bi171184 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 καλημερα και χρονια πολλα σε ολους!ειμαι αναμεσα σε αυτα τα 3 κινητα αλλα εχω μερικες ερωτησεις που θα ηθελα να κανω σε οποιον γνωριζει να με βοηθησει.. 1)αρχικα ειμαι σε διλλημα για το os που θα πρεπει να επιλεξω..δεν εχω ιδεα απο android λειτουργικο ουτε απο τις εφαρμογες του παρα μονο οτι διαβαζω σε forums..αντιθετως το προηγουμενο κινητο μου ειχε windows mobile 6.5 δεν εχω κανενα προβλημα φυσικα να περασω σε android αρκει βεβαια να με εξυπηρετησουν..να ξεκαθαρισω οτι το κινητο θα το χρησιμοποιησω περισσοτερο για browsing,επεξεργασια κειμενων(office-αν και δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτη απο κινητο)μουσικη κ ταινιες..απ'οτι διαβαζω τα καινουργια windows μεχρι στιγμης "μπαζουν" αλλα τα προβληματα θα λυθουν συντομα απο αναβαθμισεις..το android απο την αλλη διαβαζω στην εκδοση 2.2 'πεταει' τοσο στο desire οσο και στο samsung. 2)απο θεμα εξωτερικης εμφανισης,μου αρεσουν κ τα 3,τεινοντας λιγο περισσοτερο στο htc 7 3)απο θεμα μπαταριας δεν ξερω τι γινεται..το κινητο θα το εχω κατα κρατος σε gsm δικτυο κ ιντερνετ περισσοτερο απο wifi..πιο θα κρατησει περισσοτερο? 4)μπορω να χρησιμοποιω skype και ποσο ευχρηστο ειναι απο τα κινητα αυτα? 5)σε περιπτωση που παω σε android,μετα την 2.2 εκδοση που παιρνουν και τα δυο κινητα,θα μπορω να αναβαθμιζω σε επομενες επισημα η ανεπισημα? 6)τα windows 7 υποστηριζουν flash? 7)απο αποψη τιμης,desire και samsung εχουν μια διαφορα 80ευρω+για το δευτερο(απο σκρουτζ-μιας και θα αγορασω σκετη συσκευη).αξιζει αυτη η διαφορα?διαβασα καπου για lags στο galaxy. 8)στο θεμα gps τι γινεται?το H7 παιρνει ndrive η destinator?με το android,εκτος απο google maps υπαρχει καμια καλη εφαρμογη για χαρτες-ελλαδα?
alexzzz Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Καλημέρα/καλησπέρα και χρόνια πολλά, Ένας μικρός πρόλογος: τα windows phone 7 (wp7) είναι ένα καινούριο λειτουργικό μόλις 2 μηνών με τα καλά και τα (πολλά) κακά του. Είναι διαφορετικά, πολύ γρήγορα και με συνεχείς ανάπτυξη αλλά δεν παύουν αυτή την στιγμή κατ εμέ να υπολείπονται του android στην ωριμότητα, τις εφαρμογές (που είναι και το ζητούμενο πλέον στα smartphones) την σταθερότητα. Εμένα με έχασε το android από τις πολλές διαφορετικές επιλογές που έχει (πχ άλλο το android από την samsung και άλλο από την htc όταν βγαίνουν από το εργοστάσιο [και δεν το πειράξεις εσύ]) και αυτό γιατί δεν μου αρέσει αν "το ψάχνω" τόσο πολύ. Αντίθετα αυτό το θέμα δεν θα το έχεις με wp7 καθώς η microsoft απαγόρευσε ρητά τις διάφορες εκδόσεις και το "πρόβλημα" περιορίζεται πλέον στο ότι πχ οι εφαρμογές της htc για wp7 τρέχουν μόνο σε htc συσκευές (έτσι ξέρω, δεν ξέρω αν είμαι λάθος σε αυτό) Τώρα όσο αφορά τις συσκευές που αναφέρεις υπάρχει ένα "μπέρδεμα"... πχ το desire δεν μπορείς να το συγκρίνεις με το hd7 αφού πιο κοντά στα χαρακτηριστικά του είναι το desire hd. Δυστυχώς όμως πέραν τούτου δεν μπορώ να βοηθήσω αφού δεν έχω δει κανένα από κοντά πλην του desire (που είχα για ένα φεγγάρι).
