micos000 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Αν όπως λες τα απεγκατέστησες, είναι λογικό να μην έχεις thumbs στα avi. Τα windows δεν έχουν από μόνα τους divx/xvid codecs οπότε δεν γνωρίζουν πως να δημιουργήσουν μικρογραφίες στα αρχεία βίντεο. Ξαναβάλε haali και ffdshow και κατέβασε και το media info. Δες τι codec έχουν αυτά που έχουν μικρογραφίες και τι codec έχουν αυτά που δεν έχουν μικρογραφίες. Κάτι άλλο δεν μπορώ να φανταστώ. Στο παρακάτω site δίνουν ένα fix και ο o.p. λέει ότι του δούλεψε. http://help.lockergnome.com/vista/Video-Thumbnails-Windows-Vista-turned-Help--ftopict30062.html Βασικά είναι το κείμενο για την registry. Κάντο αντιγραφή και μετά επικόλληση στο σημειωματάριο. Πάτα Αποθήκευση ως, δώσε ένα όνομα π.χ. thumbsfix.reg και άλλαξε τον τύπο (κάτω από το όνομα) από Έγγραφα κειμένου (*.txt) σε Όλα τα αρχεία (*.*) γιατί αλλιώς θα σου προσθέσει το .txt στο τέλος και δεν το θέλουμε έτσι. Σώστο στο desktop και τρέξτο. Κάνε επανεκκίνηση και, όπως λέει ο τύπος εκεί, θα πρέπει να δουλέψει. Αν δεν τα καταφέρνεις, πάρτο έτοιμο από το παρακάτω λινκ. VISTA Thubs Fix.zip Το πρόβλημα του μάλλον το δημιούργησε το nero show time. EDIT: Βρήκα και το παρακάτω http://www.hanselman.com/blog/FIXMissingThumbnailsForVideosWMVAVIMPGInWindowsExplorer.aspx Ο τύπος το διόρθωσε στην αρχή με registry fix και μετά είδε ότι μπορούσε να το κάνει με το CCCP codec pack.
giorgos_thess Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Αν όπως λες τα απεγκατέστησες, είναι λογικό να μην έχεις thumbs στα avi. Τα windows δεν έχουν από μόνα τους divx/xvid codecs οπότε δεν γνωρίζουν πως να δημιουργήσουν μικρογραφίες στα αρχεία βίντεο. Ξαναβάλε haali και ffdshow και κατέβασε και το media info. Δες τι codec έχουν αυτά που έχουν μικρογραφίες και τι codec έχουν αυτά που δεν έχουν μικρογραφίες. Κάτι άλλο δεν μπορώ να φανταστώ. Στο παρακάτω site δίνουν ένα fix και ο o.p. λέει ότι του δούλεψε. http://help.lockergnome.com/vista/Video-Thumbnails-Windows-Vista-turned-Help--ftopict30062.html Βασικά είναι το κείμενο για την registry. Κάντο αντιγραφή και μετά επικόλληση στο σημειωματάριο. Πάτα Αποθήκευση ως, δώσε ένα όνομα π.χ. thumbsfix.reg και άλλαξε τον τύπο (κάτω από το όνομα) από Έγγραφα κειμένου (*.txt) σε Όλα τα αρχεία (*.*) γιατί αλλιώς θα σου προσθέσει το .txt στο τέλος και δεν το θέλουμε έτσι. Σώστο στο desktop και τρέξτο. Κάνε επανεκκίνηση και, όπως λέει ο τύπος εκεί, θα πρέπει να δουλέψει. Αν δεν τα καταφέρνεις, πάρτο έτοιμο από το παρακάτω λινκ. VISTA Thubs Fix.zip Το πρόβλημα του μάλλον το δημιούργησε το nero show time. EDIT: Βρήκα και το παρακάτω http://www.hanselman.com/blog/FIXMissingThumbnailsForVideosWMVAVIMPGInWindowsExplorer.aspx Ο τύπος το διόρθωσε στην αρχή με registry fix και μετά είδε ότι μπορούσε να το κάνει με το CCCP codec pack. Αρχικα,οπως μου ειπες ξαναεγκατεστησα και το ffdshow και το haali και το media info,ομως τιποτα δεν αλλαξε... αυτο που λες με τα codecs των μικρογραφιων πως το διαπιστωνω;;; για το αλλο τωρα..