jimisvog Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Κατα αρχην ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ..! Ειμαι εντελως αρχαριος στον προγραμματισμο και μου ηρθε η επιθυμια να μαθω. Αποτι διαβασα η C++ ειναι η πιο χρησιμη γλωσσα, ετσι κατεβασα αυτο το βιβλιο: http://www.amazon.com/Primer-Plus-5th-Stephen-Prata/dp/0672326973. Ειναι καλό η θα πρεπει να απευθυνθω καπου αλλου??
V.I.Smirnov Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα, χρόνια πολλά ! Το βιβλίο του Pratta δείχνεις... To έχω διαβάσει, αν και κάπως φλύαρο, είναι από τα πιο καλά. Το ίδιο περίπου είναι και του Lafore. Λίγο πιο αυστηρό αλλά εξίσου προσιτό είναι του Lippman (4η έκδοση), σε αυτό καταφεύγω περισσότερο από τα άλλα διότι παρουσιάζει πιο συγκροτημένα τις λεπτομέρειες. Αν δουλέψεις στα windows και θέλεις και γραφικά, άριστη επιλογή είναι του Horton (έκδοση 2010) που δουλεύει με το visual studio και σε εισάγει και στον οπτικό προγραμματισμό. Δείχνει πώς να κάνεις compile, debugging (brekapoints) με το visual studio, πώς να γράφεις dll, να στήνεις φόρμες, τι είναι το CLR κλπ (windows βέβαια). Άριστο από κάθε άποψη ειδικά αν θέλεις να μάθεις και τον βασικό χειρισμό του περιβάλλοντος (IDE). Τα άλλα δεν προϋποθέτουν συγκεκριμένο IDE και πρέπει να βρεις μόνος σου τι και πώς γίνεται σε ότι αφορά τα παρελκόμενα, πράγμα που για εντελώς αρχάριο δεν είναι τόσο εύκολο. Τα έχω διαβάσει όλα στο παρελθόν. Διαλέγεις άφοβα ένα από τα παραπάνω. Το Thinking in C++ είναι καλογραμμένο αλλά θα σε κουράσει υπερβολικά και πιθανόν θα το παρατήσεις. Προχωρά με βραδύ ρυθμό και είναι υπερβολικά φλύαρο. Χρόνια πολλά ! -
jimisvog Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Ευχαριστω πολυ παιδια... και ειδικα φιλε Smirnov βρηκες ακριβως αυτο που σκευτομουν... Χρωσταω πολλα ;)
V.I.Smirnov Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Aν εννοείς το βιβλίο του Ηοrton (Βeginning Visual C++ 2010), ναι είναι πολύ καλή επιλογή για εισαγωγή με μια ένσταση όμως. Εφόσον δουλεύεις στα Windows είναι χρήσιμο να μάθεις αρκετά από τα παρελκόμενά τους. Η εισαγωγή στο win API του κεφ. 12 και το κεφ. 20 στα dlls είναι από τις πιο καλές. ΑΛΛΑ η άποψή μου είναι να μην ασχοληθείς ιδαίτερα με το MFC (θα καταλάβεις τι είναι αυτό όταν φτάσεις εκεί). Σε εκείνο το σημείο θα έχεις όλο το υπόβαθρο για πιάσεις το Qt που υπερτερεί σαφώς. Ωστόσο σε όλα τα υπόλοιπα το βιβλίο είναι άριστο. Α, και κάτι άλλο : έχει και ένα κεφάλαιο για multithreading (παράλληλη επεξεργασία) που ΔΕΝ έχουν τα άλλα βιβλία όπως τα προηγούμενα ! Καλή χρονιά ! -
jimisvog Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Να σαι καλα ρε φιλε... Ξερεις σκεφτομαι να ασχοληθω με 3d στο μελλον και σκεφτηκα οτι θα μου φανει χρησιμος ο προγραμματισμος...Αλλα που ξερεις ισως να με τραβηξει πιο πολυ ο προγραμματισμος και να ακολουθησω αλλη πορεια... Οπως και να εχει σε ευχαριστω για ολα..! Καλες γιορτες..!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.