Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με thumbnails

giorgos_thess

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

βασικα εγκατεστησα οπως μου ειπε ο micos τον k-lite και οταν μου εβγαλε το παραθυρο για τις επιλογες σχετικα με τα thumbs τα τικαρισα ολα (και οταν λεω ολα εννοω και τα mp4,και τα mkv και γενικα ολη τη λιστα).

και ξαφνικα εμφανιστηκαν τα thumbs σε ολα τα αρχεια...(επιτελους!!!)

ομως επανηλθαν με το προβλημα που ειχα πριν πολυ καιρο..ειναι σχεδον ολες με μαυρο,χωρις να δειχνουν ενα πλανο μεσα απο το αρχειο:(

εκανα αυτο που μου ειχες πει και τοτε pasrifal,δλδ να εγκαταστησω ffdhow kai haali..αφου πρωτα εβγαλα τον k-lite (γιατι αλλιως δε γινοταν)ομως δε λυθηκε....

ετσι ξαναβαλα k-lite.

υπαρχει δυνατοτητα να το αλλαξω και να βγαζει κανονικα thumbs και οχι μαυρα;;

μηπως φταιει οτι τα τικαρισα ολα και οχι μονο του avi;(αυτο το κανα για να εχω για ολα thumbs)

Δημοσ.

Το πρόβλημα με τη «μαυρίλα» έχει απλή εξήγηση:

Το λειτουργικό σύστημα «ζητάει» από τους σχετικούς codecs (splitter και video decoder) να του παραδώσουν ένα καρέ από το κάθε αρχείο video για να παράγει το αντίστοιχο thumbnail. Αυτοί κάνουν ακριβώς αυτό που τους ζητάει το λειτουργικό, αλλά εφόσον δεν τους προσδιορίζεται ποιο ακριβώς καρέ, επιλέγουν το πρώτο-πρώτο καρέ του video. Όμως, στα περισσότερα αρχεία video που είναι ταινίες, το πρώτο-πρώτο καρέ είναι συνήθως...μαυρίλα! Σταδιακά ανοίγει η εικόνα (fade-in), όσο προχωράει ο χρόνος.

Αν λοιπόν έχεις κάποιον τρόπο για να πεις στον splitter να μην εξάγει το πρώτο καρέ του video, αλλά κάποιο ενδιάμεσο, το πρόβλημά σου θα λυθεί. Ο Haali Media Splitter έχει μία τέτοια ρύθμιση:

post-43041-0-51812800-1293740055_thumb.png

Με το K-Lite ειλικρινά δεν ξέρω τί παίζει, δεν χρησιμοποιώ καθόλου codec packs, τα αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι. Είχα την εντύπωση ότι το K-Lite εκτός των άλλων εγκαθιστά τόσο ffdshow-tryouts όσο και τον Haali.

Δημοσ.

ναι περιλαμβανονται μεσα στον k-lite αυτα που λες γιαυτο και τα απεγκατεστησα πριν..μπαινω τωρα στις ρυθμισεις του haali και βλεπω οτι ειναι sto 0 to value οπως λες..αλλα δε βλεπω διαφορα..εσυ που δεν εχεις codecs εισαι οκ με thumbs? ,συμβουλευεις να τα βγαλω τα codec?

Δημοσ.

Αν διάβαζες προσεκτικά το tooltip που εμφανίζεται κάνοντας hover το ποντίκι πάνω από τη ρύθμιση και εξηγεί τί κάνει, δε θα άφηνες την τιμή σε 0. ;)

Εγώ προσωπικά δεν χρησιμοποιώ thumbnail view στον Windows Explorer, μόνο Detail ως πιο βολικό. Προσπαθώ να βοηθήσω με αυτά που ξέρω για τους codecs που αναφέρθηκαν (τους οποίους χρησιμοποιώ επίσης, αλλά για άλλες εργασίες πλην του thumbnail extraction)...

Δημοσ.

ναι περιλαμβανονται μεσα στον k-lite αυτα που λες γιαυτο και τα απεγκατεστησα πριν..μπαινω τωρα στις ρυθμισεις του haali και βλεπω οτι ειναι sto 0 to value οπως λες..αλλα δε βλεπω διαφορα..εσυ που δεν εχεις codecs εισαι οκ με thumbs? ,συμβουλευεις να τα βγαλω τα codec?

λεει ''seek to this position in the file to generate thumbnail (in ms)'',αλλα δεν καταλαβαινω ακριβως τι εννοει..εξηγησε το μου λιγο :)καιτο value σε τι τιμη πρεπει να ναι;

Δημοσ.

Εννοεί ότι θα ψάξει στον ανάλογο χρόνο για την δημιουργία της μικρογραφίας (σε milliseconds, δλδ σε χιλιοστά του δευτερολέπτου).

Αν βάλεις 1000 θα ψάχνει στο 1 δευτερόλεπτο. Όσα δευτερόλεπτα μπροστά θέλεις να ψάχνει πολλαπλασίασέ το με το 1000.

Δημοσ.

Η τιμή δηλώνει πόσα ms = milliseconds = χιλιοστά του δευτερολέπτου να προχωρήσει από την αρχή του video προς τα εμπρός το Haali για να «αρπάξει καρέ» και να το επιστρέψει στο λειτουργικό σύστημα που περιμένει για να φτιάξει το thumbnail. Αν το αφήσεις 0, επιστρέφει το πρώτο-πρώτο καρέ του video. Δηλαδή σε μία ταινία = συνήθως μαυρίλα. Αν το βάλεις 1000 ms = 1 δευτερόλεπτο, μάλλον ακόμη σε μαυρίλα θα πέφτεις. Αν το βάλεις 10000 ms = 10 δευτερόλεπτα, ίσως να είσαι ΟΚ. Εξαρτάται από την κάθε ταινία, δεν ξέρεις εκ των προτέρων ποια θα είναι μία καλή τιμή που θα οδηγεί σε καρέ/thumbnail ενδεικτικό της ταινίας.

