Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια με δικτύωση!

gfdimopo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλη σας μέρα παιδια,

Εχω την παρακάτω διάταξη και δεν μπορώ να το κάνω να δουλέψει!

Το δίκτυο αποτελείται απο τις εξής συσκευές:

Modem router ενσύρματο (US Robotics)

Συνδεση στο Netmod μέσω τηλεφωνικού καλωδίου

Host adress 192.168.1.1

DHCP: Enabled

DNS 1: 195.170.0.1

DNS 2: 195.170.2.2

Ιντερνετ σύνδεση:λειτουργεί κανονικά

Wifi modem router Access Point (Belkin)

Σύνδεση μέσω ethernet με το Modem router

Host adress: 192.168.2.1

DHCP: Disabled

Gateway: 192.168.1.1

Wifi Security: WPA - PSK / WPA2- PSK μέσω AES κρυπτογράφησης

Wifi repeater (TP LINK701)

Σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο

host adress: 192.168.1.254

Λειτουργία repeater

Gateway: 192.168.1.1 (ή πρέπει να βάλω την 192.168.2.1)

DHCP: Disabled

Εχει περαστεί η Mac Adress του belkin acess point και ο κωδικός του ασύρματου δικτύου

Ενώ μέσω του belkin έχω σύνδεση με το internet ασύρματα όταν προσπαθώ να συνδέθω στο ασύρματο δίκτυο του wifi repeater (με το ίδιο όνομα ασύρματου δικτύου) δεν έχει Internet Access!

1) Τι πρέπει να αλλάξω? Είναι κάτι λάθος?

2) Τον DHCP server πρέπει να τον αφήσω ανοικτό και στο wired modem router και στο access point? H μόνο στο wired router και πουθενά αλλού?

3) Η Gateway δεν είναι πάντου η 192.168.1.1? η ο wifi repeater θα πάρει άλλη gateway?

4) Οι DNS δεν πρέπει λογικά να αλλάζουν πουθενά.

5) Μήπως φταίει ο τύπος security που έχω επιλέξει στο repeater?

Δημοσ.

Όχι δεν πρέπει να είναι παντού το ίδιο.

Εφόσον στο πρώτο έχεις 192.168.1.1 στην διεύθυνση του repeater βάλε 192.168.1.2.

Στα ασύρματα βάζω διαφορετικό ssid και ίδιο κωδικό με ανοιχτό το dhcp παντού και mac filter ενεργό.

Η επικοινωνία για internet γίνεται μεταξύ του router και του repeater.

Οι DNS δεν αλλάζουν.

Δημοσ.

Γιατί το belkin wifi router το έβαλες σε διαφορετικό υποδίκτυο? Εξυπηρετεί κάτι?

Καλύτερα να το βάλεις (το belkin wifi router) στο ίδιο υποδίκτυο (192.168.1.0/24) με τα υπόλοιπα, διαφορετικά θα πρέπει να ρυθμίσεις το belkin να κάνει routing τα δύο διαφορετικά υποδίκτυα (192.168.1.0/24 & 192.168.2.0/24) και δεν ξέρω αν έχει αυτή τη λειτουργία.

Εκανες καλά που άφησες να τρέχει μόνο ένας dhcp server. Αν βάλεις και το belkin στο ίδιο υποδίκτυο τότε όλοι θα hosts θα πρέπει να έχουν gateway την 192.168.1.1 και dns αυτούς που έχεις βάλει παραπάνω (195.170.0.1 & 195.170.2.2).

Ο τύπος της ασφάλειας δεν επηρεάζει το πρόβλημά σου, αν και για αρχή θα σε συμβούλευα να την αφαιρέσεις μέχρι να δουλέψει σωστά το εγχείρημά σου και μετά την επαναφέρεις.

Δημοσ.

Το συγκεκριμενο access point δεν το εχω δοκιμασει αλλα εχω βαλει αρκετα tp-link.

Το δικτυο σου πρεπει να ειναι παντου σε ολες τις συσκευες το ιδιο(192.168.1."οτι θες",τωρα τα αλλα τα εχεις σωστα.

Αυτο που πρεπει να προσεξεις ειναι να διαλεξεις το universal repeater.

Δημοσ.

Το υποδίκτυο το είχα αλλάξει για να γνωρίζω αν κάποιος υπολογιστής πέρνει απο το ασύρματο ή απο ενσύρματα με μία ματιά. αν και δεν είναι απαραίτητο μπορώ να το αλλάξω. Ευχαριστω για τις συμβουλές. Σήμερα θα περάσω τις ρυθμίσεις και θα σας ενημερώσω. Χρόνια πολλά!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...