Προς το περιεχόμενο

Windows 98 το 2010 με VirtualBox

yiannis_1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το υπέροχο virtualbox της oracle οι περισσότεροι σίγουρα θα το εχουν ακουστά, τουλάχιστον όσοι εχουν ασχοληθεί με virtual machines.

Μόλις τελείωσα το στήσιμο μιας εγκατάστασης Windows 98SE και έκανα ένα πρόχειρο τεστάκι του τι μπορεί να κάνει και το κατα πόσον είναι λειτουργικό ενα 16bit OS λίγο πρίν το κλείσιμο του 2010.

Η εγκατάσταση είχε τα αγκαθάκια της πχ η ανάλυση οθόνης μετά το install ηταν κολλημένη στα 640χ480 με 16 χρώματα αλλά με λίγη υπομονή την έφερα στην σχετικά αξιοπρεπή 1280χ1024 με 32bit χρώμα. Δυστηχώς wide δεν υποστηρίζονται ακόμα για τα 98 μέσω vbox.

Βρέθηκε επίσης σύγχρονος browser για 98 ο Opera 10.(πολλά μπραβο στον Opera)που υποστηρίζει όλα τα καλούδια του σημερινού νετ.

Σε media player ο vlc με την βοήθεια ενος patch στον kernel του λειτουργικού έτρεξε μια χαρά προσφέροντας την δυνατότητα αναπαραγωγής Divx με subtitles και άλλων media file types καθώς και αναπαραγωγή DVD.

MP3 έπαιζε και ο vlc και ο default windows media player ενω φόρτωσα και μια έκδοση του winamp 2.5 για να γουστάρω παίζοντας με το equaliser.

O opera άνοιγε τα πάντα και οι σελίδα του facebook λειτουργούσε κανονικότατα, (για τους φανατικούς του social networking - εγώ δεν έχω καν acount) τα gmail-yahoo mail επίσης ενω και στο youtubing τα κατάφερε καλά αρκεί η ανάλυση να είναι κάτω απο 480p.

To msn αν και σε αρχαία μορφή συνδέθηκε για να καλύψει την ανάγκη για instant messaging.

O virtual network adapter έβλεπε τους σκληρούς του host λειτουργικού σαν ξεχωριστό μηχάνημα στο δίκτυο και είχε στην περίπτωση μου full access στα αρχεία του καθώς και στα αρχεία δυο άλλων μηχανημάτων που βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο.

Όλα αυτά με πολύ απλές ρυθμίσεις,απλά στατικές ip σε όλα τα μηχανήματα και το ίδιο όνομα workgroup.

Σχεδόν plug and play!!!

Το virtual DVD player του vbox μπορεί να ανοίξει είτε το dvd του host μηχανήματος ή οποιοδήποτε image είναι αποθηκευμένο στο host μηχάνημα.

H εκατάσταση και ο χώρος που καταλαμβάνει το virtual partition (που είναι ενα απλό αρχείο στο δίσκο με κατάληξη .vdi) διαμορφώμετε δυναμικά.

Στην προκείμενη περίπτωση με ότι εχω εγκαταστήσει πιάνει δεν πιάνει 2 Giga.

Τα mp3 στο βίντεο που θα ανεβάσω παίζουν απο άλλο μηχάνημα ενω το divxάκι παίζει απο το σκληρό του host λειτουργικού!!!

Επίσης έτρεξα και ενα παιχνιδάκι της εποχής το οποίο πήγαινε σφαίρα αλλά δυστηχώς είχε μόνο voices και sound effects και όχι ingame music αφού για το midi της sound card δεν εχει φτιαχτεί ακόμα κάτι που να δίνει λύση.

Γενικά το OS με εξέπληξε με το πόσο καλά δουλεύει ακόμα και για μια στιγμή ξεχάστηκα και νόμιζα πως δούλευα xp με windows 2000 εμφάνιση!!!

http://www.youtube.com/watch?v=na5V2JhvjrM

Α ρε εποχές που θυμήθηκα!

Cyrix 6x86, Diamond 3D 2000 και Voyetra Sound Blaster 16bit Compatible . :D :D :D

Με έπιασε οι νοσταλγία. :(

Ενα βιντέακι με το look and feel του τελικού αποτελέσματος ανεβαίνει τώρα στο youtube και συγχωρέστε μου την κακή θέση της κάμερας σε σχέση με την οθόνη αλλά το iphone πραγματικά δε στερεώνεται με τπτ.

Aνέβηκε. :)

Δημοσ.

Αξιζει δλδ αν θες να παιξεις κανα παιχνιδι της εποχης?Καλη η επιλογη της συμβατοτητας σε πιο καινουρια win αλλα δεν πιανει παντα.