manost Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Προσωπικά πιστεύω ότι σε τέτοιες ερωτήσεις δεν θα πάρεςι τις απαντήσεις που ζητάς. Ίσα-ίσα, μάλλον θα μπερδευτείς περισσότερο. Και όλα αυτά γιατί υπάρχουν οι 'τρελαμένοι-πωρωμένοι' με τα Android, οι οποίοι όπως είναι λογικό θα σου πουν τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ για τις συσκευές με το εν λόγω OS, υπάρχουν οι 'τρελαμένοι-πωρωμένοι' με τα Winmo 7 κ.ο.κ. Φυσικά θα σου πουν τα χίλια-μύρια προβλήματα που έχει ο ανταγωνισμός/διαφορετικό OS. Πιστεύω ότι το καλύτερο είναι να πας σ' ένα κατάστημα που έχει όλες τις συσκευές που θέλεις, να τις δεις live και αφού αργότερα μπεις και σε κάποιο/α site που να υπάρχει η δυνατότητα Σύγκρισης (πχ. gsmarena) τότε ν' αποφασίσεις εσύ και όχι οι φίλοι σου ή κάποια μέλη του/των forum όπου παρακολουθείς. Φιλικά πάντα.
Vasilisxd Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Τις πιο πολλές απαιτήσεις σου , θα τις καλύψει καλύτερα το Android μιας και είναι το μοναδικό σύστημα που σε αφήνει να χειρίζεσαι όπως θέλεις τα αρχεία σου , να έχεις flash στις ιστοσελίδες και γενικά ότι θέλεις. Σαν συσκευή θα σου πρότυνα το Samsung Nexus S (αργεί να έρθει και Ίσως είναι ακριβο) αλλιώς το Galaxy S , που έχει καλύτερη μπαταρία απο τα HTC , αλλα πρέπει οποσδηποτε να του αλλάξεις ROM. Εάν δεν θέλεις να μπεις στο τρυπακι των Roms , πάρε ένα HTC αλλα απο οθόνη και μπαταρία μην περιμένεις πολλά. Εάν θέλεις ένα πιο σταθερό σύστημα πας σε Windows , τα οποία είναι τόσο νέα που δεν έχουν ακόμα καν Ελληνικα ή iPhone. Και η 2 πλατφόρμες είναι σταθεροτατες (μια μικρή επιφύλαξη ως προς τα Windows) οπου σε αντίθεση με το Android Linux δεν Θα σε προβληματίσουν και έτσι εξασφαλιζεις ότι οι στιγμές που θα περνάς με το κινητο σου δεν θα σου ανεβάζουν την πίεση. Τέλος (για δικό σου όφελος) σκέψου και τα iPhone4. Έχουν την καλύτερη με διάφορα μπαταρία , ανάλυση οθόνης , σταθερότητα καθώς Και τις πιο πολλές εφαρμογές , έτσι ώστε Εάν θέλεις ένα προγραμμα να έχεις τις πιο πολλές πιθανότητες να υπάρχει. Απο flash στο Ίντερνετ όμως , ξέχασε το. Δεν Είμαι προκατελημενος με το iOS (όπως πολλοί μπορούν να πουν) Απλα τα έχω δοκιμάσει
nikoskon Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Galaxy S χωρίς να αλλάξεις καμία ROM. Απλά να περιμένεις να βγεί επίσημα η 2.2 Froyo. Από την άλλη και το Desire θα σε καλύψει και σε περίπτωση που βιάζεσαι έχει ήδη πάρει την 2.2 Froyo. Σε περίπτωση που θες να πειραματιστείς και να περνάς ανεπίσημες(custom) ROMs θα βρεις ό,τι τραβάει η ψυχή σου και για Galaxy S και για Desire. GPS για android σίγουρα θα βρεις τα εξής: CoPilot 8 Live Navigon 2.6 Aura Sygic Drive που ειδικά το τελευταίο δεν παίζεται από γραφικά. Επίσης τα 80€ δικαιολογούν τα 8GB ενσωματωμένης μνήμης που έχει το Galaxy S και που ουσιαστικά σε βοηθά και στο να εγκαθιστάς ένα κάρο προγράμματα, χωρίς να έχεις την έγνοια για το αν θα χωρέσουν(ούτε λόγος φυσικά για App2SD). Επίσης το Galaxy S διαθέτει Super AMOLED με ανθεκτικό στις γρατζουνιές τζάμι(Gorilla Glass) έναντι του Desire. Γενικότερα το μόνο μείον που θα βρεις είναι η έλλειψη φλας για την κάμερα και ίσως το πλαστικό πίσω cover που κάποιοι το λένε φτηνιάρικο. Εμένα δε με ενοχλεί ούτε η έλλειψη φλας μιας ακόμη και με χαμηλο φωτισμό(βράδυ σε εσωτερικό χώρο κλπ) τραβάει ικανοποιητικές φωτογραφίες, ούτε και το πίσω πλαστικό cover.
