Προς το περιεχόμενο

Πρόταση για κάρτα γραφικών μέχρι 120 ευρώ

gianakakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Μετά από <<άλυτο>> πρόβλημα με την sparkle 9800 GT που έχω θα την αλλάξω και θα ήθελα την γνώμη σας για μια κάρτα γραφικών κατα προτίμηση 1 GB και μέχρι 120 ευρώ.

Το σύστημα μου

CPU Q6600 quad core 2,4GHZ

MOBO ASUS P5Q-VM

RAM 6GB 2X2GB + 2X1GB

κάρτα γραφικών Sparkle 9800GT

PUS Enermax Modu 82+ 525W

HD Seagate 320GB

Windows 7 x86

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Ποτέ δεν είχα ati πιστεύεις ότι αξίζει να αλλάξω?Έχει καθόλου μειονεκτήματα σε σχέση με nvidia?

nope κανένα μειονέκτημα...αρκετά μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις σε σχέση με την 9800gt..το μόνο που έχω ακούσει-δε ξέρω τι ακριβώς ισχύει είναι ότι οι radeon δεν έχουν τόσο καλή υποστήριξη στο linux...αν αυτό σε ενδιαφέρει ψάξτο λίγο και ας απαντήσει και εδώ κάποιος που ξέρει..

Δημοσ.

Φίλε gianakakis συμφωνώ οτι η καλύτερη λύση για εσένα είναι η 5770.

Επιπλέον θα αγοράσω και εγώ την ίδια http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513461. Είχα ανοίξει και εγω ενα τετοιο θέμα. κοίτα εδώ.

Πιστεύω οτί είναι η καλύτερη με αυτά τα λεφτά. Βέβαια εγώ την αγορασα από το e-shop και έδωσα 10 ευρω παραπάνω (πιστευω τα αξιζει). Σήμερα θα φτάσει η κάρτα στα χέρια μου.

Δημοσ.

Φίλε gianakakis συμφωνώ οτι η καλύτερη λύση για εσένα είναι η 5770.

Επιπλέον θα αγοράσω και εγώ την ίδια http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513461. Είχα ανοίξει και εγω ενα τετοιο θέμα. κοίτα εδώ.

Πιστεύω οτί είναι η καλύτερη με αυτά τα λεφτά. Βέβαια εγώ την αγορασα από το e-shop και έδωσα 10 ευρω παραπάνω (πιστευω τα αξιζει). Σήμερα θα φτάσει η κάρτα στα χέρια μου.

For the history η συγκεκριμένη κάρτα asus hd5770 cucore ήταν σε προσφορά στο τελευταίο newsletter του e-shop και μέχρι τις 15/12/2010 στα 118 ευρώ. Στο λέω γιατί την πήρα προ 2 βδομάδες. Κρίμα που δεν το πήρες χαμπάρι και επιβαρύνθηκες +~15 ευρώ.

Πάντως εγώ άλλα περίμενα απο την συγκεκριμένη υλοποίηση (η οποία απευθύνεται σύμφωνα με την asus σε overclockers) και άλλα είδα. Αφενός οι θερμοκρασίες της, αν και φοράει μεγαλύτερη ψύκτρα, δεν είναι ανάλογα χαμηλές και αφετέρου ο ανεμιστήρας της πάνω απο το 35% γίνεται θορυβώδης έως πολύ θορυβώδης σε υψηλές στροφές. Για να κρατηθούν οι θερμοκρασίες <80 βαθμούς σε 10λεπτο furmark ο ανεμιστήρας (με custom ρύθμιση απο το Msi AB) αγγίζει το 90% και ακούγεται όπως είναι φυσικό πάρα πολύ. Βέβαια στα παιχνίδια δεν ανεβαίνει (με custom ρύθμιση στους ανεμιστήρες) πάνω απο τους 75 βαθμούς. Όμως δεν παύει να είναι θορυβώδης και να με έχει χαλάσει. (Η 5750 της xfx που είχα κάποτε ήταν πολύ πιο αθόρυβη απο αυτή).

Το σημαντικότερο όμως μειονέκτημα που με απογοήτευσε και το οποίο σε γενικές γραμμές συμφωνεί με τις απόψεις χρηστών της συγκεκριμένης σε διάφορα φόρουμ είναι ότι αν και υπάρχει η δυνατότητα voltage tweak απο 1.000v έως πάνω απο 1,200v (μέχρι το 1,250v είναι safe σύμφωνα και με το asus smart doctor) η καρτούλα είναι δύστροπη και δεν κλοκάρει... Δυστυχώς.

Η δικιά μου με 1,200v δεν βγάζει (κρασάρει) 3dmark 11 ούτε unigine 2.1 στα 900/1300 (απο 850/1200 stock). Για πάνω απο 900 core δεν το συζητάμε. Υπάρχουν review με o/c ελάχιστα πάνω απο 900 core αλλά εγώ δεν το έχω δεί. Σκοπός κάποιου που την παίρνει για το overclockability της (το οποίο διαφημίζεται και στο κουτί της συσκευασίας της) δεν είναι φυσικά να την δουλεύει στα 1,2+v για 50+ mhz core και 100+mhz memory. Το άλλο απίστευτο είναι ότι η κάρτα και σε stock clocks με 1,000v και 1,125v δεν βγάζει ούτε 3dmark 06. Αν δεν είναι θέμα οδηγών (καθώς δοκίμασα και τους 10,11 και τους 10,12) ή κάποιο bug στο λειτουργικό μου τότε μιλάμε για το epic fail. Έχω προγραμματίσει format τις επόμενες μέρες και θα δούμε πώς θα πάει.

Just for the history. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...