Προς το περιεχόμενο

Θυροτηλέφωνο

klainmaingr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό είναι ότι πρέπει γι' αυτό που θέλεις.

Ή και αυτή ή έκδοση για άλλη αρχιτεκτονική (την κόκκινη πλακετίτσα μπορείς να την πάρεις από την ΤΙ με 4.3€)

Όλα γίνονται από την δική σου πλευρά του θυροτηλεφώνου και είναι αρκετά καλό σε θέμα ασφάλειας.

Προϋποθέτει βέβαια βασικές γνώσεις ηλεκτρονικής (για να το προσαρμόσεις στην περίπτωση σου) και προγραμματισμού μικροελεγκτών (μην τρομάζεις, εύκολα είναι τουλάχιστον αυτά)

Δημοσ.

Διακλαδώνεις το ρεύμα που έρχεται στο κουδούνι, βάζεις έναν πυκνωτή στη μία διακλάδωση και το ενώνεις με το θυροτηλέφωνο.

Για να δουλέψει αυτό το πράμα, χρειάζεται να γνωρίζεις πόσο ρεύμα είναι το σήμα, πόσην ώρα θα κάνει ο πυκνωτής τα φορτιστεί και αν αυτό το ρεύμα αρκεί για να ανοίξει την πόρτα.

Χμ. Να δώ δηλαδή πόσο ρεύμα δίνει όταν χτυπάς το κουδούνι και να πατάω επι "x" πατήματα που χρειάζονται ανάλογα με τα μf του πυκνωτή που θα βάλω;

Και ο πυκνωτής απευθείας στο κλειδί; Όμως όταν ο πυκνωτής θα είναι φορτισμένος θα δίνει αρκετό ρεύμα για 1-2sec ώστε να ανοίγει η πόρτα;

Ακούγεται πολύ εύκολο για να είναι αληθινό και το λιγότερο δυνατόν πολύπλοκο :D

Σε αυτή την περίπτωση κάποιος που θα πατήσει μία και επίμονα θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα όμως ε;

Ένα πολύμετρο λοιπόν για να δώ τι ρεύμα έρχεται επάνω και μετά απλά έναν πυκνωτή που να αντιστοιχεί σε 5-6 πατήματα σε μια διακλάδωση που θα πηγαίνει απο το χτύπημα στο κλειδί; :D

Λοιπόόόόν....

κάντο με σήματα mors :mrgreen:

ή

με κάποιο τονικό σήμα από το mic

χρονια πολλά

.

Aξίζει ολόκληρο dtmf σκηνικό εφόσον δεν υπάρχει το dial; :\ One button press θα είναι. Όσο για μόρς ακούγεται uber αλλα φοβάμαι οτι θα τρώω κάνα μισάωρο στην πόρτα για να το συντονίσω :P

Αυτό είναι ότι πρέπει γι' αυτό που θέλεις.

Ή και αυτή ή έκδοση για άλλη αρχιτεκτονική (την κόκκινη πλακετίτσα μπορείς να την πάρεις από την ΤΙ με 4.3€)

Όλα γίνονται από την δική σου πλευρά του θυροτηλεφώνου και είναι αρκετά καλό σε θέμα ασφάλειας.

Προϋποθέτει βέβαια βασικές γνώσεις ηλεκτρονικής (για να το προσαρμόσεις στην περίπτωση σου) και προγραμματισμού μικροελεγκτών (μην τρομάζεις, εύκολα είναι τουλάχιστον αυτά)

<3

Thn πρώτη λύση μου φαίνεται "εύκολο" να την φτιάξω αλλα δεν ξέρω αν αξίζει και αυτό εφόσον θα είναι "one button code"¨.

Ο τύπος χρησιμοποιεί κωδικό 2 ψηφίων led's κτλ. Εγώ δεν θέλω να κάνω καμία παρέμβαση κάτω ώστε να μην μπορεί να το αλλάξει κανένας καραγκιόζης. Και αν το έχω όλο αυτό πάνω δεν θα μπορώ να δώ τα led και αν "πήρε" το πρώτο νούμερο ώστε να βάλω το δεύτερο κτλ καταλήγοντας στο να βγάζω μόνιμα τα κλειδιά :P

μπορεις να κανεις κατι καλυτερο,με remote υπερυθρων να το ανοιγεις απο μακρια...

Αν είναι να βγάζω το remote δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Συνήθως είμαι φορτωμένος σα μουλάρι και γι αυτό και με "καίει" και ο κωδικός.

+ @@ in her face και πείσμα.

Να πώ την αλήθεια δεν περίμενα ΤΟΣΕΣ ιδέες και απαντήσεις στο θέμα. Για κάτι τέτοια λατρεύω το ίντερνετ.

