Προς το περιεχόμενο

Ψαχνω 40-42" για συνδεση με PC και movies μεσω HDMI + gaming

koulouri

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το μέγεθος μετράει.Οπότε χτύπα την 50άρα.Μια χαρά είναι και η σειρά pk της lg.Ελάχιστα πιο κάτω απο την s20 είναι αλλά είναι 50άρα.Η 46άρα θα σου φανεί μικρή μετά απο λίγο καιρό.

Δημοσ.

Τελικά με λίγο ψάξιμο ακόμα θα καταλήξω στην P46S20 της Panasonic. Η απόσταση μου, είναι ακριβώς 2 μέτρα, οπότε πιστεύω θα είναι μία χαρά η 46άρα.

Είναι και θέμα ψυχολογίας τώρα. Γνωρίζω ότι είναι κορυφαία η Panasonic και αν πάρω την LG που απ' ότι διάβασα είναι πολύ βελτιωμένη από τις προηγούμενες σειρές που έχει βγάλει, θα έχω ένα κενό και πάντα θα λέω μήπως η Panasonic ήταν καλύτερη.

Αύριο θα την παραγγείλω. Ελπίζω μέχρι την Παρασκευή να την έχω.

Δημοσ.

Έχε υπόψιν σου ότι η ίδια τηλεόραση πριν μια βδομάδα είχε 699 σε όλους και ανέβηκε μαγικά σε μια νύχτα 50 Ευρώ παντού.

Η λογική λέει ότι σε 20 μέρες με τις εκπτώσεις θα πέσουν πολύ οι τιμές.

Αν έχεις υπομονή προτείνω να περιμένεις.

Πάντως αν δεν έχεις σε αυτά τα λεφτά δεν υπάρχει καλύτερη τηλεόραση, ενώ για αντίστοιχη ποιότητα και ίντσες σε LCD θα έπρεπε να δώσεις τα διπλάσια.

Δημοσ.

Παράγγειλε την panasonic τώρα. Από όσο ξέρω, οι S20 σταμάτησαν να βγαίνουν, ήδη οι 42" είναι άφαντες.

Τις πρώτες 150 ώρες την δούλευα με contrast και brightness τέρμα χαμηλά και ακόμη και τότε δεν με ενοχλούσε πολύ. Τώρα στις 300 ώρες την ανέβασα στη μέση και ήδη είναι εξαιρετική. Την μεγάλη διαφορά σε σχέση με τις αντίστοιχου κόστους LCD, LED, μπλα μπλα μπλα την βλέπω στους ποδοσφαιρικούς αγώνες και στο κείμενο, είναι επιπέδου CRT ακόμη και από πολύ κοντά.

Δημοσ.

ΜΗΝ παρεις την LG plasma απο τη στιγμη που την θελεις και για gaming την τηλεοραση. Εχουν μια πολυ κακη φημη στον τομεα του input lag ακομα και σε λειτουργια gaming mode. Παρε Panasonic, ειναι -σιγουρα- πραγματα.

Δημοσ.

Ωραία.

Πήρα την Panasonic P46S20. Αύριο το πρωί απ' ότι μου είπε το κατάστημα και απ' ότι είδα στην Γενική Ταχυδρομική θα την έχω.

699 + 12Ευρώ τα μεταφορικά (Από Κρήτη - Progressive.gr).

Με έχουν ενημερώσει με email + sms για την πορεία παραγγελίας. Όλα πάνε καλά ευτυχώς!

1) Υπάρχει κάποιο Link που μπορώ να κατεβάσω το DVD στρωσίματος?

2) Υπάρχουν κάπου συγκεκριμένα Settings που πρέπει να βάλω για το στρώσιμο?

@ikaruga24

Απ' ότι διάβασα στο Review της, λένε ότι είναι πολύ καλή για παιχνίδια.

http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p50s20b-tx-p42s20b-20100511647.htm

Συγκεκριμένα:

Video games were great fun on the Panasonic TX-P50S20B plasma. We measured this HDTV as having only 16ms of input lag (compared to a lag-free CRT monitor) in the GAME picture mode.
All of the above traits mean that the Panasonic TX-P50S20B is a very appropriate TV for hardcore gamers.

@Voodooman

Ναι έτσι είναι. Η σειρά έχει σταματήσει από τον Μάιο. Δυστυχώς η 50άρα S20 δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο ανοιγμένη στο Multirama του Mall. Δεν νομίζω ότι θα ήταν ιδιαίτερα καλή ιδέα να πάρω ανοιγμένη Plasma.

