Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 446
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Λοιπόν.. Ακούστε τι παίχτηκε..

Κατ'αρχάς το firmware update ΔΕΝ το είχα κάνει (βαριόμουν την διαδικασία, άσχετα αν μουντζώνω τον εαυτό μου τώρα)..

Δούλευε κανονικά ο σκληρός, από τα 2ΤΒ έχουν μείνει ελεύθερα κάπου 380GB, και ξαφνικά σήμερα, πάω να αποσυμπιέσω ένα μεγάλο αρχείο rar που είχα κατεβάσει (κάπου 5μιση GB) και βλέπω να σκαλώνει σε κάποια φάση.. Μου πετάει και ένα cyclic redundancy error το winrar και σκέφτομαι "τα πιάσαμε τα λεφτά μας".. Κάνω λοιπόν το firmware update και βάζω το HDTune Pro με ένα error scan και μου βρίσκει κάπου 450MB error (είχε φτάσει κάπου στο 90% και μετά με πέταξε έξω, χωρίς μήνυμα χωρίς τίποτα, αλλά αυτό ίσως ήταν επειδή ήταν portable η έκδοση του προγράμματος, μιας και τώρα που το ανοίγω, μετά από λίγη ώρα με πετάει χωρίς μήμυμα).. Και τώρα που ανοίγω το HDTune, στο health tab όλα είναι ok, ΕΚΤΟΣ ΟΜΩΣ από ένα που λέει

(C5) Current Pending Sector που το έχει στο warning, ενώ στην στήλη data έχει "124" και στο status λέει warning.

Με ένα googlάρισμα είδα πως αυτό αντιστοιχεί σε unstable sectors. Το θέμα είναι τι συμβαίνει στην περίπτωση μου..

Εννοώ, αν αυτό οφειλόταν στο ότι δεν είχα περάσει το firmware και έλεγε για απώλεια δεδομένων, αυτό συνεπάγεται και physical βλάβη του δίσκου; Ή τώρα που έκανα το update αν κάποια στιγμή κάνω φορμάτ (quick) θα είναι οκ; Ή στην τελική είναι δείγμα πως ο δίσκος θα μου αφήσει χρόνους εντός ολίγου;

Τι να κάνω; Να τον επιστρέψω στο Amazon για να μου στείλουν καινούριο; Άσε που για να το κάνω αυτό θα πρέπει πρώτα να πάρω ό,τι έχω εκεί μέσα γιατί κάποια θα τα χρειαστώ σίγουρα στο ενδιάμεσο.. Και είναι ΠΟΛΛΑ..

Δημοσ.

πω φίλε σε καταλαβαίνω.. πίκρα!! εμένα ο 1tb F3 κάνει κάτι περίεργα γκρού γκρού και δεν ξέρω αν θα μου κάνει ''νερα'' :/

Δημοσ.

πω φίλε σε καταλαβαίνω.. πίκρα!! εμένα ο 1tb F3 κάνει κάτι περίεργα γκρού γκρού και δεν ξέρω αν θα μου κάνει ''νερα'' :/

Α μην αγχωνεσαι (δεν βαζω και το χερι μου στη φωτια),ετσι κανει και ο δικος μου.Απο οτι εχω καταλαβει οι Samsung ειναι αξιοπιστοι,οσο μπορει να ειναι ενας δισκος,αλλα φασαριοζικοι και με θερμοκρασιες.Ασε που μετα απο 6 μηνες μου εβγαλε bad sectors (ενταξει τον ταραξα και εγω στην εγγραφη βεβαια και weak ηταν αλλα οσο να ναι το ξενερωμα το εφαγα).

Δημοσ.

...Απο οτι εχω καταλαβει οι Samsung ειναι αξιοπιστοι,οσο μπορει να ειναι ενας δισκος,αλλα φασαριοζικοι και με θερμοκρασιες.

Είσαι σίγουρος για αυτά που λες; Γιατί εγώ έχω εδώ και αρκετό καιρό 2 Samsung spinpoint F3 οι οποίοι δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου και από θερμοκρασίες είναι δροσερότατοι.Μάλιστα σε hot-swap multibay που έχω μέσα 2 δίσκους F3 και έναν WD, όταν τους βγάζω και τους 3 μετά από αρκετή ώρα λειτουργίας, ο WD κυριολεκτικά ζεματάει και οι 2 Samsung είναι σαν να μην τους είχα βάλει σε λειτουργία ποτέ...Και να φανταστείς οτι έχω αφαιρέσει από το multibay τα 2 πίσω ανεμιστήρια...