εκανα αντιγραφη και επικολληση το κειμενο,το εβαλα και σε ολα τα αρχεια..ομως και παλι τιποτα.. δε νομιζω παντως να φταιει το nero σε μενα,γιατι το χα πολυ καιρο πριν εγω και δεν ειχα προβλημα... και το cccp codec pack εβαλα,στα πλαισια του να αναπαραγω ταινιες hd με τον mpc...ομως ουτε εδω ειδα διαφορα... μηπως τυχον εχεις κατι αλλο να προτεινεις;;;
micos000 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Για τους codecs των αρχείων είπα να κατεβάσεις το media info. Με δεξί κλικ σε ένα αρχείο avi σου δίνει επιλογή Media Info. Δες τι διαφορές έχουν στο τμήμα video αυτά που δημιουργούν thumbs και αυτά που δεν δημιουργούν.
giorgos_thess Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Για τους codecs των αρχείων είπα να κατεβάσεις το media info. Με δεξί κλικ σε ένα αρχείο avi σου δίνει επιλογή Media Info. Δες τι διαφορές έχουν στο τμήμα video αυτά που δημιουργούν thumbs και αυτά που δεν δημιουργούν. το κατεβασα,ta codecs φαινονται εκει που λεει container και γενικες πληροφοριες;;;
micos000 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Πάτα Προβολή->Κείμενο για να στα βγάζει όλα μπροστά και θα δεις εκεί που λέει για video και codec id.
giorgos_thess Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Πάτα Προβολή->Κείμενο για να στα βγάζει όλα μπροστά και θα δεις εκεί που λέει για video και codec id. τα codec id τους οπως και ολα τα αλλα ειναι ακριβως τα ιδια και σ'αυτα που χουν thumbs και σ'αυτα που δεν εχουν...η μονη διαοφορα που εντοπιζω ειναι μονο στο format profile ,οπου σε οσα υπαρχει thumb λεει Simple@L3 και σε οσα δεν εχουν λεει Advanced Simple@L5.πιστευεις οτι εκει εντοπιζεται το προβλημα;;
micos000 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Δεν το νομίζω. Έχω αρκετά avi σε Advanced Spimple@L5 προφίλ και όλα εμφανίζουν μικρογραφίες κανονικά. Σε εικόνες jpg εμφανίζει κανονικά τις μικρογραφίες; Τον wmp δοκίμασες να τον ξαναεγκαταστήσεις;
giorgos_thess Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Δεν το νομίζω. Έχω αρκετά avi σε Advanced Spimple@L5 προφίλ και όλα εμφανίζουν μικρογραφίες κανονικά. Σε εικόνες jpg εμφανίζει κανονικά τις μικρογραφίες; Τον wmp δοκίμασες να τον ξαναεγκαταστήσεις; επειδη εψαξα αρκετα ''ομοια'' αρχεια μου,εννοω ας πουμε επεισοδια απο την ιδια σειρα,(που πανω-κατω θα επρεπε να εχουν τα ιδια τεχνικα χαρακτηριστικα)το θεωρεις τυχαιο που ολα οσα δεν εχουν thumb,μου λεει advancedSpimple@L5 και οσα εχουν Simple@L3;κανονικα θα επρεπε ολα τα αρχεια αυτου του φακελου να εχουν το ιδιο format profile. οι jpg εικονες μου εμφανιζουν κανονικα thumb. τον wmp δεν ξερω πως να τον ξαναεγκαταστησω...ηταν εγκατεστημενος στο pc απο την αγορα του.δεν μου τον εμφανιζει ως ξεχωριστο προγραμμα στην αναζητηση ή στη λιστα εγκατεστημενων προγραμματων.
