Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις παρήγγειλα κι άλλους δύο από Amazon.

Τιμή 56 λίρες Αγγλίας, 64 περίπου ευρώ. Δεν είναι και άσχημα για 2TB...

• Απαντ. 446
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Και εμένα σήμερα μου ήρθε ένας, που τον παρήγγειλα την Πέμπτη. Πέρασα και to patch. Υπάρχει κάποιος τρόπος να επιβεβαιώσω ότι όντως το patch έχει εγκατασταθεί, για να αρχίσω να τον γεμίζω με αρχεία;

Δημοσ.

Και εμένα σήμερα μου ήρθε ένας, που τον παρήγγειλα την Πέμπτη. Πέρασα και to patch. Υπάρχει κάποιος τρόπος να επιβεβαιώσω ότι όντως το patch έχει εγκατασταθεί, για να αρχίσω να τον γεμίζω με αρχεία;

Πιο patch λες,μηπως εννοεις το firmware?Βαλε το crystaldiskinfo και θα δεις πιο firmware εχει εγκατεστημενο ο σκληρος.

Δημοσ.

Έχω και εγώ έναν τέτοιο δίσκο, δεν τον έχω συνδέσει ακόμα. Λέει επάνω ότι είναι παρτίδα Μάρτιος του 2011. Πρέπει να περάσω το καινούργιο firmware; Κάπου διάβασα ότι οι δίσκοι μετά τον Δεκέμβρη του 2010 δεν χρειάζονται update.

Έχω και έναν F3 1tb, τα ίδια και αυτός. Και εκεί update;

Πιο patch λες,μηπως εννοεις το firmware?Βαλε το crystaldiskinfo και θα δεις πιο firmware εχει εγκατεστημενο ο σκληρος.

Νομίζω φαίνεται ακριβώς ίδιο το firmware οπότε δεν έχει νόημα να το κοιτάξεις.

Δημοσ.

Ναι, στο firmware αναφέρθηκα, το οποίο παρέμεινε ίδιο, σύμφωνα με το HD Tune. Μου έβγαλε βέβαια μήνυμα πως η εγκατάσταση του patch ήταν επιτυχής μόλις το πέρασα. Ο χρόνος θα δείξει...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς σχετικά με την πολιτική του Amazon για αντικατάσταση σκληρού (πέραν του ορίου των 30 ημερών) λόγω bad sectors; Πρέπει να έχει από κάποιο αριθμό bad sectors και πάνω; Το Hard Disk Sentinel μου'χει βγαλει Health: 52% και λέει

There are 124 weak sectors found on the disk surface

Backup έχω ήδη κάνει, αλλά σκέφτομαι την όλη διαδικασία, μέχρι να μου'ρθει ο καινούριος, να φτάσει ο δικός μου κλπ...

Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς σχετικά με την πολιτική του Amazon για αντικατάσταση σκληρού (πέραν του ορίου των 30 ημερών) λόγω bad sectors; Πρέπει να έχει από κάποιο αριθμό bad sectors και πάνω; Το Hard Disk Sentinel μου'χει βγαλει Health: 52% και λέει

There are 124 weak sectors found on the disk surface

Backup έχω ήδη κάνει, αλλά σκέφτομαι την όλη διαδικασία, μέχρι να μου'ρθει ο καινούριος, να φτάσει ο δικός μου κλπ...

Ο καθε κατασκευαστης εχει το δικο του διαγνωστικο προγραμμα.Κατεβασε το απο το site της εταιρειας,τρεξτο και αν σου πει αυτο οτι ο δισκος ειναι οκ τοτε τον κρατας (τα δεδομενα εννοειτε backup και αλλου).Αν το προγραμμα σου πει οτι ο δισκος ειναι για αλλαγη τοτε τον στελνεις πισω Amazon.

Δημοσ.

Κατέβασα το ESTool από το επίσημο site της Samsung και το έτρεξα, βρήκε όντως bad sectors, επισύναψα ένα screenshot..

Το θέμα είναι, ότι επικοινώνησα με την Amazon και μου έκαναν λίγο τον κινέζο. Του στυλ "επικοινωνήστε με την Samsung μήπως είναι ένα γνωστό θέμα και μπορεί να λυθεί και μέσω τηλεφώνου ή θα σας βοηθήσουν αυτοί με κάποια επισκευή ή αντικατάσταση" και τέτοια χαζά. Δεν κατάλαβα όμως, γιατί εγώ να μπλέξω με την επίσημη αντιπροσωπεία της Samsung; Η εγγύηση από την Amazon δεν είναι; Αυτοί δεν είναι που πρέπει να μου στείλουν καινούριο και να τους στείλω εγώ αυτόν;

Αυτό που φοβάμαι βασικά, είναι μην τον στείλω εγώ, δεν τον αναγνωρίσουν και μου χρεώσουν ταχυδρομικά και για αυτά που έδωσα εγώ αλλά και επειδή θα μου τον ξαναστείλουν πίσω..

EDIT: Εκτός βέβαια αν με συμφέρει να τον στείλω στην Samsung και μου έρθει με καλύτερη συσκευασία, πιο γρήγορα κλπ..

Τελικά μόλις τώρα μου έστειλαν e-mail ότι μου έστειλαν καινούριο, απλά πρέπει εντός 30 ημερών να έχουν πάρει τον ελαττωματικό που θα τους στείλω..

post-63530-0-97355600-1307356272_thumb.jpg

Δημοσ.

Ισχύει τελικά ότι δίσκοι παρτίδας μετά τον 12.2010 είναι ΟΚ και δεν χρειάζονται το firmware;

Καμία απάντηση σε αυτό παίδες?!

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω τί συμβαίνει :mad: Τις τελευταίες μέρες ο δίσκος πότε εμφανίζει weak sectors και πότε όχι, προχθές έδειχνε 7. Και ότι έλεγα να μην μπλέξω με e-shop RMA :cry:

post-135814-0-90030900-1307631383_thumb.png

Δημοσ.

Με το ESTool το έλεγξες;

Ξεκίνησα τον έλεγχο το πρωί και πρίν από λίγο που γύρισα ήταν στο 66,84%. Πρέπει να είχε κολλήσει και είχε εμφανίσει ένα κατεβατό LBA error. Είχα βγάλει όλους τους σκληρούς αλλά ξέχασα να γυρίσω από ACHI σε ΙDE (δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο στον έλεγχο). Αύριο κλείνει 15 μέρες από τότε που τον πήρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...