Θα δοκιμάσω μια με τον πυκνωτή αν και κατα πόσο δουλεύει και μετά θα δώ τα λίγο πιο πολύπλοκα που αναφέρθηκαν.

Άραγε υπάρχει κάποια εμπορική λύση για κάτι τέτοιο; Είτε με κωδικό είτε με πυκνωτή είτε με dtmf?

Βλέπω το kinect που έχει φωνητική/οπτική αναγνώριση και μπαίνουν ιδέες(με αδύνατες πράξεις αλλα οκ). :P

Ευχαριστώ τα μάλιστα και φυσικά όλες οι ιδέες/συμβουλές ευπρόσδεκτες.

Όσο πιο απλές τόσο καλύτερα.

Δημοσ.

Thn πρώτη λύση μου φαίνεται "εύκολο" να την φτιάξω αλλα δεν ξέρω αν αξίζει και αυτό εφόσον θα είναι "one button code"¨.

Ο τύπος χρησιμοποιεί κωδικό 2 ψηφίων led's κτλ. Εγώ δεν θέλω να κάνω καμία παρέμβαση κάτω ώστε να μην μπορεί να το αλλάξει κανένας καραγκιόζης. Και αν το έχω όλο αυτό πάνω δεν θα μπορώ να δώ τα led και αν "πήρε" το πρώτο νούμερο ώστε να βάλω το δεύτερο κτλ καταλήγοντας στο να βγάζω μόνιμα τα κλειδιά :P

Η βασική ιδέα είναι απλή και υλοποιείται χωρίς καμία αλλαγή κάτω. Ο τύπος βάζει led για επιβεβαίωση εσύ μπορείς να στέλνεις έξοδο στο κάτω ηχείο του θυροτηλεφώνου για επιβεβαιωτικό ήχο.

Ο αριθμός των ψηφίων του κωδικού είναι θέμα προγραμματισμού... Βάζεις όσα θες.

Έχεις ένα κύκλωμα με εισόδους και εξόδους. Το πώς θα τις χρησιμοποιήσεις εξαρτάται μόνο από την φαντασία σου. Μην κολλάς απόλυτα στην εφαρμογή του στο σχεδίο που σου πρότεινα!

Δημοσ.
Aξίζει ολόκληρο dtmf σκηνικό εφόσον δεν υπάρχει το dial; :\ One button press θα είναι. Όσο για μόρς ακούγεται uber αλλα φοβάμαι οτι θα τρώω κάνα μισάωρο στην πόρτα για να το συντονίσω

sivadWS2 +1

οι προτάσεις είναι ίδιες

κάντο με σήματα mors = Η βασική ιδέα είναι απλή και υλοποιείται χωρίς καμία αλλαγή κάτω.

στην πόρτα για να το συντονίσω

δέν χρειάζεται

.

Δημοσ.

Κλειδάκι,κλειδάκι... Αλλιώς το μάστορα να βάλει ένα tamperproof dial. Οι άλλες λύσεις θα σου πάρουν τόσο χρόνο που αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσεις το κλειδί.

Δημοσ.

'Οταν ανοίξουν κανένα σπίτι στην πολυκατοικία σου να δείς τι καλά που θα κλειδώνεις.

+1 Που να συναντηθείς πρωινιάτικα στην είσοδο με χρήστη να παίρνει τη δόση του εκεί να δεις τα ωραία...

Συνήθεια είναι,και εγώ κατεβαίνω και ανοίγω στο deliverboy αναγκαστικά.Απλά έχουμε το κεφάλι μας λίγο πιο ήσυχο...

Δημοσ.

Αυτό με τον πυκνωτή ίσως την πρώτη φορά δουλέψει κανονικά αλλά μετά δεν πρέπει κάπως να αποφορτίζεται ο πυκνωτής για να έχουμε την ίδια καθυστέρηση και σε επόμενες φορές..?

Άσχετα με το τι θα κάνεις τελικά μια ιδέα για να αποφύγεις όλα αυτά τα κυκλώματα θα ήταν να χρησιμοποιήσεις ένα υπολογιστή και τη σειριακή του θύρα για να επεξεργαστείς κάποιο σήμα..

Αυτό βέβαια θα προϋποθέτει καλώδιο από το θυροτηλέφωνο στον υπολογιστή και ένα υπολογιστή που να είναι ανοιχτός όταν θέλεις να μπεις στο σπίτι..!

Έτσι θα μπορείς να διαχειριστείς πανεύκολα χρόνους ανάμεσα σε χτυπήματα, συνδυασμούς, ακόμη και εντολές με φωνή που μπορεί να ενεργοποιείται μετά από χτύπημα του κουδουνιού και μπλα μπλα μπλα..!

απορώ πως δεν το σκέφτηκα όσο ήμουν σε πολυκατοικία...!!:P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...