Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα και χρονια πολλα.Πηρα το samsung s galaxy και θελω αν ρωτησω το εξης για την συνδεση στο internet απο το κινητο .Εγω εχω συνδεση wind (εταιρικο) ,και χθες που εμπαινα στο ιντερνετ δεν ηξερα αν εμπαινε μεσω της συνδεσης wind ή μεσω wifi απο το conx που εχω σπιτι .Πηγα στην ασυρματη επικοινωνια και δικτυα απο τις ρυμθισεις του κινητου ,μετα ρυθμισεις wi-fi και συνδεθηκα με το τοπικο δικτυο που εχω εδω(conx).To θεμα ειναι οτι χθες μου ηρθε μια ειδοποιηση απο την wind για υψηλη χρεωση που σημαινει οτι η συνδεση μου στο ιντερνετ γινονταν και μεσω του δικτυου wind και με χρεωνε .Το ερωτημα μου ειναι πως μπορω να απενεργοποιησω την ρυθμιση να μπαινει ιντερνετ μεσω της wind και να μην με χρεωνει ?Αυτη την στιγμη στο κινητο μου εχει το εικονιδιο πανω δεξια που αναφερει οτι εχω συνδεθει ασυρματα αρα μεχρι εδω καλα .Πως ξερω ομως οτι δεν με χρεωνει η wind για το ιντερνετ ?

Στην επιλογη δικτυα κινητης τηλεφωνιας και μετα στην επιλογη ονοματα σημειων προσβασης μου εχει ενεργοποιημενη την επιλογη wind internet με πρασινο .Η δευτερη επιλογη απο κατω ειναι wind mms.Γιατι γραφει σαν ονομα προσβασης το wind internet εφοσον εχω συνδεθει ασυρματα?

Επειτα στην λειτουργια δικτυου ειναι ενεργοποιημενη επιλογη GSM/WCDMA(αυτοματη λειτουργια) .Οι αλλες επιλογες ειναι Μονο GSM και Μονο WCDMA.

Γενικα θελω να ξερω πως να μπαινω στο δικτυο οχι μεσω της συνδεσης WIND γιατι φοβαμαι θα ερθει καμια υψηλη χρεωση τωρα ..

Δημοσ.

Χρόνια πολλά!

Κατεβάζεις από το market τo APNdroid για να μπλοκάρεις το 3G/GPRS internet μέσω Wind.

Εναλλακτικά, αλλοιώνεις τα σημεία πρόσβασης(APNs) και έτσι πάλι δεν μπορείς να μπεις μέσω 3G/GPRS.

Όσον αφορά τα εικονίδια.

Όταν έχει ενεργή την διακίνηση δεδομένων μέσω 3G/GPRS, ασχέτως αν διακινούνται δεδομένα, επάνω δεξιά στην notification bar(αριστερά από το ρολόι)

σου εμφανίζεται ένα γαλάζιο εικονίδιο που μέσα του έχει 2 βελάκια με αντίθετες φορές(down/up load).

Στο πάνω μέρος του γαλάζιου αυτού εικονιδίου θα γράφει:

G για GPRS

Ε για EDGE

3G για 3G

Η για 3G+.

Όταν συνδέεσαι με WiFi αυτό το γαλάζιο εικονίδιο φεύγει και στην θέση του εμφανίζεται το εικονίδιο του WiFi(μια τελεία με 3 παράλληλες γραμμούλες)

που σου δείχνει αφενός μεν πως είσαι συνδεδεμένος σε WiFi και αφετέρου δε, σου δείχνει την ισχύ σήματος WiFi.

Καλοδούλευτο το εργαλείο!

Δημοσ.

Χρόνια πολλά!

Κατεβάζεις από το market τo APNdroid για να μπλοκάρεις το 3G/GPRS internet μέσω Wind.

Εναλλακτικά, αλλοιώνεις τα σημεία πρόσβασης(APNs) και έτσι πάλι δεν μπορείς να μπεις μέσω 3G/GPRS.

Όσον αφορά τα εικονίδια.

Όταν έχει ενεργή την διακίνηση δεδομένων μέσω 3G/GPRS, ασχέτως αν διακινούνται δεδομένα, επάνω δεξιά στην notification bar(αριστερά από το ρολόι)

σου εμφανίζεται ένα γαλάζιο εικονίδιο που μέσα του έχει 2 βελάκια με αντίθετες φορές(down/up load).

Στο πάνω μέρος του γαλάζιου αυτού εικονιδίου θα γράφει:

G για GPRS

Ε για EDGE

3G για 3G

Η για 3G+.

Όταν συνδέεσαι με WiFi αυτό το γαλάζιο εικονίδιο φεύγει και στην θέση του εμφανίζεται το εικονίδιο του WiFi(μια τελεία με 3 παράλληλες γραμμούλες)

που σου δείχνει αφενός μεν πως είσαι συνδεδεμένος σε WiFi και αφετέρου δε, σου δείχνει την ισχύ σήματος WiFi.

Καλοδούλευτο το εργαλείο!

Ευχαριστω για την βοηθεια ...Δες λιγο αν το καταλαβα σωστα.

Παω στην επιλογη Ασυρματη επικοινωνια και δικτυα ------ Δικτυα κινητης τηλεφωνιας και απο εκει παω στην επιλογη Ονοματα Σημειων προσβασης .

Στα Ονοματα Σημειων Προσβασης εχει 2 επιλογες

1. Wind Internet (ειχε στην αρχη πρασινη ενδειξη)

2. Wind MMS

Επιλεγοντας το 1. Wind Internet ανοιγει μια λιστα και παω στην επιλογη Τυπος ΑPN .Στον τυπο ΑPN εχει 3 επιλογες : 1.Internet+MMS 2. Internet 3. MMS

Επιλεγοντας την 3.ΜΜS απενεργοποιειται η συνδεση στο internet μεσω wind και καταργουνται τα βελακια που ανεφερες.

