tourist23 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 helloooo!!! λοιπον..λογω πολυ περιορισμενου badget λεω να αναβαθμισω σιγα σιγα το pc αλλα εχω τα εξης διλληματα: 1.εχω τον επεξεργαστη Ε6600 στα 2.4 (s775), μητρικη MSI cuba7301, μνημες noname στα 533mhz συνολο 2Gb(σημειωση: η μητρικη δε σηκωνει αλλη μνημη) και θελω να τον αναβαθμισω! αλλα δεν ξερω αν θελω να αλλαξω επεξεργαστη..ειμαι ευχαριστημενη με αυτον(http://www.intel.com/products/processor/core2duo/specifications.htm) αλλα αν τον κρατησω θα πρεπει να βρω μητρικη με 775 και δεν ξερω κατα ποσο ξεπερασμενες θεωρουνται πια...θα βαλω σιγουρα ddr3, οποτε ψαχνοντας s775 με ddr3 μνημες διαπιστωνω οτι πληρωνω περισσοτερα λεφτα για λιγοτερη αποδοση απο οτι αν ειχα i5 πχ. Οποτε αυτο που θελω να πω ειναι αξιζει να μεινω στο 775 και να στησω το pc οπως το θελω(υδροψυξη κλπ.) ή πρεπει να κοιταω και για επεξεργαστη ωστε να χω επιλογες για καλυτερη μητρικη????ουφφφ!!τα πα..ελπιζω να εγινα κατανοητη σχετικα!!!
liopyr Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Για ποιο λόγο θες να αναβαθμίσεις και πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις;
tourist23 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Για ποιο λόγο θες να αναβαθμίσεις και πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις; γιατι τον εχω 6 χρονια σχεδον, με 2Gb Μνημη δεν παω πουθενα πλεον ουτε με τη χρηση που του κανω ουτε με τα παιχνιδια που παιζω..αν μπορουσα αρχικα θα αλλαζα μονο μνημη αλλα οπως ειπα δεν παιρνει παραπανω...κοιτα λεφτα δεν ξερω..εχω βρει set ddr3 4gb 50 ευρω! οποτε εχω καταληξει στις μνημες..τωρα αν αποφασισω στο θεμα του επεξεργαστη θα μπορω να αποφασισω και για τα λεφτα..!
TheDevilMayCare Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Η (οικονομικοτερη!) λυση παντως, ειναι η εξης: -> Used μητρικη [εντος εγγυησης] με ddr3 π.χ. Χ38 chipset -> 4GB DDR3 1333 [ή 1600] cheap-cheap! -> Ιδιος επεξεργαστης, αλλα overclocked @ 3.5-3.7GHz Δινοντας DDR2 + μητρικη σου, βγαινει φθηνα. Αν μπορεις/θες, κρατας εγκατασταση λειτουργικου, κι αν αχι, πηγαινεις (καλυτερα) σε Windows 7 x64 Σε ευκαρια φθηνου 4πυρηνου (οποιαδηποτε στιγμη κατοπιν) εχεις και μια χαρα upgrade
Bspus Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 6 χρονια δεν τον εχεις. Οι core 2 duo κυκλοφορησαν το καλοκαιρι 2006 αρα το πολυ 4.5 χρονια τον εχεις (και τοτε ηταν και πανακριβος). Μνημη μπορεις να βαλεις παραπανω αν βγαλεις αυτη που εχεις τωρα. Σιγουρα φτανεις 4 GB αλλα με 32bit λειτουργικο δεν θα δεις πανω απο 3.5. DDR2 φυσικα. Δεν λες τι καρτα γραφικων εχεις. Μπορει εκει να ειναι το προβλημα αν και αυτη ειναι απο το 2006. Με μια γυρω στα 150 ευρω και τη μνημη μαλλον θα εισαι ενταξει. Ο επεξεργαστης Overclock δεν ειναι ασχημη ιδεα αλλα δεν ειναι και σιγουρο οτι θα φτασει και 3.5 Ghz. Εγω θα τον εβαζα στα 3 το πολυ, αφου επαιρνα μια καλυτερη ψυκτρα. Μαζι με την καρτα γραφικων θα σε βγαλει κανενα χρονο ακομα. Μετα βλεπουμε
tourist23 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 6 χρονια δεν τον εχεις. Οι core 2 duo κυκλοφορησαν το καλοκαιρι 2006 αρα το πολυ 4.5 χρονια τον εχεις (και τοτε ηταν και πανακριβος). Μνημη μπορεις να βαλεις παραπανω αν βγαλεις αυτη που εχεις τωρα. Σιγουρα φτανεις 4 GB αλλα με 32bit λειτουργικο δεν θα δεις πανω απο 3.5. DDR2 φυσικα. Δεν λες τι καρτα γραφικων εχεις. Μπορει εκει να ειναι το προβλημα αν και αυτη ειναι απο το 2006. Με μια γυρω στα 150 ευρω και τη μνημη μαλλον θα εισαι ενταξει. Ο επεξεργαστης Overclock δεν ειναι ασχημη ιδεα αλλα δεν ειναι και σιγουρο οτι θα φτασει και 3.5 Ghz. Εγω θα τον εβαζα στα 3 το πολυ, αφου επαιρνα μια καλυτερη ψυκτρα. Μαζι με την καρτα γραφικων θα σε βγαλει κανενα χρονο ακομα. Μετα βλεπουμε τον ειχα παρει πανακριβα!! κοιτα..το εχω απο δευτερα λυκειου και τωρα μπηκα στο τεταρτο ετος..οποτε υπολογισε στο περιποου...!στα χαρακτηριστικα που κατεβασα της μητρικης λεει οτι μαξιμουμ μνημη ειναι τα 2gb. καρτα γραφικων εχω gainward gt8600 gdddr3 sta 512 mb 128 bit(και την εχω "πειραξει" λιγο στους χρονισμους με το MSI afterburner.)
