Προς το περιεχόμενο

Τροποι για να μεινεις ξυπνιος..

arianos16

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ταμπάσκο. Μπόλικο. Αλήθεια, σε ξυπνάει απλώς θέλει συχνές επαναλήψεις. Νο1 λύση όταν με πιάνει νύστα στη δουλειά.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Από προσωπική εμπειρία, may or may not work on you:

Στα του καφέ. Γενικώς ό,τι καφέ πίνεις στην καθημερινότητά σου, το πρόβλημα είναι πως μετά από λίγο καιρό σταματάει να σε "πιάνει". Δοκίμασε να πιείς κάποιο άλλο είδος, chances are πως θα νοιώσεις αισθητά μεγαλύτερο kick. Ο φραπές δεν βοηθάει τόσο στο να σε κρατήσει ξύπνιο, ειδικά αν πίνεις δυο-τρείς κάθε μέρα. Πιές κανονικό καφέ (ελληνικό, εσπρέσο, γαλλικό κ.λπ.) συχνά και σε μικρή ποσότητα π.χ. ελληνικό ένα μικρό φλυτζανάκι κάθε 2 ώρες (works for me) ή μια κούπα κάθε 4.

ΜΗΝ καταλήξεις να'χεις πιεί δυο λίτρα καφέ μέχρι το πρωϊ. Αν τον σιχαθείς αντικατέστησε τον με ένα αναψυκτικό που περιέχει καφεϊνη ή μια κούπα τσάι. Εδώ θα βρείς πόση καφεϊνη περιέχουν τα πιο γνωστά ποτά και αναψυκτικά. Αν μπείς στον πειρασμό να δοκιμάσεις red-bull, ice-presso και λοιπές πανηγυριές, με μέτρο, αν νοιώσεις ξαφνική υπερένταση απλά σταμάτα να πίνεις. Το τσάι μπορεί να σε βοηθήσει να μείνεις ξύπνιος (καφεϊνη και θεοβρωμίνη ftw) αλλά αν έχεις συνηθίσει στον καφέ δεν θα καταλάβεις χριστούλη (χρόνια του πολλά κιόλας!). Το μηλο σε βοηθάει μεν να ξυπνήσεις, αλλά αν δεν κάνω λάθος δεν βοηθά τόσο στο να μείνεις ξύπνιος.

Κάνε ένα χλιαρό ή κρύο ντούς. Προφανώς αποκλείεται λόγω της εποχής αλλά γενικά βοηθάει. Το κρύο νερό κατεβάζει την θερμοκρασία του σώματος (έστω και στο ελάχιστο), όταν αυτή αργότερα αρχίζει να ανεβαίνει σε ξυπνάει (ύπνος και θερμοκρασία σώματος πάνε μαζί). Μην προσπαθήσεις να το υπερκαλύψεις και κάτσεις για ώρα σε κρύο περιβάλλον διότι αν η θερμοκρασία σου πέσει αρκετά και για μεγάλη διάρκεια θα ροχαλίζεις πρίν το καταλάβεις. Το θέμα είναι να πέσει ελάχιστα αλλά μετά να ανέβει στα κανονικά επίπεδα.

Αν πεινάσεις φάε κάτι ελαφρύ, μην γεμίσεις το στομάχι σου γιατί, guess what, θα νυστάξεις. Μπορείς να δοκιμάσεις και ελαφριά άσκηση. Όχι τίποτα έντονο, χαλαρό περπάτημα, βαράκια ή κάτι που να σε κουράσει ελάχιστα. Οτιδήποτε πιο έντονο και μετά θα νυστάξεις.

Άνοιξε τα φώτα στο δωμάτιό σου. Άκου έντονη μουσική (ffs όχι Dion ή Χατζηγιάννη). ΜΗΝ ξαπλώσεις και γενικώς μείνε σε εγρήγορση, παίξε κανα παιχνίδι, διάβασε καμιά μαλακία στο νετ, μπες msn/fb/irc και πιάσε την κουβέντα με κάποιον, βγές για περπάτημα (όχι οδήγηση, obviously) μπες wikipedia/youtube και πέσε θύμα του wikipedia effect, ξεκίνα κάποιο project/εργασία, απλά ΜΗΝ αφήσεις τον εαυτό σου να χαλαρώσει.

ΜΗΝ μπείς στον πειρασμό να πείς "οκ δεν την παλεύω, την πέφτω για δυο ώρες και ξυπνάω μετά". Είναι ό,τι χειρότερο, εκτός του οτι θα νοιώθεις ΧΑΛΙΑ μετά, δεν είναι σίγουρο το αν θα καταφέρεις να ξυπνήσεις. Το ιδανικό σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν τα γνωστά power naps. Έχοντας μια γενική επίγνωση των φάσεων του ύπνου σου θα μπορούσες να βάλεις ξυπνητήρι και να ξυπνήσεις -ακριβώς- πρίν μπείς σε βαθύ ύπνο, ώστε να νοιώθεις σχεδόν ξεκούραστος. Συνήθως η εναλλαγή αυτή συμβαίνει στα ~20-45 λεπτά, ανάλογα με το άτομο. Επειδή όμως κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο (8 χρόνια δεν το'χω καταφέρει ποτέ) καλύτερα να το αποφύγεις, το πιθανότερο είναι να ξυπνήσεις από βαθύ ύπνο και να νοιώσεις πρωταγωνιστής στη Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών. Αααν ξυπνήσεις στην ώρα σου δηλαδή.

