Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας!

Εδω και αρκετό καιρό σκέφτομαι να εργαστώ στο εξωτερικό στον κλάδο της πληροφορικής και συγγεκριμένα στην Αγγλία όπου βρίσκω και τις περισσότερες θέσεις εργασίας σε αυτό τον χώρο. Θα ήθελα να ρωτήσω όποιος/όποια γνωρίζει πληροφορίες σχετικά με το κατα πόσο εύκολο είναι να βρεί κανείς δουλεία απο την Ελλάδα πρίν πάει εκει έστω και για μικρό χρονικό διάστημα.

Τα γραφεία ευρέσεως εργασίας είναι αρκετά αποτελεσματικά στην Αγγλία ή μήπως οι αγγελίες στα διάφορα site είναι καλύτερη λύση?

Οσοι/όσες πήγατε απο Ελλάδα - Αγγλία για να εργαστείτε με ποιόν τρόπο βρήκατε εργασία?

Παρακαλώ όποιος/όποια γνωρίζει λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα ας μου απαντήσει εδω στο forum ή με pm.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα όπως και πολλούς άλλους, όσοι γνωρίζουν ας απαντήσουν!

Δημοσ.

Εργάζομαι στο Λονδίνο απο το 2007 σε πολυεθνική εταιρία αμερικανικής προέλευσης.

Εγώ προσωπικά τη θέση τη βρήκα απο το site της συγκεκριμένης εταιρίας έστειλα βιογραφικό με καλέσανε τηλεφωνικά και πέρασα συνέντευξη μέσω skype και με προσέλαβαν δοκιμαστικά για 3 μήνες και μετά συνέχισα κανονικά.

Εδώ να σημειώσω ότι προηγουμένως δούλευα σε ελληνική εταιρία απο τις αρκετά καλές.

Απο την εμπειρία μου λοιπόν μπορώ να σου πω ότι μάλλον ήμουν τυχερός, αφού διαπίστωσα ότι δεν είναι το ευκολότερο να είσαι Ελλάδα και να ψάχνεις δουλειά στην Αγγλία, παρολαυτά γίνεται.

Αυτό που είναι σημαντικό και θα πρέπει να προσέξεις στο βιογραφικό σου είναι να αποφεύγεις τις γενικότητες αλλά να επικεντρώνεις σε συγκεκριμένα πράγματα που γνωρίζεις και μπορείς να κάνεις, αφού ειδικότερα στις μεγάλες εταιρίες που παίρνουν εκατοντάδες βιογραφικά την ημέρα το αρχικό ξεσκαρτάρισμα γίνεται απο μηχανή,Σψιενψεσ οπότε χρησιμοποίησε συγκεκριμένες λέξεις (π.χ όχι μόνο Java η προγραμματισμός γενικά αλλά Java EE with Spring Framework and Hibernate).

Τα γραφεία ευρέσεως εργασίας είναι αρκετά αποτελεσματικά στην Αγγλία ή μήπως οι αγγελίες στα διάφορα site είναι καλύτερη λύση

Τις ίδιες αγγελίες που βάζουν στα sites των εταιριών συνήθως τις στέλνουν και στα διάφορα γραφεία

και συγγεκριμένα στην Αγγλία όπου βρίσκω και τις περισσότερες θέσεις εργασίας σε αυτό τον χώρο.

Δουλειές όντως υπάρχουν πολλές αλλά και ο ανταγωνισμός είναι πιο δυνατός.

Ότι και να κάνεις πάντως μην απογοητευτείς, πολλές φορές χρειάζεται αρκετός χρόνος και συνεχή προσπάθεια, εμένα απο την πρώτη επαφή μέχρι να ξεκινήσω πήρε πάνω απο 9 μήνες οπότε κουράγιο και καλή τύχη!!!!

Δημοσ.

anakiou, σε ευχαριστώ θερμά για τις πληροφορίες που μας έδωσες.

Απο την στιγμή που δέχονται την συνέντευξη μέσω skype αυτό είναι αρκετά θετικό

Οποιος άλλος γνωρίζει λεπτομέρειες για το θέμα ας μας δώσει τις δικές του εμπειρίες και τυχόν κάποιες συμβουλές του.

