Προς το περιεχόμενο

Ηχεία surround

skrats

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλές Γιορτες σε όλους!

Είχα ενα σετ απο 5.1 ηχεία made in taiwan 120watt συνδεδεμένα πάνω σε κάρτα ήχου υπολογιστή. Το subwoofer τα έπαιξε και όχι μόνο δε μοιράζει πλέον τον ήχο αλλά ούτε παίζει και μπάσα παρά μόνο ακούγεται ενας χτύπος.

Επειδή δέν θέλω να πετάξω τα υπόλοιπα ηχεία (κεντρικό και 4 περιφερειακά) μπορώ να βρώ ένα subwoofer στην αγορά που θα τα υποστηρίζει; Τα ηχεία πίσω έχουν συρματάκια και καταλήγουν σε L/R RCA βύσμα. Άρα έχω 3 ζέυγη απο L/R RCA.

Θα χρειαστώ ενισχυτή αν αγοράσω subwoofer; Με συμφέρει η αγορά σκέτου subwoofer ή να πάω σε κάτι τέτοιο;;

παρακαλώ την γνώμη σας

Δημοσ.

Τα ηχεία αυτά είναι ενεργά, πράγμα που σημαίνει πως μαζί με το sub υπάρχει κι ενισχυτής. Από τη περιγραφή σου θα έλεγα πως έχει καεί ο ενισχυτής και όχι το sub. Άλλη μία πιθανότητα είναι να τα έπαιξε το τροφοδοτικό.

Δημοσ.

Τα ηχεία αυτά είναι ενεργά, πράγμα που σημαίνει πως μαζί με το sub υπάρχει κι ενισχυτής. Από τη περιγραφή σου θα έλεγα πως έχει καεί ο ενισχυτής και όχι το sub. Άλλη μία πιθανότητα είναι να τα έπαιξε το τροφοδοτικό.

μια επισκευή του πιστεύεις οτι θα με συμφέρει; Τα εργατικά θα πάνε μόνο 35-50 ευρώ πιστεύω...

Δημοσ.

Εξαρτάται για τί ηχεία μιλάμε, δηλαδή τί αρχικού κόστους. Με άλλα λόγια, η βλάβη μπορεί να είναι απλή και προβλέψιμη αλλά ο άλλος να θέλει να ζητήσει κάτι οπότε θα κρίνει μέχρι πόσο τον παίρνει ώστε όταν σου πει το κόστος να του απαντήσεις "ναι, αξίζει φτιάξ'το". Εκτός αν έχεις κανά φίλο ηλεκτρονικό.

Δημοσ.

@skrats

Παίζουν κανονικά τα υπόλοιπα ηχεία?

Δεν έχει μειωθεί η ένταση?

Ακουγόταν μόνο μπροστά... τα πίσω δέν έπαιζαν καθόλου αν και είχα πειράξει τις ρυθμίσεις για 5.1. οπότε και ο ενισχυτής πρέπει να έχει πρόβλημα.

@PCharon

η καμπίνα είναι "δύσκολη" για επεμβάσεις (το ηχείο είναι εσωτερικά στην καμπίνα σε σημείο που δέν ανοίγει με εύκολη πρόσβαση... Δυστυχώς δέν έχω ηλεκτρονικό γνωστό. :unsure:

Τα άλλα ηχεία είναι παθητικά έτσι δέν είναι; Έπαιρναν σήμα απο το γούφερ... :(

Θα μπορέσω να βρώ γούφερ με ενισχυτή γι αυτά;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...