Vasilisxd Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Αλήθεια εσείς που λέτε να μείνει στην Stock Rom το Galaxy ή να βάλει την επίσημη 2,2 έχετε δουλέψει άλλο smartphone της προκοπής ή απο Nokia 3310 πήγατε σε Galaxy ; Όλοι το λένε πως είναι για κλάματα χωρίς αλλαγή File System στο Galaxy. Όλοι το ξέρουν πως με μια Custom με ext4 file system Rom , το κινητο είναι By far πιο γρήγορο. Όχι Απλα by far , αλλα νομίζω αυτο που λένε είναι : Σαν να είναι άλλο κινητο... Μέχρι και το Legend που είχα , ήταν ναι μεν πιο αργό αλλα δεν είχε τα κοληματα του Galaxy με αποτέλεσμα να είναι πιο γρήγορο σαν σύνολο. Π.χ στο Galaxy (απειραχτο) το tapatalk για να ανοίξει στην αρχική εικόνα υποδοχής κάνει 11sec ενω με άλλη Rom ανοίγει ακαριαία. Μπορεί με ένα restart να ελυνες το πρόβλημα για λίγο αλλα σταδιακά(σε 15min) πάλι τα ίδια. Γιατί λοιπόν να μείνει Κάποιος στην αρχική Rom , δεν μπορώ να το καταλάβω...Και απο την στιγμή που η Samsung δεν αλλάζει file system ούτε στην 2,2 το πειράγμα είναι μονόδρομος. Σορρυ για το off-topic αλλα νομίζω πως ο φίλος αγοραστής θα πρέπει να τα έχει υπ όψιν του αυτά τα πράγματα. Και κάτι τελευταίο , στα Windowz κινητά ακόμα δεν γνωρίζουμε πως γίνετε να έχουμε εφαρμογές απο τον "θείο" η έστω κάποια mods Και στην αρχή , μέχρι να βγουν όλα αυτά , θα είσαι με ένα πολυ απλό κινητο.
nikoskon Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Έχει πάρει επίσημα android 2.2 το galaxy s. Ναι απλά δεν έχει δρομολογηθεί ακόμα σε όλες τις "εκδόσεις" Galaxy S.
nikoskon Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Αλήθεια εσείς που λέτε να μείνει στην Stock Rom το Galaxy ή να βάλει την επίσημη 2,2 έχετε δουλέψει άλλο smartphone της προκοπής ή απο Nokia 3310 πήγατε σε Galaxy ; Όλοι το λένε πως είναι για κλάματα χωρίς αλλαγή File System στο Galaxy. Όλοι το ξέρουν πως με μια Custom με ext4 file system Rom , το κινητο είναι By far πιο γρήγορο. Όχι Απλα by far , αλλα νομίζω αυτο που λένε είναι : Σαν να είναι άλλο κινητο... Μέχρι και το Legend που είχα , ήταν ναι μεν πιο αργό αλλα δεν είχε τα κοληματα του Galaxy με αποτέλεσμα να είναι πιο γρήγορο σαν σύνολο. Π.χ στο Galaxy (απειραχτο) το tapatalk για να ανοίξει στην αρχική εικόνα υποδοχής κάνει 11sec ενω με άλλη Rom ανοίγει ακαριαία. Μπορεί με ένα restart να ελυνες το πρόβλημα για λίγο αλλα σταδιακά(σε 15min) πάλι τα ίδια. Γιατί λοιπόν να μείνει Κάποιος στην αρχική Rom , δεν μπορώ να το καταλάβω...Και απο την στιγμή που η Samsung δεν αλλάζει file system ούτε στην 2,2 το πειράγμα είναι μονόδρομος. Σορρυ για το off-topic αλλα νομίζω πως ο φίλος αγοραστής θα πρέπει να τα έχει υπ όψιν του αυτά τα πράγματα. Και κάτι τελευταίο , στα Windowz κινητά ακόμα δεν γνωρίζουμε πως γίνετε να έχουμε εφαρμογές απο τον "θείο" η έστω κάποια mods Και στην αρχή , μέχρι να βγουν όλα αυτά , θα είσαι με ένα πολυ απλό κινητο. Προσπάθησε να χαλαρώσεις, χρονιάρες μέρες, δε λέει. Σίγουρα μια custom ROM με αλλαγή του συστήματος αρχείων, απογειώνει το Galaxy S. Απλά πιστεύω πως οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο δεν είναι με έναν χρονογράφο επάνω από το Galaxy S για να βλέπουν σε πόσα ms αντιδρά στην εντολή που δώσανε. Αν ο φίλος μας ανήκει στην κατηγορία αυτή, τότε ΟΚ. Όσο για την αμφισβήτηση, όταν θέλετε να στηρίξετε μια γνώμη στηρίχτε την με επιχειρήματα και όχι προσβάλλοντας τον λόγο του άλλου. Καλή χρονιά σε όλους... ΥΓ: Σε εμένα το tapatalk από τον Θείο, με 3G δίκτυο Vodafone δεν κάνει πάνω από 5-6sec να ανοίξει και να φορτώσει τα Latest του !ns0mn!a.
