Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Σπέρα huns.. δεν είδα θέμα ξεχωριστό για την 6870 και είπα να κάνω μιας και θέλω να συζητήσω την εμπειρία μου στο overclock της αναφερόμενης κάρτας. Έχω μια Sapphire, και με το που την έπιασα στα χέρια μου.. την κλείδωσα με TriXX στα 1000 core / 1150 mem / 1299 voltage. Δεν θυμάμαι, αν έκανα full stress test (y i suck).. αλλά το είχα για almost 2 weeks και τερμάτισα πολλά DX10/11 Games πάνω σε αυτά τα ρολόγια, καθώς στην αρχή παρακολουθούσα τις θερμοκρασίες και δεν μου τράβηξαν την προσοχή αρνητικά. Από χθες και προχθές, τυχαίνει σε Games εκεί που παίζω, να κολλάει εντελώς το PC με μόνη διέξοδο το hard reset. Το έκανε μια, το έκανε δυο.. ε την τρίτη έκατσα να παρακολουθήσω temps και τα σχετικά. Αφού έκανα με ATiTool stress test (ενώ είχα τα παραπάνω clocks), γ__ηκε ο Δίας στα artifacts μετά από μερικά δευτερόλεπτα. Έκανα reset τα clocks, άνοιξα το καπάκι και περίμενα να πάει η θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα. Τώρα ας αρχίσουμε από τα βασικά. Stress test με μαμά clocks. 900/1050 Είχα τα παραπάνω μετά από 3:40 λεπτά test for artifacts. Ofc no errors. Γνωρίζω πως η sapphire (και οι περισσότερες 6870) έχουν υψηλά temps, αλλά είναι απολύτως normal στα 4 λεπτά να φτάνει 90C; Μετά από το θέμα θερμοκρασιών, για πείτε μου με official ψύξη.. πόσο έχετε πάει τα clocks σας σε stable φάση; /scuss Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john2gr Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Όπως βλέπω στην εικόνα, έχει μπει σε fixed το fan της κάρτας (και μάλιστα σε χαμηλή τιμή, μόλις 20%). Γι αυτό σου ανεβαίνει τόσο γρήγορα η θερμοκρασία. Είτε βάλε το σε automatic, είτε αν διαλέξεις fixed βάλε το σε τίποτα 100% Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LouCi4er Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Φτιαξε ενα costum profile για τον ανεμιστηρα με το afterburner(μπορει να γινεται και με το Trixx,δεν το εχω δοκιμασει και δεν ξερω) και ξανατσεκαρε θερμοκρασιες.Εφοσον μιλαμε για reference καρτα τι Sapphire,τι MSI,τι Gigabyte το ιδιο πραγμα ειναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Το άφησα automatic λίγο πριν το PM σου. Ο θόρυβος δυναμώνει αρκετά κατά τη διάρκεια του Game (με βάση το 100% αθόρυβο haf 932 που έχω).. είναι σωστό τώρα αυτό; Ας πούμε ότι βάζω ένα DX11 Game και παίζω για μια ώρα, με AUTOMATIC (~32% fan). Είναι φυσιολογικό να παίζω σε 74C με μαμά ρολόγια και volt; (damn, πολύ το βλέπω) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rafail1994 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Έμενα η δίκια μου 6870 με 20% το fan δεν πάει πάνω από 83° Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LouCi4er Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Το άφησα automatic λίγο πριν το PM σου. Ο θόρυβος δυναμώνει αρκετά κατά τη διάρκεια του Game (με βάση το 100% αθόρυβο haf 932 που έχω).. είναι σωστό τώρα αυτό; Ας πούμε ότι βάζω ένα DX11 Game και παίζω για μια ώρα, με AUTOMATIC (~32% fan). Είναι φυσιολογικό να παίζω σε 74C με μαμά ρολόγια και volt; (damn, πολύ το βλέπω) 74 βαθμοι απολυτα φυσιολογικοι ειναι διοτι το 32% του ανεμιστηρα ειναι πολυ λιγο.Ενα 45% αν κρινω και απο την δικια μου 5850 ειναι πολυ καλα και απο θεμα θορυβου και θερμοκρασιας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 @rafail1994 Running what όμως; Στο ATiTool? Ή σε Game? Btw, όντως το atitool έστρωσε john. Μετά από 10 λεπτά max temp 72C και το ανεμιστήρι να γυρνάει στο 31%. Εγώ φταίω, γιατί μια από αυτές τις μέρες θυμάμαι να το πήγα fixed. (δεν ήξερα ότι στο automatic κυμαίνεται ανάλογα με το stress) Τώρα, πάνω στο O/C. Πως τα πάτε ρε αγόρια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rafail1994 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 @rafail1994 Running what όμως; Στο ATiTool? Ή σε Game? Btw, όντως το atitool έστρωσε john. Μετά από 10 λεπτά max temp 72C και το ανεμιστήρι να γυρνάει στο 31%. Εγώ φταίω, γιατί μια από αυτές τις μέρες θυμάμαι να το πήγα fixed. (δεν ήξερα ότι στο automatic κυμαίνεται ανάλογα με το stress) Τώρα, πάνω στο O/C. Πως τα πάτε ρε αγόρια; FurMark για κάνα τέταρτο με 20% τον ανεμιστήρα και πάνω από 83° δεν πάει σε idle με 20% πάλι τον ανεμιστήρα 30° έως 35° και βαριά βαριά 40° και εγώ haf932 έχω :Ρ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john2gr Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Εγώ πάντως δεν μασάω, 100% το fan στην GTX295 όταν παίζω games. Εδώ κοιμόμουν τα βράδια με το Volcano 11 του Athlon XP, το fan της GTX295 θα με χαλάσει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rafail1994 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Εγώ πάντως δεν μασάω, 100% το fan στην GTX295 όταν παίζω games. Εδώ κοιμόμουν τα βράδια με το Volcano 11 του Athlon XP, το fan της GTX295 θα με χαλάσει; Εγώ παντός πάνω από 55% δεν το έχω πάει το fan Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Εγώ πάντως δεν μασάω, 100% το fan στην GTX295 όταν παίζω games. Εδώ κοιμόμουν τα βράδια με το Volcano 11 του Athlon XP, το fan της GTX295 θα με χαλάσει; Έχω weakness στο θόρυβο.. Αλλά δεν με πειράζει μια το automatic, μιας και πάντα έχω στο ζενίθ τα z5500 όταν παίζω. (Γιαυτό δεν είχα καταλάβει και τη διαφορά του automatic μέχρι σήμερα) FurMark για κάνα τέταρτο με 20% τον ανεμιστήρα και πάνω από 83° δεν πάει σε idle με 20% πάλι τον ανεμιστήρα 30° έως 35° και βαριά βαριά 40° και εγώ haf932 έχω :Ρ Τα ίδια temps έχουμε ακριβώς. Εμένα με ανησυχούν τα temps της max clocked κάρτας. Ξαναρωτάω τους κατόχους της 6870. Πόσο την έχετε πάει 100% stable σε o.c; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Bump. Τι έγινε ρε παίδες; Κανείς δεν clockάρει την 6870 του; Χάθηκε η λατρεία μου ο vatos και διέλυσε το overclock section ναούμ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Κάτι δε πάει καλά.. Όταν ανεβάζω core/mem clocks μέσω overdrive (των catalyst), ενώ πέρασα πολύωρο FurMark τρώω freeze of death μέσα σε Game. Το έπαθα 3 φορές ΣΕΡΙ, μέχρι που τα έκανα reset για να καταφέρω να παίξω το actual Game.. Ίδιο Freeze με αυτά που είχα ανά καιρούς με το TriXX. Με ποιο πρόγραμμα είναι εγγύηση το O/C, το οποίο θα έχει τα πάντα (φυσικά και voltage); Και ας μου πει κάποιος τι overclock έκανε στην 6870 του (preferably με μαμά ψύξη)! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 εγώ πάντως το clock της υπογραφής μου το έχω βγάλει... μετά απο λίγο καιρό άρχισε να τρώει στο άκυρο freeze και να βγάζει artifacts.. κάθε 1-2 μέρες.. όταν θα το χρειαστώ καθώς προς το παρόν παίζω μόνο WoW θα το βάλω λίγο πιο κάτω, αλλα και πάλι με ξενέρωσε λίγο η καρτούλα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
EddieObscurant Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Με ποιο πρόγραμμα είναι εγγύηση το O/C, το οποίο θα έχει τα πάντα (φυσικά και voltage); Εγγύηση δεν μπορείς να χεις, αλλά 99% με το occt, επέλεξε το error check, full screen, shader complexity τουλάχιστον 8, και αν δεν σου βγάλεις error για κανα μισάωρο 99% είσαι οκ. Ακόμα και αν σου βγάλει πάντως και είναι λίγα (<10), στα παιχνιδια η κάρτα μπορει να είναι 100% σταθερή. Για το ρεύμα γενικά με ένα +10% πραγματικό, και με θερμοκρασίες σε full load <85 βαθμούς, είναι απολυτα ασφαλές, με +15% είσαι στο όριο, με +20% συνήθως αρχίζει το degrade (πάντα μιλάω αν το χεις για 24/7). Για μνήμες γενικά , μην δίνεις πάνω απο +10% ρεύμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.