Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα από Κέρκυρα.

Σκοπέυω και εγώ με την γυναίκα μου πλέον να μετακομισουμε στην Αγγλια επειδή είμαστε και οι 2 άνεργοι.

Τελικά όσοι έφυγαν για Αγγλιά πως τα κατάφεραν? Με την διαμονή τι

έκαναν? Έμειναν σε ξενοδοχείο ή βρήκαν σπίτι να νοικιάσουν και που? Τα

ενοίκια δεν ήταν ακριβά? Πόσο καιρο έκαναν μέχρι να βρουν δουλειά και

μέχρι τότε πως πλήρωναν τα ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ενοίκια?

Αν μεταναστεύσεις και μετά ξεκινήσεις να ψάχνεις δουλειά, κάνεις υπερτεράστια μαλακία. Γνώμη μου.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι φέτος θα μεταναστεύσω και γω (δεν προσανατολίζομαι στην Αγγλία) αλλά πρώτα θα κλείσει το θέμα της δουλειάς και μετά θα μαζέψουμε το σπίτι.

• Like 3
Δημοσ.

Αν επιτρέπεται, σε ποιόν κλάδο εργάζεσαι? Ανέφερες κάτι για ΙΤ - αν ναι γενικά το IT έχει πρόβλημα στο νησί ή το αντικείμενο σου?

Το 2003 που ήρθα Αγγλία, για ένα Σαββατοκύριακο βασικά αλλά έμεινα, βρήκα δουλειά μέσα στην δεύτερη εβδομάδα.

Σήμερα τα πράγματα είναι πάρα πολύ άσχημα. Ιδίως για νέους μετανάστες οι οποίοι δεν έχουν κάποια προϋπηρεσία στην χώρα.

Επίσης φέτος ήταν η πρώτη χρονιά, που είδα Ιανουάριο - Φεβρουάριο 3 μόνο δημοσιεύσεις για εργασία σχετικές με τα δικά μου skill.

Πέρυσι που κοιτούσα, είχα πάει για συνέντευξη σε 7 διαφορετικές εταιρίες μέσα στο πρώτο 15μερο του Ιανουαρίου, και όλες μου είχαν προτείνει να πάρω την αντίστοιχη θέση.

Ενώ με κυνηγούσαν οι agents από πριν τα Χριστούγεννα του 2011.
Και έτσι ήταν κάθε χρόνο, από τότε που ήρθα, ακόμα και το 2008-9.
Οι agents προσπαθούσαν να με πείσουν να αλλαξω δουλειά κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Φέτος, τίποτα. Ρώτησα δύο γνωστούς agent που είχα πιάσει δουλειά τα τελευταία τέσσερα χρόνια μαζί τους γιατί δεν μου έστειλαν τίποτα νέες θέσεις για φέτος(γιατι δεν θέλω να μένω έξω από το loop)
Και μου είπαν είναι τρομαγμένοι, γιατί δεν υπάρχουν θέσεις με αποτέλεσμα να φοβούνται και για την δική τους δουλειά.

Συζητώ με τους contractors που έχουμε εδώ, και αυτοί έχουν τρομάξει, μιας και δεν υπάρχει τίποτα στην αγορά, και τα συμβόλαιά τους τελειώνουν τέλος του μήνα. Και λένε ότι ίσως είναι άνεργοι για όλο το χρόνο φέτος. Αν δεν πεταχτεί κάποιο συμβόλαιο κατά το καλοκαίρι.

Αν νομίζεται ότι Αγγλία είναι καλά, σας προετοιμάζω για γερό σοκ.

Καλή τύχη πάντως, και όλα είναι μια ζαρία.

Δημοσ.

Προγραμματιστής είμαι και ήταν ο μόνος τομέας ο οποίος δεν είχε πρόβλημα μετά οικονομικό χτύπημα το 2008-9. Μάλιστα το 2011 που είπα να κάνω contracting για να εξαγοράσω την πρώην από το σπίτι, είχα 4 δουλειές την μία μετά την άλλη, και με τρελά λεφτα. (400-430 λίρες την ημέρα). Αλλά είδα τα σημεία των καιρών τα Χριστούγεννα του 2011, και αποφάσησα να πιάσω μία μόνιμη θέση πάλι.

Εδώ και 5 χρόνια, υποστήριξη, διαχείρηση κλπ στον τομέα της πληροφορικής, έχουν τρομερά προβλήματα στην αγορά εργασίας. Οι εταιρίες κλείνουν, και δεν ανοίγουν νέες, ενώ άλλες κατεβάζουν τους αριθμούς του προσωπικού.

Καλό παράδειγμα η UKC που δούλευα το 2008-2010. Από το support που ήταν 15 άτομα, απολύθηκαν οι 14 μεταξύ Οκτωβρίου 2012 και Φεβρουαρίου 2013. Όλοι άνεργοι ακόμα.

Ο ένας που έμεινε να υποστηρίζει τα 200 άτομα που έμειναν πίσω, είχε προσληφθεί πριν το 1985, και αν τον απέλυαν θα στοίχιζε στην εταιρία όσο οι αλλοι 14 μαζί.

Μιάς και είχε σύμβαση με την παλία British Coal.

Κανείς δεν έχει βρει τίποτα, και επικοινώνησα με μερικούς σήμερα το πρωί, μιας και άνοιξε μία θέση εδώ. Αν και μακρυά που αυτοί μένουν, θα τους στοιχίζει μια 400άρα λίρες το μήνα πήγαινε έλα, όσα και να πέρνουν από το τίποτα καλά. (μιας και μένω στα μισά της διαδρομής, θα μοιράζομαστε το δικό μου αμάξι)

Και δεν αναφέρομαι σε 20-30 ετών που τώρα ξεκινούν. Οι μισοί είναι 40-50, με 20+ χρόνια προϋπηρεσία σε cutting edge τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένου και τηλεφωνίας, wireless, δορυφορικά κλπ. Οι άλλοι έχουν 10+ χρόνια.

Οι δύο προγραμματιστές που επίσης απολύθηκαν την περασμένη Παρασκευή, δεν έχουν βρει τίποτα και ψάχνουν πριν τα Χριστούγεννα. (αν και έχουν λιγότερα skills από εμένα, είναι καλοί με 15+ χρόνια προϋπηρεσία)

Και ο ένας που έχει 8 παιδιά (39 ετών), ξεκινά το Σάββατο σε super market να στιβάζει τα ράφια, μιας και δεν υπάρχουν δουλειές, μέχρι να βρει.

Αγγλία είναι χάλια πλέον, και δεν θα πάει προς τα επάνω τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές του 2015.

Δημοσ.

Προγραμματιστής είμαι και ήταν ο μόνος τομέας ο οποίος δεν είχε πρόβλημα μετά οικονομικό χτύπημα το 2008-9. Μάλιστα το 2011 που είπα να κάνω contracting για να εξαγοράσω την πρώην από το σπίτι, είχα 4 δουλειές την μία μετά την άλλη, και με τρελά λεφτα. (400-430 λίρες την ημέρα). Αλλά είδα τα σημεία των καιρών τα Χριστούγεννα του 2011, και αποφάσησα να πιάσω μία μόνιμη θέση πάλι.

Εδώ και 5 χρόνια, υποστήριξη, διαχείρηση κλπ στον τομέα της πληροφορικής, έχουν τρομερά προβλήματα στην αγορά εργασίας. Οι εταιρίες κλείνουν, και δεν ανοίγουν νέες, ενώ άλλες κατεβάζουν τους αριθμούς του προσωπικού.

Καλό παράδειγμα η UKC που δούλευα το 2008-2010. Από το support που ήταν 15 άτομα, απολύθηκαν οι 14 μεταξύ Οκτωβρίου 2012 και Φεβρουαρίου 2013. Όλοι άνεργοι ακόμα.

Ο ένας που έμεινε να υποστηρίζει τα 200 άτομα που έμειναν πίσω, είχε προσληφθεί πριν το 1985, και αν τον απέλυαν θα στοίχιζε στην εταιρία όσο οι αλλοι 14 μαζί.

Μιάς και είχε σύμβαση με την παλία British Coal.