oldnew Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Τελευταία ασχολούμαι αρκετά με κάποια android φίλων. Δε λέω, έχουν δυνατότητες αλλα όλο προβληματακια ειναι. Απο μικρά εώς μεγάλα. Και κάθε συσκευή έχει τα δικα της θέματα. Πχ το ένα έχει lag το άλλο δεν ακούγεται το skype απ το ακουστικό αλλα απ το μεγαφωνο. Οι εφαρμογές ειναι για τον φουτσο, σε σχέση με τον ανταγωνισμό (βλέπε iPhone), το περιβάλλον εργασίας θέλει πολυ χρόνο να το φτιάξεις σωστά. Για την ακριβεία συνήθως επισκευή και πέταμα θέλει. Κατάργηση του original, εγκατάσταση launcher pro plus. Κατάργηση original προγράμματος Ίντερνετ , και νεο κλπ. Βασικά δεν έχω αφήσει και τίποτα original πάνω.. Κάτσε μετα ρύθμισε ολα αυτα, μέτρα πόσες εφαρμογές (στην 2.1) έχεις βάλει μη μηνεις απο χώρο.. Τι ειναι αυτα ρε; Μόνο εγω τα βλέπω; Γιατί δεν τα γράφει κανείς; Οσοι φίλοι μου έχουν πάρει android (αποκλειστικά λόγω κόστους) παταμιλανε ήδη, ότι θα το δώσουν να πάρουν iPhone. Προσωπικά γελαω.. Αμα έχεις το ψώνιο να τα κανείς ολα αυτα, ναι πάρε android. Και λίγα γράφω. Πραγματικά το android ειναι σε χειρότερο επίπεδο ωριμότητας απ ότι περίμενα. Νόμιζα ότι έχει λύσει τα περισσότερα. Σαν πειραματικά τηλέφωνα ειναι ακόμα. Αυτα απο κάποιον που δεν πήγε σε android απο nokia 310 και έχει μετρό σύγκρισης... Και χρόνια πολλα σε όλους.
nikoskon Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Από την στιγμή που έχεις iPhone δεν πρέπει να μιλάς για περιβάλλον εργασίας γιατί απλά δεν έχεις. Πώς είναι δυνατόν να συγκρίνεις το ανύπαρκτο περιβάλλον εργασίας του iOS, που δεν έχει παρά μόνο εικονίδια εφαρμογών, με τα περιβάλλοντα εργασίας των υπολοίπων android υλοποιήσεων; Ξεχνάτε πως το iOS δεν υποστήριζε ούτε SMS/MMS;! Και τα έχουμε ξαναπεί για τον χρόνο που έχει βγει στην αγορά το Android εξελίσεται ταχύτερα από το iOS. Το ίδιο ισχύει και για το Android market. Μη λέμε πάλι τα ίδια.Κρίμα είναι. Και για να μην ξεφύγεις πάλι, πάντα μιλάμε για STOCK καταστάσεις. Ουτε cooked ROMs, ούτε jailbreaking.
