lexmark Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Παρακολουθούσα σε ένα άλλο τεχνολογικό φόρουμ μια συζήτηση σχετικά με μια χαλασμένη κάρτα γραφικών. Αυτό που πρότειναν εκεί τα παιδιά, παραθέτωντας και μερικά βιντεάκια από youtube, ήταν να χώσει την κάρτα μέσα στον φούρνο στους 150-200 βαθμούς (εκεί οι θεωρίες έπαιζαν στο πάνω κάτω) για 8 - 15 λεπτά (πάλι οι θεωρίες πήγαιναν πάνω κάτω) και μετά θα παίζει μια χαρά. Αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι: 1. Κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι εφικτό, τι παίζει με την κάρτα και μπορούμε να το κάνουμε αυτό; 2. Τι θα παίζει μετά με τον φούρνο και αν θα πρέπει να τον πετάξουμε; 3. Τι διάρκεια ζωής έχει μετά η κάρτα (αν είναι να το κάνω, να καταστρέψω τον φούρνο και μετά από λίγες εβδομάδες να πετάξω και την κάρτα τότε άχρηστο trick) και 4. Πως περάσατε τη μέρα σας; () Αυτά! Ελπίζω να μη σας κούρασα και περιμένω τις απαντήσεις σας.
profi Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 http://www.insomnia.gr/topic/389478-8800-ultra-rip/ Αυτό για το αν παθαίνει τίποτα ο φούρνος δεν αναφέρεται πουθενά...εγώ πάντως που είχα ψήσει μερικά πράγματα μια χαρά τον έχω ακόμα!μούφα γεύση αλλά δεν είμαι κ μερακλής στο μαγείρεμα!
lexmark Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Ε, καλά, εντάξει! Για μαγείρεμα... άφησέ τα! Ο δικός μου φούρνος λειτουργεί πιο πολύ σαν αποθηκευτικός χώρος για τα περίσσια κομμάτια πίτσας από το προηγούμενο βράδυ Από ότι είδα στο θέμα εδώ στο insomnia, το παιδί δεν έκανε δουλειά τελικά με το ψήσιμο. Αυτό άραγε τι πιθανότητες επιτυχίας έχει και πότε το κάνουμε; Αν απλά μας βγάζει artifacts η κάρτα ή μπορούμε να το κάνουμε και όταν είναι τελείως dead;
PCharon Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Το κόλπο πιάνει και είναι πραγματικά αποτελεσματικό, αρκεί ο φούρνος να είναι παραδοσιακός.
lexmark Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Το κόλπο πιάνει και είναι πραγματικά αποτελεσματικό, αρκεί ο φούρνος να είναι παραδοσιακός. Αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη παραδοσιακού φούρνου οπότε... λίγο άκυρη η απάντηση!! καλό!
PCharon Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Υπάρχει, μπορείς να βρεις σχετικά εύκολα κάποιο μαγαζί που να χρησιμοποιεί παραδοσιακό φούρνο. Απλά σημείωσέ τους μη μπερδευτούν και ρίξουν και λαδολέμονο πάνω, να τη βάλουν σκέτη. (μα ερώτηση ήταν κι αυτή; )
lexmark Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Ε, μα... αν βλέπω διαφόρους στο youtube να λένε, με την ίδια αποχαύνωση σαν τους πωλητές από πυραμιδικά συστήματα, κάτι του στυλ: "Πω! Δούλεψε το τρικ σου!!1! ευχαριστώ πολύ" ή "Πω!!! Παιδιά δουλεύει πραγματικά! Δοκιμάστε το κι εσείς!!!1!" Όπως και να το κάνεις σου μπαίνουν ιδέες. Έτσι κι αλλιώς... κάρτες υπάρχουν!
Nemo Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 PCharon[/b]' timestamp='1293130894' post='3769581']Το κόλπο πιάνει και είναι πραγματικά αποτελεσματικό, αρκεί ο φούρνος να είναι παραδοσιακός. Εγω στην θεση σου θα διατηρουσα καποιες επιφυλαξεις ,ως προς τις προθεσεις και την agenda του ειδικα με ......τετοιο Nick Pc haron .... Παντως και να μην δουλεψει το tip ,που ξερεις μπορει να εχεις στομαχι σαν του τυπου Michel Lotito (γνωστός και ως Monsieur Mangetout http://www.zappinternet.com/video/cilVtoTqaN/Michel-Lotito-Mister-Eat-it-all-Come-de-todo
onty Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 μη το κανεις μεσα στο σπιτι .. καλυτερα κατι τετοιο..
