Προς το περιεχόμενο

Θυροτηλέφωνο


klainmaingr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόόόόν....

Το πρώτο θέμα που θα άνοιγα ήταν πώς αλλάζω έναν κωδικό σε θυροτηλέφωνο.

Οι γαμημένοι γείτονες μου όμως φρόντισαν να ΒΓΑΛΟΥΝ εντελώς το dial της συσκευής οπότε αρχίζω και ψάχνω για πατέντα πρίν βγάλω μαχαίρια και τους καρυδώσω όλους μαζί και τους πετάξω να τους φάνε τα σκυλιά αφότου τους έχω %$#%@ει.

 

Case:

Πολυκατοικία με θυροτηλεόραση και κωδικό εισόδου κάτω στην πόρτα.

Μία ΓΑΜΗΜΕΝΗ και συγγνώμη αλλα δεν υπάρχει άλλος χαρακτηρισμός, αποφασίζει μετά απο ένα χρόνο μιας και τα έχει τατσι μίτσι με τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ εργολάβο να βγάλει των κωδικό χωρίς να ρωτήσει κανέναν. (γιατί έτσι). Οι υπόλοιποι ένοικοι είναι ΑΒΟΥΛΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ οπότε κανείς δεν λέει κάτι.

 

Γυρνάω λοιπόν μια μέρα και το βρίσκω με απενεργοποιημένο τον κωδικό. Γιατί; Γιατί το ήξεραν διάφοροι και μπλα μπλα το δίναν σε φίλους μπλα μπλα...

Και καλά έκαναν,,, ποια είσαι εσύ που θα κρίνεις ποιος θα έχει και ποιος όχι μπλα μπλα.. αν θέλω του δίνω το κλειδί.. ζείς στο 80 κωλόζωο κτλ κτλ..

Τέλος πάντων ατέρμονη συζήτηση.

Πάνω στα νεύρα λέω εγώ θα βάλω μόνος κωδικό και να πά να πεθάνετε δεν θα τον ξέρει κανένας σας εφόσον δεν θέλετε και εγώ θα είμαι οκ κτλ κτλ..

Επόμενη μέρα βλέπω το dial ΒΓΑΛΜΕΝΟ.

 

Πρίν λοιπόν αρχίσω συνελεύσεις επι συνελεύσεων (και για πολλά άλλα πράγματα) θέλω ένα δυο συμβουλές απο τους ηλεκτρονικούς της παρέας...

 

Πρόβλημα.

 

Υπάρχει μια συσκευή θυροτηλεόρασης.

Τι θέλω να κάνω.. Που λογικά θα θέλει επέμβαση μόνο στη συσκευή που έχω στο σπίτι.

 

*Πατώντας 3 φορές συνεχόμενες, για παράδειγμα, το θυροτηλέφωνο μου, η πόρτα να ανοίγει αυτόματα.

 

Θεωρώ οτι είναι αρκετά έυκολο στην υλοποίηση αλλα δεν έχω καθαρό μυαλό για το τί ακριβώς θα χρειαστώ.

 

*Ακόμα και αν είναι λούκι αυτό, δεν με πειράζει να ανοίγει αυτόματα, μετά απο χ δευτερόλεπτα αφότου το έχω πατήσει μία φορά.

 

Έτσι κανένας δεν θα μπορεί να επέμβει και θα αφισοκολλήσω ένα μεγαλοπρεπές παπ@ρι στην εξώπορτα της πολυκατοικίας.

 

Ευχαριστώ και συγγνώμη για την τραγική μορφοποίηση/σύνταξη.. αλλα νεύρα..

Δημοσ.

