Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με ένα ftp server

angelgal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Έχω ένα πρόβλημα με ένα ftp server που προσπαθώ να στήσω στο pc μου.

Έχω εγκαταστήσει το xlight ftp server έχω setάρει το πρόγραμμα έτσι ώστε να παίρνει την dynamic ip από τον router μου. Στον router έχω ανοίξει τις πόρτες 21 και τον έχω ρυθμίσει έτσι ώστε να κάνει port forwarding στην ip του υπολογιστή .

από την υπηρεσία του οτέ my.otenet.gr (έχω connex) έχω απενεργοποιήσει την υπηρεσία περί προστασίας. Στο firewall έχω επιτρέψει την λειτουργία του προγράμματος με το internet έτσι ώστε να μην το μπλοκάρει.

Όταν συνδέομαι με ftp client τοπικά από τον υπολογιστή μου αλλά και από άλλον υπολογιστή συνδεδεμένο ασύρματα στον router μου ο ftp server δουλεύει κανονικά και μπορώ να ανταλλάξω αρχεία βάζοντας στον client ή την εσωτερική ip ή ακόμα και με την εξωτερική ip που μου δίνει ο πάροχος.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν πάω να συνδεθώ από εντελώς εξωτερικό υπολογιστή και βάζοντας φυσικά την τρέχουσα ip του router δεν μπορώ να συνδεθώ με τίποτα πάνω στο ftp. Και μου βγάζει συνεχώς μηνύματα αποτυχημένης σύνδεσης.

Τι μπορεί να φταίει σε αυτή την περίπτωση????

Ευχαριστώ εκ’των προτέρων.

Δημοσ.

Βαλε filezilla γιατι αυτος ο xlight, δεν το ειχα κοψει να δουλευει καλα μια φορα που τον συναντησα φιλε. Και ο serv-U ειναι εξαιρετικος ftp-server. Τον προτιμω και απο τον zilla, που ειναι ο πιο in.

Δημοσ.

Βαλε filezilla γιατι αυτος ο xlight, δεν το ειχα κοψει να δουλευει καλα μια φορα που τον συναντησα φιλε. Και ο serv-U ειναι εξαιρετικος ftp-server. Τον προτιμω και απο τον zilla, που ειναι ο πιο in.

+1 για τον Serv-U. Πολύ περισσότερες επιλογές από τον filezilla, πιο παραμετροποιήσιμος για τους απαιτητικούς και... μ'αρέσει το περιβάλλον του :P

Δημοσ.

@angelgal

Εξέτασε μήπως το πρόγραμμα έχει ρύθμιση για ποιες ip είναι αποδεκτές για σύνδεση. Επίσης εκτός απο το firewall των windows μήπως έχεις antivirus με firewall και σου κάνει αυτό τη ζημιά; Αν δεν δουλέψει ούτε αυτό δοκίμασε κάποιο άλλο ftp server. (βλ τι σου εγραψε ο Anonymous)

Δημοσ.

Αφού βλέπεις τον ftp από το lan τότε δεν σε κόβει κανένα firewall. Μήπως ο server έχει επιλογή αν θα δουλεύει μόνο τοπικά ή μόνο εξωτερικά; Είχα δοκιμάσει το guildftpd και έπρεπε να επιλέξεις αν θέλεις να είναι μόνο τοπικά ή όχι τοπικά.

Από εκεί και πέρα δοκίμασε με τους server που σου λένε οι από πάνω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...