Κανείς δεν έχει βρει τίποτα, και επικοινώνησα με μερικούς σήμερα το πρωί, μιας και άνοιξε μία θέση εδώ. Αν και μακρυά που αυτοί μένουν, θα τους στοιχίζει μια 400άρα λίρες το μήνα πήγαινε έλα, όσα και να πέρνουν από το τίποτα καλά. (μιας και μένω στα μισά της διαδρομής, θα μοιράζομαστε το δικό μου αμάξι)

Και δεν αναφέρομαι σε 20-30 ετών που τώρα ξεκινούν. Οι μισοί είναι 40-50, με 20+ χρόνια προϋπηρεσία σε cutting edge τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένου και τηλεφωνίας, wireless, δορυφορικά κλπ. Οι άλλοι έχουν 10+ χρόνια.

Οι δύο προγραμματιστές που επίσης απολύθηκαν την περασμένη Παρασκευή, δεν έχουν βρει τίποτα και ψάχνουν πριν τα Χριστούγεννα. (αν και έχουν λιγότερα skills από εμένα, είναι καλοί με 15+ χρόνια προϋπηρεσία)

Και ο ένας που έχει 8 παιδιά (39 ετών), ξεκινά το Σάββατο σε super market να στιβάζει τα ράφια, μιας και δεν υπάρχουν δουλειές, μέχρι να βρει.

Αγγλία είναι χάλια πλέον, και δεν θα πάει προς τα επάνω τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές του 2015.

Άσχημα τα πράγματα όπως τα περιγράφεις! Εμάς εδώ πέρα μας τάζουν λαγούς με πετραχήλια στο Hardware/Firmware σφαζόμαστε να τελειώσουμε τα μεταπτυχιακά και την κάνουμε. Ωστόσο πολλά παιδιά που έχω ακούσει έχουν φύγει για Αγγλία για εταιρίες σχετικά μεγάλες... Τι να πω Γερμανία σε μισώ, Γερμανία σε λατρεύω!

Κρίμα και πήρα διπλωματική σε πιο software κατηγορία και έχω σπάσει τα δάχτυλα μου και το κεφάλι μου ελπίζοντας για λίγη γνώση παραπάνω αλλά μάλλον έπρεπε να λιώσω στην VHDL να έλιωνα και λίγο το EDK και να ξεμπέρδευα!

Δημοσ.

Άσχημα τα πράγματα όπως τα περιγράφεις! Εμάς εδώ πέρα μας τάζουν λαγούς με πετραχήλια στο Hardware/Firmware σφαζόμαστε να τελειώσουμε τα μεταπτυχιακά και την κάνουμε. Ωστόσο πολλά παιδιά που έχω ακούσει έχουν φύγει για Αγγλία για εταιρίες σχετικά μεγάλες... Τι να πω Γερμανία σε μισώ, Γερμανία σε λατρεύω!

Κρίμα και πήρα διπλωματική σε πιο software κατηγορία και έχω σπάσει τα δάχτυλα μου και το κεφάλι μου ελπίζοντας για λίγη γνώση παραπάνω αλλά μάλλον έπρεπε να λιώσω στην VHDL να έλιωνα και λίγο το EDK και να ξεμπέρδευα!

Εμ αυτό το λάθος κάνουν πολλοί, ασχολούνται με δίκτυα και τηλεπικοινωνίας επειδή νομίζουν ότι εκεί είναι οι δουλείες, αλλά και στο hardware έχει αρκετές (σίγουρα λιγότερες, αλλά είναι και λιγότερος ο κόσμος που ψάχνει) και γενικά καλές δουλειές. Αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα με το εξωτερικό, το hardware έχει πολύ ψωμί.

Δημοσ.

Εμ αυτό το λάθος κάνουν πολλοί, ασχολούνται με δίκτυα και τηλεπικοινωνίας επειδή νομίζουν ότι εκεί είναι οι δουλείες, αλλά και στο hardware έχει αρκετές (σίγουρα λιγότερες, αλλά είναι και λιγότερος ο κόσμος που ψάχνει) και γενικά καλές δουλειές. Αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα με το εξωτερικό, το hardware έχει πολύ ψωμί.

