ArtSap99 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 12 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Εχεις pre settled status?Γιατί δεν μπορείς να πας έτσι απλά πλέον. https://www.gov.uk/guidance/the-uks-points-based-immigration-system-information-for-eu-citizens.el?fbclid=IwAR29Ixojqjwu4T7pda4Et4X251xN_S93mh4ckLLUfJeJE55PLhoAHEd86A0 Τα γραφεία εργασίας πάντως δεν δουλευουν με τα λεφτά μπροστά.Εισιτήρια δικα σου φυσικά.,σου βρίσκουν σπίτι ή σε δικό τους και όταν αρχίσεις δουλειά σου κρατάνε λίγα λιγα τα λεφτα. ΝΑ ρωτησω για τι είδους εργασία ενδιαφέρεσαι; Ο αριθμός ασφάλισης είναι δωρεάν.Ο τραπεζικός λογαριασμός το ίδιο.Αλλα αριθμό ασφάλισης(NIN) δεν βγάζεις αν δεν έχεις pre settled . Oτι άλλη πληροφορία θες και ξερω πες την να βοηθήσω H αληθεια ειναι οτι δεν εχω κανει ακομα κουβεντα μεσω σκαιπ μαζι τους καθως οταν με ενδιάφερε η μετακινηση η αγγλια ηταν ακομα στην ΕΕ οποτε θα ξανα επικοινωνήσω μαζι τους να δω τι θα μου πουν, στην ουσια σκεφτομουν το γραφειο αυτο καθως απο την πρωτη μερα εμπαινα σε δικο τους σπιτι και ξεκιναγα δουλεια σε ενα εργστασιο τους, τωρα γι τα λεφτα μπροστα δεν ξερω τι παιζει λενε σου βγαζουν αυτοι τα εισητηρια ερχονται σε παιρνουν απο το αεροδρομιο σε πανε στην πολη που θα μεινεις σου βγαζουν τραπεζικο λογαριασμο κλπ
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 52 λεπτά πριν, ArtSap99 είπε H αληθεια ειναι οτι δεν εχω κανει ακομα κουβεντα μεσω σκαιπ μαζι τους καθως οταν με ενδιάφερε η μετακινηση η αγγλια ηταν ακομα στην ΕΕ οποτε θα ξανα επικοινωνήσω μαζι τους να δω τι θα μου πουν, στην ουσια σκεφτομουν το γραφειο αυτο καθως απο την πρωτη μερα εμπαινα σε δικο τους σπιτι και ξεκιναγα δουλεια σε ενα εργστασιο τους, τωρα γι τα λεφτα μπροστα δεν ξερω τι παιζει λενε σου βγαζουν αυτοι τα εισητηρια ερχονται σε παιρνουν απο το αεροδρομιο σε πανε στην πολη που θα μεινεις σου βγαζουν τραπεζικο λογαριασμο κλπ Ψαξτο λίγο γιατί έχουν αλλάξει πολλα. Επρεπε να έχεις κινηθεί νωρίτερα.Εστω να έχεις έρθει μια μερα πριν το τέλος του χρόνου να έχεις βγάλει το στατους.Μετα έβρισκες δουλειά όπου ήθελες. Μπορεί ακόμα και οι ίδιοι να μην συνεχίζουν να προσφέρουν εργασία γιατί είναι άλλη η διαδικασία πλέον. Καλή τύχη ότι και να αποφασίσεις.Οτι θες ρώτα. 1 ώρα πριν, ArtSap99 είπε H αληθεια ειναι οτι δεν εχω κανει ακομα κουβεντα μεσω σκαιπ μαζι τους καθως οταν με ενδιάφερε η μετακινηση η αγγλια ηταν ακομα στην ΕΕ οποτε θα ξανα επικοινωνήσω μαζι τους να δω τι θα μου πουν, στην ουσια σκεφτομουν το γραφειο αυτο καθως απο την πρωτη μερα εμπαινα σε δικο τους σπιτι και ξεκιναγα δουλεια σε ενα εργστασιο τους, τωρα γι τα λεφτα μπροστα δεν ξερω τι παιζει λενε σου βγαζουν αυτοι τα εισητηρια ερχονται σε παιρνουν απο το αεροδρομιο σε πανε στην πολη που θα μεινεις σου βγαζουν τραπεζικο λογαριασμο κλπ Κοιτα και το https://www.facebook.com/jobsallover.eu 1
Iris_89 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αν δεν έχεις pre settled/status χρειάζεσαι βίζα. Τα γραφεία προσωπικά δεν τα εμπιστεύομαι αλλά ο καθένας κάνει ότι νομίζει. Το να βγάλεις visa είναι σχετικά εύκολο αν πληρεις τις προϋποθέσεις. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2021 από Iris_89
