Προς το περιεχόμενο

NVIDIA vs ATI

johnis1996

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τα περισσότερα laptops της αγοράς έχουν κάρτα γραφικών ATI . Η nvidia έχει όμως πολύ καλύτερη φήμη. εσείς τι πιστεύετε ΝVIDIA ή ATI.(ΓΙΑ LAPTOP ΜΙΛΑΜΕ)

Δημοσ.

Οσο για το "φημη" απλα δεν υφισταται τετοια εννοια. Παρε αυτο που αξιζει για τα λεφτα του. Τωρα ειτε Nvidia 425 / Ati 5650 , Nvidia 445 /Ati 5850 , Nvidia 460/ATi 5870 , Nvidia 480/ Ati 5870 crossfire (σημερινα ζευγαρια απο πλευρας δυνατοτητων) παρεις, εχεις το ενα και το αυτο. Αλλου χανεις αλλου κερδιζεις. Αλλα το τονιζω , στο χωρο της τεχνολογιας δεν υφισταται η εννοια φημη παρα μονο το τι να εχεις να επιδειξεις σημερα.

Δημοσ.

Γνώμη μου είναι ότι οι δύο εταιρείες είναι ισάξιες. Προσωπικά προτιμώ την AMD/ATI για τρεις λόγους: Καλύτερο value for money, κανένα πρόβλημα αξιοπιστίας όσες φορές την προτίμησα και τέλος γιατί προτιμώ να υποστηρίζω τον "αδύνατο" της παρέας. Επίσης στις τελευταίες γενιές καρτών γραφικών η ATI φάνηκε να είναι γύρω στους 6 μήνες - 1 χρόνο πιο "μπροστά" από την άποψη της τεχνολογίας σε σχέση με την Nvidia, πιθανόν γιατί η τελευταια αναλώθηκε σε διάφορα side projects (Tegra, Ion κλπ). Αυτό το τελευταίο βέβαια είναι κάτι σχετικό και μπορεί να μεταβληθεί ανά πάσα στιγμη - ήδη η Nvidia φαίνεται να κάνει άλματα με τις σειρές 4XX και 5ΧΧ. Τα δύο πλεονεκτήματα που έχει η Nvidia στα γραφικα για notebooks κατά τη γνώμη μου είναι η τεχνολογία Optimus (καλύτερη αυτονομία - αλλά από όσο ξέρω χρειάζεται να έχεις Intel Core i5 ή μεγαλύτερο για να την υποστηρίζει) και η καλύτερη συμβατότητα με games (καλύτερο driver optimization). Αν σε ενδιαφέρουν αυτά τα χαρακτηριστικά και είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις κατιτίς παραπάνω, τότε η Nvidia είναι προτιμότερη. Αν όμως θέλεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ σε χαμηλό κόστος, τότε νομίζω η ATI είναι καλύτερη επιλογή.

Δημοσ.

Οι mainstream ΑΤΙ είναι γρηγορότερες και φθηνότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες nvidia. π.χ. σε ίδιας αξίας laptop βλέπεις ΑΜD 5650 από τη μία και Nvidia 420 από την άλλη. Η 5650 είναι με διαφορά ταχύτερη και κοστίζει τα ίδια χρήματα. Από την άλλη, αν θες να ασχοληθείς με linux, μακριά από AMD/ATI. Η Nvidia είναι μονόδρομος. Αν θέλεις να ασχοληθείς μόνο με win, τότε προτείνω να καταλήξεις σε λύση AMD/ATI.

Δημοσ.

Μιλαμε για 2 κολοσσους στο χωρο της τεχνολογιας.

ειναι υποκειμενικο πιστευω για το ποια ειναι η καλυτερη.

ειδικα με τους ρυθμους που προχωρα η τεχνολογια!

Δημοσ.

