Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να χρησιμοποιήσω την συναρτηση if και αυτή να συγκρίνει τα κελιά Β4 με Β7, στο απο κάτω κελί τα κελιά Β10 με Β13, στο απο κάτω κελί τα Β16 με Β19 κοκ.

Ορίζοντας τα 3 πρώτα κελιά και τραβώντας προς τα κάτω με τον σταυρό το εξελ δεν καταλαβαίνει τι θέλω να κάνει.

Έφτιαξα γι αυτό μια στήλη C1,C2,C3,C4... με τους αριθμούς 4,7,10,13...

για να του πω να πάρει το Β(C1) και να το συγκινει με το Β(C2).

Όμως δεν ξέρω πως να το γράψω αυτό σε συνάρτηση στο excel και βιάζομαι και καίγομαι. ΒΟΗΘΕΙΑ!!

insomnia Excel.zip

Δημοσ.

Μόλις το ανέβασα στο αρχικό μήνυμα (sorry έχω αγχωθει και δεν σκέφτομαι).

Είναι ένα μινι παράδειγμα που μόλις έφτιαξα, αυτού που θέλω να κάνω, για να μην ανεβάσω το κανονικό αρχείο με τα χιλιάδες νούμερα.

Δημοσ.

Γενικά αν καταφέρω να μπορώ να ορίσω το κελί Α(Β1) όπου Β1 είναι ένας αριθμός λύνεται το πρόβλημα μου. Αλλά αυτό δεν ξέρω καν πως να το ψάξω στο google.

Δημοσ.

για δοκίμασε αυτό

>
=IF(ABS(OFFSET(E4;(CELL("row";E4)-4)*5;0))>ABS(OFFSET(E7;(CELL("row";E4)-4)*5;0));OFFSET(E4;(CELL("row";E4)-4)*5;0);OFFSET(E7;(CELL("row";E4)-4)*5;0))

βάλε το π.χ. στο H4

Δημοσ.

για δοκίμασε αυτό

>
=IF(ABS(OFFSET(E4;(CELL("row";E4)-4)*5;0))>ABS(OFFSET(E7;(CELL("row";E4)-4)*5;0));OFFSET(E4;(CELL("row";E4)-4)*5;0);OFFSET(E7;(CELL("row";E4)-4)*5;0))

βάλε το π.χ. στο H4

φαίνεται να δουλεύει, thanks. προσπαθώ τώρα να καταλαβω και πως δουλεύει η συνάρτηση.

Δημοσ.

Απλά για την ιστορία, αφού ζητείται το μεγαλύτερο από τα δύο κελιά, στη θέση της IF() μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τη MAX() ως εξής:

>=MAX(ABS(OFFSET(E4;(CELL("row";E4)-4)*5;0));ABS(OFFSET(E7;(CELL("row";E4)-4)*5;0)))

ή εναλλακτικά:

>=MAX(ABS(INDEX(E:E;4+6*(ROW()-4)));ABS(INDEX(E:E;7+6*(ROW()-4))))

:)

Δημοσ.

Απλά για την ιστορία, αφού ζητείται το μεγαλύτερο από τα δύο κελιά, στη θέση της IF() μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τη MAX() ως εξής:

>=MAX(ABS(OFFSET(E4;(CELL("row";E4)-4)*5;0));ABS(OFFSET(E7;(CELL("row";E4)-4)*5;0)))

ή εναλλακτικά:

>=MAX(ABS(INDEX(E:E;4+6*(ROW()-4)));ABS(INDEX(E:E;7+6*(ROW()-4))))

:)

Ναι, πολυ σωστά, θενκς επίσης.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Microsoft excel 2010. Έχω μια καμπύλη σε ένα διάγραμμα διασποράς, και θέλω να βρω την κλίση της. Που βρίσκεται όμως αυτή η επιλογή; Μπαίνω στην καρτέλα Format trendline - trendline options και βάζω πρώτα απόλα την επιλογή linear για να βγει η ευθεία. Κλικάρω και να δείχνει την εξίσωση στο διάγραμμα αλλά την κλίση δεν την βλέπω πουθενά. Είναι κάπου μπροστά μου και δεν το βλέπω ή πάμε αλλιώς;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...