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος για αυτά που λες; Γιατί εγώ έχω εδώ και αρκετό καιρό 2 Samsung spinpoint F3 οι οποίοι δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου και από θερμοκρασίες είναι δροσερότατοι.Μάλιστα σε hot-swap multibay που έχω μέσα 2 δίσκους F3 και έναν WD, όταν τους βγάζω και τους 3 μετά από αρκετή ώρα λειτουργίας, ο WD κυριολεκτικά ζεματάει και οι 2 Samsung είναι σαν να μην τους είχα βάλει σε λειτουργία ποτέ...Και να φανταστείς οτι έχω αφαιρέσει από το multibay τα 2 πίσω ανεμιστήρια...

Κοιτα,σε συγκριση με δυο Seagate που εχω ο spinpoint κανει εμφανως περισσοτερη φασαρια (βασικα το μοτερακι του στο spin up ακουγεται λιγο,η κεφαλη ειναι στα ιδια επιπεδα με των seagate) και ειναι μερικους βαθμους θερμοτερος.Τωρα για WD δεν εχω γνωμη.

Δημοσ.

Όταν τον πρωτοαγόρασα, συνηθισμένος από τις θερμοκρασίες του WD, όταν έβαλα το χέρι μου πάνω στον F3 νόμιζα οτι δεν τον σύνδεσα καθόλου ή οτι μου χάλασε μιας και ήταν κρύος...

Seagate είχα παλιά αλλά και αυτός σήκωνε θερμοκρασίες.Μήπως ο δικός σου είναι από καμια παρτίδα ελαττωματική; Δεν εξηγείται αλλιώς.Και θορυβώδης και ζεστός; Παράξενο....

Δημοσ.

Όταν τον πρωτοαγόρασα, συνηθισμένος από τις θερμοκρασίες του WD, όταν έβαλα το χέρι μου πάνω στον F3 νόμιζα οτι δεν τον σύνδεσα καθόλου ή οτι μου χάλασε μιας και ήταν κρύος...

Seagate είχα παλιά αλλά και αυτός σήκωνε θερμοκρασίες.Μήπως ο δικός σου είναι από καμια παρτίδα ελαττωματική; Δεν εξηγείται αλλιώς.Και θορυβώδης και ζεστός; Παράξενο....

Κοιτα να δεις,αυτη τη στιγμη που μιλαμε ο δισκος εχει 26 βαθμους θερμοκρασια.Ζεστος σε καμια περιπτωση δεν ειναι αλλα σε σχεση με το 22αρη που εχει ο ενας Seagate ειναι λιιιιγο χειροτερα.Δεν νομιζω να εχει προβλημα,απλα επειδη οπως ειπα σηκωνει 4-5 βαθμους περισσοτερο απο τους αλλους,γι' αυτο τους ειπα ζεστους.

Δημοσ.

Τουλάχιστον 6 βαθμούς λιγότερο μου δείχνει σε σχέση με τους άλλους WD που έχω στο PC! :-)

Τελικά το Firmware Update να το κάνουμε ή δεν είναι απαραίτητο; Επειδή έχω 1TB αρχεία μέσα τώρα

Δημοσ.

Εγώ στην θέση σου θα το'κανα.. Δεν επηρεάζει αν έχει αρχεία μέσα, δεν χάνεις τίποτα..

Εγώ τώρα μουντζώνω τον εαυτό μου μήπως επειδή δεν το έκανα μου έβγαλε εκείνα τα bad sectors..

Δημοσ.

Παιδιά 'ηρθαν τελικά!!!Αλλά δεν μπορώ να τους κάνω update....Κάνω boot usb αλλά τπτ....Κάνω boot cd με το nero βάζω και το αρχείο απο το samsung το F4EG.exe για να το τρέξω απο το dos αλλά τπτ....Kαμιά βοήθεια?

Eυχαριστώ!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...