Γνώμη μου είναι ότι οι δύο εταιρείες είναι ισάξιες. Προσωπικά προτιμώ την AMD/ATI για τρεις λόγους: Καλύτερο value for money, κανένα πρόβλημα αξιοπιστίας όσες φορές την προτίμησα και τέλος γιατί προτιμώ να υποστηρίζω τον "αδύνατο" της παρέας. Επίσης στις τελευταίες γενιές καρτών γραφικών η ATI φάνηκε να είναι γύρω στους 6 μήνες - 1 χρόνο πιο "μπροστά" από την άποψη της τεχνολογίας σε σχέση με την Nvidia, πιθανόν γιατί η τελευταια αναλώθηκε σε διάφορα side projects (Tegra, Ion κλπ). Αυτό το τελευταίο βέβαια είναι κάτι σχετικό και μπορεί να μεταβληθεί ανά πάσα στιγμη - ήδη η Nvidia φαίνεται να κάνει άλματα με τις σειρές 4XX και 5ΧΧ. Τα δύο πλεονεκτήματα που έχει η Nvidia στα γραφικα για notebooks κατά τη γνώμη μου είναι η τεχνολογία Optimus (καλύτερη αυτονομία - αλλά από όσο ξέρω χρειάζεται να έχεις Intel Core i5 ή μεγαλύτερο για να την υποστηρίζει) και η καλύτερη συμβατότητα με games (καλύτερο driver optimization). Αν σε ενδιαφέρουν αυτά τα χαρακτηριστικά και είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις κατιτίς παραπάνω, τότε η Nvidia είναι προτιμότερη. Αν όμως θέλεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ σε χαμηλό κόστος, τότε νομίζω η ATI είναι καλύτερη επιλογή.

Θα γίνω πιο συγκεκριμένος!

εχω βρεί 2 laptops στην ίδια ακριβώς τιμή(719) και τα 2 έχουν επεξεργαστή i5 2.53 Ghz μόνο που το ένα έχει την nVidia GeForce GT 335M (1Gb) kai το άλλο έχει την ATI Radeon HD 5470 (1Gb) τα υπόλοιπα χαρακτηριστικα είναι ίδια. Ποιό από τα δύο να προτιμήσω απο πλευράς κάρτας γραφικών???? το πρώτο είναι TURBO-X και το δεύτερο είναι HP???? ποιό από τα δύο??

Δημοσ.

LOL να πάρεις αυτό που δεν είναι Acer (ή Packard Bell)! Σοβαρά τώρα, για να αποφασίσεις ρίξε μια ματιά εδώ. Επίσης λάβε υπόψη σου και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του μηχανήματος (ποιότητα οθόνης & πληκτρολογίου - πολύ βασικό και όλοι το περνούν στο ντούκου! Τι σκληρό & μνήμη σου δίνει - μήπως θα χρειαστεί να βάλεις άλλα 100-200 ευρώ για να τα κάνεις ισοδύναμα; Μέγεθος και βαρος, αυτονομία - ταιριάζει στις ανάγκες σου; Και φυσικά και την αξιοπιστία του κατασκευαστή - εκτός αν έχεις τη δυνατότητα να αλλάζεις μηχάνημα κάθε χρόνο). Πάντως αν όλα τα άλλα είναι ίδια, τότε το μηχάνημα με την Nvidia φαίνεται καλύτερο. Και παρεμπιπτόντως δε μας λες κι εμάς πού βρήκες Core i5+GT335M σε αυτή την τιμή; :P

Update: Μόλις είδα ότι έχεις ξεκινήσει και thread όπου ρωτάς για Acer vs HP laptops. Να υποθέσω ότι αυτό με την GT335M είναι το Acer...;

Δημοσ.

Θα γίνω πιο συγκεκριμένος!

εχω βρεί 2 laptops στην ίδια ακριβώς τιμή(719) και τα 2 έχουν επεξεργαστή i5 2.53 Ghz μόνο που το ένα έχει την nVidia GeForce GT 335M (1Gb) kai το άλλο έχει την ATI Radeon HD 5470 (1Gb) τα υπόλοιπα χαρακτηριστικα είναι ίδια. Ποιό από τα δύο να προτιμήσω απο πλευράς κάρτας γραφικών????

Νvidia gt 335m!

Χωρις δευτερη σκεψη!

Δημοσ.

