Προς το περιεχόμενο

Ο υπολογιστής δεν βλέπει τον εξωτερικό σκληρό

Indiko_Xoiridio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από χθές το βράδυ, μετά από 2-3 συνεχόμενα restart που έκανε το pc ο εξωτερικός μου σκλήρός δεν εμφανίζεται πια.. :(

Το θέμα είναι ότι το partition του εξωτερικού που περιέχει τα προγραμματάκια του μου το δείχνει κανονικά. :huh:

westernj.jpg

Τι να κάνω;

Δοκίμασα και το Acronis Suite, αλλά ούτε εκεί μου τον εμφάνιζε...

Δημοσ.

Φαντάζομαι ότι φαίνεται σαν άδειος ή αφορμάριστος δίσκος στο Disk Management των Windows? (αν υποθέσουμε ότι έχεις Win)

Είναι πιθανό να έχει χαλάσει το MBR (Master boot record) του δίσκου, το οποιο διορθώνεται εύκολα αν έχεις το σωστό εργαλείο. Είχα πάθει κάτι παρόμοιο με έναν WD 750MB αλλά δεν θυμάμαι ποιά εφαρμογή χρησιμοποίησα για να τον επαναφέρω ρε γμτ. Είχα δοκιμάσει αρκετές (μεταξύ αυτών και το κλασικό /fixmbr της windows repair console) και μόνο μία έκανε τη δουλειά. Θα το ψάξω λίγο και θα επανέλθω. Ήταν απλή shareware εφαρμογή και όχι ολόκληρη σουίτα όπως το Acronis.

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση (άλλα όχι τη βεβαιότητα) ότι ήταν αυτό: http://www.ptdd.com/mbr.htm

Για ρίξτου μια ματιά μπας και γίνει τίποτα. Φαντάζομαι δεν θα δυσκολευτείς να βρεις την πλήρη έκδοση... κάπου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...