Γιατί δεν έχουν ψωμί τα δίκτυα και οι τηλεπικοινωνίες; Για hardware που είναι καλό κάποιος να εξειδικεύεται;

Δημοσ.

Γιατί δεν έχουν ψωμί τα δίκτυα και οι τηλεπικοινωνίες; Για hardware που είναι καλό κάποιος να εξειδικεύεται;

Εξειδίκευση υπάρχει απλά το Hardware δεν σου τάζει δισεκατομμύρια (βλέπε web, aka facebook κτλπ) απλά σου λέει μάθε, λιώσε και θα παίρνεις καλά λεφτά και άμα έχεις μια καλή ιδέα κάνε την εταιρία σου, και ίσως σε εξαγοράσουν και ίσως βγάλεις κάτι παραπάνω, τουλάχιστον αυτό έχω συναντήσει εγώ. Τώρα ο τομέας τηλεπικοινωνίες για μένα είναι λίγο πολύ Ελληνική πατέντα που απ' ότι έχω ακούσει στο εξωτερικό δεν πολυ-κυκλοφορεί. Τέσπα είχα βαρεθεί από το γράψε γράψε VHDL κάνε simulation κατέβασε το στο FPGA ήθελα να ακουμπήσω λίγο C να δω λίγο Linux/Unix λιγάκι drivers... Τι να πω με βλέπω να κατεβάζω την υλοποίηση και σε FPGA μόνο και μόνο για να λέω ότι ξέρω...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα, εγώ ψάχνω από την Αθήνα που βρίσκομαι δουλειά Ι.Τ στην Αγγλία εδώ και 3 μήνες και δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρων τίποτα - δεν μου δίνουνε καμία σημασία -  (και φαντάσου έχω τελειώσει και Αγγλικό Πανεπιστήμιο στο Ι.Τ). Στέλνω αρκετά  CV μετά τους τηλεφωνώ σε recrutment agencies και ούτε καν δεν μου απαντάνε στα email. Κατά την γνώμη μου ΛΥΣΗ μέσω ιντερνετ ΔΕΝ παίζει είναι πολύ δύσκολο - ως απίθανο. Ξέρει κανένας αν υπάρχουν γραφεία που σου βρίσκουνε δουλειά στο ΙΤ στην Αγγλία και μετά σου κρατάνε τον 1 η τους 2 πρώτους μισθούς??? Δηλαδή πληρώνεις - Αν ναι ποια είναι αυτά τα γραφεία???????????????????? Έχω ψάξει δεν υπάρχουν πουθενά... - Μόνο έτσι γιατί τα άλλα γραφεία ούτε καν ασχολούνται.

Ακόμη αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει (έχει κάποια ΙΤ θέση κλπ) θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως. 

Ευχαριστώ   

Γιώργος Από Αθήνα

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα, εγώ ψάχνω από την Αθήνα που βρίσκομαι δουλειά Ι.Τ στην Αγγλία εδώ και 3 μήνες και δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρων τίποτα - δεν μου δίνουνε καμία σημασία -  (και φαντάσου έχω τελειώσει και Αγγλικό Πανεπιστήμιο στο Ι.Τ). Στέλνω αρκετά  CV μετά τους τηλεφωνώ σε recrutment agencies και ούτε καν δεν μου απαντάνε στα email. Κατά την γνώμη μου ΛΥΣΗ μέσω ιντερνετ ΔΕΝ παίζει είναι πολύ δύσκολο - ως απίθανο. Ξέρει κανένας αν υπάρχουν γραφεία που σου βρίσκουνε δουλειά στο ΙΤ στην Αγγλία και μετά σου κρατάνε τον 1 η τους 2 πρώτους μισθούς??? Δηλαδή πληρώνεις - Αν ναι ποια είναι αυτά τα γραφεία???????????????????? Έχω ψάξει δεν υπάρχουν πουθενά... - Μόνο έτσι γιατί τα άλλα γραφεία ούτε καν ασχολούνται.

Ακόμη αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει (έχει κάποια ΙΤ θέση κλπ) θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως. 

Ευχαριστώ   

Γιώργος Από Αθήνα

Η recruitment agencies πληρώνονται ποσοστό από τον εργοδότη για τον 1ο χρόνο που εργάζεσαι στην εταιρία, και όχι από τον εργαζόμενο. Όποιος σου ζητήσει μισθούς, είναι απατεώνας. 