tourist23 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Η (οικονομικοτερη!) λυση παντως, ειναι η εξης: -> Used μητρικη [εντος εγγυησης] με ddr3 π.χ. Χ38 chipset -> 4GB DDR3 1333 [ή 1600] cheap-cheap! -> Ιδιος επεξεργαστης, αλλα overclocked @ 3.5-3.7GHz Δινοντας DDR2 + μητρικη σου, βγαινει φθηνα. Αν μπορεις/θες, κρατας εγκατασταση λειτουργικου, κι αν αχι, πηγαινεις (καλυτερα) σε Windows 7 x64 Σε ευκαρια φθηνου 4πυρηνου (οποιαδηποτε στιγμη κατοπιν) εχεις και μια χαρα upgrade δε θα με χαλαγε κατι τετοιο..εχεις καμια προταση φθηνης μητρικης? α και εχω ηδη windows 7 64bit.!!
rafail1994 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 δε θα με χαλαγε κατι τετοιο..εχεις καμια προταση φθηνης μητρικης? α και εχω ηδη windows 7 64bit.!! Για μεταχειρισμένη μητρική λέει
skim045 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Αν θέλεις οικονομική αναβάθμιση και θα αλλάξεις και μητρικές και τέτοια να πας σε amd. Θα σου έρθει οικονομικότερα
tourist23 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Αν θέλεις οικονομική αναβάθμιση και θα αλλάξεις και μητρικές και τέτοια να πας σε amd. Θα σου έρθει οικονομικότερα το σκεφτηκα αλλα ειδα reviews και αποδοσεις κυριως σε games και προτιμω να μεινω με τον intel μου!!
cabdik Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 το σκεφτηκα αλλα ειδα reviews και αποδοσεις κυριως σε games και προτιμω να μεινω με τον intel μου!! οπως? εχεις κανα review προχειρο να δουμε κι εμεις?
tourist23 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 οπως? εχεις κανα review προχειρο να δουμε κι εμεις? "Best Answer - Chosen by Voters Out of the two the AMD one is superior it is also more up to date as intel have the i3, i5 and i7 cpu's now over the older LGA775 socket CPU's which is what PC two has. I have an I7 cpu on my PC and its amazingly fast, the AMD Phenom X4 falls a little short in some areas in comparison but against the Q9500 is a better CPU to have. Be aware of the graphics card though, that can make or break a gaming computer, most games run on the GPU over the CPU. So if you want blisteringly high Frame Rates you'll need some thing big." yahoo answers.. http://uk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20100227094544AAoOGW8 τα διαβασα και βλεπω οτι πανω κατω λενε οτι ειναι ιδιοι αλλα ολοι αναφερουν οτι ο ιντελ ειτε σε παιχνιδια ειτε σε ταχυτητα ειναι πιο γρηγορος εστω και λιγο..γι αυτο λεω μηπως καλυτερα να μεινω σε Intel μιας και τον εχω ηδη..!υπηρχε αλλο ενα sie με διαγραμματα σε αποδοσεις παιχνιδιων αλλα δεν το βρισκω...παλι κοντα ηταν τ α αποτελεσματα..αλλα ο ιντελ πιο μπροστα για λιγο!)
cabdik Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 αν μιλας για τον δικο σου Ε6600 σε σχεση με εναν ATHLON II X2 250 π.χ, για κοιτα http://www.cpubenchmark.net/mid_range_cpus.html ειναι πιο κατω σε επιδοσεις.
TheDevilMayCare Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Μια περιπου αντιστοιχηση, θα ηταν με τον ATHLON II X2 240. Σε Intel, o 'παλιος' Ε6600, θα αντιστοιχουσε τωρα σε Ε5300...
Navu Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Η μισή/αποσπασματική πραγματικότητα είναι τόσο στρεβλή πραγματικότητα... Ότι η Intel είναι γενικά clock2clock γρηγορότερη, αλλά και δυσανάλογα ακριβότερη. Από τη στιγμή που με έναν 720 και μία ανθρώπινη κάρτα γραφικών (κόστος 300€ ας πούμε) έχω 35 avg fps, γιατί να σκάσω 450+ € για έναν 920 και την ίδια κάρτα γραφικών (και 42 avg fps πχ)? Υπό αυτή την έννοια, η Intel είναι γρηγορότερη και έχει καλύτερη σε επιδόσεις, αλλά η AMD είναι συμφερότερη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.