venumis Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Λοιπόν να το σοβαρέψουμε το πράγμα. Ο φούρνος δεν παθαίνει κάτι,προς Θεού δεν είναι για πέταμα μετά.. Η λειτουργία του φουρνου σε μια κάρτα/πλακέτα ή οποία δεν λειτουργεί οπως πρέπει γίνεται με την προϋπόθεση οτι κάποιο εξάρτημα δεν εχει χαλάσει,τρανζίστορ/αντίσταση/πυκνωτής κτλ απλά εχει αποκολληθεί κάποιο ποδαράκι απο την πλακέτα.. Επειδή οι πλακέτες είναι με ρομποτική τεχνολογία είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ποιο εξάρτημα δεν κάνει επαφή, με τον φούρνο ζεσταίνονται οι επαφές και το υλικό κόλλησης/καλάί ρευστοποιείται και κολλάει ξανά..Αυτό είναι όλο..
PCharon Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Για να λιώσει η κόλληση, θα πρέπει να λιώσουν όλα τα υπόλοιπα πρώτα. Μην αρχίσετε και βάζετε πλακέτες στο φούρνο και γελάσει ο κάθε πικραμένος.
lexmark Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Για να λιώσει η κόλληση, θα πρέπει να λιώσουν όλα τα υπόλοιπα πρώτα. Μην αρχίσετε και βάζετε πλακέτες στο φούρνο και γελάσει ο κάθε πικραμένος. Βασικά, επειδή είδα πολλούς πικραμένους να γελάνε, από ότι λένε τουλάχιστον στο you tube και σε διάφορα άλλα fora, με αυτό το κολπάκι, κυριολεκτικά να γελάνε PCharon, είπα να ρωτήσω κι εδώ μιας και το εμπιστεύομαι περισσότερο. Επίσης, με το φτωχικό μου μυαλό, το σύνδεσα και με το άλλο κολπάκι με τον σκληρό και την κατάψυξη, όχι τόσο στη σχέση που έχουν αυτά τα 2 όσο στο πόσο κουφό και απλό μπορεί να είναι συνάμα, κι έτσι είπα κι εγώ: "Κι αν μου κάτσει;!". venumis κάπως έτσι το εξηγούσαν και οι άλλοι. Εσύ το έχεις κάνει να δεις τι γίνεται;
PCharon Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 63/37: melts at 183 °C60/40: melts between 183–190 °C 50/50: melts between 185–215 °C Lead-free solder alloys melt around 250 °C ^ αυτά είναι τα σημεία θερμοκρασίας όπου αρχίζει να λιώνει η κόλληση, χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη θερμοκρασία από αυτή που αναφέρεται για να γίνει σωστή κόλληση (συνήθως 250-350 °C και μάλιστα οι εργοστασιακές κολλήσεις είναι από τις πιο "ζόρικες" και πιάνουν τα πάνω όρια). Συνεπώς το να λέμε "θα λιώσουν οι κολλήσεις" όχι μόνο απέχει πολύ από τη πραγματικότητα, αλλά και να θες να φτάσεις τη πλακέτα στους 200 °C οι κολλήσεις θα φτάσουν τελευταίες λόγω χρώματος που αντανακλά τη θερμότητα. Στο μεταξύ θα έχουν ήδη λιώσει πολλά υλικά, θα έχουν σκάσει οι ηλεκτρολυτικοί και γενικώς θα έχουν καταστραφεί τα πάντα εκτός από τα κεραμικά και τα μέταλλα πάνω στη πλακέτα. Σε περίπτωση που κάποιος έβαλε χύμα πχ για κανά τέταρτο πλακέτα στο φούρνο κι έζησε, είναι προφανές πως δεν είχε κάνει προθέρμανση στο φούρνο και ίσα που ζεστάθηκε (συνήθως η προθέρμανση είναι 5-15 λεπτά στους 200 °C ανάλογα το φούρνο). Μη ξεχάσετε τη ρίγανη, να σπάσει λίγο τη γεύση της πλακέτας.
venumis Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 venumis κάπως έτσι το εξηγούσαν και οι άλλοι. Εσύ το έχεις κάνει να δεις τι γίνεται; Οχι δεν το εχω κάνει..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.