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, Iris_89 είπε Το να βγάλεις visa είναι σχετικά εύκολο αν πληρεις τις προϋποθέσεις. Απλά συμπληρώνω Για εργασία θέλει να έχει βρει εργοδότη που να έχει άδεια να καλέσει άτομα. https://www.gov.uk/guidance/the-uks-points-based-immigration-system-information-for-eu-citizens.el?fbclid=IwAR29Ixojqjwu4T7pda4Et4X251xN_S93mh4ckLLUfJeJE55PLhoAHEd86A0#section-2 1
ppaio Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Στις 28/2/2021 στις 2:10 ΜΜ, ArtSap99 είπε H αληθεια ειναι οτι δεν εχω κανει ακομα κουβεντα μεσω σκαιπ μαζι τους καθως οταν με ενδιάφερε η μετακινηση η αγγλια ηταν ακομα στην ΕΕ οποτε θα ξανα επικοινωνήσω μαζι τους να δω τι θα μου πουν, στην ουσια σκεφτομουν το γραφειο αυτο καθως απο την πρωτη μερα εμπαινα σε δικο τους σπιτι και ξεκιναγα δουλεια σε ενα εργστασιο τους, τωρα γι τα λεφτα μπροστα δεν ξερω τι παιζει λενε σου βγαζουν αυτοι τα εισητηρια ερχονται σε παιρνουν απο το αεροδρομιο σε πανε στην πολη που θα μεινεις σου βγαζουν τραπεζικο λογαριασμο κλπ Δυστυχως πλεον χρειαζεσαι προσκληση απο τον εργοδοτη και μισθο 24.000 λιρες περιπου εφοσον δεν εχεις pre-settled status. H ημερομηνια για αυτο ηταν μεχρι τις 31/12/2020. Θεωρω απιθανο ο εργοδοτης να μπει στην διαδικασια εκδοσης βιζας η οποια ειναι αρκετα χρονοβορα και μαλιστα για δουλειές τυπου εργοστασιου. Με αλλα λογια ειναι εξαιρετικα απιθανο να γινεις δεκτη εκει...Οσο για το γραφειο νομιζω εξαπατουν...
MichalisT Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Καλησπέρα, Είμαι ο ίδιος που άνοιξε το θέμα 10 χρόνια πρίν και αποφάσισα να απαντήσω. Η προθεσμία είναι μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2021, γι αυτούς που ήρθαν πρίν τις 31-12-2020. Αν δεν έχεις ήδη έρθει, θα χρειαστείς πλέον πρόσκληση απο εργοδότη. Δεν είναι τόσο δύσκολο να βρείς εργασία με μισθό 24000 GBP το χρόνο, αλλά αυτά δεν είναι αρκετά για μια χώρα σαν το ΗΒ. Στην πορεία, θα χρειαστείς πιο σοβαρό εισόδημα. Θα πρέπει να φτιάξεις το CV σου πολύ καλά, χωρίς κενά και να μιλάς πολυ καλά αγγλικά, διαφορετικά δεν έχεις πιθανότητες να πάρεις κάποια θέση. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ υψηλός. Αν ήμουν στην θέση σου όμως, θα κοιτούσα για κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ώστε να μην έχω πρόβλημα με visa και settle status etc. Εύχομαι καλή επιτυχία! 1
ppaio Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 To κλιμα στην χωρα ειναι εξαιρετικα εχθρικο για ξενους και ειδικα για Ευρωπαιους...Καλυτερα να την αποφυγετε την Βρετανια... για να μην καταληξετε στην φυλακη... https://www.protothema.gr/world/article/1123648/brexit-i-vretania-stelnei-polites-tis-ee-se-kedra-metanaston-kai-tous-apelaunei-sumfona-me-ton-guardian/ 1
MichalisT Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 11 λεπτά πριν, ppaio είπε To κλιμα στην χωρα ειναι εξαιρετικα εχθρικο για ξενους και ειδικα για Ευρωπαιους...Καλυτερα να την αποφυγετε την Βρετανια... για να μην καταληξετε στην φυλακη... https://www.protothema.gr/world/article/1123648/brexit-i-vretania-stelnei-polites-tis-ee-se-kedra-metanaston-kai-tous-apelaunei-sumfona-me-ton-guardian/ Είναι απαράδεκτη έκ μέρους της Βρετανίας η συμπεριφορά αυτή προς ευρωπαίους πολίτες.