micos000 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Στο post #14 έδωσα ένα λινκ. Είναι για τον wmp11 για xp αλλά και για επαναφορά του wmp11 στα vista N (που είναι χωρίς wmp και ie). Κάνε μια δοκιμή με αυτό. Όσον αφορά τα επεισόδια, το κάθε team που ανεβάζει τα επεισόδια χρησιμοποιεί κάποιο encoding profil, άλλοι το advanced και άλλοι το simple. Το είδα κι εγώ σε μια σειρά αυτό που λες αλλά έχουν όλα μικρογραφία.
giorgos_thess Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Στο post #14 έδωσα ένα λινκ. Είναι για τον wmp11 για xp αλλά και για επαναφορά του wmp11 στα vista N (που είναι χωρίς wmp και ie). Κάνε μια δοκιμή με αυτό. Όσον αφορά τα επεισόδια, το κάθε team που ανεβάζει τα επεισόδια χρησιμοποιεί κάποιο encoding profil, άλλοι το advanced και άλλοι το simple. Το είδα κι εγώ σε μια σειρά αυτό που λες αλλά έχουν όλα μικρογραφία. ok να το δοκιμασω...αλλα επειδη δεν ανηκω στην κατηγορια Ν που ειναι χωρις IE,WMP πιστευεις οτι δεν θα χω προβλημα να το ξαναβαλω;
micos000 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Αν δεν το δεχτεί θα στο πει. Η N έκδοση είναι ακριβώς η ίδια με την κανονικά, οπότε ίσως στο κάνει repair.
giorgos_thess Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Αν δεν το δεχτεί θα στο πει. Η N έκδοση είναι ακριβώς η ίδια με την κανονικά, οπότε ίσως στο κάνει repair. Μολις το προσπαθησα και μου εβγαλε αυτο.. http://img155.imageshack.us/i/29122010114350.jpg/ οποτε ακυρο... να σε ρωτησω και κατι αλλο..μηπως υπαρχει καποιο προγραμμα που κανει καποιον ελεγχο στο λειτουργικο συστημα γενικοτερα και εντοπιζει τυχον σφαλματα; μπορει να ναι και ακυρο αυτο που ρωτω,αλλα πανω στην προσπαθεια να βρω λυση...
micos000 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Επειδή έκανα μόλις τώρα εγκατάσταση του k-lite, στο τέλος της εγκατάστασης (επέλεξα advanced setup) με ρώτησε για ποια αρχεία να ενεργοποιηθεί η εμφάνιση μικρογραφιών στον windows explorer, εσένα σου έβγαλε κάτι τέτοιο; Για έλεγχο, υπάρχουν πολλά, αλλά δεν ξέρω ποιο είναι καλό γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει τέτοια προγράμματα. Μερικοί λένε για το tuneup utilities.
giorgos_thess Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Επειδή έκανα μόλις τώρα εγκατάσταση του k-lite, στο τέλος της εγκατάστασης (επέλεξα advanced setup) με ρώτησε για ποια αρχεία να ενεργοποιηθεί η εμφάνιση μικρογραφιών στον windows explorer, εσένα σου έβγαλε κάτι τέτοιο; Για έλεγχο, υπάρχουν πολλά, αλλά δεν ξέρω ποιο είναι καλό γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει τέτοια προγράμματα. Μερικοί λένε για το tuneup utilities. δωσε μου αν μπορεις λινκ,που το κατεβασες,να κανω μια προσπαθεια..γιατι τωρα δεν εχω k-lite..
parsifal Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Μήπως μπλοκάρει ο Haali Media Splitter τη δημιουργία thumbnails; Η παρακάτω ρύθμιση είναι η default μετά την εγκατάστασή του, για γύρισέ την και ξαναδοκίμασε:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.