Και δεν χρειάζεται καν να ξαναγράψω για την αγορά εργασίας στην Αγγλία εν έτη 2013. Τα έγραψα παραπάνω. Τουλάχιστον μέχρι το 2015 έτσι θα είναι. Αν όχι 2020. 

Κοιτάξτε για κάποια άλλη χώρα. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

για τα γραφεία που σου κρατάνε 2 μιστούς το έχω ακούσει από αρκετό κόσμο στο παρελθόν αλλά δεν κράτησα κανένα info και τώρα δεν ξέρω που να τα βρω. Πάντως άλλη λύση δεν βλέπω. Έχω κάνει αρκετές αιτήσεις για networks και γενικά ΙΤ και καμία απάντηση ΟΥΔΕΜΙΑ - Μετά Αυτό που λες για άλλη χώρα ??? ποιά χώρα??? υπάρχει καλύτερη χώρα από την UK στο ΙΤ στη ευρώπη???? ποια χώρα είναι αυτή???? που θα δώσει δουλειά σε Έλληνες στο ΙΤ?????? (εκτός Γερμανίας βέβαια γιατί εγώ με βρωμο-κολό-τουρκους και μέρκελ δεν συγκατοικώ ούτε παρέα κάνω)

Δημοσ.

Γιώργος για τι είδους θέσεις κανείς αιτήσεις; Αυτά που ζητάει μια θέση συνήθως τα έχεις;

Αν δε τα έχεις (πχ active directory, exchange server) αλλά τα ζητάει η θέση να ξέρεις ότι στο βιογραφικό σου δε βρέθηκαν οι μαγικές λέξεις κλειδιά και απορρίφθηκε αυτόματα.

Κι Εγω στα ίδια είμαι, δύο μήνες ήδη Λονδίνο αλλά χαιρι δεν.

Αποστολή από το HTC One X με τη χρήση Insomnia App

Επισκέπτης
Δημοσ.

αγαπητέ μου φίλε ψάχνω για 2 τομείς: 1ος τομέας:  Networking for problem and performance δηλαδή χρήση πρωτοκόλλου SNMP πάνω σε unix κονσόλες όπως HP openview IBM netview -  ακόμη είμαι ικανός και για network cisco configurtation επίπεδο ccna - 2ος τομέας που ψάχνω είναι το γενικό IT -θα με ενδιέφερε υποστήριξη ενός γραφείου-εταιρίας όπως ΟΛΟ το RACK, κανάλια patch pannels,  όλα τα PC, το calling center, οι κάμερες ασφαλείας, το web site της εταιρίας, ο web server cpannel, οι net printers, scanners etc, ακόμη κανονίζω τις παραγγελίες να φτιάχνω τα RFPs, και να κάνω και το Presalles αν χρειαστεί ... τα κάνω όλα αυτά νομίζω αρκετά είναι για ένα γραφείο - (απλά δεν ξέρω Win server και AD)   

Αγαπητέ μου φίλε για αυτά τα 2 sectors κάνω apply αλλά ΤΙΠΟΤΑ. - Αν ξέρεις κάτι ενημέρωσε :) 

Εσύ τι ψάχνεις? 

Δημοσ.

Εφόσον στο βιογραφικό σου δεν υπάρχουν οι λέξεις κλειδιά μη περιμένεις απάντηση. Διάβασε καλά την κάθε περιγραφή και προσπάθησε να βάλεις τις λέξεις που ζητάνε.

Πχ αν κανεις αίτηση για δικτυας, αυτοί ζητάνε ccna το οποίο εσύ δεν έχεις αλλά θεωρείς ότι κατέχεις τότε γράψε στο cv σου την λέξη ccna. Κανείς δε θα κάτσει να αξιολογήσει τις ικανότητες σου και να σου βρει την κατάλληλη δουλειά.Είναι απασχολημένοι με το head hunting.

Εγω ψάχνω για 1st/2bd line support, rf engineer σε ISP και travel agent.

Αποστολή από το HTC One X με τη χρήση Insomnia App

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...