Προς το περιεχόμενο

I7 950 + FLAMING BLADE GTI OVERCLOCK

outlaw star

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα στο φόρουμ...λοιπόν όπως λέει και ο τίτλος μέχρι στιγμής έχω φτάσει εδώ..

το θέμα είναι ότι όσο ρεύμα και να δώσω extra στη cpu ή αν αυξήσω το cpu multiplier ή δεν ποστάρει ή δεν περνάει intel burn test..οι μέχρι τώρα ρυθμίσεις μου...

cpu voltage default ( αλλά και μέχρι 1,344v που έδωσα-τόσο λέει στο cpu-z τζίφος)

v-drop, HT enabled

οι παπαρίτσες της intel για power saving + turbo mode disabled

cpu vtt uncore voltage +80mv( εδώ υποψιάζομαι ότι είναι το πρόβλημα μήπως θέλει παραπάνω?)

πολλαπλασιαστές 8χ memory, 16x uncore και 18x qpi...

οι μνήμες είναι g-skill 1600 9-9-9-24 με 1,6v και τώρα τις λειτουργώ 8-8-8-24 στα 1404(δε με κόβουν αυτές μάλλον γιατί είχα επανεκιννήσεις και με 9-9-9-24 που δοκίμασα)

μάγκες τις γνώμες σας παρακαλώ :P

post-65865-0-20452100-1293130912_thumb.jpg

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γειά σου φίλε μου. Εγλω έχω έναν 930 στα 3.51 ghz με 1.20ν όπως εσύ αλλά με τη διαφορά ότι εγώ έχω αφήσει το Turbo Boost on και έχω multiplier 22x και QPI Link 2.9 ghz ενώ εσύ βλέπω είσαι στα 3.158..από όσο έχω δει είναι stable το δικό μου σε intel burn test, prime και batllefield bad company 2:P Υπάρχει διαφορά αν έχω πιό μεγάλο multiplier και χαμηλότερο bclk??

Δημοσ.

Γειά σου φίλε μου. Εγλω έχω έναν 930 στα 3.51 ghz με 1.20ν όπως εσύ αλλά με τη διαφορά ότι εγώ έχω αφήσει το Turbo Boost on και έχω multiplier 22x και QPI Link 2.9 ghz ενώ εσύ βλέπω είσαι στα 3.158..από όσο έχω δει είναι stable το δικό μου σε intel burn test, prime και batllefield bad company 2:P Υπάρχει διαφορά αν έχω πιό μεγάλο multiplier και χαμηλότερο bclk??

μπα στην πράξη δε νομίζω να έχει καμια διαφορά...

που είστε όλοι ρε και δεν απαντάτε τρ'ωτε και πίνετε?? :P

καλά χριστούγεννα :D

Δημοσ.

ερώτηση για να μην ανοίγω άλλο θέμα...τις μνήμες σε πραγματικές εφαρμογές ( και κυρίως παιχνίδια-τα benches ψιλοαδιάφορα ) συμφέρει να παίζουν σε 1754 @10-10-10-24 ή 1404 @8-8-8-20?

Δημοσ.

Σχεδόν το ίδιο είναι εξισορροπείτε λόγο των mhz αν και το 1404mhz 8-8-8-20 timings μου κάθετε καλυτέρα λόγο χαμηλών timings ποιες μνήμες έχεις;

Δημοσ.

Σχεδόν το ίδιο είναι εξισορροπείτε λόγο των mhz αν και το 1404mhz 8-8-8-20 timings μου κάθετε καλυτέρα λόγο χαμηλών timings ποιες μνήμες έχεις;

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/14059-g-skill-6gb-pc3-12800-triple-channel-ddr3-kit-review.html

αυτές...

Δημοσ.

Αν είναι παίξε με τον πολλαπλασιαστή και βαλε της μνήμες στα 1600mhz και κατέβασε τα timings

προς το παρόν ζορίζομαι γιατί αν παίξω με το πολλαπλασιαστή τρώω restarts και δεν είναι σταθερός...για αυτό και πόσταρα μπας και βοηθήσει κάποιος πιο ειδικός (μάλλον όλοι την κάναν για διακοπές φαίνεται :P )...προς το παρόν μένω στα 3,5 ghz και αφήνω τις μνήμες όπως είναι...αν και τελικά δε παίζει να έχουν καμιά σπουδαία διαφορά όπως είπες και εσύ..

ενδεικτικά, στο 3dmark 2006 με τις μνήμες στα 1754 κέρδισα 100 πόντους παραπάνω, οπότε τίποτα το ιδιαίτερο. απλά στο review που παρέθεσα φαίνεται ότι με μεγαλύτερες συχνότητες οι μνήμες πάνε ελαφρώς καλύτερα...

Δημοσ.

23 X 175 θα κυνηγούσα στην θέση σου ;)

Bclock : 175

QPI Link Fast Mode : Enabled

QPI multi X 20

CPU multi X 23

UnCore multi X 18

Mem multi X 10 με χαλαρό CL και λοιπά.

Vcore δώσε 1,4 και κατεβαίνεις αργότερα.

Condensation (Load line calibration είναι αυτό) στο enabled

VTT ~1.28

PLL 1.95

X58 IOH Core 1.2

και λογικά θα παίξει. Αν δεν παίξει δοκίμασε μπας και με Χ8 τις μνήμες παίζει καλύτερα, οπότε πας για μικρότερο cpu multi & περισσότερο base clock. Βασανίσου, η μητρική 190-195 πρέπει να τα έχει χωρίς να ιδρώνει ;)

P.S. Στα ss να βάζεις και ένα memory tab @ cpuz να ξέρουμε που τρέχεις "NB" ;)

Cheers :)

Δημοσ.

thx mate , αλλά τζίφος!! :lol: δοκίμασα με τις ρυθμίσεις που μου πρότεινες με 21Χ πολλαπλασιαστή για αρχή, μπουτάρει κανονικά και σερφάρω, αλλά με το που πάω να ξεκινήσω intel burn test αμέσως επανεκκίνηση....το περίεργο όμως είναι που οτιδήποτε παραπάνω απο Bclock 175 η μητρική δεν περνάει καν post και γυρνάει σε default ρυθμίσεις..θα με παιδέψει αρκετά μου φαίνεται...

αν μπορείς πες μου max safe ρυθμίσεις για vtt, pll και ΙΟΗ ρεύματα..μνήμες δε παίζει να με κόβουν γιατί τις τρέχω με 8-8-8-24 στα 1404 για χαλαρά...

nb τρέχει στα 2807,7 mhz...

Δημοσ.

Για 24/7 VTT μέχρι 1,35, pll εύκολα 2Volto και στο ΙΟΗ θα έλεγα 1.3 αν χρειάζεται. Πάντως παίξε με διαφορετικούς διαιρέτες στην μνήμη μπας και αρέσκεται σε κάποιον περισότερο και δώσε πολύ vcore στην αρχή για να διασφαλίσεις ότι δεν φταίει αυτό :)

Δημοσ.

έχω πέσει μάλλον σε περίεργα πράματα!!!καταρχάς η μητρική έχει μάλλον τοίχος στα 177..μέχρι εκεί όλα ρολόι με 20χ177 και με πολύ ελαφρώς τσιμπημένο το vtt( στα 1.2v)...απο εκεί και πέρα και 178 να δώσω με τα ρεύματα που μου είπες, ούτε καν ποστάρει...απο την άλλη αν δώσω στη cpu 23Χ152=3,49 GHZ στην ίδια σχεδόν συχνότητα που είμαι δηλαδή τώρα (20Χ177)με στοκ ρεύμα, μπαίνει windows, και σερφάρω, αλλά με το που ξεκινάω intel burn test άμεσα reboot..και αυτό με τις ρυθμίσεις που μου πρότεινες!!

στη cpu έδωσα μέχρι και 1,42 πραγματικό..τώρα εάν φταίει αυτό και θέλει ακόμη παραπάνω ρεύμα ακόμη και για 21Χ175 ε τότε δεν αξίζει...

η πλάκα είναι ότι ακόμη και με 23Χ175 μπουτάρει κανονικά και μπαίνω και σερφάρω...oh well με μητρική των 99 ευρώ δεν είχα τρελές προσδοκίες αλλά είχα την ελπίδα ότι άλλα 100-200 mhz μπορεί και να τα χτύπαγα..δε νομίζω να έχει να κάνει με τις μνήμες αφού έπαιξα με 6Χ, 8Χ, 10Χ και με χαλαρά timings..

άσχετο οι μνήμες είναι αυτές που φαίνονται σε παραπάνω post..μέχρι πόσο ρεύμα είναι safe για 24/7 γιατί τελικά και με 10-10-10-24 στα 1754 με 1,65v στο very high του burn test μου πέταξε μπλε οθόνη

Δημοσ.

ανέβηκα άλλα 40mhz(ουάου :rolleyes: !!)..μάλλον εδώ είναι το max...επίσης είδα ότι με χαμηλότερη συχνότητα στις μνήμες και σφιχτότερα timings πάει καλύτερα στο burnt test από ότι με υψηλότερη συχνότητα..επίσης παρατήρησα ότι η cpu κατά τη διάρκεια του test ήτα περίπου στο 55% μόνο..είναι λογικό αυτό?μήπως έχει να κάνει με το HT?? ρωτάω γιατί όταν δοκίμαζα να τεστάρω τον core2duo με burnt test ήταν στο 100%

post-65865-0-27029400-1293450023_thumb.jpg

Δημοσ.

Χαμηλό για max bclk μου φαίνεται... παίζεις με latest bios, έχεις τσεκάρεις μπας και δεν πατάει καλά κανένα nb και παίζουν ζέστες;

Δώσε και καμιά φωτογραφία από bios settings μήπως μας ξεφεύγει τίποτα. :unsure:

Δημοσ.

Χαμηλό για max bclk μου φαίνεται... παίζεις με latest bios, έχεις τσεκάρεις μπας και δεν πατάει καλά κανένα nb και παίζουν ζέστες;

Δώσε και καμιά φωτογραφία από bios settings μήπως μας ξεφεύγει τίποτα. :unsure:

bios μάλλον είναι η προτελευταία έκδοση (p06) αλλά όσους είδα με αυτή παίζαν...η ψύκτρα του nb δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο,αλλά ότι ρεύμα και να δώσω στις ρυθμίσεις που είπαμε ακόμη και default δε νομίζω να καίει τόσο πολύ που ούτε να περνάει post απο 178 και πάνω...μες στην εβδομάδα θα ανεβάσω screens απο bios μιας και τώρα δεν έχω ψηφιακή και πρέπει να δανειστώ(καλά ντε μη βαράς είμαι old school με κλασικό φιλμάκι :D )..πάντως thx για την βοήθεια m8 cheers! :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...