Προς το περιεχόμενο

προτάσεις για αγορα laptop 13.3' ιντσων

antonisid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα και χρονια πολλά.Χρειαζομαι ενα laptop που να

• διαχειρίζεται εύκολα προγράμματα τύπου dreamweaver,photoshop κτλ.
  • να ειναι 13.3 ιντσων η οθονη με αναλυση ομως 1366 και οχι 1280
  • να στοιχίζει μεχρι 650 ευρω

Κατεληξα σ αυτό το μοντέλο http://www.getitnow.gr/prod/computers-and-software/computers/laptops/toshiba-satellite-t130-11u-pentium-dual-core-su4100-13-ghz-133-tft-leyko/prod720167pp/

και θα'θελα την αποψη σας για την καρτα γραφικων (αν μπορει να παιζει HD videos) αλλα κυρίως για τον επεξεργαστή.Αν έχετε διαφορες ενστάσεις μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο αλλο laptop ακομα και με AMD cpu.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

φιλε μου η καρτα γραφικων στο συγκεκριμενο ειναι εξαιρετικα αδυναμη θα προτεινα μια οχι onboard καρτα γραφικων

οπως το toshiba u500

Δημοσ.

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά! Για τις απαιτήσεις σου προτείνω αυτό:

HP ProBook 4320s

Όπως λέει η περιγραφή, εχει τον κορυφαίο αυτή τη στιγμή Core i3 επεξεργαστή, αυτόνομη AMD Radeon 5470, που είναι μια αξιοπρεπής λύση και νομίζω θα σε βολέψει και για Photoshop κλπ, μνήμη 3Gb (αναβαθμίσιμη μέχρι 8) DDR3 1333 MHz, σκληρό Western Digital 320 Gb 5400 rpm. Αυτό που δε λέει η περιγραφή του είναι ότι τα Probook είναι η ημιεπαγγελματική σειρά της HP και έτσι, εκτός από spillproof πληκτρολόγιο και μεταλλική κατασκευή (αλουμινένιο καπάκι και armrest), έχει και matte οθόνη, που είναι πιο ξεκούραστη σε πολύωρη χρήση και είναι δύσκολο να βρεις σε notebook. Το πήρα πριν μερικές μέρες και είμαι πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής. Στη συγκεκριμένη τιμή φαίνεται να είναι και καλή προσφορά διότι το αμέσως επόμενο φθηνότερο είναι στα EUR780 και με υποδεέστερη υλοποίηση σύμφωνα με το skroutz:

HP ProBook 4320s στο skroutz.gr

Ξέρω ότι το Πλαίσιο δεν είναι πολύ δημοφιλές στο forum - και όχι άδικα! - αλλά το συγκεκριμένο μηχάνημα νομίζω τα αξίζει τα λεφτά του. Ελπίζω να σε βοήθησα.

Δημοσ.

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά! Για τις απαιτήσεις σου προτείνω αυτό:

HP ProBook 4320s

Όπως λέει η περιγραφή, εχει τον κορυφαίο αυτή τη στιγμή Core i3 επεξεργαστή, αυτόνομη AMD Radeon 5470, που είναι μια αξιοπρεπής λύση και νομίζω θα σε βολέψει και για Photoshop κλπ, μνήμη 3Gb (αναβαθμίσιμη μέχρι 8) DDR3 1333 MHz, σκληρό Western Digital 320 Gb 5400 rpm. Αυτό που δε λέει η περιγραφή του είναι ότι τα Probook είναι η ημιεπαγγελματική σειρά της HP και έτσι, εκτός από spillproof πληκτρολόγιο και μεταλλική κατασκευή (αλουμινένιο καπάκι και armrest), έχει και matte οθόνη, που είναι πιο ξεκούραστη σε πολύωρη χρήση και είναι δύσκολο να βρεις σε notebook. Το πήρα πριν μερικές μέρες και είμαι πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής. Στη συγκεκριμένη τιμή φαίνεται να είναι και καλή προσφορά διότι το αμέσως επόμενο φθηνότερο είναι στα EUR780 και με υποδεέστερη υλοποίηση σύμφωνα με το skroutz:

HP ProBook 4320s στο skroutz.gr

Ξέρω ότι το Πλαίσιο δεν είναι πολύ δημοφιλές στο forum - και όχι άδικα! - αλλά το συγκεκριμένο μηχάνημα νομίζω τα αξίζει τα λεφτά του. Ελπίζω να σε βοήθησα.

