xrist0f0r0s Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 θα αγοράσω καινούριο pc και θα ήθελα να μάθω οι κάρτες γραφικών ATI 68xx και 69xx εάν είναι συμβατές με τα linuxn (καλά driver και χωρίς πολλά λάθη όπως τις παλιές κάρτες ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Παιζουν αποκλειστικα με fglrx. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jemadux Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 μετα απο λιγο καιρο θα υποστηριζετε out-of-the-box Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Με τον radeon και με την ταχυτητα που αναπτυσεται αυτος, μπορει μεχρι το 2012 να υποστηριχτει οπως μισο-υποστηριζεται η 3850 μου σημερα (καρτα 3 ετων). Αλλα... ποιος παιρνει high end καρτα για να την τρεχει με τον radeon και να εχει επιδοσεις μιας καρτας onboard? http://www.x.org/wiki/RadeonFeature Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spiounos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Γενικά οι κάρτες AMD/ATI δεν έχουν καλές σχέσεις με το linux. Προσωπικά (και αφού έχω καεί με ένα laptop που φοράει ATI) έχω αποφασίσει να αγοράζω μόνο nvidia, πληρώνοντας κερατιάτικα στην αντιπαθέστατη για πολλούς λόγους nvidia. Ελπίζω κάποια μέρα τα πράγματα να αλλάξουν, αλλά μέχρι τότε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vice Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 παιδες έχω μόλις περάσει ubuntu 10.10 σε ένα παλιό laptop που έχει mobility radeon 7500 64MB και η ανάλυση της οθόνης είναι λάθος. στα windows είχα 1440χ960 (νομίζω) αλλά δεν υπάρχει στην λιστα με τις διαθέσιμες αναλύσεις και εδώ οτι και να βάλω πάνω απο 1024χ768 χαλαει η εικόνα. πως μπορώ να βάλω την σωστή ανάλυση; είμαι τέρμα άσχετος και θα εκτιμούσα step by step καθοδήγηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 @Vice οι παρακάτω οδηγίες γράφτηκαν πέρσι. Λογικά ισχύουν ακόμη -αν και δεν ξέρω τι παίζει με τον κλειστό οδηγό της ati. Παρακάτω, όπου: "1024x768" βάλε τη native ανάλυση της οθόνης σου. Χρόνια πολλά! Με λίγα λόγια: υπεύθυνο για την απεικόνιση γραφικών στο Linux, είναι το πρόγραμμα Χorg. Μπορούμε να επιβάλουμε στο Xorg τις αναλύσεις που θέλουμε, γράφοντας τες στο αρχείο: /etc/X11/xorg.conf (στο terminal εκτελείς) >sudo gedit /etc/X11/xorg.conf (και γράφεις τον κωδικό σου) στο αρχείο αυτό, αν είναι κενό, μπορείς να επικολλήσεις: >Section "Monitor" Identifier "Monitor0" VendorName "Monitor Vendor" ModelName "Monitor Model" EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Monitor "Monitor0" Subsection "Display" Modes "1024x768" "800x600" EndSubsection EndSection (αν το αρχείο έχει περιεχόμενα, ψάξε το Section "Screen", και πρόσθεσε το Subsection "Display" με τις αναλύσεις) στη γραμμή Modes ορίζουμε με τη σειρά τις αναλύσεις που επιθυμούμε, σε φθίνουσα σειρά. Σώζουμε το αρχείο, και κάνουμε logout και ξανά login. Άν όλα πήγαν καλά, θα υπάρχει διαθέσιμη η νέα ανάλυση για να την επιλέξουμε. Αλλιώς: Αν προκύψει λάθος στο αρχείο αυτό(κάτι δε δηλώσαμε σωστά), ο Xorg θα 'χει προβληματική συμπεριφορά, όμως μπορούμε να σβήσουμε το αρχείο και και να επανεκκινήσουμε*, ώστε να γίνουν όλα όπως πριν. *αν τύχει τέτοια περίπτωση: πατάμε ctrl-alt-F1 για να μπούμε σε κονσόλα, γράφουμε το username και τον κωδικό μας, και από κονσόλα εκτελούμε: >sudo rm /etc/X11/xorg.conf γράφουμε τον κωδικό μας, και μετά > sudo reboot Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Καταρχην, εισαι σιγουρος οτι χρησιμοποιει τον radeon και οχι τον vesa? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.