caution Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Για μέγιστο stress καλύτερα δες HT off και 4 threats. To ίδιο και στο linx, έτσι θα δεις και 100% cpu use και τα περισσότερα GFlops, που σημαίνει ουσιαστικά και πιο σκληρό stress
outlaw star Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 χμμ..περίεργα πράματα...με HT on και 8 threads στο very high μου πετάει σφάλμα το intel burn test (χωρίς restart,bsod κτλ)...στις ίδιες ρυθμίσεις και με το HT off (οπότε 4 threads) περνάει κανονικότατα... επειδή γενικά παίζω και το έχω όλη μέρα ανοιχτό το pc χωρίς να μου έχει τίποτα νερά μέχρι τώρα δε ξέρω κατά πόσο το εμπιστεύομαι στις συγκεκριμένες ρυθμίσεις το intel burn test. ίσως μια ώρα occt να μου λύσει τις απορίες (αν δε βαρεθώ...) εν τω μεταξύ με HT off χαμηλότερες θερμοκρασίες και καλύτερα αποτελέσματα...που είπαμε ότι μας χρειάζεται το HT?? ρεύματα 1,31 vtt και 1,14 IOH..θα μείνω με αυτές τις ρυθμίσεις προς το παρόν...
unstable_hero Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 ME το HT off ζοριζεται λιγοτερο το cpu...αλλα σε games , 3dmark παει καλυτερα με το HT on...λογικα θες λιγο vcore δωσε ενα κλικ παραπανω στο vcore και δες παλι!επεισης με το ht on εχεις και πιο πανω σε temps γιατι αξιοποιει πιο πολυ τον cpu..εγω θα προτεινα να δωσεις λιγο vcore και να το ανοιξεις...μην σε ξεγελανε τα παραπανω gflops στο ibt ετσι τα "βλεπει"...ενα 3dmark και το cpu score θα πει την αληθεια οσο για τις ram μην τα παρατας στα 1750 μπορεις να παιξεις με 10-9-9-24 με 9-10-9-30 , 10-10-9-24 κλπ και να κερδισεις λιγα mb/s και στους i7 και το uncore speed δινει mb/s οποτε δεν κερδισες μονο απο τα ram mhz σε σχεση με τα 1400 αλλα και λογο του uncore που πηγε απο 2800 στα 3500
caution Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 ( Τα παραπάνω gflops προκύπτουν λόγω της φύσης του process. Δεν είναι και το πιο multi_thread_friendly bench το ibt. Αν δοκιμάσεις με π.χ. 16 threads θα δεις πτώση. Πάντως σε 3dmark πράγματι δίνει κάτι το ΗΤ )
qsis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 ( Τα παραπάνω gflops προκύπτουν λόγω της φύσης του process. Δεν είναι και το πιο multi_thread_friendly bench το ibt. Αν δοκιμάσεις με π.χ. 16 threads θα δεις πτώση. Πάντως σε 3dmark πράγματι δίνει κάτι το ΗΤ ) Οι 6πυρηνοι amd ομως τα σπανε στο linpack γενικως,αρα το προβλημα ειναι ξαθαρα το ht Sent from my LG-P500 using the enemies of Pyongyang
caution Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 ( Για την ακρίβεια το πρόβλημα είναι ο τρόπος που είναι γραμμένο το Linpack. Δεν γουστάρει "soft" threads λόγω του ότι είναι γραμμένο σαν power bug και θέλει 1 thread/hard πυρήνα Το ΗΤ γενικά είναι αρκετά αποδοτικό, αλλά όπου οι και εφαρμογές είναι κατάλληλα γραμμένες. )
outlaw star Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 πράγματι ένα ακριβώς κλικ παραπάνω στο ρεύμα πέρασε σε very high με ΗΤ enabled και 8 threads το βράδυ θα προσπαθήσω να δω τι παίζει με τις μνήμες, αν και δε περιμένω πολλά.. άσχετο και μάλλον χαζό...δεν παίζει να την ακούσει η cpu απο τα αλλεπάλληλα IBT που τρέχω τις τελευταίες μέρες εφόσον οι θερμοκρασίες παραμένουν max 80-85 έτσι?
