Προς το περιεχόμενο

Unlocked phenom II x2 555be σε phenom ΙΙ x4 b55

Thanos1972

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.Σημερα παρελαβα τα κομματια που ειχα παραγγειλει απο visionstudio τα οποια ειναι μια hyper 212 plus,2x2gig μνημες kingston hyperx blu στα 1600,μια asus m4a87td evo καθως και τον phenom II x2 555be c3 stepping.υποψιν οτι στο site τους εχει στην φωτογραφια και στην τιμη τον κανονικο και οχι τον Black edition και οταν το καταλαβα και πηγα απο το μαγαζι να ακυρωσω την παραγγελια ο επεξεργαστης ειχε ηδη ερθει και ηταν ο black edition τελικα.απλα μου ειπε το παλικαρι εκει οτι η amd τους τα εκανε λιγο σαλατα με τις παρτιδες που τους εστειλε.οποιος ειναι να τον παραγγειλει ας το κοιταξει.ο λογος επιλογης του επεξεργαστη ειναι καθαρα για παιχνιδια και ηλπιζα να μπορεσει να ξεκλειδωσει αλλα εαν δεν ξεκλειδωνε θα ηταν ολα καλα μιας και θα ετρωγε πολυ Overclock.anyway παιδευτικα κανενα 2ωρο να το φτιαξω το μηχανημα και ειμουν αποφασισμενος να βαλω τα windows 7 64 bit σε δισκο που ειχε ηδη xp μεσα.ολα πηγαν καλα με τις παστες και ευτυχως χωρεσε η ψυκτρα στο κουτι μιας και ειναι ενα φθηνο asus των 30 euros (παιζει να εχει μεινει ενα χιλιοστο αερας απο το πλαινο καπακι μεχρι το πανω μερος των heatpipes,απο το εξωτερικο που μετραω το πλατος του ειναι 19 εκατοστα μονο).τεσπα οι εντυπωσεις τωρα.καταρχην με το που εβαλα το dvd των windows ειδα το πιο γρηγορο φορματ (ουτε ενα λεπτο) του δισκου καθως και την πιο ευκολη εγκατασταση που εχω δει ποτε μου.καλα παμε ως εδω.περναω drivers απο το cd της μητρικης αλλα για την 4870χ2 κατεβασα τους τελευταιους της ati.παραδοξος η μητρικη ειχε το τελευταιο bios μεσα.τρεχω occt linpack αλλα μονο για 20 λεπτα γιατι βιαζομαι και max temps για τους 2 πυρινες ειναι 33 βαθμοι.αυτα ειναι.κατσε να δοκιμασουμε τωρα να τον ξεκλειδωσουμε....διαβαζα και διαβαζα και διαβαζα στο Internet την τελευταια εβδομαδα για τροπους ξεκλειδωματος....και τελικα εκανα το πιο απλο.η μητρικη εχει εναν διακοπτη περα απο το bios για να core unlocking....κλεισιμο υπολογιστη,ανοιγμα κουτιου,ενα τσακ στον διακοπτη και χωρις να μπω bios(το μονο που εκανα ηταν να βαλω τις μνημες να λειτουργουν στα 1600 manual,ολα τα αλλα μεχρι και τα ρευματα στο auto).πλεον εγινε ενας phenom 2 x4 b55.κατσε λεω να τρεξω linpack απο το occt.επρεπε να βαλω να αναγνωρισει αυτο τους 4 πυρινες απο τα options γιατι εδειχνε ακομη οτι ειναι 2.απο το ξεκλειδωμα και μετα το occt δεν εδειχνε καθολου θερμοκρασιες του cpu αλλα ειχα ανοιχτο απο πισω το προγραμμα της asus το ai suite που λεει για τα temps και τα υπολοιπα....ετρεξα παλι μονο 20 λεπτα και max temps ακουμπησε για πολυ λιγο τους 40 βαθμους σε συνολο cpu.τωρα σε idle ειναι 29.επισης το core voltage επεφτε συμφωνα με αυτο το προγραμμα οταν δουλευε 100% ο cpu στο 1.17 κατι αλλα σε idle ηταν στο 1.20.κανονικα το αναποδο δεν επρεπε να γινετε?τεσπα.με μονο 20 λεπτα (ουσιαστικα πιο λιγα μιας και καποια απο αυτα το κανει Monitoring σε idle περασε σαν τετραπυρινος το τεστ.τωρα....συμβουλες.σε περιπτωση που δεν ειναι αξιοπιστο το utility της asus πειτε να κατεβασω μπαμ μπαμ ενα αξιοπιστο προγραμμα με test μεσα για να το τρεξω αλλα να λεει ταυτοχρονα και temps...ξερω οτι ειναι λιγο 20λεπτα αλλα πιστευω ειμαι σε καλο δρομο και απο temps και απο ρευματα σε περιπτωση που ειναι σωστα.και μετα την βοηθεια σας για να ανεβειιιιιιι.(ειπα να μοιραστω την χαρα που ο ανθρωπος χριστουγεννιατικα).

