Vasilis 07 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Εδώ και 2 μέρες ο δίσκος (μετά από low level format) δεν εμφάνιζε κανένα πρόβλημα. Σήμερα κατά την διάρκεια ελέγχου με το HD sentinel εμφάνισε 25 weak sectors. Αν τον πάω για RMA (eshop) τί μπορώ να απαιτήσω με βάση το γεγονός ότι η αγορά έγινε πρίν από 15 μέρες ?
Sadako Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Χμμμ.. Χτες μου έρχεται ο καινούριος σκληρός (προχτές μου στέλνει η Amazon e-mail ότι παρέλαβε στον σκληρό με τα bad sectors που τους έστειλα και ότι μου έκανε κατάθεση για τα μεταφορικά που πλήρωσα ).. Βάζω λοιπόν το βράδυ τον καινούριο σκληρό, περνάω για καλό και για κακό το firmware update (παρόλο που είχε ημερομηνία μετά του 1/1/2011) και τρέχω το ESTool. Ξυπνάω το πρωί, και το βλέπω κολλημένο κάπου στο 86%, και να βγάζει error LBA 0.. Αυτό το μηδέν είναι που μου κάνει εντύπωση. Δηλαδή πέραν του ότι πρέπει να είμαι απίστευτα γκαντέμης για να έχει και ο δεύτερος σκληρός πρόβλημα, ξεκινάει το surface test το βλέπω να προχωράει για κάποια ώρα και μετά από πόσες ώρες δεν ξέρω κολλάει στο LBA ΜΗΔΕΝ?!?!?!?!? Άλλαξα το sata cable για παν ενδεχόμενο, αλλά δεν ξέρω πώς αλλιώς να ελέγξω τον σκληρό πριν αρχίσω να τον γεμίζω.. Το HD Tune Pro δεν μπορώ να το βάλω πάλι, έχει λήξει η trial period, το Hard Disk Sentinel το θεωρώ αναξιόπιστο ως προς το surface test. Είχα δοκιμάσει με έναν εξωτερικό σκληρό που είχα πάρει κάποια στιγμή και μου έβγαζε του κ@λου τα errors στο initialization του test. Αφού αναγκάστηκα να το κλείσω. Τρέχω στο καπάκι το HD Tune Pro σε εκείνο τον σκληρό και ολοκληρώνει το surface scan χωρίς κανένα σφάλμα..
Sadako Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Σκ@τ@... Και ο δεύτερος δίσκος πρόβλημα.. Τεστάρω τώρα με HD Tune Pro, έχει ήδη βρει κάτι bad sectors, ενώ τώρα ψάχνει σαν την κότα, με 16.2MB/sec.. Αν δεν έχει κολλήσει δηλαδή, γιατί βλέπω είναι αρκετή ώρα στα ίδια.. Και το S.M.A.R.T δείχνει 18 weak sectors and counting (και Health στο 89%). Όταν ξεκίνησε βέβαια το τεστ ήταν μόλις 2 οι weak sectors.. Οπότε δεν ξέρω πού θα σταματήσει.. Υπάρχει περίπτωση να φταίει τίποτα άλλο ρε γμτ; Πέρα από το πώς μπορεί να τους πετάνε στο ταχυδρομείο.. Άλλαξα το sata cable, το έβαλα και σε διαφορετικό slot στην μητρική. Θερμοκρασίες υψηλές δεν ανεβάζει.. Τώρα δηλαδή που κάνει surface test εδώ και 5 ώρες κοντά και είναι στους 35 βαθμούς.. βαθμούς λιγότερο από τους άλλους 2 σκληρούς μου.. Μου φαίνεται θα ζητήσω refund από το Amazon. Δεν ξέρω βέβαια αν γίνεται τώρα, γιατί η αρχική αγορά είχε γίνει πριν λίγους μήνες.. Κι αν είναι, ίσως τον πάρω (αυτόν ή κάποιον άλλο, δεν ξέρω) από το Visionstudio. Κι εκεί στα 70 ευρώ τον έχει πάει τον Samsung, όσο τον είχα πάρει και από το Amazon..
Vasilis 07 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Το δικό μου "σήριαλ" συνεχίζεται. Από τις 12 τον έχω βάλει σε άλλο PC και τρέχω ESTOOL301v. Από τις 16:10 (πριν μια ώρα δηλ.) έχει κολλήσει στο 62,884% και γράφει LBA error 2456903000. O δίσκος είναι γεμάτος κατά το ήμισυ και πριν του βάλω αρχεία του είχα κάνει Low level format με το οποίο εξαφανίστηκαν τα weak sectors. Ακούω γνώμες τί να κάνω ?
antonl Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Τρέξε αυτό. Αν σου πει ότι έχει πρόβλημα ο δίσκος, θα πρέπει να το αναθεωρήσεις: [...] Και ότι έλεγα να μην μπλέξω με e-shop RMA Sorry, στραβωμάρα, πήρα να διαβάζω τα posts σου από τα παλιότερα και δεν πρόσεξα πως έκανες ήδη αυτό που προτείνω. Οπότε...
