Προς το περιεχόμενο

Unlocked phenom II x2 555be σε phenom ΙΙ x4 b55

Thanos1972

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@thanos μια χαρά το σκορ σου...μια χαρά απο διπύρηνοπου πλήρωσες σου βγήκε 4-core και στα 3,6 B)

Χαχα thanks.τελευταιος μου ιντελ ηταν ενας pentium mmx 200mhz και τον θυμηθηκα επειδη τον βρηκα τωρα στο παταρι.μια χαρα δωρακι μου εκανε η amd.τοσα χρονια τους υποστηριζω απο εποχες k5 και μετα.οχι fanboy και μα....ες αλλα δεν υπαρχει λογος να παω σε κατι ακριβοτερο απο την στιγμη που κανω τα παντα με τοσο λιγα λεφτα.(τοσα χρονια με amd επεξεργαστες και kingston μνημες την εβγαλα και δεν καηκε ποτε τιποτα,ο προηγουμενος athlon x-2 4200 πηγε δωρακι στον αδερφο και εχει πολυ ζωη ακομα μεσα του).αυτα γι'αυτους που λενε οτι η amd βγαζει προβληματα....μεχρι και η Cyrix μια χαρα επεξεργαστες εφτιαχνε.

Δημοσ.

Χαχα thanks.τελευταιος μου ιντελ ηταν ενας pentium mmx 200mhz και τον θυμηθηκα επειδη τον βρηκα τωρα στο παταρι.μια χαρα δωρακι μου εκανε η amd.τοσα χρονια τους υποστηριζω απο εποχες k5 και μετα.οχι fanboy και μα....ες αλλα δεν υπαρχει λογος να παω σε κατι ακριβοτερο απο την στιγμη που κανω τα παντα με τοσο λιγα λεφτα.(τοσα χρονια με amd επεξεργαστες και kingston μνημες την εβγαλα και δεν καηκε ποτε τιποτα,ο προηγουμενος athlon x-2 4200 πηγε δωρακι στον αδερφο και εχει πολυ ζωη ακομα μεσα του).αυτα γι'αυτους που λενε οτι η amd βγαζει προβληματα....μεχρι και η Cyrix μια χαρα επεξεργαστες εφτιαχνε.

όχι ρε τι προβλήματα πρέπει να μιλάς για πολύ παλιές εποχές όπου γενικά απλά ζεσταινόνταν πολύ οι άτιμοι...

Δημοσ.

όχι ρε τι προβλήματα πρέπει να μιλάς για πολύ παλιές εποχές όπου γενικά απλά ζεσταινόνταν πολύ οι άτιμοι...

Μα δεν το λεω εγω αυτο.και για το εαν καιγοντουσαν η οχι παρε 2 φωτογραφιες να δεις πως δουλευε ο παλιος ο amd athlon 64 3200 του αδερφου μου.Link Link.επαθα πλακα οταν το ειδα.παλι καλα που ειπα να ασχοληθω λιγο μαζι του.(ανετα κερδιζει τον τιτλο του πιο αξιομαχου επεξεργαστη για εμενα)(που να δεις πως ηταν η ati 1950 pro απο διπλα).

Δημοσ.

Μα δεν το λεω εγω αυτο.και για το εαν καιγοντουσαν η οχι παρε 2 φωτογραφιες να δεις πως δουλευε ο παλιος ο amd athlon 64 3200 του αδερφου μου.Link Link.επαθα πλακα οταν το ειδα.παλι καλα που ειπα να ασχοληθω λιγο μαζι του.(ανετα κερδιζει τον τιτλο του πιο αξιομαχου επεξεργαστη για εμενα)(που να δεις πως ηταν η ati 1950 pro απο διπλα).

:o :o :o :o :o

WTF man! θες να μου πεις ότι είναι εκεί θαμμένος!!! :lol:

Δημοσ.

:o :o :o :o :o

WTF man! θες να μου πεις ότι είναι εκεί θαμμένος!!! :lol:

Ναι εκει ηταν θαμμενος....ποιος ξερει ποσους μηνες δουλευε ετσι.φυσικα εγινε ετσι γιατι το κουτι ηταν ανοιχτο.παρακαλουσα τον αδερφο μου να το καθαρισει και με εγραφε.εεε μολις εφυγε φανταρος το επιασα και το εκανα εγω.τσιμεντο ειχε γινει.θα φυγει τωρα μαζι με την 1950pro για 3ο pc....

Δημοσ.

Black edition δεν ειναι και ο δικος σου?γιατι βλεπω το eshop αυτον πουλαει μονο.(το κουτι το εχεις απο τον επεξεργαστη η το αγορασες ετοιμο το συστημα?για δοκιμασε για αρχη να ανεβασεις μονο τον πολλαπλασιαστη απο το χ16 που ειναι στο χ17.κλειδωσε απο το bios τις μνημες σου στα 1333 και ολα τα αλλα στο auto.δεν υπαρχει περιπτωση να μην μπορεσει να ποσταρει στα 3.4 η στα 3.6ghz εαν τον βαλεις τον πολλαπλασιαστη στο χ18.η στοκ ψυκτρα μια χαρα του φτανει σε αυτα τα gigahertz.δες και με το occt τις θερμοκρασιες σου τρεχοντας το linpack για κανενα τεταρτο προς το παρον και στα 3.2 και στα 3.6 οσο τον εχεις διπηρινο.κατι αλλο πρεπει να τρεχει.δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι τοσο χαλια κομματι.ειναι και revision 3 σαν τον δικο μου.

Καλησπερα

BE ειναι,Το κουτακι του το εχω ακομη,εαν θες να σου πω κατι απο το κουτι πες μου.Αυτο που λες χ16,χ17,χ18 αυτη την στιγμη δεν μου λεει κατι...Οι μνημες της εχω τωρα στα 1333Mhz.Απλως η μιτρικη εχει και μια επειλογη στο bios για auto O/C και πιστευω εκει παιζει κατι και δεν γινεται.Διλαδη αμα βαλω εκει CPU UP κανει ρεσταρτ τον περιμενω λιγη ωρα,αλλα δεν βλεπω να ανοιγει κανονικα μοναχα παραμενει ανοιχτος και κανει ενα ηχο "τουκ,τουκ"δεν κανει το μπιπ και μετα υστερα που ανοιγει η οθονη.Με το καινουργιο bios που εβαλα σε μια αλλη καρτελα στο bios που λεει για να ξεκλειδωσω τους πυρηνες εχε 2core και παει μεχρι 6core,αλλα και εκει που ηθελα να βαλω μοναχα και τον 2core δεν ειδα να ανοιγει κανονικα.Τα τεστ που μου ειπες θα τα κανω αυριο και θα σου πω πως πηγαν,γιατι τωρα παω για υπνο.

Δημοσ.

Καλησπερα

BE ειναι,Το κουτακι του το εχω ακομη,εαν θες να σου πω κατι απο το κουτι πες μου.Αυτο που λες χ16,χ17,χ18 αυτη την στιγμη δεν μου λεει κατι...Οι μνημες της εχω τωρα στα 1333Mhz.Απλως η μιτρικη εχει και μια επειλογη στο bios για auto O/C και πιστευω εκει παιζει κατι και δεν γινεται.Διλαδη αμα βαλω εκει CPU UP κανει ρεσταρτ τον περιμενω λιγη ωρα,αλλα δεν βλεπω να ανοιγει κανονικα μοναχα παραμενει ανοιχτος και κανει ενα ηχο "τουκ,τουκ"δεν κανει το μπιπ και μετα υστερα που ανοιγει η οθονη.Με το καινουργιο bios που εβαλα σε μια αλλη καρτελα στο bios που λεει για να ξεκλειδωσω τους πυρηνες εχε 2core και παει μεχρι 6core,αλλα και εκει που ηθελα να βαλω μοναχα και τον 2core δεν ειδα να ανοιγει κανονικα.Τα τεστ που μου ειπες θα τα κανω αυριο και θα σου πω πως πηγαν,γιατι τωρα παω για υπνο.

Καταρχην μιας και εχουμε τον ιδιο επεξεργαστη κανε το εξης απλο για αρχη.μπες μεσα στο bios και βαλε τα ολα στο default.δηλαδη οπως ηταν απο την πρωτη φορα που αγορασες τον υπολογιστη και τον ανοιξες.

αφου το κανεις αυτο και δεις οτι ολα εχουν γυρισει στις αρχικες τους ρυθμισεις.μετα ανοιξε το κουτι σου και απλα γυρισε τον διακοπτη που εχει επανω στην μητρικη(φυσικα θα εχεις βγαλει τον υπολογιστη απο το ρευμα).εαν καταφερει και τον ξεκλειδωσει θα γινουν ολα τα υπολοιπα αυτοματα και δεν θα χρειαστει να μπεις στο bios ξανα.

εαν δεν ξεκλειδωσει,κλεισιμο και ξαναγυρνα τον διακοπτη στην αρχικη του θεση και μπες στο bios και δωσε λιγο παραπανω ρευμα στον επεξεργαστη(οσο ειναι δυπυρινος).ας πουμε συνολικα να τραβαει για αρχη λιγο πιο κατω απο το 1.40v περιπου 1.38κατι.ξαναβγες και ξαναδοκιμασε παλι με τον διακοπτη και πες μου τι γινεται.

οι αριθμοι που σου ειπα ειναι ο πολλαπλασιαστης του επεξεργαστη,θα το αναλυσουμε αλλη ωρα.εαν το βαλεις να κανει auto Overclock απο το bios(που δεν το συνηστω) τοτε ειναι φυσιολογικο να κανει αρκετη ωρα να ξεκινησει μιας και δοκιμαζει το συστημα.μην το κοβεις εκει πανω εαν δεν τελειωσει.αλλα και παλι δεν το συνιστω το auto overclock.

Δημοσ.

Εκανα αυτο που ειπες,διλαδη ηταν ολα default ακομη και αυτο που εχει επειλογη η ASUS то O/C mode που ειναι στο auto εκλεισα το υ/π εβγαλα το καλωδιο απο το psu για 5λεπτα περιπου,εβαλα στο οn τον διακοπτη της μιτρικης που ειναι για ξεκλειδωμα στους πυρηνες και επειτα ανοιξα ξανα το υ/π και ειδα στο logo της μιτρικης που λεει ακομη στην πρωτη οθονη οταν ανοιγει ο υ/π οτι ξεκλεδωθηκε και κατω δεξεια γωνια ειχε ενα εικονιδιο οπου εγραφε Χ4,διλαδη οτι εγινε τετραπυρηνος.Ομως μεχρι εκει ηταν δεν προχωρησε για γινει εκκινηση των windows και περιμενα λιγα λεπτα,αλλα δεν εγινε τιποτα αλλο και μου φανηκε παραξενο που δεν εκανε εκκινηση.Μετα τον γυρισα τον διακοπτη παλι ανοιξει και πηγα οπως μου ειπες να δω για την ταση και το κανονικο ηταν 1,375 για το CPU offset Voltage mode και ειπα να το παω στο 1,40,αλλα και εκει παλι τα ιδια δεν ανοιξε σωστα ουτε εφτασε μεχρι την εκκινηση.

Οι default ταση που εχει ειδα αυτες απο το bios:

CPU offset voltage mode 1,375

CPU VDDA voltage 2,500

CPU offset voltage mode 1,200

Και τελικα ουτε εγω δεν μπορω να καταλαβω τι δεν κανω σωστα και δεν γινεται το ρημαδι.Ειχα βαλει και την επιλογη που σου ειπα που εχει η μιτρικη το Ο/C mode στο manual,αλλα και παλι τα ιδια.Το μονο που ειδα οτι εγινε και λιγο χαρηκα οτι γινεται να γινει Χ4 ο επεξεργαστης,αλλα δεν κανει σωστη εκκινηση.Για'μενα ειναι παραξενο οτι ανοιγει στην πρωτη οθονη οπου σου λεει αμα θες να μπεις πχ. στο bios ή πχ. να κανεις boot και οταν παταω το DEL για να μπω στο bios δεν γινεται σαν να μην δουλευει το πληκτρολογιο.

Αμα εχεις καμια ιδεα σε αυτα που ειπα.Θα χαρω με την βοηθεια σου να καταφερω το ρομαδι να τον κανω Χ4.

Κατι αλλο που πηγα να ξεχασω ειναι που μου ειχες πει να κανω εκεινα τα τεστακια με το OCCT το ειχα βαλει για 15λετα και μετα απο 10λετα εκλεισε ο υπολογιστης και μαλλον ηταν απο θεμα θερμοκρασιες,επειδη ειδα σε ενα αλλο τεστ που εκανα ειχε παει μεχρι 55βαθμοι και το σταματησα,επειδη εχω την stock ψυκτρα και το κουτι μου,μεν ειναι λιγο μεγαλο με τεσσερις ανεμιστηρες μεσα στο κουτι και σε idle κατασταση ειναι 32βαθμοι ο επεξεργαστης και σοτ δωματιο ειναι 21βαθμοι.

Δημοσ.

Κατι δεν θα κανεις σωστα.παμε παλι απο την αρχη.ξεκινα σιγουρευοντας οτι εχεις το τελευταιο bios της μητρικης.δηλαδη εαν υποθεσουμε οτι εχεις windows 7 64bit τοτε το τελευταιο bios της μητρικης σου ειναι το 0404 -->Link

εαν δεν το εχεις αυτο,περασε το.δεν ειναι δυσκολο,στην αναγκη κανε το αναβαθμιση κατευθειαν μεσω ιντερνετ το το utility της asus.(προσοχη να εχεις καλη συνδεση στο ιντερνετ και να σιγουρευτεις οτι θα κατεβασεις το σωστο bios.(εαν το εχεις,μην το ξαναπερασεις).

τωρα αφου θα εχεις το τελευταιο bios απενεργοποιησε το asus xpress gate για αρχη ετσι ωστε με το που ανοιγεις τον υπολογιστη και σου δειχνει τα στοιχεια της μητρικης να ξεκινησει κατευθειαν.κανε disable και το cool n quiet για αρχη.μην σου πω να βαλεις να ξεκινησει και απο την καρτα γραφικων της μητρικης και να βγαλεις προσωρινα την 275 απο τον υπολογιστη(αν και δεν ειναι απαραιτητο αυτο).ασε της μνημες να τρεχουν προς το παρον στα 1333 mhz οπως τα εχει στο default.δες ολα αυτα και ξαναπες μου τι γινεται.καλο σημαδι οτι δειχνει οτι παει να τον ξεκλειδωσει αλλα εαν τα καταφερει και απλα δεν ξεκιναει ασε το κανενα λεπτο μπας και γινει η δουλεια.αλλιως μετα κανουμε αλλα βηματα μεσω bios μπας και καταφερει να δουλεψει ο ενας απο τους 2 πυρινες.σιγουρεψου οτι δεν τον εχεις σε Overclock με το auto o/c απο το bios.στο τελος σκεψου και το ενδεχομενο αγορας μιας ψυκτρας π.χ. αυτη που εχω Link και εγω μιας και οι θερμοκρασιες που μου λες για διπηρινο σε load ειναι λιγο καπως χωρις Overclock.τα ρευματα τα φτιαχνουμε μετα.τον δικο μου τον εχω στο 1.33V στα 3.6 ghz.δεν εχω δοκιμασει να τον παω παραπανω ακομα.

Κανε καi ayto poy leei o outlaw σαν πρωτο βημα.δηλαδη βγαλε τον υπολογιστη απο την πριζα,πατα 2 φορες το κουμπι να ανοιξει ο υπολογιστης για να ξρφορτιστει το μηχανημα και μετα βγαλε για 2 λεπτα την μπαταρια της μητρικης.

Δημοσ.

Windows seven ultimate 32bit εχω.Δεν εχω βαλει να δω αμα ανοιξει με την onboard καρτα γραφικων(ATI).Το τελευταιο update του bios εχω το 0404 εδω και μερες.Ρεσετ στο bios δεν εχω κανει,επειδη ειδα αμα εχω βγαλει το ρευμα για 1λεπτο περιπου ξεκειναει στο default ολλα.Τωρα θα δω και αυτα που μου ειπες μπας και γινει τιποτα.Για ψυκτρα λεω να παρω αυτη,αλλα ακομη δεν εχω παρει την τελικη αποφαση.

http://www.eworld.com.gr/front/details/911

Δημοσ.

Windows seven ultimate 32bit εχω.Δεν εχω βαλει να δω αμα ανοιξει με την onboard καρτα γραφικων(ATI).Το τελευταιο update του bios εχω το 0404 εδω και μερες.Ρεσετ στο bios δεν εχω κανει,επειδη ειδα αμα εχω βγαλει το ρευμα για 1λεπτο περιπου ξεκειναει στο default ολλα.Τωρα θα δω και αυτα που μου ειπες μπας και γινει τιποτα.Για ψυκτρα λεω να παρω αυτη,αλλα ακομη δεν εχω παρει την τελικη αποφαση.

http://www.eworld.com.gr/front/details/911

Βγαζοντας το ρευμα,βγαλε και την μπαταρια για να κανει c-cmos.θα σου τα ξεκινησει ολα στο default.ψυκτρα καλη και αυτη που λες.αφου εχεις το τελευταιο το bios κανε αυτα που ειπαμε.

Δημοσ.

Και παλι τα ιδια γαμωτο!!!Φτανει μεχρι εκει που ειπα οταν ανοιγει και παραμενει εκει.Την μια φορα μου το λεει οτι ειναι Χ3 την αλλη Χ4 και εγω δεν ξερω τι φταει!!!

Οταν ανοιγω το pc και πριν ανοιξει εχει και μια επειλογη αμα πατησω το 4 για να ξεκλειδωσει τους πυρηνες,αλλα και εκει τα ιδια κανει τιποτα αλλο.Δεν ξερω πλεον εαν εγω δεν κανω κατι σωστα,επειδη σχεδον τα παντα εχω δοκιμασει και χωρις αποτελεσματα.

Δημοσ.

Και παλι τα ιδια γαμωτο!!!Φτανει μεχρι εκει που ειπα οταν ανοιγει και παραμενει εκει.Την μια φορα μου το λεει οτι ειναι Χ3 την αλλη Χ4 και εγω δεν ξερω τι φταει!!!

Οταν ανοιγω το pc και πριν ανοιξει εχει και μια επειλογη αμα πατησω το 4 για να ξεκλειδωσει τους πυρηνες,αλλα και εκει τα ιδια κανει τιποτα αλλο.Δεν ξερω πλεον εαν εγω δεν κανω κατι σωστα,επειδη σχεδον τα παντα εχω δοκιμασει και χωρις αποτελεσματα.

Αυτο που λες το χ3 το ειχα δει και εγω μια φορα με τον δικο μου.νομιζω οταν πετυχε να τον ξεκλειδωσω και bootαρε κανονικα,τον εκλεισα,τον ανοιξα και λεει χ3 και μετα που τον ξαναεκλεισα και τον ξαναανοιξα,ολα οκ.αντε κανε μια τελευταια δοκιμη τωρα και μπες στο bios και βαλε τα ρευματα παλι κοντα στο 1.38 και βαλε επισης τον πολλαπλασιαστη στο χ15 δηλαδη για να δουλευει στα 15Χ200=3.0ghz.και δες τι θα γινει.αλλιως ψαξε το στο ιντερνετ.εαν θυμαμαι καλα καπου ειχα διαβασει οτι μπορει να φταινε και τα windows 7 32bit.λιγο σπρωξιμο θελει να παρει μπροστα.(βγαλε τα φιλτρα και ριξε του βενζινη στα καρμπυρατερ και δες εαν κανει κανενα σκασιμο :P )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...