outlaw star Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 we have a winner!! τελικές ρυθμίσεις: vcore 1,264 @1,248v under load IOH 1,16v vtt 1,31v vram 1,65v 1754@ 10-10-10-24 τα άλλα ρεύματα default..νομίζω μια χαρά για 24/7 τι λέτε και εσείς? βέβαια θα κάτσω λίγο με αυτές τις ρυθμίσεις και θα τεστάρω και με occt να δω τι παίζει και αν δω όλα ok θα προσπαθήσω να ρίξω λίγο vtt και IOH...τελικά καλά τα λέγαν ότι είναι σχεδόν θέμα cpu το κλοκάρισμα στους i7....η mobo μπαίνει windows μέχρι 177 Bclock( και ίσως αν τσίμπαγα λίγο το vcore να ήμουν σταθερός...) .. απο εκεί και πάνω μέχρι 1,4vtt που έδωσα ούτε που ποστάρει...το ίδιο ισχύει και για τις μνήμες αν τις γυρίσω σε 9άρια timings
qsis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Και η μητρικη παιζει το ρολο της, εγω θεωρω οτι ειναι κυριως θεμα μητρικης το κλοκαρισμα, αν μιλαμε για λογικα επιπεδα κλοκαρισματος βεβαια Sent from my LG-P500 using the enemies of Pyongyang
unstable_hero Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 μια χαρα ειναι για 24/7!πρωτα το cpu!αλλα εχει αρκετες παραμετρους αν ηθελες να το ταβανιασεις θα μπλεκωσουν με αλλες λεπτομεριες στα settings παραδειγμα οι rams και η διαφορα με το vtt μαλλον η μικρη διαφορα ram και vtt που εκανες(1.40-1.65....0.25) να μην αρεσε στο συστημα σου(σε καποιο αλλο συστημα ισως να πηγαινε) και γι αυτο δεν σου ποσταρε...η και να ποσταρε να μην πηγαινε καλα..καθε συστημα εχει τα δικα του αναλογα με την μητρικη μνημες cpu..αυτα ειναι λεπτομεριες τα 4ghz ειναι ενα γρηγορο απο θεμα χρονου και κοπου και καλο o/c!εξαρταται τι ζηταει ο καθενας απο την ζωη του... λεει ο ενας παρε καλη μητρικη που παιζει ρολο, λεει μετα ο αλλος βαλε μια καλη costum υδροψυξη και αυτη παιζει ενα ρολο...ενταξει και παει παιρνει μια μητρικη των 300 ευρο κανει μια υδροψυξη σκαει ενα 250αρι και το παει πχ το δικο σου cpu απο τα 4000 στα 4500 με 1.38v load volts για 24/7 gaming χρηση...οκ θα ειναι o cpu πιο γρηγορος κατα 12.5% αλλα θα εχει δωσει 100% χρηματα παραπανω...γουστα ειναι αυτα και καποιος γουσταρει δεν λεω αλλος λεει αξιζει αλλος παλι λεει οχι
outlaw star Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Και η μητρικη παιζει το ρολο της, εγω θεωρω οτι ειναι κυριως θεμα μητρικης το κλοκαρισμα, αν μιλαμε για λογικα επιπεδα κλοκαρισματος βεβαια Sent from my LG-P500 using the enemies of Pyongyang ναι εννοείται αυτό, απλά θέλω να πω ότι στους i7 δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, όπως πχ στο socket 775...γιατί να πχ εγώ παίζω σε πολύ χαμηλό Bclock και εκμεταλλεύομαι το υψηλό multi 23X του 950...βέβαια κατανοώ ότι αν είσαι σκληροπυρηνικός κλοκάς ζητάς το χαμηλό multi με υψηλό Βclock..(και εκεί πρέπει να τα σκάσεις για μητρική).. για παράδειγμα είχα τον e6850 3@ 3,5ghz με το ζόρι σε μια evga 650i ultra η οποία κάηκε κιόλας( υποπτεύομαι ότι τα φτυσε το northbridge με την αστεία ψυκτρούλα που χε) και μου την αντικατέστησαν με μια asus P5Q η οποία τον έτρεχε χαλαρά στα 3,9 με μόνη εξαίρεση το μεγάλο vcore που ζητούσε η cpu(1,544v) και με τα υπόλοιπα ρεύματα της μητρικής απο λίγο εώς καθόλου τσιμπημένα.. αντίθετα στην evga (κοινώς εβγα.. ) για να παίξει στα 3,5 είχα κάνει ένα κάρο αλχημείες...