Υπάρχει κάποιος μετρητής με το πόσο έχει παίξει η TV?

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος μετρητής με το πόσο έχει παίξει η TV?

Λοιπόοοοον...

Προσωπικά εγώ τις πρώτες 150 ώρες την δούλεψα με:

Mode:Standard, Brightness 28, Contrast 28, Sharpness -3 και μεγέθυνση 1 ή 2, ανάλογα το κανάλι, ώστε να μην φαίνεται το σήμα τους πάνω δεξιά. Η εικόνα δεν ήταν φοβερή, αλλά βλεπόταν, όταν οι συνθήκες φωτισμού στον χώρο ήταν χαμηλές.

Από τις 200 μέχρι τις 350 που είμαι τώρα με:

Mode:Standard, Brightness 40, Contrast 40, Sharpness 3, στο φυσιολογικό aspect ratio. Η τηλεόραση βλέπεται άνετα σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Τώρα πια σκέφτομαι να ανεβάσω τις ρυθμίσεις στα γούστα μου, που δεν απέχουν και πολύ από αυτές.

Για να δούμε τις ώρες:

Μπαίνουμε σε HDMI mode. Είμαστε σε HDMI, ώστε πατώντας το V να μην αλλάζουν τα κανάλια-προαιρετικό αυτό, αλλά καν'το. Κρατώντας λοιπόν πατημένο το V (αλλαγή καναλιών από το πλαϊνό panel), πατάμε τρεις φορές το 0. Εμφανίζεται το μήνυμα start adjustment και μετά από λίγο εμφανίζεται ένα μενού. Πατάμε το 2, στον αριστερό πίνακα εμφανίζεται ένα μενού "SRV-TOOL" και πατάμε ΟΚ. Με τον κέρσορα του τηλεκοντρόλ πηγαίνουμε στο κελί που είναι δεξιά εκείνου που γράφει PTCT:00.00.00.00.00 (είναι το τελευταίο κελί του αριστερού πίνακα) και το κελί γίνεται highlighted. Στη συνέχεια κρατάμε πατημένο το mute από το τηλεκοντρόλ και εμφανίζονται οι ώρες λειτουργίας και το πόσες φορές έχει ανοίξει/κλείσει η συσκευή. Για έξοδο από το μενού κρατάμε πατημένο το power button για 2-3 δευτερόλεπτα και το αφήνουμε, για να σβήσει η συσκευή.

Burn in DVD δεν χρησιμοποίησα ποτέ, δεν μου φάνηκε απαραίτητο. Γιατί να αφήσω την τηλεόραση να παίζει κάτι άχρηστο για 150 ώρες, αφού μπορώ να κάνω το στρώσιμο αφήνοντας την τηλεόραση να παίζει κανονικό πρόγραμμα;

Δημοσ.

heat μην παιρνεις εντελως της μετρητοις οσα διαβαζεις σε av enthusiast sites,καταλαβαινεις οτι εχουν λιγο πετρια με το θεμα οπως εμεις πχ με τα pc

δεν χρειαζεται κατι παραπανω απο αυτα που σου εγραψε ο voodoo child :P , οι pany ειναι σκυλια γενικοτερα

αν παλι επιμενεις βαλτην να παιζει χιονια

καλοριζικη και περιμενουμε εντυπωσεις μετα τις πρωτες 200 ωρες,ειδικα αν εχεις καποια lcd η led θα θελα πολυ να ακουσω τεστ κοντριτσα στυλ

Δημοσ.

Πριν λίγες ώρες παρέλαβα την TV.

Πολύ επιβλητική με μεταλλικό σώμα, στιβαρή βάση στήριξης και γενικότερα υψηλή ποιότητα κατασκευής.

Την έστησα και όλα μια χαρά. Χρησιμοποίηση το καλώδιο τροφοδοσίας της παλιάς μου TV καθώς έχω κάνει Cable Managment και είναι δύσκολο να αλλάζω καλώδια. (Θα βάλω φωτογραφίες κάποια στιγμή να σας δείξω τι εννοώ). Φαντάζομαι δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν χρησιμοποιώ το δικό της καλώδιο τροφοδοσίας, πέρα του ότι το δικό της είναι κουμπωτό.

Έφαγα την πρώτη κρυάδα όταν στον αυτόματο συντονισμό τα ψηφιακά κανάλια τα έπιανε, αλλά δεν έδειχνε εικόνα, παρά μόνο ήχο. Έπρεπε να επιλέξω τελικά HD κανάλια, κάπως έτσι το έλεγε. Πίστεψα για μία στιγμή ότι δεν υποστηρίζει τα ψηφιακά!!!