εγω βασικα μαζι σου ειμαι εφοσον εγινε και ζημια, αλλα απο την αλλη..μηπως δεν ειναι καιροι για τετοιους αυτοματισμους κτλ; γιατι αλλο να δωσεις εσυ κλειδι σε καποιους συγγενεις/γνωστους/φιλους σου που προφανως εμπιστευεσαι και αλλο να μαθαινει ο καθε ενας τον κωδικο της πορτας η να υπαρχει αυτοματισμος οπως περιεγραψες. ακομα και τυχαια να πατησει καποιος 1 η 3 φορες, οπως στα παραδειγματα σου (σε περιπτωση τετοιου αυτοματισμου) και ανοιξει η εξωπορτα, αυτοματως εχει ''προσβαση'' και σε αλλα διαμερισματα και πολλοι μπορει να μην θελουν κατι τετοιο.

 

αλλωστε δεν βλεπω το λογο να μπει κατι τετοιο, αν εισαι εσυ σπιτι, θα ανοιξεις στον επισκεπτη. αν δεν εισαι...αντε και ανοιξε η εξωπορτα...η πορτα του διαμερισματος σου ομως; θα βαλεις κι εκει αντιστοιχο αυτοματισμο οταν χτυπαει το κουδουνι του διαμερισματος σου, να ανοιγει η πορτα (αληθεια..θα το εκανες ποτε; ); αν το θελεις ολο αυτο για δικη σου ευκολια να ανοιγεις την εξωπορτα (επειδη προφανως και εχεις κλειδι της πορτας του διαμερισματος)..μηπως ανοιγοντας με το κλειδι και την εξωπορτα θα τελειωνε η ολη υποθεση; ενα κλειδακι παραπανω ειναι.

Δημοσ.

Καταλαβαίνω τα νεύρα σου αλλά ότι και να κάνεις θα πρέπει να το κάνεις σε κοινόχρηστο χώρο οπότε ακόμα και μήνυση θα μπορούσαν να σου κάνουν αλλά το λιγότερο να τα ξηλώσουν χωρίς καν να σου πουν τίποτα.

Δημοσ.

Αν ο άλλος θέλει να μπεί, ΘΑ ΜΠΕΙ. Η εξώπορτα της πολυκατοικίας με την τάφρο και τους αλιγάτορες δεν θα τον ενοχλήσει.

Άλλωστε ΚΑΘΕ μέρα βρίσκω έξω απο την πόρτα διαφημιστικά. Αυτοί δεν μπήκανε με κωδικό ούτε με ριφιφί.

Καλώς/Κακώς είμαστε 30+ διαμερίσματα και με μια κατεβασιά τα κουδούνια θα σου ανοίξουν 9/10.

Ζούμε στο καταραμένο 2010. 11 πλέον... Στο Μιλάνο όπου κοιτούσα έβλεπα μαγνητικές κάρτες αντί για κλειδιά. Δεν είμαστε στα '80s με τον ψάλτη και η τεχνολογία διάολε έχει προχωρήσει. Στην προκειμένη δεν τίθεται θέμα ασφάλειας αλλα κάλου στον εγκέφαλο γενικά...

 

TheElf.

Με την ίδια λογική θα μπορούσα να κάνω και εγώ μήνυση γιατι ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ (ακριβώς όπως το σπίτι της) αφαίρεσε κάτι που προυπήρχε εργολαβικά στην πολυκατοικία. Καμία ενημέρωση. Καμία συνενόηση. Τίποτα. Αύριο ας βγάλει και το ασανσέρ και τα φώτα απο τις σκάλες..

Έχω μεγάλο πρόβλημα με το να μου χαλάνε την ηρεμία. Μεγάλο. Και αν θυμάται κανείς το αντίστοιχο θέμα της πολεοδομίας προοριζόταν/εται για το ίδιο ακριβώς άτομο. Δεν ενοχλώ την καθημερινότητα κανενός και ΑΠΑΙΤΩ το ίδιο. Η ηρεμία μου είναι η μεγαλύτερη μου προτεραιότητα.

Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι οτι οι υπόλοιποι είναι κατα πλειοψηφία φοιτητές/ενοικιαστές/στ@@διστες και η αλογομούρα αλωνίζει.