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το cpuz λεει οτι ναναι η μου φαινεται?οι μνημες υποτιθεται οτι δουλευουν σε dual channel.τις εχω δωσει 1.65v και τις εχω βαλει απο το bios στα 1600.Επισης κοιταξτε τι λεει στον πυρινα.

Kingston Hyper X Blu 2GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9AD3B1/2G) x2 ειναι οι μνημες και με 1.65 δουλευουν στα 1600 υποτιθεται.

Ξεκλειδωσε γυρνωντας τον διακοπτη και τον ανεβασα μονο βαζοντας τον πολλαπλασιαστη στο x18.

Εχει την hyper 212 plus επανω.

Πως τον κοβεται απο θεμα θερμοκρασιων?υποτιθεται οτι με το ξεκλειδωμα δεν δειχνει σωστες θερμοκρασιες σωστα?δηλαδη ποσο μεγαλη αποκλιση μπορει να εχουν οι πραγματικες απο αυτο που δειχνει το ai suite και το cpuid hwmonitor?το ρευμα ειναι αυτο που βλεπετε δεν το εχω πειραξει.δεν εχω δει bsod 3 μερες τωρα και το μονο που κανω ειναι να τον τεσταρω εαν ειναι σταθερος.και τωρα στο intel burn test 2.5 δεν με αφηνε να του βαλω παραπανω μνημη ισως λογο windows 7.

Tην 4870χ2 της εχω το ανεμιστηρακι στο 55% σε Idle απο το overdrive γιαυτο και εχει τοσο χαμηλες θερμοκρασιες.

Επισης το occt το εχω ανοιχτω κατω για να τραβηξω την φωτο με τα mhz του επεξεργαστη και των μνημων εκει που περασαν το τεστ μιας και εχω cool n quiet ενεργοποιημενο.

Θα παμε παραπανω η να μην τον παιδεψω αλλο μιας και για 85 euros μια χαρα μου καθισε?αα και στο pass mark το τεστ εβγαλε ο cpu σκορ 4787,7.μονο ο cpu ομως.πιο μπροστα ειχε βγαλει 4831.τεσπα.

post-164700-0-36858700-1293466836_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλα,μονο οτι να 'ναι λεει το cpu-z?Εκτος του οτι λεει Agena τον πυρηνα,λεει οτι ειναι στα 65nm αντι 45,λεει και οτι εχει 3,696 Vcore.Βαλε καμια αλλη εκδοση,οχι οτι ειναι και προβλημα.Αν σου δουλευει ο επεξεργαστης κομπλε αστο οπως ειναι.Τωρα για κλοκαρισμα το 4αρι το εχουν ανετα αλλα πρεπει να κανεις το cpu-z να λεει την αληθεια. :P

Τον ιδιο επεξεργαστη εχω και εγω.