Έχε υπ'όψην σου πως το πρώτο ξενύχτι πάντα είναι το πιο δύσκολο, οι πιθανότητες να τραβήξεις σερί 24ωρο με την πρώτη είναι ελάχιστες. Ειδικά αν έχεις, γενικώς, φυσιολογικό πρόγραμμα ύπνο σου. Αν δεις πως δεν αντέχεις και δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να ξενυχτήσεις πέσε για ύπνο. Τέτοια αλλαγή είναι μεγάλο σοκ για τον οργανισμό, δεν ωφελεί σε τίποτα να το σκίσεις με την πρώτη. Επίσης, αφ'ενός μπορείς άνετα να εθιστείς στην καφεϊνη (NOT recommended) αφ'ετέρου η εναλλαγή θερμοκρασίας και το έντονο φως, μαζί με συχνές εναλλαγές στο πρόγραμμά σου μπορούν να σκίσουν πολύ πιο εύκολα απ'ότι νομίζεις τον κιρκαδικό σου ρυθμό (αυτό το καταραμένο ρολόι που ρυθμίζει το πότε ξυπνάς και πότε κοιμάσαι), ιδιέταιρα στα 16. Οπότε ρίσκαρε, αλλά με μέτρο.

Με το συμπάθειο για το μέγεθος του post.

Τώρα μπορεί κάποιος να μου πει κάποιον δοκιμασμένο τρόπο για να κάνω τον πούστη τον κόκκορα που βολοδέρνει στον αποκάτω κήπο να ΣΚΑΣΕΙ; :angry:

ναι σαι καλα αδερφε ..Ενα πραμα ηξερα απο αυτα που ειπες και ειναι τα power naps που τα εχω δοκιμασει και πιανουν..

Και δεν ειναι το πρωτο ξενυχτι εχω τραβηξει και 3μερο σερι

Δημοσ.

Εγω, ενα περιεργο πραγμα: Εχω δοκιμασει να μεινω ξυπνιος με πολλους τροπους, καποιοι τα 'χουν καταφερει, αλλα κανενας τοσο καλα οσο το internet surfing. Πραγματικα, μπορει να ειμαι απιστευτα κουρασμενος και νυσταγμενος, να τρεμω ολοκληρος, ετοιμος να πεσω στο πατωμα και να κοιμηθω, οντας ηδη ξυπνιος για 24-35 ωρες (παραπανω δεν εχω δοκιμασει), αλλα ΑΝ ανοιξω pc+chrome μπορω και να μην ξανακοιμηθω ποτε. Τι καφεινη και μαλακιες δηλαδη.

Δημοσ.

vertigo?

μα πως γινεται αυτο..Ποσο χρονων εισαι?

Η σωστή ερώτηση είναι τι πίεση έχω.

Πάντως η evabb το κάλυψε το θέμα,ρίξε έναν ψωμωμένο ύπνο το μεσημέρι και το βράδυ θα παίζεις με duracell.

Η διάρκεια είναι σχετική πάντως.Προσωπικά με 1,5~2 ώρες είμαι κομπλέ και με οτιδήποτε πάνω απο,σηκώνομαι άρρωστος.

Δημοσ.

Η σωστή ερώτηση είναι τι πίεση έχω.

Πάντως η evabb το κάλυψε το θέμα,ρίξε έναν ψωμωμένο ύπνο το μεσημέρι και το βράδυ θα παίζεις με duracell.

Η διάρκεια είναι σχετική πάντως.Προσωπικά με 1,5~2 ώρες είμαι κομπλέ και με οτιδήποτε πάνω απο,σηκώνομαι άρρωστος.

Εγω ξερω οτι το παθαινουν συχηθως μεγαλοι σε ηλικια και συνηθως ειναι πιλοτοι

Δημοσ.
Tώρα μπορεί κάποιος να μου πει κάποιον δοκιμασμένο τρόπο για να κάνω τον πούστη τον κόκκορα που βολοδέρνει στον αποκάτω κήπο να ΣΚΑΣΕΙ; :angry:

Θα πάς βράδυ με ένα τσουβάλι, θα τρυπώσεις στο κοτέτσι και θα τον μπουζουριάσεις μέσα. Μη σε απασχολεί αν θα σε κατηγορήσουν ως κλεφτοκοτά, γιατί εδώ πρόκειται για κόκορα οπότε είσαι καλυμμένος. Την άλλη μέρα σφάξιμο, ξεπουπούλιασμα με καφτό νερό, ξαντέριασμα και μετά εδώ.

Δημοσ.

Θα πάς βράδυ με ένα τσουβάλι, θα τρυπώσεις στο κοτέτσι και θα τον μπουζουριάσεις μέσα. Μη σε απασχολεί αν θα σε κατηγορήσουν ως κλεφτοκοτά, γιατί εδώ πρόκειται για κόκορα οπότε είσαι καλυμμένος. Την άλλη μέρα σφάξιμο, ξεπουπούλιασμα με καφτό νερό, ξαντέριασμα και μετά εδώ.

χαχαχαχα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...