 

Στο θέμα

 

Όταν χτυπάω το θυροτηλέφωνο προφανώς έρχεται ένα ρευματάκι απο κάτω ώστε να χτυπήσει επάνω στο σπίτι..

Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να διακλαδώσω αυτό το ρευματάκι και (εδώ είναι το θέμα τι θα βάλω ενδιάμεσα) ώστε πχ με 3 συνεχόμενα πατήματα σε 5sec να δίνεται αντίστοιχο ρεύμα για 3sec στο κουμπί "κλειδί" που όταν το πατάς ανοίγει την εξώπορτα.

Το να το κάνω χωρίς delay ή πρόγραμμα μάλλον είναι τόσο απλό όσο να συνδέσω το καλώδιο που έρχεται απο κάτω με το κλειδί. Έτσι όσο θα πατάω το κουδούνι μου, θα ανοίγει και η πόρτα.

Αυτό όμως όντως είναι λίγο ξεμάντρωτο και κάποιος εύκολα το καταλαβαίνει καταλάθος. Γι αυτό ψάχνω δικλείδες που ουσιαστικά να αντικαθιστούν την έλλειψη κωδικού.

 

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα πως μπορεί να υλοποιηθεί αυτό που σκέφτεται ο κλάιν, οπότε η προσφορά μου στο thread θα περιοριστεί σε εμψυχωτικούς λόγους.

 

Η κεντρική είσοδος στις πολυκατοικίες είναι κλειστή για να αποτρέψει την είσοδο σε κάποιες κατηγορίες ανεπιθύμητων.

Ανάμεσα σε αυτούς, μπορεί να είναι κάποιοι σκύλοι που ψάχνουν πρωτότυπη τουαλέτα, μικροπωλητές, διαφημιστές, και λοιποί παρασιτικοί απατεώνες.

Ανάμεσα σε αυτούς ΔΕΝ είναι οι επίδοξοι κλέφτες. Αυτοί μπορούν να ανοίξουν έτσι κι αλλιώς την πόρτα σε λιγότερα δευτερόλεπτα απ'όσα χρειάζεται μια θείτσα να πατήσει τον κωδικό.

 

Στην θέση σου θα έπιανα τον διαχειριστή και θα ζητούσα εξηγήσεις, για ποιο λόγο ξήλωσε ένα κοινόχρηστο feature που έχεις πληρώσει χωρίς να σε ρωτήσει.

 

 

Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς.

ΘΑΝΑΤΟΣ στους διαχειριστές που κολλάνε χαρτάκι "Μετά τις 11 παρακαλώ να κλειδώνετε την πόρτα".

Δημοσ.

 

ΘΑΝΑΤΟΣ στους διαχειριστές που κολλάνε χαρτάκι "Μετά τις 11 παρακαλώ να κλειδώνετε την πόρτα".

 

 

ρε φίλε αυτό.αυτό το αμημένο πράμα..μας το έχει γράψει και στην καθαρεύουσα ο ανάπηρος.

κατεβαίνει απο τις 8 και κλειδώνει και αν ο μαλάκας του 5ου παραγγείλει πρέπει να κατέβει να ανοίξει στον έρημο τον ντελιβερά,επειδή υπάρχει μαλάκας διαχειριστής.

 

ποτέ δεν κλειδώνω ότι ώρα και να έρθω,αν το ζήταγε άλλος διαχειριστής το πιο πιθανόν να το έκανα,αλλά αυτός όχι!

Δημοσ.

δες λογικα για να ανοιγει η πορτα μετα απο χ δευτερολεπτα αφοτου εχεις πατησει το κουμπι ευκολακι απλα χρειαζομαστε ενα χρονοδιακοπτη...τωρα δεν ξερω πως θα γινει να το πατας 3 φορες και να γινει αυτο :)

Δημοσ.

ρε φίλε αυτό.αυτό το αμημένο πράμα..μας το έχει γράψει και στην καθαρεύουσα ο ανάπηρος.