Δημοσ.

πω πω ρε φίλε μας έβγαλες τα μάτια για να το διαβάσουμε, χώρισε τουλάχιστον σε παραγράφους!! :P

βρες μια έκδοση του cpu-z να δουλεύει κανονικά ( ρεύμα σχεδόν 4v έλεος! )..και κατέβασε τεέυταία έκδοση real ή core temp για να δεις τι παίζει με θερμοκρασίες...η πτώση ρεύματος σε full load είναι το λεγόμενο load line calibration το οποίο αν υπάρχει ως επιλογή στη μητρική σου, με το που το ενεργοποιείς το ρεύμα μένει πιο κοντά στην ονομαστική τιμή που του έχεις δώσει

Δημοσ.

Το ειχα απο μικρος αυτο με τις παραγραφους....τι μου θυμισες τωρα.καμια 20ετια πισω με πηγες.κλαψ...τεσπα.

Και νομιζα οτι ειχα το τελευταιο cpuz μεσα....μονο με το asus ai αλλα και με το cpuid hwmonitor μπορω να βλεπω θερμοκρασιες.τα υπολοιπα τιποτα.

Ετρεξα ενα 3dmark06 αλλα μου φανηκε καπως χαμηλο το σκορ...στο τεστ της cpu εδειχνε στο πρωτο 1 frame και στο δευτερο 2-3....τοσο μονο?

ακολουθει φωτο.το max temp ειναι τρεχοντας το 3dmark και απο πισω να τρεχει το hwmonitor.κατα ποσο να εμπιστευομαι τις θερμοκρασιες που δειχνει?

post-164700-0-66092100-1293585493_thumb.jpg

Δημοσ.

πω πω ρε φίλε μας έβγαλες τα μάτια για να το διαβάσουμε, χώρισε τουλάχιστον σε παραγράφους!! :P

βρες μια έκδοση του cpu-z να δουλεύει κανονικά ( ρεύμα σχεδόν 4v έλεος! )..και κατέβασε τεέυταία έκδοση real ή core temp για να δεις τι παίζει με θερμοκρασίες... η πτώση ρεύματος σε full load είναι το λεγόμενο load line calibration το οποίο αν υπάρχει ως επιλογή στη μητρική σου, με το που το ενεργοποιείς το ρεύμα μένει πιο κοντά στην ονομαστική τιμή που του έχεις δώσει

Αυτο το κανουν οι μητρικες Intel.Το load line calibration ειναι προδιαγραφη της Intel και υπαρχει για να περιoριζει το vdrop.Στις μητρικες AMD γινεται το αναποδο.Δηλαδη εσυ δινεις (θα παρω παραδειγμα εμενα) 1,370 απο bios,στο cpu-z βλεπεις 1,378 και σε full load παει 1,382.

Δημοσ.

Αυτο το κανουν οι μητρικες Intel.Το load line calibration ειναι προδιαγραφη της Intel και υπαρχει για να περιoριζει το vdrop.Στις μητρικες AMD γινεται το αναποδο.Δηλαδη εσυ δινεις (θα παρω παραδειγμα εμενα) 1,370 απο bios,στο cpu-z βλεπεις 1,378 και σε full load παει 1,382.

ωπ δε το ήξερα σε ευχαριστώ που με κατατόπισες για να μη λέω χαζομάρες φίλε μου! :D

Δημοσ.

Το ειχα απο μικρος αυτο με τις παραγραφους....τι μου θυμισες τωρα.καμια 20ετια πισω με πηγες.κλαψ...τεσπα.

Και νομιζα οτι ειχα το τελευταιο cpuz μεσα....μονο με το asus ai αλλα και με το cpuid hwmonitor μπορω να βλεπω θερμοκρασιες.τα υπολοιπα τιποτα.