Μακάρι να είχε το Haali κάποιον σούπερ έξυπνο αλγόριθμο που θα επέλεγε αυτόματα ένα καρέ που να προβάλλεται ο τίτλος ακριβώς της κάθε ταινίας, αλλά όπως καταλαβαίνεις αυτό δεν είναι εύκολο ή τετριμμένο. Άρα, βάζεις μία μεγάλη τιμή, π.χ. 30000 ms και κάνεις μια ευχή! του χρόνου να 'μαστε μαζί!!! :lol:

Δημοσ.

Η τιμή δηλώνει πόσα ms = milliseconds = χιλιοστά του δευτερολέπτου να προχωρήσει από την αρχή του video προς τα εμπρός το Haali για να «αρπάξει καρέ» και να το επιστρέψει στο λειτουργικό σύστημα που περιμένει για να φτιάξει το thumbnail. Αν το αφήσεις 0, επιστρέφει το πρώτο-πρώτο καρέ του video. Δηλαδή σε μία ταινία = συνήθως μαυρίλα. Αν το βάλεις 1000 ms = 1 δευτερόλεπτο, μάλλον ακόμη σε μαυρίλα θα πέφτεις. Αν το βάλεις 10000 ms = 10 δευτερόλεπτα, ίσως να είσαι ΟΚ. Εξαρτάται από την κάθε ταινία, δεν ξέρεις εκ των προτέρων ποια θα είναι μία καλή τιμή που θα οδηγεί σε καρέ/thumbnail ενδεικτικό της ταινίας.

Μακάρι να είχε το Haali κάποιον σούπερ έξυπνο αλγόριθμο που θα επέλεγε αυτόματα ένα καρέ που να προβάλλεται ο τίτλος ακριβώς της κάθε ταινίας, αλλά όπως καταλαβαίνεις αυτό δεν είναι εύκολο ή τετριμμένο. Άρα, βάζεις μία μεγάλη τιμή, π.χ. 30000 ms και κάνεις μια ευχή! του χρόνου να 'μαστε μαζί!!! :lol:

επαιξα αρκετα τοση ωρα με τους αριθμους,αλλα καμια διαφορα δεν ειδα(το value στο yes να φανταστω πρεπει;).

μονο ενας αριθμος πιανει; γιατι αν ειναι ετσι καηκααα...με οσα ms παντως κι αν εβαλα τιποτα..

δεν θελω συγκεκριμενα να φαινεται ο τιτλος,αλλα εστω ενα πλανο,οπως παλια...

εψαξα στο google για το αν μπορεις να επιλεξεις εσυ αν θες thumb σε avi,βρηκα σχετικα αρθρα σε ξενα φορα που το ρωτουσανε διαφοροι,αλλα ολοι κατεληγαν πως δεν υπαρχει τετοιο πραγμα..

αλλα ενταξει εγω δεν θελω κατι τοσο xtreme..να γυρισω απλα στις παλιες ρυθμισεις (που δεν ξερω τι εφταιξε) και να τις εμφανιζει οπως πριν...

Δημοσ.

Ούτε σε μένα δούλεψε το σύστημα με τα milliseconds.

Δεν με τρώει όμως γιατί μόνο details έχω επιλεγμένο να βλέπω στον explorer.

ευτυχισμενος ανθρωπος :P

Δημοσ. · Κρυμμένο από parsifal, 31 Δεκεμβρίου 2010 - Διπλό μήνυμα ή θέμα
Κρυμμένο από parsifal, 31 Δεκεμβρίου 2010 - Διπλό μήνυμα ή θέμα

Ούτε σε μένα δούλεψε το σύστημα με τα milliseconds.

Δεν με τρώει όμως γιατί μόνο details έχω επιλεγμένο να βλέπω στον explorer.

αν προκυψει παντως καμια αλλη ιδεα...ευπροσδεκτη:)

Δημοσ.

Αν παίζεις με μεγάλες τιμές στη σχετική ρύθμιση του Haali αλλά πάλι μαυρίλα παίρνεις, ενδέχεται τελικά να μην χρησιμοποιείται καν αυτός. Λόγοι υπάρχουν αρκετοί. Π.χ. στο σύστημα να υπάρχει εγκατεστημένος codec ανταγωνιστικός του Haali. Ή απλά, το K-Lite να μη ρυθμίζει σωστά τα settings που κανονικά ο Haali εμφανίζει όταν τον εγκαθιστάς με τον ορθόδοξο τρόπο, οπότε να χρησιμοποιούνται τελικά οι ενσωματωμένοι splitters των Windows.

Δημοσ.

παιδια ψαχνοντας για μια λυση στο google βρηκα ενα τοπικ σ'ενα φορουμ,οπου καποιος ειχε ακριβως το ιδιο προβλημα και τον συμβουλευσε ενας να ψαξει εδω C:\Users\<your account>\AppData\Local\Microsoft\Windows\Explorer και να διαγραψει το συγκεκριμενο 6 *.db files (και μετα επανεκκινηση).το εκανε και λυθηκε.εγω ομως τετοιο αρχειο δεν βρηκα,όμως εκει υπαρχουν αλλα αρχεια που αφορουν thumbs,οπως thumbcache_32,thumbcache_96,thumbcache_256,thumbcache_1024,thumbcache_idx,thumbcache_sr

πιστευετε οτι αν διαγραψω καποιο απο αυτα να λυθει;;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...