Έκανε λοιπόν αυτόματο συντονισμό, τόσο στα αναλογικά όσο και στα ψηφιακά.

Δεν είχα δει ποτέ ξανά ψηφιακά κανάλια. Αρκετά καλά μπορώ να πω είναι κάποια. Μερικά δεν έχουν τόση διαφορά από τα αναλογικά.

Έχω και κορυφαία κεραία, TELEVEZ.

Έπαιξα έναν αγώνα PES 2011 βάζοντας Game Mode.

Οι 46 ίντσες έδωσαν άλλη αίσθηση στο παιχνίδι σε σχέση με την 40άρα.

Αυτό που παρατήρησα ήταν, ότι στην γρήγορη κίνηση της κάμερας υπήρχε κάτι σαν πρασινίλα. Λίγο όμως!

Η παλιά LCD Samsung 40M86 που είχα έκανε ένα μικρό πασαλιματάκι αντί για πρασινίλα. Ίσως βέβαια σε αυτό να φταίει και το πράσινο που έχει το γρασίδι του γηπέδου. Θα δοκιμάσω και άλλα παιχνίδια όπως το Batman το οποίο είναι σχετικά σκοτεινό.

Τίποτα από τα δύο δεν με ενοχλεί καθόλου, οπότε είμαστε Ok.

Έβαλα 2 ταινίες mkv 1080p να παίζουν από το PC το Spiderman 3 και το Transformers 2 (Κουλτούρα πολύ δηλαδή! :lehrer:).

Οι ρυθμίσεις που χρησιμοποίησα ήταν Cinema ή True Cinema. Το True Cinema μου άρεσε λίγο παραπάνω. Είχε παραπάνω αίσθηση κινηματογράφου με απαλά ας το πούμε ξεθωριασμένα χρώματα, σε καλή φάση όμως.

Δεν είδα καμία διαφορά πειράζοντας το Intelligent Frame Creation νομίζω.

Φανταζόμουν ότι αν το είχα Οn θα είχα την αίσθηση Videoκάμερας - φαινόμενο μαρμελάδας που το λέει και κάποιος.

Φυσικά δεν θέλω να βλέπω ταινίες πάνω από 24FPS

Έβαλα στο τέλος για λίγα λεπτά το DVD στρωσίματος να παίζει από το PC.

Βαρέθηκα και το έβγαλα τελικά.

Όσο γράφω έχω βάλει ένα κανάλι με Μεγένθυση1 ώστε να μην φαίνεται το λογότυπο του καναλιού.

Έλεγξα αν είναι καινούρια (αν και όλα τα σακουλάκια ήταν σφραγισμένα) και είχε ανοίξει 2 φορές. Οι ώρες λειτουργίας ήταν 1 ώρα και 51 λεπτά. Όσο ασχολήθηκα δηλαδή εγώ μαζί της.

Το πιο απίστευτο και ωραίο στη TV είναι το τέλειο ΜΑΥΡΟ! Είναι πραγματικά πάρα πολύ εντυπωσιακό. Δεν έχω ξανά δει τόσο καλό μαύρο!

Κάτι που δεν μου αρέσει τόσο, είναι ότι έχει μία μικρή δόση flickering.:confused:

Δεν πρόκειται να τις κάνω κάποια ιδιαίτερη διαδικασία στρωσίματος, πέραν του να προσέχω τις στατικές εικόνες. Επίσης δεν θα βλέπω τα κανάλια σε 4:3, παρά μόνο 16:9 ώστε να πιάνει όλη την οθόνη. Έτσι και αλλιώς TV βλέπω ελάχιστα.

Δεν θα ασχοληθώ με το DVD στρωσίματος.

Γενικότερα είναι σαν CRT χωρίς καθοδικό σωλήνα!

Σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος είμαι.

Φαντάζομαι με τον καιρό θα βελτιωθεί και η εικόνα.

Αυτά.

Δημοσ.

Περιμενεις να στρωσει και ολα αυτα θα φυγουν. Εγω οταν ειχα την G20 επειδη ειχα εκθεσιακο κομματι ειχε ηδη 120 ωρες παιξιματος πανω της και ειχα ηδη τελεια εικονα. Θα το δεις και μονος σου οσο περνανε οι ωρες.

• 1 μήνα μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...