Ευχαριστώ καταρχάς.

Έχω καταλαβει γενικα ότι μεγάλο κόστος στα laptop παίζει ο επεξεργαστής έτσι?Με καλύπτει απόλυτα αυτο το HP,αλλά με χαλάει η matte οθόνη , θα μπορούσες να που προτείνεις κανα-δυό λαπτοπς ακόμη και με AMD CPU (13'' ιντσες) για να χω ποικιλία μέχρι 650 ευρώ?

Δημοσ.

Φίλε μου, καλησπέρα και πάλι. Διαφορά στην τιμή δεν υπάρχει, από ό,τι βλέπω καί τα δύο είναι στα EUR550. Στο μεν Hewlett Packard πληρώνεις για υπολογιστική ισχύ. Με την διαμόρφωσή του θα σηκώσει άνετα επεξεργασία εικόνας, προβολή βίντεο HD και light έως medium gaming. Στο δε Toshiba πληρώνεις για φορητότητα (1,76 kg έναντι 2,2 kg) και κυρίως για αυτονομία, αλλά πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ότι και ο επεξεργαστής και - κυρίως - η καρτά γραφικών θα είναι πολύ πιο αδύναμα. Πρότεινα το HP γιατί ανέφερες δουλειά με Adobe PS και HD video, που χρειάζονται υπολογιστική ισχύ και την χρειάζονται κυρίως από την κάρτα γραφικών, όχι από τον επεξεργαστή. Αν όμως προτεραιότητά σου είναι να έχεις ένα μηχάνημα που θα πάει παντού μαζί σου, θα μπορεί να είναι ανοιχτό όλη μέρα με την μπαταρια στη βιβλιοθήκη της σχολής ή στη δουλειά και θα χρησιμοποιείται για web surfing/επεξεργασία κειμένου/άντε και web design, τότε ψάχνεις για υπερφορητό και to Toshiba είναι πιο κοντά στις ανάγκες σου. Μάλιστα εναλλακτικά του Toshiba θα πρότεινα τα Dell M301Z (διαθέσιμο μέχρι πριν λίγες μέρες από getitnow/Public στα EUR400 με εφάμιλλο επεξεργαστή ultra low voltage της AMD και σαφώς καλύτερη λύση στα γραφικά με το ενσωματωμένο Radeon HD4225 της ATI. Τώρα φαίνεται να είναι out of stock, δε χάνεις όμως τίποτε να τους γράψεις ένα mail και να ρωτήσεις αν/πότε θα έχουν νέα παραλαβή) και Lenovo Thinkpad Edge 13.

Κάποιος φίλος παραπάνω πρότεινε το Toshiba U500. Πράγματι πολύ καλό μηχάνημα, αλλά είναι στη λογική του ΗΡ, οπότε μην περιμένεις η μπαταρία του να κρατάει 6+ ώρες :P . Επίσης είναι στο όριο ως προς την τιμή που έθεσες (εκτός αν το θέλεις σε ροζ :D) και με ανάλυση οθόνης 1280Χ800. Εγώ συγκεκριμένα έβλεπα αυτό πριν καταλήξω στο HP, το οποίο ήταν μέχρι πριν λίγες μέρες σε προσφορά EUR550 στο Saturn δυτικής Θεσσαλονίκης. Αν είσαι κοντά και ενδιαφέρεσαι, μπορείς να κάνεις μια βόλτα να το δεις.

Κάτι τελευταίο: Αν δε βιάζεσαι να προχωρήσεις σε αγορά, έχε υπόψη ότι και η Intel και η AMD θα κυκλοφορήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του '11 νέες πλατφόρμες (Sandy Bridge, Bulldozer) με πολύ καλύτερες επιδόσεις και κυρίως καλύτερη αυτονομία σε σχέση με τους low voltage επεξεργαστές που κοιτάζεις τώρα. Συνεπώς ίσως είναι πιο συνετό να περιμένεις λιγάκι πριν αγοράσεις.

Ελπίζω να σε κάλυψα και συγγνώμη για το "κατεβατό" :)

Δημοσ.

Ελπίζω να σε κάλυψα και συγγνώμη για το "κατεβατό" :)

Πλάκα κάνεις?ίσα ίσα σ'ευχαριστώ για τον χρόνο σου και τις απαντήσεις σας.Θα το ψάξω και θα επανέλθω.Μέχρι στιγμής κατέληξα ότι το Toshiba που ανέφερα δε μου κάνει :blink: :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...