Προς το περιεχόμενο

Συνδεση 2 διαφορετικών IP RANGE μέσω WIFI

ikaros81

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για σας παιδιά. Χρόνια πολλά.

ήθελα να κάνω μια ερωτησούλα. Μπορώ να έχω 2 διαφορετικά IP RANGE, Πχ. 192.168.1.1 & 10.0.0.1. Να έχω ένα Access Point στο οποίο να συνδέονται clients με τα ανάλογα IP Range και να επικοινωνούν μόνο με τα δικά τους IP RANGE ?

Δημοσ.

Μπορείς, αλλά από μόνο του δεν είναι ασφαλής τρόπος για να απομονώσεις τους clients. Με τι κριτήριο θα εξασφαλίσεις ότι ο client θα μπορεί να επικοινωνήσει μόνο με συγκεκριμένο subnet; Ένα προφανές θα μπορούσε να είναι η MAC address, αλλά αυτή μπορεί να την αλλάξει κάποιος.

Πιο καθαρή λύση μου φαίνεται να θεωρήσεις το WAN σου σαν ένα μοναδικό αναξιόπιστο δίκτυο, στο οποίο δε θα ακούει οτιδήποτε ευαίσθητο, και να φτιάξεις όσα έμπιστα δίκτυα θέλεις, πιο πάνω, με κάποιο VPN software (προτείνω OpenVPN).

Δημοσ.

Στο μυαλό μου το ένα ασυρματο δίκτυο θα είναι με encryption ενω το δεύτερο θα είναι free. Αυτο που θέλω να κάνω είναι να αποτρέψω κάποιον να βάλει static ip και να μου βγάλει conflict ip

Δημοσ.

Δεν το είχα σκεφτεί έτσι, οπότε μάλλον αυτό που έχεις στο μυαλό σου είναι κάτι τέτοιο (Virtual BSSIDs):

http://www.wi-fiplanet.com/tutorials/article.php/3710791/Implementing-Inexpensive-Multiple-SSID-Networks-Part-I.htm

http://www.dotkam.com/2008/10/02/configure-multiple-ssids-with-one-router/

Δημοσ.

Κάτι τέτοιο έχω στο μυαλό μου. Απλά δεν ξέρω εάν ένα AP μπορεί να δημιουργήσει ταυτόχρονη σύνδεση με 2 clients οι οποίοι έχουν διαφορετικό IP RANGE.

Υποθέτω μόνο κατόπιν δοκιμής θα μπορώ να ξέρω.

Δημοσ.

Οι διευθύνσεις IP είναι ανεξάρτητες από την δημιουργία ενός ασύρματου δικτύου, ακριβώς όπως είναι ανεξάρτητες από τη δημιουργία ενός ενσύρματου δικτύου. Κάποιος μπορεί να περάσει όσα IP δίκτυα θέλει πάνω από το φυσικό δίκτυο, είναι διαφορετικά στρώματα και το χαμηλότερο δεν το ενδιαφέρει τι κάνει -ή αν κάν υπάρχει- το υψηλότερο.

Το προεγκατεστημένο λογισμικό των embedded συσκευών που κυκλοφορούν στο εμπόριο σαν "Access Points" (δεν χρειάζεται να βασιστείς σε κάποια τέτοια προκειμένου να στήσεις ένα Access Point), συνήθως επιβάλει μη αναγκαίους περιορισμούς σε λειτουργίες και σε επίπεδο ελέγχου που δεν ενδιαφέρει τους πολλούς. Όμως αν επιλέξεις hardware που είναι συμβατό με Linux ή *BSD, τότε μπορείς να κάνεις τα πάντα (άλλωστε και τα άρθρα που ανέφερα σε μια τέτοια λύση βασίζονται).

Το DD-WRT γενικά είναι μια δημοφιλής διανομή Linux για τέτοιες χρήσεις, καθώς επιτρέπει την παραμετροποιησιμότητα και τις δυνατότητες του Linux, αλλά παρέχει ταυτόχρονα και ένα εύχρηστο γραφικό interface για πάρα πολλά πράγματα.

Μία λίστα με συμβατές συσκευές υπάρχει εδώ:

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices

Φυσικά μπορείς να βασίσεις το access point σου και σε συνηθισμένο PC/Laptop/Netbook hardware, ή σε ένα Alix ή Soekris board, και εκεί θα μπορείς να τρέξεις λειτουργικά που θα σου παρέχουν τις επιθυμητές δυνατότητες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...