Κανω ακριβως το ιδιο και στην 2.Wind MMS οπου στον τυπο APN βαζω την επιλογη 3.ΜΜS

Νομιζω αυτο πρεπει να ειναι ...

Επισης κατι αλλο...Στην επιλογη Δικτυα κινητης τηλεφωνιας ------Λειτουργια Δικτυου εχει 3 επιλογες 1. GSM/WCDMA 2.Μονο GSM 3. Μονο WCDMA και ενεργοποιημενη ειναι η 1 . Γνωριζεις αν πρεπει να αλλαξω κατι και εκει ή το αφηνω ως εχει ? Αν μπορουσες να μου πεις τι σημαινουν κιολας αυτες οι επιλογες...

Δημοσ.

Έχεις 2 προφιλ σημείων πρόσβασης.

1. Wind Internet

2. Wind MMS

Αφου μπεις μέσα στο προφιλ Wind Internet βλέπεις τις επιλογές:

Όνομα

APN

Διακομιστης Proxy κλπ...

Κάνεις tap στο APN πεδίο και αλλοιώνεις την καταχώρηση.

Αλλάζοντας απλά τον τύπο του ΑΡΝ δεν είναι και ο πλέον ασφαλής τρόπος.

Για τον τύπο δικτύου,

επιλέγοντας GSM σημαίνει πως το κινητό σου θα συνδέεται μόνο 2G,2.5G κεραίες(GPRS,EDGE),

επιλέγοντας WCDMA σημαίνει πως το κινητό σου συνδέεται μόνο σε 3G,3.5G κεραίες(3G,HSDPA/3G+),

επιλέγοντας Αυτόματο σημαίνει πως το κινητό σου θα προτιμά να συνδέεται στο δίκτυο/κεραία με το ισχυρότερο σήμα.

Δημοσ.

Έχεις 2 προφιλ σημείων πρόσβασης.

1. Wind Internet

2. Wind MMS

Αφου μπεις μέσα στο προφιλ Wind Internet βλέπεις τις επιλογές:

Όνομα

APN

Διακομιστης Proxy κλπ...

Κάνεις tap στο APN πεδίο και αλλοιώνεις την καταχώρηση.

Αλλάζοντας απλά τον τύπο του ΑΡΝ δεν είναι και ο πλέον ασφαλής τρόπος.

Για τον τύπο δικτύου,

επιλέγοντας GSM σημαίνει πως το κινητό σου θα συνδέεται μόνο 2G,2.5G κεραίες(GPRS,EDGE),

επιλέγοντας WCDMA σημαίνει πως το κινητό σου συνδέεται μόνο σε 3G,3.5G κεραίες(3G,HSDPA/3G+),

επιλέγοντας Αυτόματο σημαίνει πως το κινητό σου θα προτιμά να συνδέεται στο δίκτυο/κεραία με το ισχυρότερο σήμα.

Οταν λες να αλλοιωσω την καταχωρηση απλα αλλαζω την διευθυνση που εχει βαζοντας κατι τυχαιο ή την σβηνω τελειως ?

Επειδη κατεβασα και το ΑPNdroid δεν εχω καταλαβει το κουτακι που λεει Disable all APNs το τσεκαρω ή οχι ?

Δημοσ.

Ακριβώς. Βάζεις κάτι τυχαίο.

Πχ σε εμένα το APN του Internet είναι

webonly.vodafone.gr

και το αλλάζω σε

wbnl.vdfn.r

.

To APN για τα MMS το αφήνεις ως έχει, άπλα σιγουρέψου πως ως τύπο έχεις επιλέξει ναείναι APN για MMS.

Όσον αφορά το APNdroid,

Βάλε το widget του στην homescreen σου. Όταν το πατάς και γίνεται κόκκινο, θα σου απενεργοποιεί το internet.

Όταν το ξαναπατάς και γίνεται πράσινο, στο ενεργοποιεί ξανά.

Swyped from my Galaxy S using Tapatalk.

Δημοσ.

Το εσυρα μεχρι την αρχικη οθονη απλα οταν το παταω ανοιγει παλι η λιστα με αυτα που σου ειπα παραπανω .Δεν γινεται κανενα κοκκινο αν πατησω .Εκτος αν δεν καταλαβα καλα το widget τι ειναι ...

Δημοσ.

A ok το βρηκα ...ναι εχεις δικιο .Τωρα εχω ενα κοκκινο κουμπι με 2 βελη πανω κατω αρα ειναι απενεργοποιημενο .

Νομιζω παντως οτι οταν το απενεργοποιω το κουμπι αυτο και παω μετα να δω τι εχει ρυθμισει στο ΑPNdroid βλεπω οτι αλλαζει το κουμπι που λεει 3G/EDGE/GPRS μονο .Αρα για να εχω απενεργοποιημενο το 3G δεν χρειαζεται να τσεκαρω την επιλογη κατω που λεει Disable All APNs ,για αυτο μαλλον αναφερει check if disabling does not work .Σωστος ?

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Να ρωτισω κατι σχετικο με το θεμα ...Οταν λες ΑPN ποιο ενοοεις?Γιατι εχει ενα που λεει ΑPN και μετα τερμα κατω Τυπος ΑPN.Εγω που εχω COSMOTE στο APN πανω πανω αν το πατησω μου βγαζει ενα ονομα internetapndroid και μετα μετρα κατω στο τυπος APN αν το πατησω μου βγαζει 3 επιλογες...INTERNET+ MMS, INTERNET, MMS.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...