κατεβαίνει απο τις 8 και κλειδώνει και αν ο μαλάκας του 5ου παραγγείλει πρέπει να κατέβει να ανοίξει στον έρημο τον ντελιβερά,επειδή υπάρχει μαλάκας διαχειριστής.

 

ποτέ δεν κλειδώνω ότι ώρα και να έρθω,αν το ζήταγε άλλος διαχειριστής το πιο πιθανόν να το έκανα,αλλά αυτός όχι!

 

'Οταν ανοίξουν κανένα σπίτι στην πολυκατοικία σου να δείς τι καλά που θα κλειδώνεις.

Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα πως μπορεί να υλοποιηθεί αυτό που σκέφτεται ο κλάιν, οπότε η προσφορά μου στο thread θα περιοριστεί σε εμψυχωτικούς λόγους.

 

Οι κεντρική είσοδος στις πολυκατοικίες είναι κλειστή για να αποτρέψει την είσοδο σε κάποιες κατηγορίες ανεπιθύμητων.

Ανάμεσα σε αυτούς, μπορεί να είναι κάποιοι σκύλοι που ψάχνουν πρωτότυπη τουαλέτα, μικροπωλητές, διαφημιστές, και λοιποί παρασιτικοί απατεώνες.

Ανάμεσα σε αυτούς ΔΕΝ είναι οι επίδοξοι κλέφτες. Αυτοί μπορούν να ανοίξουν έτσι κι αλλιώς την πόρτα σε λιγότερα δευτερόλεπτα απ'όσα χρειάζεται μια θείτσα να πατήσει τον κωδικό.

 

Στην θέση σου θα έπιανα τον διαχειριστή και θα ζητούσα εξηγήσεις, για ποιο λόγο ξήλωσε ένα κοινόχρηστο feature που έχεις πληρώσει χωρίς να σε ρωτήσει.

 

 

Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς.

ΘΑΝΑΤΟΣ στους διαχειριστές που κολλάνε χαρτάκι "Μετά τις 11 παρακαλώ να κλειδώνετε την πόρτα".

 

<3

Διαχειριστή; Διαχειριστή;

Δεν έχουμε διαχειριστή. Δεν μπόρεσε ποτέ κανείς να κάνει συνέλευση. Τα κοινόχρηστα δώθηκαν σε μια κωλοεταιρία απο τον εργολάβο και απο εκεί και πέρα είμαστε στο έλεος του κάθε καθυστερημένου. Αν χαλάσει η λάμπα του ασανσέρ ας πούμε για κάνα διήμερο ζούμε στο twilight zone.

Ενώ με το σπίτι κτλ είμαι οκ, πλέον είμαι πολύ κοντά να σηκωθώ να φύγω σε μια μονοκατοικία στα ανατολικά με πάρκινγκ 10 στρέμματα, στρατιωτικό φράχτη, φωνητικό αυτοματισμό για το καζανάκι και εγγυημένη απόσταση απο τον κοντινότερο ενοχλητικό γείτονα >200μ.

 

ΘΑΝΑΤΟΣ.

Στο προηγούμενο σπίτι είχα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Κάποιος υπερυπερυπερήλικας που δε γνωρίζω απο τον 1ο, ΚΑΘΕ μέρα κλείδωνε στις 10. Το να παραγγείλεις ήταν ένα θέμα αλλα εντάξει είχα συνηθίσει και έκανα και δίαιτα.. Όταν είχες κόσμο σπίτι όμως έπρεπε ΦΥΣΙΚΑ να κατεβαίνεις μαζί τους για να τους ξεκλειδώσεις. Τους σιχαίνομαι όλους αυτούς μέχρι αηδίας. Αυτό βασικά μου λείπει να δώ εδώ ώστε να βρίσκουν απλά κάθε πρωί την πόρτα παραβιασμένη.

