Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει τρόπος να ανοίξω απομακρυσμένο PC από το σπίτι;

hariskar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω DSL στο σπίτι και στη δουλειά. Υπάρχει τρόπος να ανοίξω τον υπολογιστή από το σπίτι; Το Wake-on-LAN αναφέρεται στην περίπτωση τοπικού δικτύου ή μπορώ να το χρησιμοποιήσω και για αυτήν την περίπτωση;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Το WOL παίζει και απο εντόλες εκτός τοπικού δικτύου, αρκεί να κάνεις τα κατάλληλα port forwarding απο τον router στον υπολογιστή στόχο.

Δημοσ.

Εγώ πάντως ακόμα δεν έχω καταφέρει να βγάλω άκρη με το "ξύπνημα" μέσω του βρωμο-Logmein. Στα PC της εταιρίας το remote WOL δουλεύει κανονικά (δεν χρειάστηκε να πειράξω κάτι) και πολύ αμφιβάλλω αν έχουν κάνει το οποιοδήποτε σχετικό port forward στο εταιρικό firewall (αφού γενικά τα enforced security policies απαγορεύουν ακόμα και την εγκατάσταση/χρήση του LMI).

Στο PC του σπιτιού πάλι δεν δούλευε με τίποτα, σε σημείο που πίστευα ότι η motherboard είχε θέμα με το WOL (κι ας έλεγε ότι το υποστηρίζει, κι ας είχα βάλει το τελευταίο BIOS update κλπ). Ξαφνικά μια μέρα το σχετικό μενού του LMI ήταν ενεργοποιημένο και μπορούσα να ανοιγοκλείνω το PC κατά βούληση. Εννοείται δεν είχα πειράξει απολύτως τίποτα στην εγκατάσταση, το PC ή το router. Μετά από κανα μήνα (πάλι χωρίς να σκαλίσω κάτι) σταμάτησε να δουλεύει. Πλέον έχω εγκαταλείψει την προσπάθεια αν και ψήνομαι να δοκιμάσω με Teamviewer.

• Moderators
Δημοσ.

Το εχω στο desktop μου και λειτουργει κανονικα με vnc server,forward τις port του vnc και του wol και dynamic domain.Εχω διαβασει για "χαζες" λυσεις σε περιπτωση που δεν πιανει το wol, του τυπου "απενεργοποιηστε το fast boot απο το bios κατα την εκκινηση", αλλα δεν χρειαστηκε να προχωρησω σε αλχημειες.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Στρώνομαι στη μελέτη και επανέρχομαι με τυχόν απορίες.

Χρόνια Πολλά και καλά να περάσετε σήμερα!

Δημοσ.

Ενεργοποίησα στο Bios τα LAN Option ROM, wake up by PCI device (PME#), wake up by PCI-E. (Έχω onboard NIC και win xp pro)

Στο Device Manager έκανα αυτά που λέει. Έβαλα σταθερή IP από dyndns στο router και έκανα port forwarding.

Όμως στέλνω magic packet και δε γίνεται τίποτα..

Έχω κάνει κάτι λάθος;

Όταν κλείνω το pc το φως του καλωσίου ehternet πίσω στο κουτί είναι σβηστό.

Επίσης στις ιδιότητες της κάρτας δικτύου υπάρχει: "PCIe αυτόματης απενεργοποίοσης" Απενεργοποιημένο. Παίζει ρόλο αυτό;

Ευχαριστώ!

Edit: ΟΚ, μάλλον το κατάφερα. Τουλάχιστον μέσα από το τοπικό δίκτυο άνοιξε. Θα δοκιμάσω και από το σπίτι. Είχα κάνει λάθος ρύθμιση στο port forwarding.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τα κατάφερα! ΆΛλαξα router, αφού αυτό που είχα δε θυμότανε την IP του pc μετά από λίγο. Έβαλα το Tomato firmware και όλα ΟΚ.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...