Ετρεξα ενα 3dmark06 αλλα μου φανηκε καπως χαμηλο το σκορ...στο τεστ της cpu εδειχνε στο πρωτο 1 frame και στο δευτερο 2-3....τοσο μονο?

ακολουθει φωτο.το max temp ειναι τρεχοντας το 3dmark και απο πισω να τρεχει το hwmonitor.κατα ποσο να εμπιστευομαι τις θερμοκρασιες που δειχνει?

το hwmonitor ώρες-ώρες δείχνει ότι ναναι..κατέβασε μια απο τις τελευταίες εκδόσεις real ή core temp και κοίτα!!και εμένα το σκορ σου μου φαίνεται κάπως χαμηλό απο τη στιγμή που έχεις την 4870Χ2, αλλά όχι παράλογο λόγω του ότι νομίζω, χωρίς να είμαι σίγουρος ότι οι amd αποδίδουν λίγο χαμηλότερα στο 3dmark σε σχέση με intel..

ας μας διαφωτίσει καλύτερα όμως ένας amdakias! :P

Δημοσ.

το hwmonitor ώρες-ώρες δείχνει ότι ναναι..κατέβασε μια απο τις τελευταίες εκδόσεις real ή core temp και κοίτα!!και εμένα το σκορ σου μου φαίνεται κάπως χαμηλό απο τη στιγμή που έχεις την 4870Χ2, αλλά όχι παράλογο λόγω του ότι νομίζω, χωρίς να είμαι σίγουρος ότι οι amd αποδίδουν λίγο χαμηλότερα στο 3dmark σε σχέση με intel..

Αν εβαζε και αναλυτικα το score θα ηταν ποιο καλα!Νομιζω οτι το σκορ εκει παιζει στα 19000 με 20000...

Δημοσ.

Δεν δειχνει τιποτα ουτε με το real temp ουτε με το core temp.ασε που το ενα απο τα 2 ειναι για Intel επεξεργαστες και μου εβγαλε οτι δεν υποστηριζει τον επεξεργαστη μου.μονο με το hwmonitor μπορω να δω θερμοκρασιες τις οποιες τις δειχνει ιδια με το asus ai suite το προγραμμα της μητρικης.

Δημοσ.

Αν εβαζε και αναλυτικα το score θα ηταν ποιο καλα!Νομιζω οτι το σκορ εκει παιζει στα 19000 με 20000...

Οριστε και πιο αναλυτικα το σκορ και μαλιστα ειναι λιγο υψηλοτερο απο το προηγουμενο.η μονη αλλαγη που εκανα σε συγκριση με το προηγουμενο ηταν να δωσω λλλλλλιγο παραπανω ρευμα στον cpu κατι δεκατα δηλαδη και παλι στο 1.32 δουλευει καθως και το να μην εχω ανοιχτο το hwmonitor απο πισω.Μου δειχνει οτι δεν μπορει να αναγνωρισει τους drivers της καρτας γραφικων οποτε δεν μπορει να συκρινει την καρτα με αντιστοιχη αλλη.για το 3dmark μιλαω.Link

post-164700-0-62635700-1293665876_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες και Καλη Χρονια.

Θανο ησουνα απο τους τυχερους. :) Εγω το πηρα πριν λιγες μερες τον 555ΒΕ μαζι με μια asus M4A88T-V EVO και απο το bios και απο το κουμπι που εχει η μιτρικη για το ξεκλειδωμα,μετα απο το ρεσταρτ μου λεει "οτι ο CPU δεν γινεται να ξεκλειδωσει και τους 4 πυρηνες.Μαληστα απο το bios της mobo ουτε τον 3το πυρηνα δεν καταφερα να ξεκλειδωσω,γιατι μετα δεν ανοιγει οπως πρεπει ο υπολογιστης.Μαλλον σε αυτη παρτιδα που επεσα δεν γινεται το ξεκλειδωμα απο αυτα που ειχα διαβασει στο ιντερνετ.

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες και Καλη Χρονια.

Θανο ησουνα απο τους τυχερους. :) Εγω το πηρα πριν λιγες μερες τον 555ΒΕ μαζι με μια asus M4A88T-V EVO και απο το bios και απο το κουμπι που εχει η μιτρικη για το ξεκλειδωμα,μετα απο το ρεσταρτ μου λεει "οτι ο CPU δεν γινεται να ξεκλειδωσει και τους 4 πυρηνες.Μαληστα απο το bios της mobo ουτε τον 3το πυρηνα δεν καταφερα να ξεκλειδωσω,γιατι μετα δεν ανοιγει οπως πρεπει ο υπολογιστης.Μαλλον σε αυτη παρτιδα που επεσα δεν γινεται το ξεκλειδωμα απο αυτα που ειχα διαβασει στο ιντερνετ.

Δοκιμασες να δωσεις λιγο παραπανω ρευμα στον επεξεργαστη?για βαλε τον στο 1.37 και δες τι γινετε εκει.μπορει και να τα καταφερεις.εστω τον ενα πυρινα ρε παιδι μου.αλλιως παρε μια ψυκτρα και ανεβασε τον οσο παιρνει για να αποζημιωθεις απο την ξενερα....ετσι να του σπασεις και τον τσαμπουκα.ακου εκει δεν ανοιγουν οι πυρινες.κλεισε και το C&Q οταν θα προσπαθεις.απο ποιο μαγαζι τον πηρες?εχει να κανει με τις παρτιδες.εγω πχ απο visionstudio.μπορει να μην παιζει κανενα ρολο αλλα μπορει και να παιζει.επισης ποιο revision ειναι ο δικος σου?απο το cpuz μπορεις να το δεις.δες και εαν εχεις το τελευταιο bios στην μητρικη.μπορει να παιξει καποιο ρολο και αυτο,ποτε δεν ξερεις.εμενα παντως για τις πληροφοριες σου ειναι αυτος.Link .ειναι ιδια παρτιδα με τον δικο σου?Γενικοτερα εκεινες τις ημερες αισθανομουν τυχερος.... :P

Δημοσ.

Μπορει και αυτος να εχω απο αυτον που εχεις δωσει στην φωτογραφια.Update στο bios εχω κανει της asus.Τον επεξεργαστη το πηρα πριν 5μερες απο το e-shop.Ειχα παιξει λιγο με τα διαφορα στο BIOS,αλλα επειδη ψυκτρα δεν εχω αλλαξει ακομη και δεν ανοιγει αμα τον παω 3,4Ghz-3,6 ας πουμε.Ολλα τωρα απο το bios θα εχω στο auto και τις τασεις και η συχνοτητα του επεξεργαστη.

246q5ur.jpg

Δημοσ.

Black edition δεν ειναι και ο δικος σου?γιατι βλεπω το eshop αυτον πουλαει μονο.(το κουτι το εχεις απο τον επεξεργαστη η το αγορασες ετοιμο το συστημα?για δοκιμασε για αρχη να ανεβασεις μονο τον πολλαπλασιαστη απο το χ16 που ειναι στο χ17.κλειδωσε απο το bios τις μνημες σου στα 1333 και ολα τα αλλα στο auto.δεν υπαρχει περιπτωση να μην μπορεσει να ποσταρει στα 3.4 η στα 3.6ghz εαν τον βαλεις τον πολλαπλασιαστη στο χ18.η στοκ ψυκτρα μια χαρα του φτανει σε αυτα τα gigahertz.δες και με το occt τις θερμοκρασιες σου τρεχοντας το linpack για κανενα τεταρτο προς το παρον και στα 3.2 και στα 3.6 οσο τον εχεις διπηρινο.κατι αλλο πρεπει να τρεχει.δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι τοσο χαλια κομματι.ειναι και revision 3 σαν τον δικο μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...