 

Ήδη έχω μιλήσει επίσημα πλέον με μηχανικό και soon enough θα κολλήσω στην είσοδο το σχέδιο της οικοδομής/την νομοθεσία για τους ακάλυπτους και θα διευκρινίσω τους χώρους που αυθαίρετα και παράνομα έχουν ονομαστεί "πάρκινγκ" όντας καθαρά κοινόχρηστος χώρος. Αυτά μαζί με ένα μεγάλο V δίπλα. Να παρκάρω δεν πρόκειται γιατί οι ηλίθιοι άνθρωποι με φοβίζουν και είμαι σίγουρος οτι αυτό θα μου $#@%@% περισσότερο την ηρεμία. Αλλα σίγουρα θα ξυπνήσω όλους τους υπόλοιπους.

 

Γενικά η αυθαιρεσία είναι κάτι που δυστυχώς έχουμε συνηθίσει.. αλλα η ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ είναι που με εξοργίζει.

 

@arianos

Ναι αυτό είναι το μάλλον easy part. Απλά θέλω να δω αν γίνεται και ο άλλος τρόπος γιατί, αν το πάρει κανείς χαμπάρι αυτό, μετά θα καταλήξω να μου χτυπάνε κουδούνια κάθε λίγο.

  • Moderators
Δημοσ.

ρε φίλε αυτό.αυτό το αμημένο πράμα..μας το έχει γράψει και στην καθαρεύουσα ο ανάπηρος.

κατεβαίνει απο τις 8 και κλειδώνει και αν ο μαλάκας του 5ου παραγγείλει πρέπει να κατέβει να ανοίξει στον έρημο τον ντελιβερά,επειδή υπάρχει μαλάκας διαχειριστής.

 

ποτέ δεν κλειδώνω ότι ώρα και να έρθω,αν το ζήταγε άλλος διαχειριστής το πιο πιθανόν να το έκανα,αλλά αυτός όχι!

 

Στην ιδια πολυκατοικια μενουμε?? Πολλα κοινα, πολλα κοινα.

Εν τω μεταξυ τους λες πως ακομα και σε περιπτωση αμεσης εκκενωσης του κτηριου η κλειδωμενη πορτα θα δημιουργησει προβλημα και σε κοιτουν σαν ροφοι που τους μιλας για κβαντικη φυσικη!!

Εντιτ: Ακυρο, στην δικη μου περιπτωση ειναι αυτος του 5ου το προβλημα.

sent from my Galaxy S using pigeons

Δημοσ.

On/offtopic βρήκα αυτό ψάχνοντας για πατέντες.

Καμία σχέση φυσικά με αυτό που θέλω αλλα μου φάνηκε πολύ ghetto mod :P

 

http://spritesmods.com/?art=knock2open&page=2

 

"Παλικάριιιιι ξέρεις από Βέσπαα;; άκυρο από Assembly;"

 

The code is written in assembly
Δημοσ.

Διακλαδώνεις το ρεύμα που έρχεται στο κουδούνι, βάζεις έναν πυκνωτή στη μία διακλάδωση και το ενώνεις με το θυροτηλέφωνο.

 

Για να δουλέψει αυτό το πράμα, χρειάζεται να γνωρίζεις πόσο ρεύμα είναι το σήμα, πόσην ώρα θα κάνει ο πυκνωτής τα φορτιστεί και αν αυτό το ρεύμα αρκεί για να ανοίξει την πόρτα.

Δημοσ.

'Οταν ανοίξουν κανένα σπίτι στην πολυκατοικία σου να δείς τι καλά που θα κλειδώνεις.

 

Ναι, ευχαριστώ για την πρόβλεψη, θα την θυμάμαι την επόμενη φορά που θα δω ρεπορτάζ εγκληματικότητας στον αυτιά.

Btw το δικό μου σπίτι (thank marx) έχει ξεχωριστή είσοδο, thief friendly, είσαι στο πεζοδρόμιο - ανοίγεις πόρτα - μπαίνεις σπίτι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...