Και παρεμπιπτόντως δε μας λες κι εμάς πού βρήκες Core i5+GT335M σε αυτή την τιμή; :P

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Turbo-X-Flame-i546-450.htm

Kι εγω το θεωρω πολυ καλη ευκαιρια , αν δεν παιζει καποιο προβλημα με το συγκεκριμενο "σασι"

Δημοσ.

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Turbo-X-Flame-i546-450.htm

Kι εγω το θεωρω πολυ καλη ευκαιρια , αν δεν παιζει καποιο προβλημα με το συγκεκριμενο "σασι"

Πράγματι πολύ καλή τιμή αλλά... Turbo-X. Το εμπιστεύεσαι; Εν πάση περιπτώσει, ο αρχικός φίλος ας το προτιμήσει, αρκεί να έχει την οικονομική ευχέρεια να μην το λυπηθεί αν τυχόν του χαλάσει γρήγορα. Και βέβαια αρκεί να συνειδητοποιεί ότι αν το μηχάνημα χαλάσει, το πρόβλημα θα έγκειται μάλλον στον συναρμολογητή ή στον ΟΕΜ και όχι στη φήμη της Nvidia ή της ATI ;)

Δημοσ.

LOL να πάρεις αυτό που δεν είναι Acer (ή Packard Bell)! Σοβαρά τώρα, για να αποφασίσεις ρίξε μια ματιά εδώ. Επίσης λάβε υπόψη σου και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του μηχανήματος (ποιότητα οθόνης & πληκτρολογίου - πολύ βασικό και όλοι το περνούν στο ντούκου! Τι σκληρό & μνήμη σου δίνει - μήπως θα χρειαστεί να βάλεις άλλα 100-200 ευρώ για να τα κάνεις ισοδύναμα; Μέγεθος και βαρος, αυτονομία - ταιριάζει στις ανάγκες σου; Και φυσικά και την αξιοπιστία του κατασκευαστή - εκτός αν έχεις τη δυνατότητα να αλλάζεις μηχάνημα κάθε χρόνο). Πάντως αν όλα τα άλλα είναι ίδια, τότε το μηχάνημα με την Nvidia φαίνεται καλύτερο. Και παρεμπιπτόντως δε μας λες κι εμάς πού βρήκες Core i5+GT335M σε αυτή την τιμή; :P

Update: Μόλις είδα ότι έχεις ξεκινήσει και thread όπου ρωτάς για Acer vs HP laptops. Να υποθέσω ότι αυτό με την GT335M είναι το Acer...;

αυτό με την GT335M είναι TURBO-X!!!

Δημοσ.

Το βρήκα στο πλαίσιο Turbo-X Flame i546-450

Δημοσ.

Καταρχας πολυ καλη τιμη. Στα λεφτα αυτα στη αγορα δεν θα βρεις κατι καλυτερο. Το θεμα για τους Turbo-X μη σε απασχολει. Για μενα ειναι κ προτερημα γιατι αν συμβει κατι σε 24 ωρες εχεις επισκευασμενο υπολογιστη.

ΑΛΛΑ ,για 2 χρονια εγγυηση θα δωσεις 759Ε (π@π@ριες του πλαισιου). Επισης επειδη δεν ξερω το barebone , σου συνιστω να πας απο κοντα κ να τον δεις ,κυριως για την οθονη. Εκει τουμπαρε τον και κοιτα ποιο μοντελο της clevo ειναι. Μετα τσεκαρε στο νετ για σχολια (θερμοκρασιες κτλ).

Μια εναλλακτικη αγορα (και συνιστω ) ειναι αυτο: http://www.skroutz.gr/s/287811/Lenovo-IdeaPad-Y560.html

Πλεονεκτημα η εταιρια (Levono=Ibm=εγγυηση) και η ποιο συγχρονη (DirectX11 αντι για 10) αλλα κ ποιο γρηγορη καρτα γραφικων. Μειονεκτημα ο ποιο μικρος cpu και τα 40Ε.

Υπαρχει κ σε μικροτερη εκδοση (καλυτερα οχι) : http://www.skroutz.gr/s/298037/Lenovo-IdeaPad-Y560-320GB.html

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...