Δημοσ.

Αξιζει δλδ αν θες να παιξεις κανα παιχνιδι της εποχης?Καλη η επιλογη της συμβατοτητας σε πιο καινουρια win αλλα δεν πιανει παντα.

Σε λίγο που θα ναι up το video θα δεις θα μου πεις. :rolleyes:

Πάντως στα xp σε virtualbox με host OS τα Windows 7 64bit τα direct 3d games που παίζουν σωστά είναι ακόμα μετρημένα στα δάχτυλα και αυτά γιατί ασχολούνται οι linuxaδες. :rolleyes:

Απο την άλλη το Bermuda Syndrome το οποίο με έκανε το ψάξω και να ασχοληθώ με το όλο εγχείρημα δεν έπαιζε με την καμία σε compatibility mode.

Παίζει μια χαρά απο ότι βλέπεις σε win 98 και ακόμα καλύτερα σε windows xp μέσα σε virtual box (εκεί και με music) το οποίο με τα guest addons και την όλη προσοχή που εχει φάει κάνει παπάδες (στην περίπτωση των XP).

Yποστηρίζει τα πάντα και 3d επιτάχυνση και αν συνεχίσει να εξελίσσεται το βλέπω να γίνεται ο δούρειος ιππος του linux στα games for windows...

• Moderators
Δημοσ.

Χεχε, χτες ξεθαβα απ την αποθηκη ενα Pentium MMX 233 με 128ΜΒ ραμ, S3 Trio64V+ 2MB PCI με 6GB hdd, PCI LAN, PCI USB2.0, PCI 5.1 sound, ΑΤ mobo (βασισμενο στο αρχαιο Intel 430TX) και windows 2000 πανω.

Με firefox 2.0.20 ζοριζοταν παρα πολυ, αλλα για αποκλειστικη χρηση Word ή firewall μεσω linux, ειναι κατι παραπανω απο κομπλε.

Και μονο που ειδα τη μηδενισμενη ημερομηνια στο bios να γραφει 1/1/1997, εμεινα...

Παντως σε windows χρηση (να ανοιξει το My computer, τον πινακα ελεγχου κτλ), πηγαινε πολυ καλα για 233Mhz...

H καρτα επαιζε maxed out 1280x1024 @ 256 colors :D ή 1024x768 @ 16bit colors.

Δημοσ.

Και μονο που ειδα τη μηδενισμενη ημερομηνια στο bios να γραφει 1/1/1997, εμεινα...

Παντως σε windows χρηση (να ανοιξει το My computer, τον πινακα ελεγχου κτλ), πηγαινε πολυ καλα για 233Mhz...

H καρτα επαιζε maxed out 1280x1024 @ 256 colors :D ή 1024x768 @ 16bit colors.

Ήθελε παραπάνω video ram για 32bit σε 1280χ1024.

Με την stealth 64 8 μβ vram δεν νομίζω να είχες θέμα. :D

Απλά τότε οι οθόνες ζήτημα να έβγαζαν 1024χ768

Δημοσ.

ειχα σε vmware πριν περιπου 2 χρονια περιπου win 3.11,95 και 98se.

Τι μου θυμησες...ωραια χρονια.. :rolleyes:

Ποια εκδοση του vbox εχεις?

Δημοσ.

ειχα σε vmware πριν περιπου 2 χρονια περιπου win 3.11,95 και 98se.

Τι μου θυμησες...ωραια χρονια.. :rolleyes:

Ποια εκδοση του vbox εχεις?

Πρέπει να είναι η 3.2.

Χτες προχτές βγήκε η 4 νομίζω.

Επίσης το vbox φορτώνει απο win 98 και πάνω. :(

Στα 95 κολλάει μετά την εγκατάσταση.

Αν εχεις αγγλικα 98se βαλε και το unofficial service pack που κυκλοφορει. Εχει μερικες ενδιαφερουσες βελτιωσεις

http://majorgeeks.co...Pack_d4131.html

Το δοκίμασα όταν έψαχνα για την ανάλυση της οθόνης αλλά δεν ηταν θέμα service pack (ήθελε άλλο driver).

Μου άλλαξε λίγο την εμφάνιση (αλλαγές στα εικονίδια και γύρισε το φόντο σε μπλέ όπως στα ME-2000) και μου προκάλεσε αρκετά προβλήματα.

Ευτυχώς το virtual box τραβάει snapshots στο λειτουργικό και επανέφερα μια προηγούμενη κατάσταση χωρίς service pack.

Εξάλλου η όλη ιστορία έγινε για να είναι και να δείχνει παλιό. :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...