manost Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Τελευταία ασχολούμαι αρκετά με κάποια android φίλων. Δε λέω, έχουν δυνατότητες αλλα όλο προβληματακια ειναι. Απο μικρά εώς μεγάλα. Και κάθε συσκευή έχει τα δικα της θέματα. Πχ το ένα έχει lag το άλλο δεν ακούγεται το skype απ το ακουστικό αλλα απ το μεγαφωνο. Οι εφαρμογές ειναι για τον φουτσο, σε σχέση με τον ανταγωνισμό (βλέπε iPhone), το περιβάλλον εργασίας θέλει πολυ χρόνο να το φτιάξεις σωστά. Για την ακριβεία συνήθως επισκευή και πέταμα θέλει. Κατάργηση του original, εγκατάσταση launcher pro plus. Κατάργηση original προγράμματος Ίντερνετ , και νεο κλπ. Βασικά δεν έχω αφήσει και τίποτα original πάνω.. Κάτσε μετα ρύθμισε ολα αυτα, μέτρα πόσες εφαρμογές (στην 2.1) έχεις βάλει μη μηνεις απο χώρο.. Τι ειναι αυτα ρε; Μόνο εγω τα βλέπω; Γιατί δεν τα γράφει κανείς; Οσοι φίλοι μου έχουν πάρει android (αποκλειστικά λόγω κόστους) παταμιλανε ήδη, ότι θα το δώσουν να πάρουν iPhone. Προσωπικά γελαω.. Αμα έχεις το ψώνιο να τα κανείς ολα αυτα, ναι πάρε android. Και λίγα γράφω. Πραγματικά το android ειναι σε χειρότερο επίπεδο ωριμότητας απ ότι περίμενα. Νόμιζα ότι έχει λύσει τα περισσότερα. Σαν πειραματικά τηλέφωνα ειναι ακόμα. Αυτα απο κάποιον που δεν πήγε σε android απο nokia 310 και έχει μετρό σύγκρισης... Και χρόνια πολλα σε όλους. Οι συσκευές που κοστίζουν αρκετά χρήματα (όσα δηλαδή και το iPhone) δεν έχουν πρόβλημα με θέμα ελεύθερου χώρου. Άρα και δεν χρειάζεται να μετράς το πόσες εφαρμογές θα βάλεις, όπως λες. Για τις φτηνότερες θα συμφωνήσω. Αλλά όχι ότι δεν το αναφέρει κανείς. Aν είχες ασχοληθεί λίγο με τα του Android θα έβλεπες ότι έχει 'βρωμίσει' το σύμπαν (αναφέρεται και εδώ μέσα, σε αντίστοιχα threads για συγκεκριμένες συσκευές) με custom roms που σου δίνουν τη δυνατότητα να αποθηκεύεις τις εφαρμογές σου σε sd card, οπότε σταματάς και πάλι να ασχολείσαι με το θέμα της χωρητικότητας. Τώρα αν δε σου αρέσει ο x web browser και θέλεις να βάλεις το y, δεν σου αρέσει ο μαμά launcher και θέλεις να βάλεις το launcher pro plus (όπως αναφέρεις), αυτό είναι άλλο θέμα. Όσον αφορά τις εφαρμογές που υπάρχουν, σίγουρα οι περισσότερες δεν είναι εφάμιλλες με αυτές της Apple, αλλά μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και πάρα πολύ καλές οι οποίες χρειάζεται να τις αγοράσεις (όπως γίνεται και με τον ανταγωνισμό). Όλα τα παραπάνω τα αναφέρω γιατί ίσως να βοηθήσουν τον φίλο, που άνοιξε το thread για να ρωτήσει τί να επιλέξει, και όπως ξαναείπα μάλλον θα μπερδευτεί. Φυσικά δεν έχω καμία πρόθεση για flame
alexzzz Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Ξεχνάτε πως το iOS δεν υποστήριζε ούτε SMS/MMS;! όχι, εντάξει... sms υποστήριζε από την αρχή. Απλά τον πρώτο χρόνο που είχαμε το πρώτο-πρώτο iphone και καταφέραμε με 42 jailbrake να περάσουμε ένα 2d σκάκι δεν θέλαμε άλλο το mms Εποχές και εκείνες ρε γμτ... Πάντως όπως έχω ξανά πει, από το ios και το android τα wp7 είναι πιο "έτοιμα" στην αρχή τους (χωρίς αυτό να σημαίνει απολύτως τίποτα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.