Antretng Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά. Ο αδερφός μου μου έφερε δώρο ένα φορτιστή αυτοκινήτου από το Γερμανό για το κινητό μου (xperia x10 mini). Το θέμα είναι όμως ότι στο σακουλάκι του Γερμανού το είχαν χύμα. Τον ρωτώ τον αδερφό μου "έτσι στο δωσαν, χωρίς κουτάκι/σακουλάκι" και μου απαντά ότι απλά το βγάλαν από ένα σακουλάκι που είχαν μερικούς φορτιστές. Και εγώ ρωτώ, είναι λογικό αυτό; Δηλαδή αυτοί οι φορτιστές θα μπορούσαν να είναι και από αντικατάσταση ελαττωματικών. Επισημαίνω ότι δεν το πήρε από κάποιο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών αλλά από το Γερμανό. Το φορτιστή δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά σκεφτόμουν μήπως τους το έστελνα πίσω
katsikoula Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 απο την στιγμη που το δεχτηκε οπως ειναι και το αγορασε χωρις συσκευασια δεν μπορει να κανει τιποτα. αντε στην καλυτερη να μπλεξει με το Συνταγμα και να το πας πισω με την δικαιολογια οτι δεν σε ικανοποιει και να παρεις τα λεφτα σου πισω
isay Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Παιδιά ήταν η λεγόμενη bulk συσκευασία. Με τον ίδιο τρόπο πωλούνται πολλά είδη (ποντίκια, σκληροί δίσκοι, dvdrom, κλπ). Για ένα φορτιστή (που σιγά τις οδηγίες που θέλει - βάλε ή βγάλε το απο την πρίζα) προτιμώ να πληρώσω 4-5 ευρώ λιγότερο, παρά να μου το δώσουν με μια ωραία συσκευασία με κουτάκια, ζελατίνες και χαρτούρα.
orck Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δεν εχω δει ποτε φορτιστη κινητου σε bulk μορφη. Οι αντιστοιχες bulk συσκευασιες στους υπολογιστες υπαρχουν γιατι συνοδευονται (υποτιθεται) απο το εγχειριδιο του υπολογιστη που καλυπτει και το πληκτρολογιο και το ποντικι, συσκευασμενο με τα καφε κουτια. Η μηπως εχεις αγορασει ποτε σου πληκτρολογιο η ποντικη με τα καλωδια στο χερι;
isay Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δεν εχω δει ποτε φορτιστη κινητου σε bulk μορφη. Οι αντιστοιχες bulk συσκευασιες στους υπολογιστες υπαρχουν γιατι συνοδευονται (υποτιθεται) απο το εγχειριδιο του υπολογιστη που καλυπτει και το πληκτρολογιο και το ποντικι, συσκευασμενο με τα καφε κουτια. Η μηπως εχεις αγορασει ποτε σου πληκτρολογιο η ποντικη με τα καλωδια στο χερι; Ποντίκι ναι και μάλιστα δυο φορές (ένα ασύρματο και ένα ενσύρματο M$). To αντίστοιχο ποντίκι στην πλαστική σκληρή συσκευασία με οδηγίες και cd είχε 30% ακριβότερα. Δεν εχεις αγοράσει ποτέ bulk δίσκο ή bulk συσκευή dvd/cd ; (στη μη ηλεκτροστατική ζελατίνα)
Rooters Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Μια απορία, γιατί έβλεπα στο plaisio που έλεγε συσκευασία bulk και δεν ήξερα τί είναι ... Δεν μπορεί να μπεί στις χύμα αυτές συσκευασίες μεταχειρισμένο προιόν ενώ πωλείται για καινούργιο...;;
Rooters Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Μια απορία, γιατί έβλεπα στο plaisio που έλεγε συσκευασία bulk και δεν ήξερα τί είναι ... Δεν μπορεί να μπεί στις χύμα αυτές συσκευασίες μεταχειρισμένο προιόν ενώ πωλείται για καινούργιο...;;
Antretng Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δεν εχω δει ποτε φορτιστη κινητου σε bulk μορφη. Οι αντιστοιχες bulk συσκευασιες στους υπολογιστες υπαρχουν γιατι συνοδευονται (υποτιθεται) απο το εγχειριδιο του υπολογιστη που καλυπτει και το πληκτρολογιο και το ποντικι, συσκευασμενο με τα καφε κουτια. Η μηπως εχεις αγορασει ποτε σου πληκτρολογιο η ποντικη με τα καλωδια στο χερι; Ακριβώς!!! Τη κόστος να γλιτώσεις από το πλαστικό περίβλημα; Δεν είναι ότι γλιτώνουν βίδες, cd, καλώδια βιβλιαράκι κλπ. Μια απορία, γιατί έβλεπα στο plaisio που έλεγε συσκευασία bulk και δεν ήξερα τί είναι ... Δεν μπορεί να μπεί στις χύμα αυτές συσκευασίες μεταχειρισμένο προιόν ενώ πωλείται για καινούργιο...;; Και αυτη ακριβώς είναι η απορία μου. Δεν θα μπορούσε να ειναι πχ απο αντικατάσταση; Άλλωστε πως γνωρίζω αν αυτλό το προϊόν πληρεί κάποιος προδιαγραφές και δεν θα χω προβλήματα στο μέλλον; απο την στιγμη που το δεχτηκε οπως ειναι και το αγορασε χωρις συσκευασια δεν μπορει να κανει τιποτα. αντε στην καλυτερη να μπλεξει με το Συνταγμα και να το πας πισω με την δικαιολογια οτι δεν σε ικανοποιει και να παρεις τα λεφτα σου πισω Από τη στιγμή που δεν έχουν περάσει 14 μέρες μπορώ να το στείλω πίσω.
metmat Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Η επιστροφή μέσα σε 14 μέρες ισχύει μόνο για την αγορά από ίντερνετ και γενικότερα για αγορά εξ' αποστάσεως. Σε περίπτωση που το αγοράσει κάποιος απευθείας από το φυσικό κατάστημα δεν υπάρχει δικαίωμα υπαναχώρησης. Αυτό γίνεται μόνο αν το προϊόν είναι ελαττωματικό.
Moderators stormrain Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Ακριβώς!!! Τη κόστος να γλιτώσεις από το πλαστικό περίβλημα; Δεν είναι ότι γλιτώνουν βίδες, cd, καλώδια βιβλιαράκι κλπ. Σε μαζικες παραγωγες? Η εταιρεια παραγωγης μπορει να γλιτωσει αρκετα.
Antretng Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Η επιστροφή μέσα σε 14 μέρες ισχύει μόνο για την αγορά από ίντερνετ και γενικότερα για αγορά εξ' αποστάσεως. Σε περίπτωση που το αγοράσει κάποιος απευθείας από το φυσικό κατάστημα δεν υπάρχει δικαίωμα υπαναχώρησης. Αυτό γίνεται μόνο αν το προϊόν είναι ελαττωματικό. Κάνεις λάθος. Έχω επιστρεψει ουκ ολίγες φορές προϊόν που αγόρασα απο φυσικό κατάστημα (πχ εκτυπωτής και ανεμιστηράκι στο πλαίσιο, οθόνη και ποντίκι στο media market) Σε μαζικες παραγωγες? Η εταιρεια παραγωγης μπορει να γλιτωσει αρκετα. Όταν καλώδιο το ίδιο κάνει κάπου 5 με 10 ευρώ πως μπορεί να γλιτώσει 4 με 5 ευρώ; Αν ήταν έτσι όπως το λες τότε το φτηνότερο προϊόν (όχι μόνο ηλεκτρονικό) σε συσκευασία θα είχε παραπάνω από 4-5 ευρώ (κάτι το οποίο δεν ισχύει). Σκέψου λίγο τι λες. Μην επιμένεις. Και η μαζική παραγωγή δεν έχει να κάνει τόσο καθώς μιλάμε για marginal cost (κόστος ανα επί πρόσθετη μονάδα) και όχι fixed cost (κόστος εγκαταστάσεων όπου προφανώς όσο μεγαλύτερη η παραγωγή τόσο καλύτερα). Ή πιο απλα, πιστεύεις πραγματικά ότι το πλαστικο ή χαρτόνι έχει κόστος 5 ευρώ; Αυτό που λες ισχύει συνήθως σε dvd-rom, hdd κλπ όπου εκτός από συσκευασία γλιτώνουν βίδες, καλώδια, βιλιαρακι, cd κλπ
Moderators stormrain Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Κάνεις λάθος. Έχω επιστρεψει ουκ ολίγες φορές προϊόν που αγόρασα απο φυσικό κατάστημα (πχ εκτυπωτής και ανεμιστηράκι στο πλαίσιο, οθόνη και ποντίκι στο media market) Όταν καλώδιο το ίδιο κάνει κάπου 5 με 10 ευρώ πως μπορεί να γλιτώσει 4 με 5 ευρώ; Αν ήταν έτσι όπως το λες τότε το φτηνότερο προϊόν (όχι μόνο ηλεκτρονικό) σε συσκευασία θα είχε παραπάνω από 4-5 ευρώ (κάτι το οποίο δεν ισχύει). Σκέψου λίγο τι λες. Μην επιμένεις. Και η μαζική παραγωγή δεν έχει να κάνει τόσο καθώς μιλάμε για marginal cost (κόστος ανα επί πρόσθετη μονάδα) και όχι fixed cost (κόστος εγκαταστάσεων όπου προφανώς όσο μεγαλύτερη η παραγωγή τόσο καλύτερα). Ή πιο απλα, πιστεύεις πραγματικά ότι το πλαστικο ή χαρτόνι έχει κόστος 5 ευρώ; Αυτό που λες ισχύει συνήθως σε dvd-rom, hdd κλπ όπου εκτός από συσκευασία γλιτώνουν βίδες, καλώδια, βιλιαρακι, cd κλπ Μα εγω δεν ειπα πως μπορει να γλιτωσει 4 με 5 ευρω. Διαβασα αυτο "Τη κόστος να γλιτώσεις από το πλαστικό περίβλημα; Δεν είναι ότι γλιτώνουν βίδες, cd, καλώδια βιβλιαράκι κλπ." και απαντησα πως οταν ειναι μαζικη η παραγωγη ακομα και τα 20 cent ειναι μεγαλο κερδος. Απο την πλευρα της εταιρειας παραγωγης εννοω.
Antretng Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 My bad φίλε, μπερδεύτηκα με αυτό το post Παιδιά ήταν η λεγόμενη bulk συσκευασία. Με τον ίδιο τρόπο πωλούνται πολλά είδη (ποντίκια, σκληροί δίσκοι, dvdrom, κλπ). Για ένα φορτιστή (που σιγά τις οδηγίες που θέλει - βάλε ή βγάλε το απο την πρίζα) προτιμώ να πληρώσω 4-5 ευρώ λιγότερο, παρά να μου το δώσουν με μια ωραία συσκευασία με κουτάκια, ζελατίνες και χαρτούρα. Ναι έχεις δίκιο, κάποιο κόστος το γλιτώνουν. Αλλά και πάλι πιστεύω πως συνήθως το αποφευγουν γιατί δίνει εικονα σαν αυτή που αποκόμισα... θα γλιτώσουν ναι μεν 20 λεπτά ανα μονάδα αλλά αν μειωθεί η ζήτηση κατα ένα ευλογο ποσοστό τότε μάλλον θα μειώσουν τα κέρδη.
isay Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Έχεις αγοράσει φορτιστή για nokia/se/κλπ απο επίσημη αντιπροσωπία; Χρεώνουν τουλάχιστον 25 ευρώ για ένα απλό μετασχηματιστή και ένα ολοκληρωμένο ελέγχου τάσης (κόστος παραγωγής ΟΛΑ ΜΑΖΙ κάτω των 3 ευρώ). Απο το να μου το δώσουν σε μια ωραία πλαστική συσκευασία με εκείνο το σκληρό να κόψεις πλαστικό, προτιμώ να πληρώσω 15 ευρώ και να το πάρω «χύμα», οπότε να το κέρδος των 4-5 ευρώ. Άλλο παράδειγμα. Ασύρματο ποντίκι m$ κόστος με πλαστική συσκευασία, manual και θήκη 16 ευρώ. Το ίδιο ποντίκι OEM/bulk δηλαδή απο σακουλα το πήρα απο διπλανό μαγαζι 10 ευρώ. Δεν πιάνω περιπτώσεις για boxed σκληρούς δίσκους και dvd-rom γιατί τα 4-5 ευρώ θα γίνουν 20+. Κατά περίπτωση οι bulk συσκευασίες συμφέρουν πάρα πολύ. Για το αν κάτι ειναι μεταχειρισμένο/αντικατάσταση και πωλείται ως καινούργιο υπάρχουν σημεία που ο καταναλωτής ΟΦΕΙΛΕΙ να ελέγξει πριν αγοράσει και εδω έγκειται η καταναλωτική συνείδηση. Ενδεικτικά : μικροφθορές, ποσότητα. Για το ποντίκι που ανέφερα πριν είδα με τα ματια μου τη διαφανή σακούλα που ειχε τουλάχιστον 10 ποντίκια και όλα ολοκαίνουργια. Ομοίως ο αδερφός του topic starter όφειλε να εξετάσει το είδος και αν δεν ήταν ικανοποιημένος (ή δεν είχε την ανάλογη εμπειρία) να ζητήσει boxed ή να αρνηθεί την αγορά. O topic starter προφανώς στερούμενος εμπειρίας ρώτησε αν έπρεπε να του δώσουν bulk ή όχι και πήρε απαντήσεις οτι στην αγορά φορτιστών υφίσταται το bulk (αλλο αν μετά εκτροχιάσαμε την συζήτηση). Μια και αναφέρθηκε και το θέμα ζελατίνας ή συσκευασίας. Η nokia (π.χ.) παράγει 2 εκατομμύρια φορτιστές μοντελου ΧΖ. Αν απο τη συσκευασία κερδίσει 2 λεπτά ανα τεμάχιο, έχει άμεσο κέρδος 40000 ευρώ.
Antretng Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Isay μην επιμένεις. Δεν είπα ποτέ ότι ήταν official!!! Αν είναι έτσι τότε να ζητάω και bulk τσίχλες να μου κόβουν 5 ευρώ. Hey, wait a minute... οι τσίχλες δεν κάνουν πάνω απο 1.5 ευρώ!!! Θα μου δώσουν και λεφτά!!! Πέραν του χαβαλέ, άντε να γλιτώσεις το πολύ 1 ευρώ και αυτό λόγο των μειωμένων logistics εξόδων (αποθήκευση). Όταν συγκρίνεις διαφορετικά μαγαζιά, δεν είναι αντικειμενικό μέτρο σύγκρισης γιατί στοιχεία όπως residual elasticity, firm's costs κλπ μπορεί να διαφέρουν.... η τιμή του προϊόντος δεν επηρεάζεται μόνο απο την upstream επιχείρηση!!! Όσον αφορά το τελευταίο που λες, δεν λαμβάνεις υπόψιν σου την ενδεχόμενη επιρροή στη ζήτηση. Ειδικά όταν μιλάμε για μη official προϊόντα (όπως στη περίπτωσή μου) τότε σίγουρα κάποιους θα τους επηρεάσει αρνητικά και ενδεχομένως να μην το αγοράσουν. Άρα τα 2 λεπτά μειωμένο μέσο κόστος δεν σημαίνει απαραίτητα και αυξημένο συνολικό κέρδος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.