Vasilis 07 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Είχε κολλήσει και αναγκάστικα και έκανα restart. Έτρεξα πάλι το διαγνωστικό της Samsung αλλά έκανα skip το "read extended surface" (εκεί κολλάει). Σε 2' είχε τελειώσει τον έλεγχο χωρίς σφάλματα αλλά όπως είπα ένα τεστ το παρέλειψα. Τώρα θα του τρέξω HD tune.
gruser Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 πρωτον γιατι δε τους στελνετε πισω? δευτερον γιατι τρεχετε τοσα τεστ απο την αρχη? estools,low level format κλπ και γω ετσι εκανα τη πρωτη φορα και τα παιξε ο σκληρος και τον εστειλα πισω..στο δευτερο δεν εκανα ουτε ενα τεστ και ακομα τον εχω.
Vasilis 07 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 πρωτον γιατι δε τους στελνετε πισω? δευτερον γιατι τρεχετε τοσα τεστ απο την αρχη? estools,low level format κλπ και γω ετσι εκανα τη πρωτη φορα και τα παιξε ο σκληρος και τον εστειλα πισω..στο δευτερο δεν εκανα ουτε ενα τεστ και ακομα τον εχω. Προσωπικά έτρεξα estools και low level format όταν ο δίσκος μετά από μια εβδομάδα λειτουργίας (και ουσιαστικά με μηδενικές εγγραφές) εμφάνισε πρόβλημα. Αν είναι να πάθει κάτι θα το πάθει ο δίσκος, το να μην του κάνεις έλεγχο δεν είναι και η καλύτερη λύση. Ο δικός μου μετά από low level format δεν εμφανίζει κανένα πρόβλημα (όσο δεν του κάνεις έλεγχο) αυτό όμως δεν σημαίνει πώς ο δίσκος είναι οκ!
dreaming123 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Παιδιά υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτού http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0042SGDVG/ref=oss_product που είναι και στο αρχικό πόστ και έχω πάρει 2 τεμάχια με το http://www.amazon.co.uk/Samsung-HD204UI-5400rpm-Internal-Drive/dp/B0047O53K2/ref=pd_cp_computers_2 γιατι όταν τα βάζω στο καλάθι μου βγάζει οτι είναι το ίδιο προιόν... Αλλά το πρώτο δεν υπα΄ρχει στο amazon και προτιμώ να το πάρω απο εκεί και ο δέυτερος είναι απο το amazon αλλά δεν γράφει για 3 χρόνια εγγύηση... Και για να μην ανοίγω άλλο θέμα οι wd έχουν 3 χρόνια εγγύηση η όχι γιατι βλέπω να το αναφέρουν σαν έξτρα.... Ευχαριστώ!
dreaming123 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Aπο τι διάβασα στη 33 σελίδα το κάνει το Amazon να βάζει προιόν με <διαφορετική> ονομασία... Οπότε ισχύουν τα 3 χρόνια εγγύηση στο http://www.amazon.co.uk/Samsung-HD204UI-5400rpm-Internal-Drive/dp/B0047O53K2/ref=pd_cp_computers_2 ωστε να το παραγγείλω?
DownUNDERground Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Επαναφέρω το θέμα, γιατί εγώ έχω έναν, είμαι ευχαριστημένος, αλλά γέμισε και θέλω να πάρω δεύτερο. Τρελλή έλλειψη στην αγορά όμως;Τί γίνεται;
akisk Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Και εγώ είχα το ίδιο "πρόβλημα" και το έλυσα παίρνοντας έναν Seagate 2TB Barracuda LP ST2000DL003 SATA III 5900rpm 64MB. Είναι πιο αθόρυβος από τον Samsung. Benchmark δεν ετρεξα για να τεστάρω επιδόσεις..
DownUNDERground Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Εμένα στους HDD σκληρούς με ενδιαφέρει η αξιοπιστία μόνο βασικά.Κοινώς, να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες πιθανότητες να μου σκάσει.Βέβαια αυτό δεν στο εξασφαλίζει ποτέ και τίποτα 100%, απλά κοιτάω να πάρω όποιο μοντέλο έχει τις λιγότερες αρνητικές κριτικές πάνω σ' αυτόν τον τομέα στο ίντερνετ. Από αυτή την άποψη το έψαξες καθόλου;Αν ναι, τί βρήκες;
akisk Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Από αυτή την άποψη δεν το έψαξα και πολύ γιατί έτσι και αλλιώς ανά 2-3 χρόνια ανανεώνω τους δίσκους μου. Όπως είπες και εσύ, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος 100% με καμία μάρκα. Πάντα backup τα αναντικατάστατα αρχεία και συχνή ανανέωση των αποθηκευτικών μέσων.
DownUNDERground Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Και ξαφνικά... στο θεό οι τιμές του σκληρού: http://www.skroutz.gr/s/282326/Samsung-EcoGreen-F4-2TB.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα