Προς το περιεχόμενο

OC amd 4800+ x2

salida

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και καλές γιορτές σε όλους,

πρόσφατα έκανα μια αναβάθμιση στην motherboard του υπολογιστή μου και από την ASUS M2N32SLI έβαλα την ASUS Μ4Α78 -ΕΜ.

Με την M2N32SLI είχα κάνει oc τον επεξεργαστή μου από 2500Mhz που είναι stock στα 3100Mhz άνετα και απροβλημάτιστα (κατεβάζοντας το multiplier από 12,5 σε 11,5 και αυξάνοντας το FSB από 200 σε 270) . Με την νέα όμως motherboard που έχει latest bios με προβληματίζει ότι δήθεν για ευκολία έχει τα πάντα στο auto...Όταν όμως κάνω τις αντίστοιχες ρυθμίσεις (σε FSB και multiplier) ενώ ανοίγει το pc μετά από λίγο ρίχνει BSOD. Διαβάζοντας κάποια logs και dumps κατάλαβα ότι φταίει η αλλαγή στην ταχύτητα που κάνει στις μνήμες.

Έχει κανείς καμιά ιδέα να προτείνω για να πιάσω τις παλιές καλές ταχύτητες ?

To loadline calibration τι είναι ? (άσχετο)

post-97979-0-22140900-1293396231_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οι μνήμες μετά το κλοκάρισμα με τη νέα μητρική και βάζοντας τις ίδιες τιμές σε όλες τις παραμέτρους δεν παίζουν στην ίδια συχνότητα όπως και στην προηγούμενη μητρική??ποιες μνήμες έχεις? το loadline calibration στην ουσία σε βοηθάει να μην έχεις voltagedrop στον επεξεργαστή, δηλαδή να μην παρεκλίνει ιδιαίτερα η τιμή που έχεις δώσει στην τάση του επεξεργαστή απο το bios σε σχέση με αυτή που είναι η πραγματική...καλό είναι να το έχεις enabled εφόσον κλοκάρεις.

Έχω καινούριες μνήμες πλέον στο pc, τις corsair XMS2 DHX 2x2GB.

Στην παλιά motherboard δεν είχα πειράζει τίποτα στις μνήμες...Στην καινούρια όμως παρατηρώ ότι κάνει αλλαγές μόνο του στους χρονισμούς των μνημών...

Έχω καινούριες μνήμες πλέον στο pc, τις corsair XMS2 DHX 2x2GB.

Στην παλιά motherboard δεν είχα πειράζει τίποτα στις μνήμες...Στην καινούρια όμως παρατηρώ ότι κάνει αλλαγές μόνο του στους χρονισμούς των μνημών...

ναι αυτό συμβαίνει γιατί όταν κλοκάρεις τη cpu μαζί ανεβαίνουν και οι μνήμες...οι καινούργιες που έβαλες τι specs έχουν( συχνότητα,timnigs,voltage) και που λειτουργούν αυτή τη στιγμή?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...