Δημοσ.

Έψαχνα για αρκετό διάστημα δουλειά Εδιμβούργο ενώ ήμουν ακόμα Ηράκλειο.

Αρκετό μεν, στο χαλαρό δε. Κυρίως από το Gumtree το οποίο δε το συνιστώ γενικότερα, απλά στο Εδιμβούργο που είναι μικρή πόλη δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές. (Πλέον βέβαια ξέρω)

Έστειλα και ένα βιογραφικό σε μία μικρή εταιρία Λονδίνο η οποία μου έκανε πρόταση για interview αλλά όχι μέσω Skype και με δικά μου τα έξοδα.

Τελικά έκανα συνέντευξη σε μία εταιρία Εδιμβούργο μέσω Skype. Παρασκευή η συνέντευξη, Τετάρτη το offer, Σάββατο ήμουν πάνω, την επόμενη Δευτέρα έπιασα δουλειά.

Δημοσ.

Off-topic

Καλησπερα παιδια, επειδη με ενδιαφερει κι εμενα η εργασια στο εξωτερικο...γενικοτερα, θα ηθελα να ρωτησω τι παιζει με το skype, μπορει καποιος να μου στειλει σε pm τι γινεται? Ξερω απλα τι ειναι το skype, πρεπει να παρω web camera για να γινει η συνεντευξη?

Σας ευχαριστω πολυ.

Οn-topic

@MichalisT

Βλεπω πολλες αγγελιες γενικοτερα στο εξωτερικο για IT Professionals, οχι μονο στην Ευρωπη, αλλα και αλλου, πχ Dubai, Shanghai... για ψαξε το μηπως παιζουνε καλυτερα φραγκα και φορολογια... απο τους Αγγλαρες.

Δημοσ.

Εγώ ενδιαφέρομαι γνωσιακά γι' αυτό το θέμα. Παρακαλώ εάν είναι εφικτόν να μου λύσετε τις εξής απορίες. Επρόκειτω για μερικές απόψεις κλισέ τις οποίες μου τις περάσανε καραμέλα πολλά άτομα τα οποία εργάστηκαν στο εξωτερικό.

1. Χώρες

Χώρα με χώρα διαφέρει; Κανονικά, ως πολυεθνικές εταιρείες πρέπει να είναι τα ίδια, έτσι;

2. Εργασιακό περιβάλλον

Υπάρχουν και άλλα άτομα από άλλες εθνικότητες; Οι συνάδελφοι είναι κυριλέ; Υπάρχει καλός συντονισμός έργων (καλή διαχείριση έργων); Υπάρχουν διακρίσεις ανά πολιτικές καταστάσεις και εθνικότητες;

3. Τρόπος ζωής

Πέρα από την σκληρή εργασία, υπάρχει αξιοπρεπής ζωή; Δηλαδή να κουλάρετε ένα Σαββατοκύριακο, να κάνετε έξοδα;

Δημοσ.

Γενικά είναι ανάλογο με το μέγεθος της εταιρείας. Η λογική είναι πάντως αυτή:

Πρώτα έχει τηλεφωνική συνέντευξη (π.χ. skype), και αν είναι μεγάλη εταιρεία σε καλούν με δικά τους έξοδα για συνέντευξη εκεί.

Καλύτερα από αγγελιά πρώτα. Εκτός και αν έχεις κανά γνωστό να μεινεις Αγγλία.

Γενικά μην απογοητεύεσαι, θέλει προσπάθεια. Εμένα μου πήρε πάνω από 12 μήνες (με τους τελευταίους μήνες πολύ εντατικό ψάξιμο) προτού βρω κάτι.

Το βιαγραφικό να είναι πολύ συγκεκριμένο, ανάλογα με τη θέση. Δηλαδή μην περιμένεις να έχεις ένα γενικό βιογραφικό για όλες τις θέσεις. Ανάλογα με το τί ζητάνε το προσαρμόζεις.

Όχι γενικότητες και άσχετα πράμγατα στο βιογραφίκό, και σίγουρα όχι ψέματα. Θα το βρούνε.

Στην συνέντευξη να δείξεις πηγμή. Όταν ρωτάνε κάτι, αυτοπεποίθηση και σιγουρία στο τι λες.

Σε καμία περίπτωση μην πας για συνέντευξη με δικά σου έξοδα.

Δημοσ.

Εγώ ενδιαφέρομαι γνωσιακά γι' αυτό το θέμα. Παρακαλώ εάν είναι εφικτόν να μου λύσετε τις εξής απορίες. Επρόκειτω για μερικές απόψεις κλισέ τις οποίες μου τις περάσανε καραμέλα πολλά άτομα τα οποία εργάστηκαν στο εξωτερικό.

1. Χώρες

Χώρα με χώρα διαφέρει; Κανονικά, ως πολυεθνικές εταιρείες πρέπει να είναι τα ίδια, έτσι;

2. Εργασιακό περιβάλλον

Υπάρχουν και άλλα άτομα από άλλες εθνικότητες; Οι συνάδελφοι είναι κυριλέ; Υπάρχει καλός συντονισμός έργων (καλή διαχείριση έργων); Υπάρχουν διακρίσεις ανά πολιτικές καταστάσεις και εθνικότητες;

3. Τρόπος ζωής

Πέρα από την σκληρή εργασία, υπάρχει αξιοπρεπής ζωή; Δηλαδή να κουλάρετε ένα Σαββατοκύριακο, να κάνετε έξοδα;

Χώρα με χώρα διαφέρει πάρα πολύ. Η ίδια πολυεθνική έχει διαφορετικές συνθήκες εργασίασς και μισθούς ανάλογα με τη χώρα. Η Αμερική είναι το peak των μισθών, αλλά και των ώρων εργασίας.

Για την Αμερική, που είμαι εγώ, η πλειοψηφία είναι αλλοδαποί. Αν είσαι καλός στη δουλεία σου, κανείς δεν θα σε κρίνει για την χώρα πρόελευσης. Γενικά για τους Έλληνες τα πράγματα είναι αδιάφορα, κανείς δεν νοίαζεται. Λίγο ρατιστικά αντιμετωπίζουν άτομα από αραβικό κόσμο.

Αξιοπρεπέστατη ζωή. Σου δείχνουν σεβασμό, από το γκαρσόνι μέχρι την τράπεζα. Γενικά (αν δεν υπάρχουν deadline's) δουλεύεις 9ώρο, με διάλειμα 1 ώρας το μεσημέρι. ΣΚ εκτός. Νυχτερινή ζωή ωραία κτλ.

Αυτό το τεμπέλικο ελληνικό φαινόμενο να βρίσκεις άτομα για καφέ όλη την διάρκεια της μέρας δεν παίζει. Πάντως όλα είναι σχετικά με το μέρος που θα πας.

Δημοσ.

Off-topic

Καλησπερα παιδια, επειδη με ενδιαφερει κι εμενα η εργασια στο εξωτερικο...γενικοτερα, θα ηθελα να ρωτησω τι παιζει με το skype, μπορει καποιος να μου στειλει σε pm τι γινεται? Ξερω απλα τι ειναι το skype, πρεπει να παρω web camera για να γινει η συνεντευξη?

Σας ευχαριστω πολυ.

Οn-topic

@MichalisT

Βλεπω πολλες αγγελιες γενικοτερα στο εξωτερικο για IT Professionals, οχι μονο στην Ευρωπη, αλλα και αλλου, πχ Dubai, Shanghai... για ψαξε το μηπως παιζουνε καλυτερα φραγκα και φορολογια... απο τους Αγγλαρες.

Είναι θέμα γλώσσας περισσότερο. Αν δεν γνωρίζεις την γλώσσα της χώρας, τότε δυσκολεύουν περισσότερο τα πράγματα.

Καλές πάντως οι επιλογές που μου δίνεις.

• 2 χρόνια αργότερα...
Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα από Κέρκυρα.

Σκοπέυω και εγώ με την γυναίκα μου πλέον να μετακομισουμε στην Αγγλια επειδή είμαστε και οι 2 άνεργοι.

Τελικά όσοι έφυγαν για Αγγλιά πως τα κατάφεραν? Με την διαμονή τι

έκαναν? Έμειναν σε ξενοδοχείο ή βρήκαν σπίτι να νοικιάσουν και που? Τα

ενοίκια δεν ήταν ακριβά? Πόσο καιρο έκαναν μέχρι να βρουν δουλειά και

μέχρι τότε πως πλήρωναν τα ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ενοίκια?

Aν θα μπορούσε κάποιος να μας βοηθήσει θα του ήμασταν υπόχρεοι γιατι

δυσκολέυομαστε να βρούμε μια φτηνη κατοικία να μείνουμε μέχρι να

πιάσουμε δουλειά.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΦΤΗΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ?

Δημοσ.

Το 2003 που ήρθα Αγγλία, για ένα Σαββατοκύριακο βασικά αλλά έμεινα, βρήκα δουλειά μέσα στην δεύτερη εβδομάδα.

Σήμερα τα πράγματα είναι πάρα πολύ άσχημα. Ιδίως για νέους μετανάστες οι οποίοι δεν έχουν κάποια προϋπηρεσία στην χώρα.

Επίσης φέτος ήταν η πρώτη χρονιά, που είδα Ιανουάριο - Φεβρουάριο 3 μόνο δημοσιεύσεις για εργασία σχετικές με τα δικά μου skill.

Πέρυσι που κοιτούσα, είχα πάει για συνέντευξη σε 7 διαφορετικές εταιρίες μέσα στο πρώτο 15μερο του Ιανουαρίου, και όλες μου είχαν προτείνει να πάρω την αντίστοιχη θέση.

Ενώ με κυνηγούσαν οι agents από πριν τα Χριστούγεννα του 2011.

Και έτσι ήταν κάθε χρόνο, από τότε που ήρθα, ακόμα και το 2008-9.

Οι agents προσπαθούσαν να με πείσουν να αλλαξω δουλειά κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Φέτος, τίποτα. Ρώτησα δύο γνωστούς agent που είχα πιάσει δουλειά τα τελευταία τέσσερα χρόνια μαζί τους γιατί δεν μου έστειλαν τίποτα νέες θέσεις για φέτος(γιατι δεν θέλω να μένω έξω από το loop)

Και μου είπαν είναι τρομαγμένοι, γιατί δεν υπάρχουν θέσεις με αποτέλεσμα να φοβούνται και για την δική τους δουλειά.

Συζητώ με τους contractors που έχουμε εδώ, και αυτοί έχουν τρομάξει, μιας και δεν υπάρχει τίποτα στην αγορά, και τα συμβόλαιά τους τελειώνουν τέλος του μήνα. Και λένε ότι ίσως είναι άνεργοι για όλο το χρόνο φέτος. Αν δεν πεταχτεί κάποιο συμβόλαιο κατά το καλοκαίρι.

Αν νομίζεται ότι Αγγλία είναι καλά, σας προετοιμάζω για γερό σοκ.

Καλή τύχη πάντως, και όλα είναι μια ζαρία.

Δημοσ.

Οι Βαλτικές (και Κεντρο-Ανατολικές) χώρες, συμπεριλαμβανομένου της Ρωσσίας, έχουν και θα έχουν σταθερή οικονομική ανάπτυξη για τουλάχιστον την επόμενη 10ετία. 

Στην εταιρία που εργάζομαι, η Βαλτική πλέον είναι ο πιο κερδοφόρος τομέας. Αγγλία &  Κανάλι έχουν κατακριμνηστεί. 

Ο επόμενος πιο κερδοφόρος τομέας, είναι το κομμάτι μεταξύ Γαλλίας - Τύνιδας, λόγο κυρίως των μεταφορών προς Λιβύη. 

Διαφορετικά Αυστραλία ή Καναδά. 

Ήδη εγώ προσπαθώ να πάρω εσωτερική μετάθεση, για τα αντίστοιχα ΙΤ γραφεία Ρωσσίας ή Πολωνίας. 

Αγγλία είναι πλέον shit hole. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...