesystem δεν είχε να κάνει;

ναι

απο rfs νομιζω το μετετρεπαν σε ext4

Δημοσ.

Εσείς που είστε ποιο ψαγμενοι με τα android, μπορείτε να μου δώσετε μια λύση στο παρακάτω: Σε ένα blade που πήρα για ένα φιλο, δεν παιζει βίντεο σε κάποια site που το iPhone τα παιζει μια χαρα. Τι φταίει; Θέλει κάποιον codec? άλλο player? Έχω ρωτήσει και σε άλλο φορούμ αλλα άκρη δεν έχω βγάλει. Δε θυμάμαι τώρα ολα τα site, αλλα ένα που θυμάμαι ειναι ένα sex site. Το xnxx.com Σε galaxy παίζουν; Δεν το δοκίμασα ακόμα σε αυτο.

Υποτίθεται ότι στα android θα βλέπαμε και flash έστω στη 2.2 και εγω αυτο που βλέπω στην πράξη ειναι να μην παίζουν ούτε καν τα βίντεο που παίζουν στο iPhone.

Δημοσ.

Εσείς που είστε ποιο ψαγμενοι με τα android, μπορείτε να μου δώσετε μια λύση στο παρακάτω: Σε ένα blade που πήρα για ένα φιλο, δεν παιζει βίντεο σε κάποια site που το iPhone τα παιζει μια χαρα. Τι φταίει; Θέλει κάποιον codec? άλλο player? Έχω ρωτήσει και σε άλλο φορούμ αλλα άκρη δεν έχω βγάλει. Δε θυμάμαι τώρα ολα τα site, αλλα ένα που θυμάμαι ειναι ένα sex site. Το xnxx.com Σε galaxy παίζουν; Δεν το δοκίμασα ακόμα σε αυτο.

Υποτίθεται ότι στα android θα βλέπαμε και flash έστω στη 2.2 και εγω αυτο που βλέπω στην πράξη ειναι να μην παίζουν ούτε καν τα βίντεο που παίζουν στο iPhone.

Έχει δοκιμάσει τον Opera Mini;

Υποστηρίζει fully flash sites.

Δημοσ.

Έχει δοκιμάσει τον Opera Mini;

Υποστηρίζει fully flash sites.

Έναν opera δοκίμασα και δεν έπαιζε. Δεν ξέρω αν ήταν ο mini, αν έχει καμία διάφορα. Θα το τεσταρω. Thanks. Όπως Επίσης δοκίμασα και τον dolphin browser που διαβάζω καλά λόγια. Επίσης δεν έπαιζε. Πάντως τα συγκεκριμένα βίντεο δεν πρεπει να ειναι flash, γιατί φαντάζομαι ότι αν ήταν δε θα τα έπαιζε ούτε το iPhone.

Δημοσ.

Δοκίμασα το site που είπες, με το desire μου και με gingerbread 2.3 (που έχει θέμα με video playback) παίζουν άψογα και φορτώνουν αμέσως. Βασικά δεν είναι flash έτσι; Δε ξέρω. Γιατί μόλις πάτησα δεν έπαιξε και γύρω γύρω έδειχνε τη σελίδα, σαν να άνοιξε νέο παράθυρο. Πάντως έπαιξα ένα βιντεάκι κανονικά, και έγραφε απο κάτω vidz.com

Λόγω cpu μπορεί να μην παίζει. Πάντως αν παίζει σε 2.3 RC που έχω, σε official 2.2 παίζει.

Το κινητό κάνει 160-170 €. Ας μην συγκρίνουμε τις δυνατότητες με το desire κτλ.

Εδιτ: Τώα πρόσεξα οτι στην αρχή σε ρωτάει: Mobile video και απο κάτω έχει non mobile video, εκεί που έχει σε flash. Στο desire τα παίζω και στα 2.

Δημοσ.

Αν σου πω ότι δεν είχα προσέξει ότι έχεις δώσει link !!!

Λοιπόν τα videos παίζουν και με τον stock web browser, αλλά και με τον Opera mini που σου έγραψα.

Απλά στον Οpera, όπως έγραψε και ο flik, σε ρωτάει αν θέλεις την desktop ή την mobile έκδοση. Όποια και αν επέλεξα, τα videos έπαιξαν ;)

Δημοσ.

Τότε γιατί στο συγκεκριμένο κινητο δεν παιζει τίποτα και εκεί που έπρεπε να φαίνεται το βίντεο βγάζει ένα σηματακι, αυτο που στους ποιο ψαγμενους λέγεται null plugin..

Ακόμα δεν έχει βρει κανείς τι φταίει..

Και υπαρχουν και αλλα τέτοια..

Δημοσ.

Τότε γιατί στο συγκεκριμένο κινητο δεν παιζει τίποτα και εκεί που έπρεπε να φαίνεται το βίντεο βγάζει ένα σηματακι, αυτο που στους ποιο ψαγμενους λέγεται null plugin..

Ακόμα δεν έχει βρει κανείς τι φταίει..

Και υπαρχουν και αλλα τέτοια..

Αφού έχεις μπει στο τρυπακι και ψάχνεσαι για το τι φταίει, κάνε τον κόπο και δοκίμασε και τον Skyfire. Όσο ήμουν με winmo ήταν o καλύτερος που κυκλοφορούσε και υποστήριζε τα πάντα.

Swyped from my HTC Desire using Tapatalk

Δημοσ.

Thanks παιδιά. Και skyfire δοκίμασα, τίποτε.. Το site που ανέφερα έχει και flash video που φυσικά δεν παίζουν ούτε στο iPhone. Τα περισσότερα δεν ειναι flash παντως και παίζουν. Στα pc πάντως, το εικονίδιο που βγάζει το κινητο σημαίνει ότι δεν υπάρχει ο κατάλληλος codec. Στα pc τα πράγματα ειναι απλα. Εγκαθιστας τον κατάλληλο codec και παίζουν (Μιλαω για παλαια, τώρα πλέον στα pc υπαρχουν σχεδόν όλοι οι codec).

Άρα καποιος codec λογικά λείπει. Άντε βρες τώρα ποιος λείπει, και αντε και τον βρήκα, που θα βρω τον codec για android.. Anyway..

Δημοσ.

Πήγαινε στο market και κάνε search για flash player.....

Αν είναι Installed τότε μάλλον φταίει η χαμηλή cpu, έχει μεγάλη διαφορά το hardware.

Αλλιώς κάντο install. Και πήγαινε δες τα flash videos.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...