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 33 λεπτά πριν, ppaio είπε To κλιμα στην χωρα ειναι εξαιρετικα εχθρικο για ξενους και ειδικα για Ευρωπαιους...Καλυτερα να την αποφυγετε την Βρετανια... για να μην καταληξετε στην φυλακη... https://www.protothema.gr/world/article/1123648/brexit-i-vretania-stelnei-polites-tis-ee-se-kedra-metanaston-kai-tous-apelaunei-sumfona-me-ton-guardian/ Απο την άλλη πρέπει να είσαι τελείως άσχετος για να λες ότι πας για εργασία χωρίς να επιτρέπεται .Ο νομος είναι ξεκάθαρος https://www.gov.uk/guidance/the-uks-points-based-immigration-system-information-for-eu-citizens.el?fbclid=IwAR29Ixojqjwu4T7pda4Et4X251xN_S93mh4ckLLUfJeJE55PLhoAHEd86A0 Δεν μιλάω μονο για τις περιπτωσεις στο άρθρο
MichalisT Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Απο ότι φαίνεται, είναι αρκετά εχθρική η στάση της Βρετανίας πρός νέους ευρωπάιους που επιθυμούν να εργαστούν για πρώτη φορά σε αυτη τη χώρα. Όμως, οι Βρετανοί γνώριζαν καλά, ότι οι Βρυξέλλες δεν θα στρώσουν το κόκκινο χαλί κατα την διάρκεια του Brexit, οποτε δέν υπάρχει λόγος για υπερβολικές συμπεριφορές εκ μέρους τους. Προφανός αυτά τα άτομα που ταξίδεψαν στη Βρετανία, δεν είχαν ενημερωθεί σωστά, αλλά και η στάση της Βρετανίας είναι υπερβολική. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 5 λεπτά πριν, MichalisT είπε Απο ότι φαίνεται, είναι αρκετά εχθρική η στάση της Βρετανίας πρός νέους ευρωπάιους που επιθυμούν να εργαστούν για πρώτη φορά σε αυτη τη χώρα. Όμως, οι Βρετανοί γνώριζαν καλά, ότι οι Βρυξέλλες δεν θα στρώσουν το κόκκινο χαλί κατα την διάρκεια του Brexit, οποτε δέν υπάρχει λόγος για υπερβολικές συμπεριφορές εκ μέρους τους. Προφανός αυτά τα άτομα που ταξίδεψαν στη Βρετανία, δεν είχαν ενημερωθεί σωστά, αλλά και η στάση της Βρετανίας είναι υπερβολική. Αντίστοιχες ποινές υπάρχουν σε όλα τα κρατη αν δεν εισελθεις νομιμα. 1
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Εγω Αγγλια μενω εδω και τρια χρονια. Οι συνθηκες εχουν αλλαξει πολυ αλλα πιστευω οτι τωρα ειναι κακη στιγμη γιατι μολις εγινε ουσιαστικα το brexit και μαζι και ο κορονοιος τα εκανε ολα αχταρμα. Παντως υπαρχουν πολλες χωρες με εξισου καλες συνθηκες εργασιας και ειδικα αν εχεις πτυχιο και εξειδικευση υπαρχουν πολλες ευκαιριες. 2
MichalisT Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Είναι γνωστό ότι η Βρετανία προσελκύει χαμηλά ανειδίκευτους ή καθόλου λόγω της γλώσσας. Όμως αυτοί προσφέρουν και τα περισσότερα σε μια οικονομία. Εφόσον δεν χρειάζονται επιδόματα, δεν είναι πρόβλημα οι ευρωπαίοι εργαζόμενοι στη Βρετανία, αφου προσφέρουν ουσιαστικά στην αγορά. Οι περισσότεροι πάντως δεν νομίζω να έχουν διεκδικήσει επιδόματα. Οι νέοι όροι έιναι ξεκάθαροι, αλλά για εμένα δεν είναι αρκετοί, αφου οποιοσδήποτε μπορεί να βρεί εργασία με 24Κ. Δεν έχουν βάλει καν την προϋπόθεση τουλάχιστον ενός πτυχίου επιπέδου bachelor. Θα εξακολουθούν να πηγαίνουν στη Βρετανία και στο μέλλον, παρόλο που υπάρχουν καλύτερες χώρες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα