Jimzbam Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα, Το αρχείο ohci1394.sys που βρίσκεται στο C:/Windows/system32/drivers είναι κατεστραμμένο και δεν μπορώ να κάνω format τον Η/Υ.Ανοιξα το αρχείο αυτό με σημειωματάρειο και δείχνει αυτούς τους χαρακτήρες! Πέρα από αυτό έχω κάνει κάποια λάθη. Το αρχείο αυτό πρέπει να καταστράφηκε απο antivirus. Επίσης είχα αλλάξει τις ρυθμίσεις των γλώσσεων και πλέον δεν βλέπω ελληνικά .Βλέπω χαρακτήρες τύπου ?????a???? σε paths και σε μερικά προγράμματα(ρύθμιση ήχου windows,winRAR,ρυθμίσεις Nvidia) και δεν λειτουργούν τα paths όπως (τα έγγραφα μου). Προγράμματα όπως το wmp δεν ανοίγουν. Χρησιμοποιώ windows XP home.Έχω σώσει όλα τα αρχεία σε εξωτερικό. Το κακό είναι ότι ούτε format δεν μπορώ να κάνω γιατί μου γράφει: Το αρχείο ohci1394.sys είναι κατεστραμμένο. Μακάρι να υπάρχει λύση.
chesty Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα, Το αρχείο ohci1394.sys που βρίσκεται στο C:/Windows/system32/drivers είναι κατεστραμμένο και δεν μπορώ να κάνω format τον Η/Υ.Ανοιξα το αρχείο αυτό με σημειωματάρειο και δείχνει αυτούς τους χαρακτήρες! Πέρα από αυτό έχω κάνει κάποια λάθη. Το αρχείο αυτό πρέπει να καταστράφηκε απο antivirus. Επίσης είχα αλλάξει τις ρυθμίσεις των γλώσσεων και πλέον δεν βλέπω ελληνικά .Βλέπω χαρακτήρες τύπου ?????a???? σε paths και σε μερικά προγράμματα(ρύθμιση ήχου windows,winRAR,ρυθμίσεις Nvidia) και δεν λειτουργούν τα paths όπως (τα έγγραφα μου). Προγράμματα όπως το wmp δεν ανοίγουν. Χρησιμοποιώ windows XP home.Έχω σώσει όλα τα αρχεία σε εξωτερικό. Το κακό είναι ότι ούτε format δεν μπορώ να κάνω γιατί μου γράφει: Το αρχείο ohci1394.sys είναι κατεστραμμένο. Μακάρι να υπάρχει λύση. Καλησπερα και καλως ηλθες. Αρκετα δεν μπορω να καταλαβω απο το post σου αλλα παμε παρακατω . Το αρχειο που ειναι κατεστραμμενο αποτελει μερος του driver για το Firewire. Ψαξε στο cd σου των windows με αυτο το ονομα : ochi1394.sy_ η ohci1394.sys και αφου το βρεις καντο επικολληση στο \system32\drivers. θα προχωρησει η εγκαταση (επανεγκατασταση) η θα σου βγαλει και αλλα κατεστραμμενα αρχεια? ΥΓ : Important: Some malware camouflage themselves as ohci1394.sys, particularly if they are located in c:\windows or c:\windows\system32 folder. Thus check the ohci1394.sys process on your pc whether it is pest
TheELF Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Πρώτα από όλα δεν μπορώ να καταλάβω από πού πας να κάνεις εγκατάσταση,για να έχει χαλασμένα αρχεία προφανώς από τον σκληρό δίσκο,αλλά αφού την "έφαγες" από ιό δεν έβαλες μυαλό ακόμα;; Πρέπει να κάνεις καθαρή εγκατάσταση ξεκινώντας τον υπολογιστή από CD εγκατάστασης και φορμάροντας ολοκληρωτικά τον δίσκο.
chesty Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Πρώτα από όλα δεν μπορώ να καταλάβω από πού πας να κάνεις εγκατάσταση,για να έχει χαλασμένα αρχεία προφανώς από τον σκληρό δίσκο,αλλά αφού την "έφαγες" από ιό δεν έβαλες μυαλό ακόμα;; Πρέπει να κάνεις καθαρή εγκατάσταση ξεκινώντας τον υπολογιστή από CD εγκατάστασης και φορμάροντας ολοκληρωτικά τον δίσκο. Μπηκες κατευθειαν στο ζουμι Εγω του το ξεκινησα πιο απαλα...
TheELF Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Μπηκες κατευθειαν στο ζουμι Εγω του το ξεκινησα πιο απαλα... Ποια απαλά;εδώ πάει να κάνει εγκατάσταση από κάπου όπου έχει χτυπήσει ιός, και αν έχει και άλλους που δεν τους βρήκε το anti-virus; Εδώ θέλει τσεκούρι αλλιώς θα ψάχνεται για πολύ ακόμα.
Jimzbam Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Από το δίσκο των Windows (cd program) πήγα να κάνω φορματ. Με στεματάει Ακριβώς στην αρχή που λέει: "Πατήστε ένα πλήκτρο για να συνεχίσετε". edit: Δεν ξέρω αν πετυχαίνει αυτός ο τρόπος αλλά έβγαλα εντελώς το σκληρό τον προηγούμενο και έβαλα έναν παλιό μετά απο διαμόρφωση και πάλι το ίδιο συνέβει.
TheELF Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Από το δίσκο των Windows (cd program) πήγα να κάνω φορματ. Τι; Αν στο cd γράφει πάνω cd program τότε δεν είναι το cd των Windows. edit: Δεν ξέρω αν πετυχαίνει αυτός ο τρόπος αλλά έβγαλα εντελώς το σκληρό τον προηγούμενο και έβαλα έναν παλιό μετά απο διαμόρφωση και πάλι το ίδιο συνέβει. Τι ακριβώς έκανες;μετά απο διαμόρφωση ποιου δίσκου; Αν το cd δεν είναι των windows δεν έχει και σημασία.
micos000 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Πρώτα πες μας αν έχεις laptopo ή desktop. Μετά δες στην υπογραφή μου, έχω λινκ με αναλυτικά βήματα για format και εγκατάσταση windows xp. Το σωστό στήσιμο γίνεται με εκκίνηση του υπολογιστή από το cd/dvd και όχι μέσα από το λειτουργικό. Στους laptop συνήθως οι κατασκευαστές δίνουν ένα ή δύο δισκάκια. Αν είναι δύο, το ένα έχει το λειτουργικό και το δεύτερο έχει προγράμματα και drivers. Αν είναι ένα μπορεί να λέει recover ή restore disk. Αυτό είναι το λειτουργικό μαζί με τους drivers. Για desktop το δισκάκι πρέπει να λέει windows xp και να έχει μέσα έναν φάκελο με το όνομα i386. Έχει κάτι τέτοιο το δικό σου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.