qsis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 ναι εννοείται αυτό, απλά θέλω να πω ότι στους i7 δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, όπως πχ στο socket 775...γιατί να πχ εγώ παίζω σε πολύ χαμηλό Bclock και εκμεταλλεύομαι το υψηλό multi 23X του 950...βέβαια κατανοώ ότι αν είσαι σκληροπυρηνικός κλοκάς ζητάς το χαμηλό multi με υψηλό Βclock..(και εκεί πρέπει να τα σκάσεις για μητρική).. για παράδειγμα είχα τον e6850 3@ 3,5ghz με το ζόρι σε μια evga 650i ultra η οποία κάηκε κιόλας( υποπτεύομαι ότι τα φτυσε το northbridge με την αστεία ψυκτρούλα που χε) και μου την αντικατέστησαν με μια asus P5Q η οποία τον έτρεχε χαλαρά στα 3,9 με μόνη εξαίρεση το μεγάλο vcore που ζητούσε η cpu(1,544v) και με τα υπόλοιπα ρεύματα της μητρικής απο λίγο εώς καθόλου τσιμπημένα.. αντίθετα στην evga (κοινώς εβγα.. ) για να παίξει στα 3,5 είχα κάνει ένα κάρο αλχημείες... εχεις παθει αυτο που ειχε παθει φιλος μου η εβγα (κι εγω ετσι τη λεω ) , ειχε μουφο chipset της nvidia , ενω η αλλη ειχε P45 το οποιο τα σπαει σε o/c και αυτο παιζει σημαντικοτατο ρολο, ο φιλος μου λοιπον μολις πηρε p45 μητρικη πηγε στο θεο με λιγοτερα μαλιστα ρευματα
outlaw star Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 μια χαρα ειναι για 24/7!πρωτα το cpu!αλλα εχει αρκετες παραμετρους αν ηθελες να το ταβανιασεις θα μπλεκωσουν με αλλες λεπτομεριες στα settings παραδειγμα οι rams και η διαφορα με το vtt μαλλον η μικρη διαφορα ram και vtt που εκανες(1.40-1.65....0.25) να μην αρεσε στο συστημα σου(σε καποιο αλλο συστημα ισως να πηγαινε) και γι αυτο δεν σου ποσταρε...η και να ποσταρε να μην πηγαινε καλα..καθε συστημα εχει τα δικα του αναλογα με την μητρικη μνημες cpu..αυτα ειναι λεπτομεριες τα 4ghz ειναι ενα γρηγορο απο θεμα χρονου και κοπου και καλο o/c! πρόσεχε τι λες γιατί μπορεί και να με πριζώσεις και να σε πρήζω για πολύ καιρό (τα χε λουστεί ο @caution σε κάποια φάση με τον 6850 και λίγο τώρα με τον i7)... βασικά επειδή στο pc ασχολούμαι και με λίγο autocad, excel και μπόλικο gaming δε μένει και πολύς χρόνος για να το ψάξω και πολύ...βέβαια έχω διαβάσει κάποια πραματάκια, όπως για τη διαφορά τάσεων vtt, vram, αλλά νταξ θέλει πολύ ψάξιμο...να ξέρεις ότι αν το συνεχίσω το άθλημα δε θα ντραπώ και ιδιαίτερα να σας (ξανα)ενοχλήσω
unstable_hero Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 πως και δεν πηρες κανα 920-930?να γλιτωνες κανα φραγκακι?τα 4 παλι ανετα θα τα ειχες
outlaw star Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 εχεις παθει αυτο που ειχε παθει φιλος μου η εβγα (κι εγω ετσι τη λεω ) , ειχε μουφο chipset της nvidia , ενω η αλλη ειχε P45 το οποιο τα σπαει σε o/c και αυτο παιζει σημαντικοτατο ρολο, ο φιλος μου λοιπον μολις πηρε p45 μητρικη πηγε στο θεο με λιγοτερα μαλιστα ρευματα α καλά τα 650, 680 chipsets ήταν εντελώς για τον φούτσο... βέβαια ακόμη και για τους i7 έχω δει πολλούς να λένε ότι οι classified της evga είναι μακράν οι κορυφαίες μητρικές για κλοκάρισμα, αλλά έχει τόσες πολλές ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις που πρέπει να είσαι πολύ ψαγμένος!! κοινώς asus στο auto και άγιος ο θεός για τους περισσότερους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.